×
سیاسی
شناسه خبر : 253438
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/08/05 ساعت 16:33
سرلشکر صفوی: جنگ کریدورها در روابط بین‌الملل تعیین کننده است

سرلشکر صفوی: جنگ کریدورها در روابط بین‌الملل تعیین کننده است

رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس شهید سپهبد پاسدار حاج قاسم سلیمانی، با اشاره به تحولات ژئوپلیتیکی اخیر در منطقه و رقابت جهانی بر سر مسیرهای ترانزیتی گفت: امروز جنگ کریدورها به عرصه‌ای تعیین‌کننده در روابط بین‌الملل تبدیل شده و ایران می‌تواند با تکیه بر ظرفیت مردمی، امنیت و توسعه پایدار، نقش محوری در آن ایفا کند.

نورنیوز-گروه سیاسی: سرلشکر سید یحیی صفوی دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا روز دوشنبه ۵ آبان ۱۴۰۴ در ششمین جلسه کمیته علمی همایش «بسیج، توسعه و امنیت پایدار منطقه جنوب شرق کشور»، در سخنانی با تأکید بر اهمیت روزافزون موقعیت ژئوپلیتیکی ایران، گفت: جهان امروز درگیر رقابتی جدید موسوم به جنگ کریدورهاست؛ رقابتی که با خطوط ریلی، مسیرهای دریایی و جاده‌های ترانزیتی تعیین می‌شود. در این میدان، کشورهایی که از موقعیت جغرافیایی و امنیت مردمی برخوردارند، نقش‌آفرینان اصلی خواهند بود.

وی افزود: «منطقه جنوب شرق ایران – به‌ویژه سیستان و بلوچستان – در قلب این رقابت قرار دارد. تقویت زیرساخت‌های توسعه، ارتقای امنیت پایدار و فعال‌سازی ظرفیت‌های بومی، آرایش جدیدی به تعاملات منطقه‌ای خواهد داد.

رئیس کمیسیون دفاعی امنیتی شورای راهبری روابط خارجی تأکید کرد: جنگ کریدورها، جلوه‌ای از رقابت تمدنی میان شرق و غرب است و ایران با اتکا بر موقعیت ممتاز خود در اتصال شرق به غرب و شمال به جنوب، می‌تواند محور توازن جدید در منطقه باشد.

وی افزود: هدف اصلی همایش «بسیج، توسعه و امنیت پایدار منطقه جنوب شرق کشور»، خروج از کلی‌گویی و ارائه راهکارهای علمی و کاربردی برای فعال‌سازی ظرفیت‌های متنوع این منطقه است. ظرفیت های سیستان و بلوچستان می تواند ضامن آینده اقتصادی ایران و جایگزین احتمالی نفت باشد.

سرلشکر صفوی با اشاره به اینکه این همایش باید با دوره‌های پیشین متمایز باشد، بیان داشت: یکی از اهداف مهم برگزاری این همایش، یافتن راه حل های علمی و کاربردی برای پیشرفت و رشد بیش از پیش منطقه جنوب شرق کشور، به‌ویژه در حوزه حیاتی کریدورها است. ما این بار به دنبال طرح‌های تئوریک نیستیم؛ به عنوان یک مطالبه عمومی از همه دستگاه های مشارکت‌کننده تقاضا می‌کنیم که راهکارهای عملی و قابل اجرا ارائه نمایند.

رئیس همایش در بخش دیگری از سخنان خود، به ظرفیت‌های بی‌بدیل منطقه سیستان و بلوچستان اشاره کرد و گفت: منطقه جنوب شرق کشور دارای ظرفیت‌های فراوانی است که می‌تواند آینده اقتصاد ایران را تضمین کند و حتی در اقتصاد کشور جایگزین نفت شود. فعال‌سازی این پتانسیل‌ها تنها از طریق برنامه‌ریزی دقیق میسر است.

وی یادآور شد: تمام تلاش خود را معطوف خواهیم کرد که این همایش با تمام همایش‌های قبلی متفاوت باشد و نتایج ملموس و قابل استفاده‌ای برای دولت و منطقه به دست آید. این همایش باید تبدیل به یک مرکز فکری عملیاتی برای توسعه جنوب شرق شود.

 ششمین جلسه کمیته علمی همایش «بسیج، توسعه و امنیت پایدار منطقه جنوب شرق کشور» با حضور نمایندگان ۶۸ دستگاه و سازمان لشکری و کشوری برگزار شد.

این همایش بر اساس ابلاغیه شهید سپهبد پاسدار محمد باقری رئیس فقید ستاد کل نیروهای مسلح، و با تأیید و تأکید امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی رئیس فعلی ستاد کل نیروهای مسلح، برای اجرا به پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس شهید سپهبد پاسدار حاج قاسم سلیمانی ابلاغ گردیده است.

جلسه مذکور به ریاست سردار سرلشکر پاسدار دکتر سید یحیی صفوی، رئیس پژوهشگاه و رئیس همایش، و با حضور سردار سرتیپ پاسدار دکتر هادی مرادپیری، معاون هماهنگ‌کننده پژوهشگاه و رئیس کمیته علمی، برگزار شد.

هدف اصلی این همایش، شناسایی و ارائه راه‌کارهای علمی و کاربردی است که بتواند به صورت مستقیم در مرتفع‌سازی بخشی از چالش‌های اساسی منطقه جنوب شرق کشور مؤثر واقع شود. در راستای این هدف، نمایندگان دستگاه‌های حاضر به ارائه گزارش عملکرد خود در حوزه همکاری علمی مرتبط با محورهای همایش پرداختند. جمع‌بندی این گزارش‌ها به‌عنوان مبنای تدوین برنامه عملیاتی کمیته علمی در مرحله بعد مورد بررسی قرار گرفت.

همایش «بسیج، توسعه و امنیت پایدار منطقه جنوب شرق کشور» با تمرکز بر ارائه خروجی‌های ملموس، بهمن‌ماه ۱۴۰۴ برگزار خواهد شد.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
زلنسکی: ما از جنس فولادیم، اما حتی قوی‌ترین فلزها هم می‌شکنند!
استارمر: اوکراین باید آینده خود را تعیین کند
ساپینتو: زمین ورزشگاه تختی هیجان انگیز بود
زلنسکی: اوکراین برای شراکت با آمریکا کرامت خود را خواهد داد
عراقچی: ایران هیچ تجربه مثبت و قابل اتکایی از مذاکره با دولت ترامپ ندارد
ریابکوف: اروپا مانع اصلی حل‌وفصل پرونده هسته‌ای ایران است
جدول مدالی بازی‌های کشورهای اسلامی/ رتبه سوم ایران با 29 طلا
حادثه رانندگی در لارستان با 8 مصدوم
شرکت دولتی ضرر بدهد، هم پاداش ممنوع است هم مدیران عوض می‌شوند
تماس‌ رهبران اروپایی با زلنسکی در پی غافلگیری طرح صلح پیشنهادی آمریکا
مهرداد صدیقیان به سوگ پدرش نشست
بیانیه وزارت خارجه روسیه در پی صدور قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام آژانس
آمریکا، اوکراین را به قطع کمک‌های اطلاعاتی و تسلیحاتی تهدید کرد
معاون زاکانی: تهران کثیف نیست؛ صبح زود شهر تمیز است
غیرحضوری شدن مدارس آذربایجان شرقی به دلیل آلودگی هوا
60 لیتر سهمیه بنزین امشب شارژ می‌شود
طلای روح‌الله رستمی در پاراوزنه‌برداری+ فیلم
پسکوف: روسیه هیچ نسخه رسمی از طرح 28‌بندی آمریکا دریافت نکرده است
پایان کار کشتی آزاد ایران با 4 طلا و 2 برنز
طلای ارزشمند آذرپیرا پس از شکست قهرمان جهان + فیلم
عون: اسرائیل مرزهای تعیین‌شده را در توافق آتش‌بس نادیده گرفته است
بقائی از سفر وزیر امور خارجه به عمان و هلند خبر داد
تأکید روسیه بر تقویت همکاری هسته‌ای و فضایی با لائوس
زمان بازی تراکتور-پرسپولیس در جام حذفی اعلام شد
ابراز تأسف روسیه از آسیب وارده به سفارت جمهوری آذربایجان در اوکراین
مدال طلا بر گردن یونس امامی
توقیف دو تریلر تانکردار حامل 70 هزار لیتر سوخت قاچاق در حاجی آباد
تاکید پزشکیان به جلوگیری از بدل‌شدن مسئله حجاب به ابزار منازعه
طرح جامع دفاعی مادورو برای رویارویی احتمالی با واشنگتن
تاکید حزب‌الله بر حق مقاومت لبنان
آمار شهدای لبنان بعد از برقراری آتش‌بس به 331 نفر رسید
پارلمان اوکراین خواستار برکناری رئیس دفتر زلنسکی شد
لحظه اضطراری در «کازابلانکا» برای نجات جان تماشاچی
استقلال(2) - پادیاب خلخال (1) + یاسر آسانی فرشته نجات همیشگی ساپینتو + خلاصه بازی
حمایت مالی از مادران دارای نوزاد+ شرایط دریافت کارت امید
حمله تروریستی در راه‌آهن کراسنودار خنثی شد
نیروهای آمریکایی در فرودگاه نظامی المزه دمشق مستقر می‌شوند
تمرکز اتحادیه اروپا بر تضعیف روسیه و حمایت از اوکراین
تقویت ناوگان هوایی کشور با 209 فروند هواپیما فعال
پاکپور: بسیج الگوی قدرت‌سازی و بن‌بست‌شکنی انقلاب است
تعداد قربانیان سیل در تایلند به 25 نفر رسید
جنجال در فرانسه پس از هشدار ژنرال درباره جنگ احتمالی با روسیه
چرا بازار داخلی طلا بر خلاف روند جهانی رشد کرد؟
یونیسف: از زمان آتش‌بس غزه، روزانه 2 کودک کشته می‌شوند
پیام عراقچی وزیر امور خارجه در خصوص خاتمه توافق قاهره
کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران امشب تشکیل می‌شود
وزیر علوم: حذف دانشگاه پیام نور در برنامه دولت نیست
حمایت رسمی شاباک و ارتش اسرائیل از اعدام اسرای فلسطینی!
آیین سنتی نماز باران در اصفهان برگزار شد
وزیر صهیونیست: هر یهودی که با ایران همکاری کند، اعدام می‌شود
X
آگهی تبلیغاتی