×
اقتصادی
شناسه خبر : 262770
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/09/23 ساعت 16:49
جزئیات فروش 12 محصول ایران خودرو/ اختلاف قیمت از کارخانه تا بازار چقدر است؟

جزئیات فروش 12 محصول ایران خودرو/ اختلاف قیمت از کارخانه تا بازار چقدر است؟

بررسی طرح فروش ایران‌خودرو نشان می‌دهد اختلاف قیمت خودروها از کارخانه تا بازار آزاد به 200 تا 770 میلیون تومان رسیده؛ شکافی که به تشدید رانت و التهاب بازار دامن می زند.

 نورنیوز-گروه اقتصادی: در یازدهمین مرحله فروش محصولات ایران خودرو، متقاضیان عادی، مشمولان طرح حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و همچنین متقاضیان طرح جایگزینی خودروهای فرسوده امکان ثبت درخواست خرید خواهند داشت. البته در این دوره ثبت‌نام نیازی به مسدودسازی حساب بانکی متقاضیان نیست.

مهلت ثبت درخواست در سامانه خرید به نشانی  ikcosales.ir برای تمامی گروه‌ها از ساعت 14 روز دوشنبه 24 آذر 1404 آغاز شده و تا پایان ساعت 24 روز شنبه 29 آذر 1404 ادامه خواهد داشت.

خودرو
 

توجه: متقاضیان میتوانند جزئیات کلاس و قیمت محصولات جدول فوق را از طریق سایت فروش اینترنتی شرکت ایرانخودروبه نشانیEsale.ikco.ir  مشاهده نمایند.  

نکته1: در صورت ضرورت تغییر استانداردهای اجباری و زیست محیطی، خودرو پس از دریافت مابهالتفاوت قیمت تجهیزات تغییر یافته ،با استانداردهای جدید تحویل مشتری میشود. با توجه به رعایت الزامات و استانداردهای ابلاغی سال 1404 تغییرات در محصولات تولیدی لحاظ خواهد شد.

نکته2: هزینه های قانونی قابل پرداخت از سوی مشتری از جمله حق بیمه شخص ثالث، مالیات و سایر موارد مترتب برقراردادهای فروش ،بر اساس نرخها و قوانین زمان ثبت نام محاسبه می شود و در صورت تغییر مبالغ تا زمان تحویل خودرو، پرداخت مابهالتفاوت کلیه ی موارد مذکور به عهده خریدار خواهد بود که با توجه به رعایت الزامات و استانداردهای ابلاغی سال 1404 و 1405 احتمال ارتقاء محصولات وجود دارد .

نکته3: متقاضیان میبایست  نسبت به تعیین نوع فروش در مراحل ثبت نام در سامانهIKCOSALES.IR  اقدام نمایند. 

نکته4: موعد تحویل در روش فروش فوری 30 روز پس از واریز وجه و انعقاد قرارداد با شرکت ایرانخودرو و در روش پیشفروش متناسب با نوع محصول انتخابی و اولویت کسب شده متقاضی در اولویتبندی، حداقل 4 ماه پس از واریز وجه و انعقاد قرارداد است. در روشفروش فوری باید کل وجه خودرو در زمان فراخوان و به قیمت روز واریز شود اما در روش پیشفروش، حداکثر 50 درصد قیم تکارخانه فعلی در زمان ثبتنام دریافت و الباقی در موعد تحویل بر اساس قیمت روز شرکت محاسبه و دریافت میشود که مصوبه 473 و563 و 740 شورای رقابت نیز در آن رعایت خواهد شد.

نکته5: متقاضی پس از طی فرآیند اولویتبندی، در هنگام عقد قرارداد با شرکت ایرانخودرو نسبت به انتخاب رنگ مورد نظر اقدام خواهد نمود.

"با توجه به فروش 12 محصول ایران خودرو بد نیست اختلاف قیمت این خودروها را از کارخانه تا بازار بررسی کنیم . "

 

خودرو
 

در حالی که هدف رسمی طرح‌های فروش خودروساز، تسهیل دسترسی مصرف‌کنندگان به خودرو با قیمت مصوب عنوان می‌شود، اما اختلاف شدید قیمتی باعث شده این طرح‌ها بیش از آنکه پاسخگوی تقاضای واقعی باشند، به مسیر توزیع رانت تبدیل شوند. برنده‌شدن در طرح فروش، برای بسیاری از متقاضیان نه به معنای رفع نیاز مصرفی، بلکه فرصتی برای کسب سود چندصد میلیونی در کوتاه‌ترین زمان ممکن است.

همین مسئله، حجم تقاضای غیرمصرفی را به‌شدت افزایش داده و موجب می‌شود شانس دسترسی مصرف‌کنندگان واقعی به خودرو کاهش یابد؛ موضوعی که فلسفه اصلی فروش‌های فوق‌العاده و پیش‌فروش را زیر سؤال می‌برد.


تسنیم
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
درمان پیش‌دیابت خطر بیماری‌های قلبی را نصف می‌کند
تقویت نیروی دریایی روسیه، نگرانی جدید ناتو
واردات برنج و گوشت از مرزها تحت تأثیر گرانی دلار
عون تجاوزات رژیم صهیونیستی به لبنان را محکوم کرد
فرانسه به حمایت از اوکراین ادامه می دهد
پاپ: زندان‌ها در جهان بیش از ظرفیت‌شان پر شده‌اند
درگیری مرزی میان ارتش لبنان و نیروهای سوریه
فریدزاده: سینمای ایران به کاخ جشنواره نیاز دارد
ایتالیا خواستار استقلال امنیتی اروپا از آمریکا شد
اینتر پس از 3 سال، جنوا را در خانه‌اش شکست داد
دادگاه اسرائیل درخواست لغو جلسه محاکمه نتانیاهو را رد کرد
بایرن مونیخ با پنالتی در خانه از شکست فرار کرد
عضو شورای شهر: خطر فرونشست در پایتخت جدی‌تر شده است
سخنگوی صنعت آب: کشور هنوز از خشکسالی عبور نکرده است
اعلام قیمت شیر خام و 4 محصول لبنی
ترامپ در حال پاکسازی قومی در آمریکا است
تحویل بالگردهای بلک‌هاوک افغانستان از آمریکا به پرو
کارگروه ویژه احیای نان کامل در کشور تشکیل شد
القسام: ترور فرماندهان بر عزم مقاومت می‌افزاید
واکنش «ترامپ» به حمله به مراسم یهودیان در استرالیا
ولایتی: جمهوری اسلامی ایران با قاطعیت از حزب‌الله حمایت می‌کند
عارف: تولیدکنندگان شیر، قیمت را متعادل کنند
افزایش قیمت دارو کمتر از نرخ تورم/ بیمه‌ها هزینه‌ها را پوشش می‌دهند
کامران فانی کتابشناس پیشکسوت درگذشت/کتابخانه کامران فانی اهدا شد
نشست اضطراری وزیر راه در پی هشدار قرمز بارش‌های سنگین در 4 استان
رئیس‌جمهور: نباید درآمد اصلاح قیمت سوخت برای بخش‌های دیگر خرج شود
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب در پی درگذشت حجت‌الاسلام شاهچراغی
کلیات بودجه سال 1405 در جلسه هیأت دولت تصویب شد
معمای «جغد قرمز»
موجودی کالاهای اساسی در بنادر و گمرکات به 5 میلیون تن رسید
شوک بزرگ ستاره خارجی به استقلال پیش از بازی با خیبر
ادامه حمایت آمریکا از رژیم صهیونیستی
عکس های منتخب هفته جهان،14 دسامبر 2025
قیمت آجیل مخلوط شب یلدا اعلام شد
تأیید نتایج نهایی انتخابات پارلمانی از سوی دادگاه فدرال عراق
غریب‌آبادی: جنگ و تجاوزگری رژیم صهیونیستی و آمریکا، مهم‌ترین چالش جهان است
قالیباف: کارآمدی حکمرانی دینی شرط تحقق ایران قوی است
تراکتور با شکست پیکان به مسیر برد بازگشت
رفع مشکلات تامین ارز نهاده‌های دامی توسط سران قوا
شناسایی بیش از 1200 واحد صنعتی آلاینده در پایتخت
فوتسال بانوان پاکستان به مربی ایرانی سپرده شد
مرگ جنجالی خواننده ترک؛ دخترش بازداشت شد
زلنسکی آماده دادن امتیازات بزرگ است
سقوط قهرمان کشتی؛ کورتانیدزه راهی زندان شد
بومی‌سازی فناوری به روایت مرکز تحقیق و نوآوری همراه اول در نمایشگاه «تستا»
فرمانده ارشد القسام ترور شد/حماس ترور را تایید کرد
نتانیاهو حمله به یهودیان در استرالیا را محکوم کرد
آمار نماینده تهران درباره زندانیان مهریه نادرست است
پیش‌فروش بلیت قطارهای مسافری از سه‌شنبه
جدول لیگ ایران فوتبال در پایان مسابقات امروز
X
آگهی تبلیغاتی