×
سیاسی
شناسه خبر : 46722
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1399/01/14 ساعت 22:46

توضیحات سخنگوی سازمان ثبت احوال در مورد دسترسی غیرمجاز به اطلاعات هویتی ایرانیان

سخنگوی سازمان ثبت احوال در تشریح انتشار خبری در فضای مجازی مبنی بر افشای اطلاعات شهروندان ایرانی از بانک اطلاعاتی سازمان ثبت احوال و فروش آن با قیمت 10 بیت کوین معادل حدود 60 هزار دلار گفت: سازمان ثبت احوال با بسیاری دستگاه‌ها و نهادها ارتباط برخط دارد که وزارت بهداشت هم از جمله این دستگاه‌هاست.

در تشریح انتشار خبری در فضای مجازی مبنی بر افشای اطلاعات شهروندان ایرانی از بانک اطلاعاتی سازمان ثبت احوال و فروش آن با قیمت ۱۰ بیت کوین معادل حدود ۶۰ هزار دلار گفت: سازمان ثبت احوال با بسیاری دستگاه ها و نهادها ارتباط برخط دارد که وزارت بهداشت هم از جمله این دستگاه‌هاست. در تفاهم نامه میان ثبت احوال و وزارت بهداشت ذکر شده که نباید اطلاعاتی که ما در اختیار آنها قرار می دهیم در بستر اینترنت قرار بگیرد که علت آن هم نا امن بودن این فضا است.

وی افزود: برای بحث غربالگری بیماری کووید۱۹ وزارت بهداشت اطلاعات را در بستر اینترنت قرار داد اما این طور نیست که کل اطلاعات را گرفته باشند و یا اساسا اطلاعات از پایگاه داده ثبت احوال گرفته باشند. برای مثال فردی وارد سامانه ای همانند فروشگاه خرید و یا درخواست تاکسی اینترنتی می شود و شماره ملی و بعضی اطلاعات اولیه هویتی همانند نام و نام خانوادگی و شماره تماس را برای ثبت نام وارد آن سامانه می کند و آن سامانه پایگاه داده ای با این اطلاعات، برای خود ایجاد می کند.

سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور ادامه داد: در این مورد هم برای ثبت نام در سامانه سلامت وزارت بهداشت نیز افراد برای ثبت نام باید این اطلاعات را وارد می کردند که این سامانه اطلاعات را از پایگاه داده ما دریافت می کرد ولی به هیچ عنوان اطلاعاتی شامل ارتباط های سببی و نسبی و یا ازدواج و طلاق افراد در اختیار نه این سامانه که هیچ سامانه ای قرار نمی گیرد. وی تاکید کرد: به این ترتیب دسترسی به اطلاعات اولیه افراد شامل نام و نام خانوادگی، کدملی و شماره تماس می تواند از طریق سامانه سلامت وزارت بهداشت اتفاق بیفتد که ما امروز جلوی دسترسی به این پایگاه داده را گرفتیم و به وزارت بهداشت کتبا اعلام کردیم سامانه را امن کنند و تا زمانی که این امنیت برقرار نشده نمی توانند از این اطلاعات استفاده کنند و این کار با توجه به تفاهم نامه و پروتکلهای ایمنی که با ثبت احوال بسته اند، تخلف است.

سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به اینکه بحث هک (دسترسی غیرمجاز به اطلاعات افراد) توسط دستگاه های امنیتی نظارت و پیگیری می شود افزود: تا این لحظه موضوع هک برای پایگاه داده ثبت احوال به شکلی که به صورت یکپارچه دسترسی به اطلاعات اتفاق بیفتد به حمدالله نداشته ایم و ظاهرا تنها دسترسی به اطلاعات اولیه شامل نام و نام خانوادگی، کدملی و شماره تماس افراد از طریق سامانه وزارت بهداشت اتفاق افتاده است و هرچه بوده همان اطلاعاتی است که در این سامانه سلامت وجود داشته که قابل دسترس قرار گرفته است و موضوع به وزارت بهداشت اطلاع داده شده و اعلام شده اطلاع رسانی کنند. وی ادامه داد: ما اطلاعاتی بیش از آنچه که ذکر شد به هیچ سامانه ای نمی دهیم مگر در موارد خاص آن هم نه در بستر اینترنت، به سامانه سلامت هم اطلاعات در همین حد داده شده است.


ایسنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
شنبه اداره‌های تهران تعطیل است/کدام استان‌های روز شنبه تعطیل هستند؟
جدول رده‌بندی لیگ برتر پس از پایان دیدارهای امروز
کاهش ساعت کاری ادارات کردستان طی دو روز آینده
ترامپ: در صورت پیشرفت مثبت، نشست سه‌جانبه برگزار می‌شود
ادعای رسانه صهیونیستی در مورد دلیل ترور علی شمخانی
چند پرسش از دوستان جبههٔ اصلاحات
تعویض‌های طلایی هاشمیان؛ پرسپولیس از شکست فرار کرد
عکس های منتخب جهان، 18 آگوست 2025
اروپا و ترامپ؛ نمایش وحدت یا سند تحقیر تاریخی
ایران برنده یک نقره و یک برنز در 4 وزن نخست کشتی آزاد جوانان شد
آغاز ساخت نخستین شهر هوشمند دریامحور ایران در قشم
حماس با طرح پیشنهادی آتش‌بس در غزه موافقت کرد
وزیر اقتصاد: اصلاحات بودجه‌ای 1404 به مجلس می رود
وداع با استاد فرشچیان؛ پیکر «استاد فرشچیان» به خاک سپرده شد
زمان واریز معوقات فروردین بازنشستگان تامین اجتماعی اعلام شد
گل به خودی حسین پورحمیدی در دقیقه 17؛ مس رفسنجان گل دوم را زد + فیلم
ترکیب اصلی تیم فجر مقابل پرسپولیس +جدول
تکلیف امتحانات روز شنبه دانشگاه‌های تهران مشخص شد
درنشست مهم رهبران اروپایی در واشنگتن؛ ترامپ خواستار پایان فوری جنگ اوکراین شد
عارف: حل مسائل از طریق مذاکره، راهبرد اصلی ماست
دوفوریتی | رواج ازدواج سفید و کوررنگی سیاست‌گذاری اجتماعی ما
350 زائر ایرانی هنوز در عراق هستند
صادق: در انتخابات نظام مهندسی امسال هیچ دخالتی نداشتیم + فیلم
بازگشت قطر ایرویز به فرودگاه شیراز/ پروازهای بین‌المللی افزایش یافت
ایستگاه متروی شهید بخارایی تعطیل شد
جزئیات تیراندازی با سلاح گرم در چالوس؛ پلیس در حال شناسایی عاملان
تعطیلی روز چهارشنبه در قم قطعی شد
بزرگ‌ترین محموله شیشه در کرج توقیف شد
ورود هوش مصنوعی به دنیای آموزش/ کتاب‌های درسی هوشمند در راه‌اند؟
علیرضا بیرانوند دروازه‌بان تیم هاکی شد + فیلم
مراسم تشییع استاد فرشچیان در اصفهان آغاز شد + فیلم
بارش شدید باران و تگرگ در ارتفاعات جنوب‌غربی عربستان + فیلم
قیمت جدید طلا در بازار تهران اعلام شد
بازدید کارکنان دولت و نیروهای مسلح از موزه‌ها رایگان شد+جزییات
نتایج کنکور دانشجومعلمان اعلام شد+لینک سامانه
قیمت خودرو امروز دوشنبه 27 مرداد 1404 +جدول
صدور فیش حقوق مردادماه بازنشستگان تأمین اجتماعی/ معوقات فروردین پرداخت می شود؟
تعطیلی موقت ایستگاه‌های متروی تهران در خط یک
مرگ دو دختر نوجوان در مهمانی شبانه تهران
نورنما | مرد کلاشینکف به دست به دنبال چماق به دستان در چالوس
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 26 مرداد 1404 +جدول
پزشکیان وارد ایروان شد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز دوشنبه 27 مرداد 1404+جدول
در سوگ صنایع
زمان پخش فصل دوم سریال «وحشی» اعلام شد
دیدار پوتین و ترامپ در آلاسکا تقاطع نماد، راهبرد و روانشناسی
نبیه بری: اوضاع داخلی لبنان تحت کنترل است
ضرورت توجه بیشتر به ریشه‌ ناامنی‌های اخیر سیستان‌وبلوچستان
رزمایش مشترک کره جنوبی و آمریکا آغاز شد؛ کره شمالی هشدار داد
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(71) «بروجن»
X
آگهی تبلیغاتی