×
سیاسی
شناسه خبر : 45691
تاریخ انتشار :

ظریف: تروریسم درمانی ایالات متحده آمریکا مانع واکنش موثر در مقابل بیماری همه گیر جهانی است

وزیر امور خارجه کشورمان در گفتگو با روزنامه فولیا گفت: نبرد با ویروس کرونا در شرایط انزوای اقتصادی و مشکلات ناشی از تحریم های اعمال شده توسط آمریکایی ها در حال انجام است. وی تاکید کرد، «این یک تروریسم اقتصادی ‌پزشکی علیه ایران است.»

 دکتر محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در گفتگو با روزنامه معتبر فولیا‌دی‌سان پائولو برزیل تاکید کرد: تروریسم درمانی ایالات متحده آمریکا مانع واکنش موثر در مقابل بیماری همه گیر جهانی است. ظریف در پاسخ به سوالی در باره‌ی تاثیر تحریم ها و انزوای اقتصادی ایران در مقابله ایران با بیماری کوید-۱۹ گفت: این تحریم ها منابع اقتصادی ما، نه تنها ذخایر نفت بلکه بخش خصوصی ما را نیز تحت تاثیرقرار داده است. سیاست [آمریکایی] فشار حداکثری علیه ما مانع صادرات ما می‌شود؛ بنابراین منابع کمتریبرای سرمایه گذاری داریم. ما یک کشور ثروتمند هستیم اما به دلیل تحریم ها منابع لازم را برای خدمت به مردم آسیب دیده دراختیار نداریم.

حتی اگر توانایی مالی تهیه آن را داشته باشیم، تحریمها مانع خریددارو و تجهیزات می‌شود. محدودیت های بانکی و مالی اعمال شده مشخص نمی‌کند که شما کالاهای بشردوستانه خریداری می‌کنید یاخیر. هنگامی‌که یک بانک تصور می‌کند که انجام تجارت با ایرانخطرناک است، به سادگی در را می‌بندد. وی افزود: علاوه بر این ، شرکت های سازنده تجهیزات پزشکی اروپا ، به دلیل تهدیدات آمریکا با ما تجارت نمی‌کنند و کالاهای پزشکی را به ما نمی‌فروشند. بنابراین اعمال تروریسم اقتصادی و درمانی علیه ایران توسط ایالات متحده آمریکا، اشکال مختلفی دارد. این اقدامات از منظر حقوقی،جنایت علیه بشریت است.

او همچنین در باره‌ی خودداری ایران از پیشنهاد کمک آمریکا تاکید کرد،این پیشنهاد منافقانه بود. چند روز پیش، [وزیر امور خارجه،مایک[ پومپئو از سایر کشورها خواست که شرایطی را اعمال کنند که به ایران در مبارزه با کرونا کمک کند؛ تنها کاری که ایالات متحده بایستیانجام دهد این است که ایجاد وقفه نکند. ما از خود مراقبت خواهیم کرد و در دنیا دوستان کافی داریم که به ما کمک کنند. تروریسم اقتصادی را متوقف کنید. اگر شما آماده انجام این کار نیستید، ما از جهانیانمی خواهیم که نشستن و تماشا کردن این قلدری را متوقف کنند. این غیرانسانی است. مردم ایران دارند از دست می روند و دیگران فقط به اینامید که خودشان صدمه نبینند، قلدری آمریکا را می‌پذیرند. این روش موثرنخواهد بود.

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران با بیان اینکه «آمریکا اقداماتی را انجام می‌دهد که پیامدهایی دارد؛ به ویژه برای افرادی که تحت تاثیر مستقیم قرار میگیرند.» در پاسخ به این سوال که «آیا تازه ترین بحران با آمریکایی‌ها، که تقریباً به جنگ ختم شد، برطرف شده است؟» گفت: در ترور ژنرال سلیمانی، تعداد قابل توجهی از عراقی‌ها نیز جان باختند؛ از جمله یکفرمانده که معاون وزیر دفاع آن کشور نیز بود. آنها مرتکب تجاوز می‌شوند و انتظار دارند که ایران جلوی واکنش دیگران را بگیرد. ما قادر به کنترل شهروندان سایر کشورها نیستیم که می خواهند از خود دفاع کنند. اگر آمریکایی‌ها به این تجاوزات علیه مردم عراق ادامه دهند، باید منتظر جواب باشند. آنها نمی توانند پشت این بهانه که این تقصیر ایران است و آنها گروههای مورد حمایت ایران هستند پنهان شوند.

آنها از اصطلاح «گروه‌های نیابتی» استفاده می‌کنند که غیرمسئولانه و توهین به مردم عراق است. آنها نایب ]ایران[ نیستند. وی همچنین درباره رابطه گروه های شیعه موجود در عراق، با ایران تاکید کرد: ما فقط با گروه‌های شیعه رابطه نداریم. ما با سنی‌ها و مسیحیان هم رابطه داریم. ما یک سیاست حمایت از کسانی که تحت فشار هستند را داریم. ایالات متحده بایستی این مسئله را درک کند زیراآنها ادعا می‌کنند که از مردم سالاری و از کسانی که سرکوب می‌شوند حمایت می‌کنند. ایالات متحده این مسئله را در مورد ما تشخیص نمی دهد زیرا وقتی آنها ]ادعا می‌کنند[ از مبارزان آزادی حمایت می‌کنند، ]در واقع[ از "نیابتی‌ها" حمایت می‌کنند. اما وقتی ما می‌گوییم از کسانی که مظلوم واقع شده اند حمایت می‌کنیم، واقعاً از آنها حمایت میکنیم. ما به آنها نیازی نداریم که "نایب" ما باشند.

وزیر امور خارجه ایران در ادامه گفت: ما نفوذ داریم اما آنها را کنترل نمی‌کنیم. این دو مورد بسیارمتفاوت است. نفوذ، توانایی صحبت با کسی، بحث و گفتگو، تلاش برای متقاعد کردن است. کنترل کردن یعنی اینکه بتوانید دستور دهید. ما نمیتوانیم و نمی خواهیم به این افراد دستور بدهیم ]زیرا[ اگر چنین شود ما استقلال و کرامت آنها را از بین برده ایم. بدون کرامت، بدون تمامیت، هواداران ما برای ما هیچ ارزشی نخواهند داشت. آمریکایی‌ها این را درک نمی‌کنند. محمد جواد ظریف در پاسخ با این سوال که آیا انتقام ترور سردار شهید سلیمانی به پایان رسیده است یا نه تصریح کرد:پاسخ دولت ایران در اقدامی دفاعی علیه پایگاهی که حمله به جنرال سلیمانی را انجام داد، طبق ماده 51 منشور سازمان ملل متحد، اجرا و تکمیل شده است. انتقام، برای مردم عراق مورد دیگری است.

کسانی که در نتیجه عملکرد آمریکا شوریده اند، می توانند تصمیم بگیرندکه خودشان اقدامی‌کنند. این موردی نیست که بتوانیم آنرا کنترل کرده یا بر آن تأثیر گذاریم. وی در ادامه با بیان این مسئله که «معتقدم [توافق هسته‌ای] بسیار زنده است.» گفت: من معتقدم که حقوق بین الملل به واسطه آنکه یک مجرم آن را نقض می‌کند نمی میرد؛ درست همانند قوانین مربوط به قتل که وقتی چنین جنایتی ارتکاب می‌شود، نمی میرد. اکنون این یک واقعیت است که اثرات برجام برای روابط بین الملل و برای اقتصاد ما بسیار کمتر از آن که ما می توانستیم بدست آوریم است اما این بدان معنا نیست که توافق هسته ای مرده است. ایالات متحده آمریکارژیمی است که قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد را نقض می‌کند.

و در پایان ایشان در پاسخ به این سوال که «پس از قتل ]سردار[ سلیمانی، روابط ایران و برزیل با حمایت جائیر بولسونارو از دونالد ترامپ، دچار تنش شد. اکنون در چه وضعیتیاست؟» تصریح کرد: ما بیش از صد سال است که با برزیل رابطه داریم. ما همیشهروابط خوبی داشته ایم و سیاست های ما مانند اقتصادهای ما مشابه و مکمل هستند. ما یکی از بزرگترین مصرف کنندگان محصولات برزیل در منطقه خود هستیم و در گذشته، برزیل یکی از بزرگترین مصرف کنندگان محصولات پتروشیمی و سایر محصولات ما بوده است.

البته روشن است که دولت برزیل برخی مواضع را اتخاذ کرده است که ما آنها را نمی‌پذیریم و نظر خود را اطلاع می دهیم. ما نمی توانیم رضایت ازتعرض علیه فردی در مأموریت صلح در کشور خارجی بوده است را بپذیریم. من معتقدم که از همه جنبه‌های حقوق بین الملل، این اقدام بایستی محکوم شود. برزیل به به واسطه دیدگاه خود در حمایت از حقوقبین الملل، تمامیت ارضی و احترام به حق حاکمیت شناخته شده است. ]برزیل[ موضعی قوی در مورد منع استفاده از زور در روابط بین الملل دارد. لذا ما امیدواریم برزیل به این اصول متعهد بماند زیرا این اصول برای همه ما مهم است.

خود هستیم و در گذشته، برزیل یکی از بزرگترین مصرف کنندگان محصولات پتروشیمی و سایر محصولات ما بوده است. البته روشن است که دولت برزیل برخی مواضع را اتخاذ کرده است که ما آنها را نمی‌پذیریم و نظر خود را اطلاع می دهیم. ما نمی توانیم رضایت ازتعرض علیه فردی در مأموریت صلح در کشور خارجی بوده است را بپذیریم. من معتقدم که از همه جنبه‌های حقوق بین الملل، این اقدام بایستی محکوم شود.

برزیل به به واسطه دیدگاه خود در حمایت از حقوقبین الملل، تمامیت ارضی و احترام به حق حاکمیت شناخته شده است. ]برزیل[ موضعی قوی در مورد منع استفاده از زور در روابط بین الملل دارد. لذا ما امیدواریم برزیل به این اصول متعهد بماند زیرا این اصول برای همه ما مهم است.


نورنیوز
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
وام بده به خودی‌ها، مردم با تورم بسازند!
ثبت نام بن کارت دانشجویی نمایشگاه کتاب آغاز شد
کابوس بن‌گوریون: یمن امنیت هوایی اسرائیل را در هم شکست
طی دو هفته اخیر 31 هزار خودرو جریمه تخلف پلاک شدند
قتل 3 کودک در کوه‌های نهاوند
گواهی خرید خودرو؛ مسیری نوین برای دسترسی به خودرو
نابغه نوجوان ایران در جمع سه ستاره برتر پینگ‌پنگ جهان
ثبت‌نام وام ودیعه مسکن، از فردا آغاز می شود!
قیمت اینترنت سر به فلک کشید!
تحریم ها نشان از عدم صداقت آمریکا برای مذاکرات است/اتخاذ تدابیر لازم برای مقابله با تحریم
کمیسیون مسکن و عمران دولت منحل شد
سیاست نامه | اصرار بر ترمیم کابینه
4خطای بزرگ شناختی‌در کاخ سفید
تهران از امروز خاموش می شود +جزئیات قطعی برق
بحران تنفسی در غرب ایران؛ هفت استان به حالت نیمه‌تعطیل درآمدند
شمایل دور چهارم مذاکرات
سفر به ایران، حالا با محدودیت زمانی!
نورنما | دریاچه زیبای شیمبار در دل زاگرس
ویتکاف: مذاکرات هسته‌ای با ایران در مسیر درست است
انفجار در دانشکده نظامی در شهر حلب سوریه+ فیلم
سفر بی‌بازگشت در محور بم
برنامه مسابقات امروز 16 اردیبهشت + پخش زنده
وضعیت آب و هوا امروز 16 اردیبهشت +وضعیت استانها
افزایش حقوق کارکنان با سابقه 30 ساله؛ جزئیات مزایای جدید اعلام شد
جدول گروه B جام جهانی فوتبال ساحلی بعد از پایان دورگروهی
زمان پرداخت حقوق، میزان افزایش و معوقات بازنشستگان در اردیبهشت ماه اعلام شد
مناقشه پایان ناپذیر هند و پاکستان بر سر مساله کشمیر
ساعت کار ادارات، 15 خرداد تغییر می کند
واکنش انصارالله به حملات رژیم صهیونیستی؛ پاسخ می‌دهیم +فیلم
تاریخ انتشار GTA 6 به تعویق افتاد!
کلید کنکور 1404 منتشر شد؛ پاسخ‌نامه‌ها زیر ذره‌بین داوطلبان!
پاییز طلایی ایران خودرو؛ پیش‌فروش فوق‌العاده آغاز شد!
میلانی ها در دو دقیقه نسخه جنوا را پیچیدند+ فیلم گل ها
آغاز شمارش معکوس برای جشنواره فیلم 100 با معرفی داوران و اساتید
شمارش مدال‌ها در لیما: ایران، قدرت اول وزنه‌برداری نوجوانان
ایروانی: هرگونه ماجراجویی نظامی آمریکا و اسرائیل، اعلام جنگ است!
فعالیت مدارس، بانک‌ها و ادارات استان یزد، چهار روزه شد
قهرمانی لیگ بسکتبال به گرگانی ها + ویدیو
مدارس خوزستان تعطیل شد، ادارات همچنان باز!
عکس های منتخب جهان، 5 می 2025
شکست ایران از پرتغال، راهی هموار در انتظار تیم ملی+ فیلم گل ها
پادکست | هنر شنیدن و شنیده شدن
تصمیم پرحاشیه فرزانه صادق؛ کمیسیون مسکن دیگر وجود ندارد
تب دنگی از مرزهای ایران عبور کرده؟
نتانیاهو از نابودی کامل حماس گفت
توده های تندری امشب هم مزاحم تهرانی ها هستند
فیلم دیده نشده از لحظه موج انفجار بندر شهید رجایی+ فیلم
حمله به نخست وزیر لهستان با منور قرمز!+ فیلم
غنی‌سازی؛ قلب تپنده اقتدار ملی و نماد استقلال ایران
جذب 60 هزار معلم برای سال تحصیلی جدید
X
آگهی تبلیغاتی