×
سیاسی
شناسه خبر : 39916
تاریخ انتشار : دوشنبه 1398/10/23 ساعت 13:29

معاون اول رییس‌جمهوری:

انتقام واقعی از اقدامات جنایتکارانه آمریکا خروج آن‌ها از منطقه است

معاون اول رییس جمهوری تاکید کرد: انتقام واقعی از اقدامات جنایتکارانه و غیرقانونی آمریکا و در رأس آن ترور سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی، خروج آن‌ها از منطقه است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی معاون اول رییس‌جمهوری، «اسحاق جهانگیری» پیش از ظهر دوشنبه در نشست مشترک هیات‌های عالیرتبه ایران و سوریه اظهار داشت: دخالت‌های بیجای کشورهای غربی به‌ویژه آمریکا باعث ناامنی و بی ثباتی در منطقه شده است و آمریکا با تشکیل گروه‌های تروریستی نظیر داعش جنایات بزرگی را در سطح منطقه و به خصوص در کشورهای عراق و سوریه انجام داده است.

معاون اول رییس‌جمهوری با بیان اینکه آمریکایی‌ها براساس خوی استکباری خود سردار سپهبد قاسم سلیمانی را به شهادت رساندند، تصریح کرد: ‌پس از شهادت این سردار بزرگ اسلام موج عظیمی از عزا و همبستگی در بین کشورهای اسلامی و به خصوص مردم کشورهای منطقه ایجاد شد و مردم کشورهای منطقه ضمن ابراز همبستگی با ملت ایران، حضور شکوهمندی در مراسم‌های مختلف از خود برجای گذاشتند و در این میان گروه‌های تروریستی از این شهادت خرسند شدند.

جهانگیری اجتماعات مردم ایران در تشییع و خاکسپاری شهید سردار سلیمانی را اتفاقی کم سابقه در تاریخ کشور برشمرد و افزود: قطعاً تنفر ملت ایران نسبت به اقدامات آمریکا در مقایسه با گذشته بیشتر شده است.

معاون اول رییس‌جمهوری افزود: از کشورهای دوست و مردم مسلمان منطقه که پس از شهادت سردار سلیمانی ابراز همدردی و پیام تسلیت ارسال کردند و به خصوص دولت و ملت سوریه که در همه سطوح با ما همدردی کردند صمیمانه قدردانی می‌کنم.

جهانگیری با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران همانند گذشته در کنار دولت و ملت سوریه خواهد بود و به حمایت های خود از این کشور ادامه خواهد داد، خاطرنشان کرد: ایران از تمامیت ارضی سوریه و حاکمیت دولت این کشور برای برقرای ثبات و آرامش حمایت خواهد کرد و امیدوارم بحران «ادلب» نیز به نحو مطلوب حل و فصل شده و حاکمیت دولت سوریه بر تمام اراضی این کشور مستقر شود.

معاون اول رییس‌جمهوری همچنین با قدردانی از اقدام بشاراسد رییس جمهور سوریه برای تقدیم بالاترین مدال و نشان این کشور به مقام شامخ شهید سردار سلیمانی گفت: ابراز لطف و محبت دولت و ملت سوریه درباره خدمات شهید سردار سلیمانی برای ما دلگرم کننده است.

جهانگیری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه تهران علاقه‌مند است روابط و همکاری‌های اقتصادی خود را با دمشق گسترش دهد، بر ضرورت پیگیری و اجرایی شدن توافقات امضا شده در سفر اخیر خود به سوریه تأکید کرد.

معاون اول رییس جمهوری ادامه داد: شرکت‌های خصوصی ایران بسیار مشتاق هستند تا در بازسازی سوریه مشارکت فعال داشته باشند و اکنون که هماهنگی ها و توافقات برای بازسازی سوریه به اتمام رسیده، امیدوارم در سال ۲۰۲۰ شاهد اتفاقات مثبت و نتایج مطلوب در این زمینه باشیم.

جهانگیری با اشاره به اینکه آغاز روند همکاری‌های بانکی ایران و سوریه اظهار داشت: باید روند همکاری‌های بانکی دو کشور سرعت دهیم چرا که روابط بانکی پیش نیاز اصلی همکاری‌های اقتصادی فیمابین است.

وی اضافه کرد: برای گسترش مناسبات اقتصادی و ارتقاء سطح همکاری‌های دو کشور باید توافقنامه‌های همکاری راهبردی بلندمدت که به امضاء رسیده است هر چه سریعتر پیگیری و مراحل قانونی آن طی شود تا شاهد عملیاتی شدن و اجرای توافقنامه ها باشیم.

معاون اول رییس جمهوری اظهار امیدواری کرد: روابط و مناسبات تهران - دمشق در تمامی زمینه های مورد علاقه طرفین همپای روابط خوب سیاسی و نظامی دو کشور ارتقا پیدا کند.

سردار سلیمانی نماد مبارزه برای منطقه، آزادیخواهان و گروه‌های مقاومت بود

«عماد خمیس» نخست وزیر سوریه نیز در این نشست با اشاره به توطئه‌ها و برنامه‌های آمریکا برای تحمیل جنگ به کشورهای منطقه گفت: نمونه و تجلی توطئه‌های آمریکا در ترور سردار شهید حاج قاسم سلیمانی مشاهده شد و این اتفاق تلخ در حقیقت نتیجه تجاوزاتی بود که آمریکا در منطقه انجام داد.

خمیس هدف از سفر خود به تهران را ابراز همدردی و تسلیت دولت و ملت سوریه به مقام معظم رهبری، مردم و مسئولان کشور برای شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی عنوان کرد و افزود: سوریه بر حق جمهوری اسلامی ایران در دفاع از خود و مقابله با تهاجمات و تجاوزات دشمنان تأکید دارد و ما همبستگی خود را با برادران خود در جمهوری اسلامی ایران اعلام می کنیم.

نخست وزیر سوریه با بیان این که خبر شهادت سردار سلیمانی را با درد و ناراحتی دریافت کردیم، گفت: این فرمانده بزرگ نماد مبارزه و تقویت امنیت برای تمام مردم منطقه، ‌آزادیخواهان و گروه های مقاومت بود و هر چقدر در وصف این سردار سخن بگوییم قطعاً حق مطلب ادا نخواهد شد.

خمیس با بیان اینکه همه ملت‌های آزادیخواه جهان و به خصوص ملت سوریه احترام خاصی برای این شهید قائل هستند تصریح کرد: شهید سردار سلیمانی خدمات فراوانی را به ملت سوریه در جهت برقراری امنیت، توازن و ثبات انجام داد و از خداوند می خواهیم که به این شهید علو درجات عطا فرماید.

وی با بیان اینکه یاد و خاطره سردار شهید حاج قاسم سلیمانی از ذهن و یاد ملت های منطقه فراموش نخواهد شد گفت: سوریه، آمریکا را عامل اصلی شهادت این سردار بزرگ و حوادث پس از آن می داند.

نخست وزیر سوریه با اشاره به اینکه آمریکا همواره برنامه‌هایی برای تعدی و تجاوز به کشورهای منطقه داشته است اظهار داشت: باید آمادگی کافی داشته باشیم و هماهنگی و همکاری‌های خود را افزایش دهیم چرا که گسترش همکاری‌های فیمابین می تواند سپر بازدارنده در حوادث و توطئه های آمریکا باشد.

وی با تأکید بر اینکه سوریه در تلاش است با به کارگیری برنامه های دفاعی، اقتصادی، نظامی و دیپلماتیک برابر توطئه‌های دشمنان ایستادگی کند و پیروزی نهایی ما جز با حمایت و نقش آفرینی جمهوری اسلامی ایران و کشورهای دوست منطقه محقق نخواهد شد.

خمیس خاطرنشان کرد: خون ملت ایران و سوریه در مقابله با توطئه‌ها و گروه‌های تروریستی در کنار یکدیگر ریخته شده و این عمق روابط دو کشور را نشان می‌دهد و انگیزه‌ای برای گسترش بیش از پیش روابط خواهد بود.

نخست وزیر سوریه همچنین از اعطای بالاترین نشان و مدال افتخار به مقام شهید سردار سلیمانی از سوی بشاراسد رییس‌جمهوری سوریه خبر داد و گفت: اعطای این نشان حاکی از محبت فراوان رییس جمهور سوریه نسبت به سردار سلیمانی و برادران خود در جمهوری اسلامی ایران است.

در این نشست ولید معلم، وزیر خارجه سوریه نیز ضمن تسلیت شهادت سردار سلیمانی با اشاره به اینکه آمریکا در دوره ترامپ استراتژی جنگ پنهان را در پیش گرفته است گفت: آمریکا در تلاش است از طریق تحریم‌های یکجانبه، فقر و گرسنگی را به ملت‌ها تحمیل کند.

وزیر دفاع سوریه هم در این نشست تشییع پیکر شهید حاج قاسم سلیمانی را یک همه‌پرسی در محور مقاومت توصیف کرد و با بیان این که چنین جمعیتی تاکنون در مراسم تشییع وجود نداشته گفت: شهید سردار سلیمانی شریک همه پیروزیهای ما در سوریه بود و با وجود شجاعت و دلاوری‌های این فرمانده قهرمان، در عین حال فردی بسیار عاطفی و به دنبال صلح بود.


ایرنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
هدف اسرائیل، نابودی شیعیان لبنان است
تشدید بارش و کاهش محسوس دما در 5 استان
ساعت شروع به کار ادارات، مدارس و بانک‌ها اعلام شد+فیلم
راویانِ «ایرانِ ایستاده» در میدان زاگرب
اتحادیه اروپا اسرائیل را برای نخستین‌بار تحریم کرد
دونالد ترامپ و چارلز سوم در رژه سلطنتی قلعه ویندزور + فیلم
گفت‌وگوی اروپایی‌ها با عراقچی درباره مسائل هسته‌ای
از کی‌یف تا بالتیک؛ چرا زاپاد-2025 فراتر از یک رزمایش است؟
پزشکیان: مشکلات را پنهان نمی‌کنیم؛ راه‌حل می‌خواهیم
نقش کشتی‌گیران ایرانی بر دیوارنگاره میدان انقلاب
60 درصد سالمندان ایران تنها زندگی می‌کنند
قاسم نوده فراهانی در ریاست اتاق اصناف ایران ابقا شد
نتایج نهایی ارشد علوم پزشکی 1404 اعلام شد
واکنش جبلی به شایعه خروج آرشیو صدا و سیما
دستگیری مجرمان برداشت اینترنتی غیرمجاز
تهرانی ها از شنبه منتظر هوای خنک باشند
درخواست وزیر بهداشت از نخبگان برای حل مشکل آلودگی هوا
حمایت چند کشور از پیش نویس قطعنامه ایران
دستور پزشکیان برای ساماندهی موازی کاری ها و ادغام دستگاه‌های متولی
افشای پیامک‌های قاتل چارلی کرک
ثمینه باغچه‌بان درگذشت
پشت‌پرده افت قیمت نفت با وجود درگیری‌های جهانی
عارف: مخالف هرگونه دخالت در بخش غیردولتی آموزش عالی هستیم
حمله خانواده‌های اسرای صهیونیست به دادگاه نتانیاهو
بنزین سوپر خارجی به پمپ بنزین‌ها می‌رسد + قیمت و نحوه عرضه
شادی بی‌نهایت با تجربه 8 محصول جدید زرکام
پرداخت رهن و اجاره 95 درصد از آسیب‌دیدگان جنگ تعیین تکلیف شد
مخالفت وزیر ارتباطات با افزایش نامتعارف قیمت تعرفه‌های اینترنتی
سخنگوی دولت از تشکیل شورای عالی ایرانیان خبر داد
دستور رییس جمهور برای احیای سازمان ملی جوانان
انتقاد قهرمان فرمول یک از نسل‌کشی رژیم صهیونیستی
آتش‌سوزی در فیلیپین بیش از 1100 خانواده را آواره کرد + فیلم
سیاست اعمال سوابق تحصیلی در کنکور موفق بود؟
نورنما | شهسوار زیبا جایی که آب و جنگل و دریا دست‌به‌دست هم داده‌اند
ربیعی: بچه‌های دهه هفتادی و هشتادی فهمیدند که نباید به اسرائیل اعتماد کرد
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 26 شهریور 1404+ جدول قیمت
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهارشنبه 26 شهریور 1404
عفو 70 درصد محکومین امنیتی و حذف شدن سوابق آنها
سفر هیات نظامی «اسرائیل» به قاهره
سرلشکر موسوی: قدرت دفاعی ایران غیرقابل توقف است
اجرای تفاهمنامه با آژانس کلید تنش‌زدایی
برلین توصیه مسافرتی جدیدی درباره ایران نداشته است
تمدید مهلت دفاع پایان‌نامه‌ها تا پایان مهرماه
اولین آزمون آسیایی استقلال در بازگشت ساپینتو
زلنسکی شرط ملاقات با پوتین را اعلام کرد
52 پایگاه اورژانس هوایی در کشور فعال است
اعتراض یمن به حضور نظامی آمریکا و انگلیس
انهدام شبکه عظیم قاچاق سوخت در جویبار
دستگیری دو سارق مسلح جنت‌آباد در 7 دقیقه+فیلم
اعتراض شدید ایتالیا به حملات گسترده رژیم صهیونیستی به غزه
X
آگهی تبلیغاتی