×
سیاسی
شناسه خبر : 39367
تاریخ انتشار : یکشنبه 1398/10/15 ساعت 21:25

ایندیپندنت: پاسخ ایران قطعی است، سؤال زمان و مکان اجرای آن است

یک روزنامه انگلیسی در یادداشتی در خصوص ترور سردار سلیمانی، نوشته است که پاسخ ایران به این ترور قطعی است و تنها سؤال موجود این است که این پاسخ چه زمانی و در کجا انجام می‌شود.

به گزارش نورنیوز، روزنامه «ایندیپندنت» روز یکشنبه در یادداشتی نوشت، پس از اقدامات تنش‌زای اخیر دولت آمریکا در منطقه، بعید نیست پای متحدان واشنگتن نیز به درگیری‌ها کشیده شود. در این مقاله آمده است، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا، پیش از صدور دستور ترور سردار «قاسم سلیمانی»، با هیچ کدام از متحدان واشنگتن مشورت نکرد و آن‌ها را در جریان این حمله نیز قرار نداد. نیروهای انگلیسی حاضر در خاورمیانه، در برخی مناطق همکاری نزدیکی با نیروهای آمریکایی دارند، اما نه این افراد و نه غیرنظامیان حاضر در منطقه از وقوع چنین اقدامی باخبر نبودند و ترامپ که مدعی داشتن «روابط ویژه» میان واشنگتن و لندن است، در این خصوص هیچ اطلاعی به «بوریس جانسون» نخست‌وزیر انگلیس نمی‌دهد.

وزارت امور خارجه انگلیس یک روز پس از این حمله به شهروندان انگلیسی در خصوص سفر به عراق و ایران هشدار داد. پاسخ رسمی دولت انگلیس به تنش‌زا ترین اقدام اخیر در خاورمیانه از سوی نخست‌وزیر اعلام نشد. «دومینیک راب» وزیر امور خارجه انگلیس نیز به دعوت به حفظ آرامش اکتفا کرد و گفت درگیری بیشتر در راستای هیچ‌کدام از منافع ما نیست. با این حال در واقعیت، هر اتفاقی که در این زمینه رخ دهد از کنترل انگلیس خارج است. لندن تأثیر اندکی بر اقدام بعدی واشنگتن یا اقدام تلافی‌جویانه از سوی ایران خواهد داشت.

اکنون فقط مسئله زمان و مکان گرفتن انتقام مطرح است و مشخص نیست که آیا کشورهای دیگری نیز به درون این درگیری کشیده شود. کشورهایی که همکاری گسترده‌ای با آمریکا دارند می‌توانند اهداف برحق ایران برای تلافی باشند. انگلیس میراث تاریکی از سرکوب ملی‌گرایی ایرانی‌ها در تاریخ این کشور برجای گذاشته است و مردم ایران خاطرات تلخی از «شیطان کوچک» در کنار «شیطان بزرگ» دارند. ترور سردار سلیمانی با هر تعریفی، اقدام جنگی محسوب می‌شود و یکی از دلایلی که برای انجام این حمله ارائه شده است کشته شدن یک پیمانکار نظامی آمریکایی در حمله راکتی به پایگاهی در «کرکوک» است.

اکنون تصور کنید اگر ایرانی‌ها رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا را می‌کشتند چه اقداماتی توجیه‌پذیر می‌شد. در ایران لزوم انجام اقدام متقابل امری جدی است؛ نه فقط به این دلیل که عدم پاسخ به این ترور تحقیرآمیز خواهد بود بلکه کشورهای متخاصم منطقه نیز آن را به‌عنوان نشانه‌ای از ضعف خواهد دید و می‌توانند از آن به نفع خود بهره‌برداری نظامی کنند.

به نظر نمی‌رسد ایران از طریق جنگ‌های متداول و کلاسیک وارد عمل شود و جنگ‌های متداول تنها روش موجود نیست و جنگ‌های نامتقارن در کانون توجهات قرار خواهد داشت. در این میان جنگ سایبری از اهمیت خاصی برخوردار است و ایران نه‌تنها از این توانایی برخوردار است بلکه از آن استفاده می‌کند. توانایی ایران تنها در زمینه فنی نیست. این کشور می‌تواند شبه‌نظامیان متحد خود در لبنان، سوریه، یمن و عراق را فراخوانده و دستور حمله به پایگاه‌های آمریکا و شرکایش را صادر کند. از آنجا که در کنار سردار سلیمانی، «ابومهدی المهندس» یکی از فرماندهان ارشد شبه نظامیان عراقی نیز ترور شده است، انگیزه این گروه‌ها برای انتقام‌جویی، بالا خواهد بود.

نیروهای متحدان آمریکا نظیر انگلیس و سایر کشورهای اروپایی به‌راحتی ممکن است مورد حمله این گروه‌ها قرار گیرند. با فرض این‌که اگر اهدافی آمریکایی در لندن مورد حمله ایران قرار گیرد، آیا بوریس جانسونی که به‌دنبال چنگ زدن به جام مقدس توافق تجاری با آمریکا پس از خروج از اتحادیه اروپا است، می‌تواند در برابر فشار دولت ترامپ برای اقدام تنبیهی علیه ایران مقاومت کند؟ واکنش ایران به چنین اقدامی چه خواهد بود؟ بسیار دشوار است که سایر کشورهای متحد آمریکا را تا انتها، جدا از این زنجیره اتفاقات تصور کرد.


فارس
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
زلنسکی: آمریکا می‌تواند پوتین را به گفت‌وگو وادار کند
گفت و گوی آمریکا و طالبان افغانستان درباره عادی‌سازی روابط
نیروی هوایی رومانی از رهگیری یک پهپاد روسی خبر داد
جزییات مراسم خاکسپاری «امید جهان» مشخص شد
تهدید وزیر انرژی رژیم صهیونیستی: رهبران حماس بار دیگر هدف قرار خواهند گرفت
گزینه‌های ایران در صورت فعال شدن مکانیسم ماشه +فیلم
هشدار نخست وزیر پاکستان به طالبان افغانستان: «مدارا نخواهیم کرد»
اعتراف موسسه وایزمن به خسارت‌های جبران‌ناپذیر حملات موشکی ایران
احضار سفیر روسیه در کانادا به‌دنبال حادثه پهپادی در لهستان
دوحه، میزبان نشست اضطراری سران کشورهای عربی و اسلامی خواهد بود
چه کسانی به مرحله فینال کشتی راه یافتند +فیلم بازی
تار شدن تصاویر سرزمین های اشغالی در گوگل‌مپ به دستور موساد
آخرین آمار از شهدای کادر درمان در نوار غزه
نورنما | رعد و برق در آمریکا
عکس های منتخب ایران، شنبه 22 شهریور 1404
جدول لیگ برتر ایران در پایان هفته سوم روز شنبه
عراقچی:بحث بسیار مفصلی درباره توافق اخیر بین ایران و آژانس انجام شد +فیلم
دیدار فرمانده نیروی انتظامی ایران با رئیس الحشد الشعبی
مهدی طارمی و یک ورود بی‌نظیر در اولین بازی خود در المپاکوس + فیلم
زمان واریز مرحله دوم معوقات فروردین بازنشستگان اعلام شد
حزب‌الله: خلع سلاح مقاومت به معنای اجرای پروژه توسعه‌طلبانه رژیم صهیونیستی است
موج جدید بازداشت شهرداران ترکیه + فیلم
علی لاریجانی به عربستان سعودی می رود
تظاهرات هزاران شهروند لندن علیه افراط‌گرایی و نژادپرستی
مصدومیت دوباره مهدی قایدی در بازی النصر مقابل الجزیره+فیلم
جزییات گازگرفتگی مرگبار در چاه آب
پیام روشن اسرائیل به جهان عرب: هیچ‌کس در امان نیست
تخریب کامل یک برج و سه مدرسه در غزه+فیلم
شرط ترامپ برای پایان جنگ اوکراین
طرح جدید بانک مرکزی چین برای تسریع واردات طلا با کاهش بوروکراسی
رئال مادرید(2) - سوسیداد(1) | رئال مادرید با یک اخراج جنجالی + خلاصه بازی
نشست معرفی فیلم محمد رسول الله (ص) در وین برگزار شد
محمد حسین مدرسی عضو شورای ملی ایمنی زیستی شد
آتش‌سوزی در پالایشگاه نفت روسیه پس از حمله پهپادی+فیلم
خطر اصلاحات نیمه‌کاره
یزدانی از رقابت های جهانی حذف شد
ایراد مجلس به آئین‌نامه دولت درباره بیمه پایه
زمان بازگشت مهدی ترابی به بازی مشخص شد
پرسپولیس(1) – فولاد(1)؛ بازی خانوادگی با جایگاه سوم پرسپولیس + خلاصه بازی
برگزاری جلسه سران قوا در نهاد ریاست جمهوری
زمین لرزه، خشت فارس را لرزاند
پزشکیان به قطر می‌رود
رقبای 3 آزادکار ایران در نیمه نهایی قهرمانی جهان مشخص شد
بی‌عملی شورای امنیت، پیام خطرناک به جهان
تسلیحات محرمانه؛ تهدید تازه امنیت جهان
کاهش 4 درصدی جرایم جنایی
تهدید صهیونیست‌ها: اگر ایرانی بیاید به کشتی الصمود حمله می‌کنیم
نورنما | متداول‌ترین روش دزدی در جهان
ابلاغ اساسنامه مدرسه مجازی توسط وزیر آموزش و پرورش
جوانان ایران در کانوپولو آسیا نایب‌قهرمان شدند
X
آگهی تبلیغاتی