×
سیاسی
شناسه خبر : 41008
تاریخ انتشار :

رئیس جماعت علمای اهل‌تسنن عراق اعلام کرد:

آمریکا باید از عراق و منطقه بیرون برود

رئیس جماعت علمای اهل‌تسنن عراق با تأکید بر اینکه تظاهرات روز گذشته (جمعه) عراقی‌ها با شکوه و به‌دور از هرگونه وابستگی حزبی و سیاسی برگزار شد، گفت: آمریکا باید از عراق و منطقه بیرون برود.

 به گزارش نورنیوز-  آسیای غربی نظرات مصاحبه| رئیس جماعت علمای اهل تسنن عراق: آمریکا باید از عراق و منطقه بیرون برود شیخ «خالد الملا» رئیس جماعت علمای اهل‌تسنن عراق در خصوص تظاهرات روز گذشته در بغداد و تأثیر آن بر خروج نیروهای آمریکایی از عراق گفت: به‌نظر من روز گذشته روز جدایی حق از باطل بین اشغالگران و بین آزادی و حاکمیت و نیز کرامت عراق است آن هم پس از آنکه آمریکا به‌عنوان "شیطان بزرگ" حاکمیت عراق را برای دهها سال از سال 2003 نقض کرد.

وی تصریح کرد: این تظاهرات میلیونی به‌مثابه پاسخ آشکار به جنایت زشتی است که آمریکا در حق دو رهبر بزرگ که به‌گفته مرجعیت دینی نجف اشرف، "قهرمان پیروزی بر داعش" بودند، مرتکب شد از همین رو پاسخ مردم عراق آشکار و با این مضمون بود که آمریکا باید از عراق و منطقه بیرون برود؛ این بهترین پاسخ به جنایت‌های پی‌درپی آن در عراق، یمن، سوریه، لیبی و سایر سرزمین‌های عربی و اسلامی است. شیخ خالد الملا افزود: آمریکا از حضور در منطقه دو هدف دارد: اول، به تاراج بردن ثروت‌های کشورهای عربی و اسلامی و سلطه بر تصمیم‌های سیاسی آنان و دوم حمایت از رژیم صهیونیستی. وجه تمایز تظاهرات روز جمعه (دیروز) این است که اولاً، بدون هرگونه حضور سیاسی برگزار شد، ثانیاً، تظاهرات‌کنندگان از همه گروههای مردمی عراق شامل شیعه، سنی، مسیحی و صائبی بودند.

وی تأکید کرد: تظاهرات روز گذشته در بغداد و نیز تشییع میلیونی در اهواز، قم، مشهد و تهران برای قهرمانان الحشد الشعبی و مقاومت، واکنش به آمریکا و سلطه‌جویی این کشور و دونالد ترامپ رئیس جمهور خودخواه آن است، اما وجه تمایز تظاهرات روز جمعه (دیروز) این است که اولاً، بدون هرگونه حضور سیاسی برگزار شد، ثانیاً، تظاهرات کنندگان از همه گروههای مردمی عراق شامل شیعه، سنی، مسیحی و صائبی بودنددر نتیجه اهالی بصره کنار مردم ذی‌قار، نجف، کربلا و موصل و تمام استان‌های عراق در بغداد حضور یافتند تا حرف خود را بزنند، البته تعدادی نیز به‌دلیل برخی مشکلات نتوانستند خود را به محل برگزاری تظاهرات در بغداد برسانند اما توطئه آمریکا علیه گروهی از عراقی‌ها در برابر گروهی دیگر و صف‌بندی شیعه در برابر شیعه و یا سنی در برابر سنی با تظاهرات عراقی‌ها ناکام ماند.

بیشتر بخوانید مصاحبه|خطیب جمعه بغداد: اولویت اصلی عراق رهایی از استعمار آمریکاست مصاحبه| استاد دانشگاه بغداد: تظاهرات «جمعه حاکمیت» مرحله جدیدی در تاریخ عراق رقم زد مصاحبه|النجباء: ساعت صفر رویارویی با آمریکا فرا رسیده/ نیروهای آمریکایی باید از عراق خارج شوند مصاحبه|سخنگوی حزب‌الله عراق: تظاهرات گسترده مردمی سبب تسهیل مأموریت دولت برای اخراج آمریکایی‌ها خواهد شد مصاحبه|کارشناس راهبردی عراق: تظاهرات بزرگ روز جمعه آغاز اخراج آمریکا از عراق است جمعه استقلال و حاکمیت عراق|تظاهرات میلیونی علیه آمریکا+فیلم و تصاویر رئیس جماعت علمای اهل‌تسنن عراق گفت: به‌عبارت بهتر عراقی‌ها با این تظاهرات ملی، شجاعانه و بی‌طرفانه خود که به‌دور از هرگونه حزب‌بندی و وابستگی سیاسی و با نام عراق برای همه و بالا بردن پرچم کشور برگزار شد، نقشه‌های آمریکایی ــ صهیونیستی را ناکام گذاشتند.

وی ادامه داد: آنچه روز جمعه رخ داد علاوه بر پاسخ به آمریکا و جنایت‌های آن، پاسخی آشکار به متحدان آمریکا و مزدوران آن در منطقه بود که مجری نقشه آمریکایی ــ صهیونیستی در عراق و منطقه هستند، امروز عراقی‌ها به‌نیابت از امت مسلمان این تظاهرات را برگزار کردند و نه‌فقط نماینده خود و شیعه و سنی و مسلمانان عراق بلکه نماینده اراده آزاد و مقاوم هر انسان غیرتمند و آزاده‌ای هستند که با حضور در خیابان به آمریکا اعلام کردند که جنایت و کشتار مردم و بدنام کردن دین اسلام کافی است. شیخ الملا تصریح کرد: آمریکا به‌عنوان شیطان بزرگ به‌دنبال فتنه‌انگیزی بین ملت‌های مختلف به‌ویژه فتنه‌های طایفه‌ای در عراق است و با این کار موجب گسترش فساد و درگیری داخلی و سهم‌خواهی بین عراقی‌ها شد اما اکنون ملت عراق حرف خود را با شعار "آمریکا بیرون بیرون" به‌صراحت فریاد کشید؛ امروز می‌توانیم بگوییم، ما حاکمیت خود را بازیافتیم و به کسی اجازه نمی‌دهیم بگوید ملت حرف و نظری ندارد بلکه این ملت است که حرف خود را با شجاعت و بیطرفی کامل بیان کرد.

وی گفت: این راهپیمایی و تظاهرات میلیونی بدون هیچ نفوذی و آزار رسیدن به یک نفر و بدون هیچ مشکلی برگزار شد، گویی تظاهرات کنندگان به حج می‌رفتند و خدا را عبادت می‌کردند؛ پس از این تظاهرات، حضور آمریکا در عراق اشغالگری است و پارلمان عراق نیز حرف خود را زده و قانون بیرون راندن نیروهای خارجی را صادر کرده است و دولت عراق نیز از زبان نخست وزیر دو روز پیش در نشست هیئت دولت اعلام کرد، به‌دنبال راهکاری برای بیرون راندن نیروهای خارجی و پیش از همه آمریکایی است و در این میان مردم نیز حرف خود را زدند و اعلام کردند آمریکا باید از عراق خارج بشود و ارتش و پایگاههای خود را از اینجا بیرون ببرد. شیخ خالد الملا در بخش دیگری از این مصاحبه با ابراز همدردی و اندوه فراوان برای از دست دادن ابومهدی المهندس و سردار قاسم سلیمانی به‌عنوان میهمان عراق گفت، او سرباز امام خامنه‌ای بود که داوطلبانه به خدمتگزاری عراق برخاست. طبیعی است که آمریکا از تصمیم پارلمان عراق و مردم این کشور و هر تصمیم دیگری که ملت‌های عربی و اسلامی می‌گیرند، ناراضی باشد زیرا به‌دنبال سلطه‌جویی و دیکتاتوری و تاراج ثروت‌های منطقه است.

وی در عین حال اظهار داشت: با وجود اندوه فراوان برای شهادت این دو قهرمان، از پیروزی خالصانه عراقی‌ها خوشحالیم، عراق همچنان دوست تمام کشورهای جهان که به انسانیت و عدالت و حقوق ملت احترام می‌گزارند، باقی خواهد ماند. رئیس جماعت علمای اهل‌تسنن عراق در خصوص اظهارات آمریکایی‌ها مبنی بر اینکه در تصمیم پارلمان عراق درباره بیرون راندن نیروهای آمریکایی، اجماع وجود ندارد و این‌که "آیا احتمال تکرار این اظهارات پس از تظاهرات میلیونی روز جمعه وجود دارد؟" پاسخ داد: اولاً، طبیعی است که آمریکا از تصمیم پارلمان عراق و مردم این کشور و هر تصمیم دیگری که ملت‌های عربی و اسلامی می‌گیرند، ناراضی باشد زیرا به‌دنبال سلطه‌جویی و دیکتاتوری و تاراج ثروت‌های منطقه است. وی تأکید کرد: پارلمان عراق نماینده شیعه، سنی، کُرد و عرب و هویت ملی عراق است، کسانی که در پارلمان به اخراج نیروهای بیگانه و پیش از همه آمریکایی‌ها رأی دادند، عراقی و عضو مجلس هستند، ما مجلس شیعی و سنی و یا کُرد نداریم، بلکه اعضای مجلس نماینده ملت عراق هستند. اگر آمریکایی‌ها بر ادامه حضور در عراق پافشاری کنند، عراقی‌ها حرف دیگری خواهند داشت، آنان نیز می‌دانند عراقی‌ها در ابتدای حمله آمریکا به خاک عراق و اشغال این کشور چگونه مقاومت کردند و آنان را با ناکامی از عراق بیرون راندند.

ثانیاً، واکنش به این تظاهرات روشن است به این معنی که کانال‌های وابسته به آمریکا در تلاش برای بی‌اهمیت جلوه دادن تظاهرات مردم برآمدند تا جایی که با بی‌شرمی تمام، حضور میلیونی مردم را حامیان ایران عنوان کردند؛ بسیار خوب، اگر این حضور میلیونی حامی ایران هستند باید پرسید؛ "کار شما چیست؟ نقشه شما و میلیاردها دلارتان کجاست؟"، شما در برابر طرح اسلامی و وحدت اسلامی و انسانی و حسن همجواری شکست خوردید. شیخ خالد الملا ادامه داد: ما به اظهارات آمریکایی‌ها گوش نمی‌دهیم بلکه نگاه ما به‌سمت عراقی‌ها و اقدامات آنان و عملکرد دیپلماتیکی است که از سوی پارلمان و دولت عراق و تظاهرات مسالمت‌آمیز مردم صادر شد، اما اگر آمریکایی‌ها بر ادامه حضور در عراق پافشاری کنند عراقی‌ها حرف دیگری خواهند داشت، آنان نیز می‌دانند عراقی‌ها در ابتدای حمله آمریکا به خاک عراق و اشغال این کشور چگونه مقاومت کردند و آنان را با ناکامی از عراق بیرون راندند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
همدلی مردم انگلیس با فلسطینیان افزایش یافت
اعدام 2 عضو گروه منافقین در تهران +تصاویر
روبیو: ترامپ پلیس جهان است!
احتمال ادامه تعطیلی چهارشنبه‌ها تا پایان تابستان
تجربه تعامل ایران و تروئیکای اروپا در پرونده هسته‌ای
استفاده از موبایل برای نمایندگان در صحن مجلس ممنوع شد
مسئله آب در ایران و گسست قدرت
مجلس با دوفوریت لایحه مقابله با انتشار محتوای خلاف واقع در فضای مجازی موافقت کرد
ماکرون: فلسطین باید اسرائیل را به رسمیت بشناسد!
موج محکومیت علمای اهل سنت در پی حادثه تروریستی دیروز زاهدان
پایان بازی دوستانه منچستریونایتد 2 - وستهم 1 + خلاصه بازی
ایران‌نما | معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرهای ایران(58) «برزُک»
روایت پزشکیان از حمله اسرائیل به شورای عالی امنیت ملی +فیلم
ولایتی: دشمنان با طرح دالان زنگه‌زور در پی تهدید تمامیت ارضی هستند
اینترنت و تماس ارزان اربعینی فقط با ثبت‌نام در سماح!
نوراینفو | سالروز عملیات افتخارآفرین مرصاد
پرداخت مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی از فردا آغاز می‌شود +جدول زمان واریز برای دهک‌ها
وزیر علوم: مدت دوره‌ی کارشناسی سه ساله می‌شود
رئیس مجلس: تروریسم در زاهدان انتقام دشمن از مقاومت مردم ایران بود
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 5 مرداد 1404+ وضعیت استان‌ها
کسب 3 طلا و یک نقره توسط تیم ایران در المپیاد جهانی زیست‌شناسی
انتقاد درویش از زنوزی؛ اگر حق با شماست، چرا دنبال مصالحه‌اید؟
سرژ اوریه در آستانه پیوستن به پرسپولیس+ عکس
تکذیب شایعات پرآبی سدهای تهران:/وضعیت منابع آبی بحرانی است
رژیم صهیونیستی تهدید کرد؛ کشتی «حنظله» را توقیف می کنیم
کریستیانو رونالدو همچنان در رتبه اول پردرآمدترین فوتبالیست‌ های جهان
احداث سازه مجاور برج آزادی بدون تایید میراث فرهنگی!
تخت‌روانچی: غنی‌سازی باید جزء جدایی‌ناپذیر هر توافقی باشد/مذاکره باید برد-برد باشد
ورود 117 کامیون کمک بشردوستانه به نوار غزه
سردار ابن‌رضا جانشین وزیر دفاع شد
نورنما | کودکان چه نقشی در جنگ دارند؟
یک کفش کتانی، راز سرقت میلیاردی در تهران را فاش کرد
اربعین زنان؛ کنشگری خیر دینی زنان ایرانی عراقی در آیین پیاده‌روی اربعین
امیدی تازه در درمان تومورهای مقاوم
دستور وزیر کشور برای پیگیری حادثه زاهدان/عارف و اژه‌ای پیام دادند، مولوی عبدالحمید بیانیه
عکس های منتخب ایران، شنبه 4 مرداد 1404
چرخش خطرناک قدرت؛ از دوحزبی‌گری تا فاشیسم
دوربین‌ شهروندان راست می‌گوید یا آمار و تحلیل دولت؟
زلزله 4.7 ریشتری در عسلویه/ تاسیسات نفت و گاز آسیبی ندیدند
قدرت‌نمایی هواوی با رونمایی از سیستم پیشرفته‌تر از انویدیا
چگونه با پویش «کلیک امن» پلیس فتا گرفتار کلاهبرداران اینترنتی نشویم؟
جزئیات زمانبندی جدید دانشگاه آزاد برای جاماندگان امتحانات نیمسال دوم
مسیر اربعین برای مشمولان فاقد معافیت در اربعین 1404 بسته است!
ماکرون در مورد ایران با سران آلمان و انگلیس رایزنی کرد
600 جایگاه CNG در جنگ 12 روزه گاز رایگان عرضه کردند
نصب سیستم اعلان عمومی آژیر هشدار در تهران آغاز شد
«ابرقویی‌نژاد» به پرسپولیس پیوست
ایرانخودرو نصف مشتریانش را از دست داد!
توضیحات سخنگوی سپاه درباره نقش شهدای اقتدار در توسعه قدرت‌ دفاعی ایران
نوراینفو | دانستنی‌هایی در مورد سفر اربعین
X
آگهی تبلیغاتی