×
بین الملل
شناسه خبر : 253196
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/08/04 ساعت 13:44
ترامپ: قدرت هسته‌ای ایران را گرفتیم!

ترامپ: قدرت هسته‌ای ایران را گرفتیم!

رئیس جمهور آمریکا با تکرار ادعای بی‌اساس خود مبنی بر اینکه تجاوز به تاسیسات هسته‌ای ایران توافق صلح غزه را تسهیل کرد، گفت که امیدوار است آتش‌بس در غزه ادامه‌دار باشد.

نورنیوز - گروه بین الملل: دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا که عصر روز شنبه در مسیر پرواز خود به مالزی برای سوخت‌گیری در دوحه توقف کوتاهی داشت در هواپیمای ایرفورس وان با «تمیم بن حمد آل ثانی» امیر قطر دیدار و گفت‌وگو کرد.

وی پس از پرواز دوباره خود به سمت کوالالامپور، پایتخت مالزی در اظهاراتی در جمع خبرنگاران امیر و نخست وزیر قطر را فردی فوقع‌العاده توصیف و از رفتار او در دیدارشان تمجید کرد.

ترامپ درباره موضوع صحبت‌هایشان خاطر نشان کرد که آنها درباره صلح در غرب آسیا گفت‌وگو کردند.

او با اشاره به توافق آتش‌بس در غزه تصریح کرد: ما اکنون یک صلح بزرگ در خاورمیانه داریم و او (امیر قطر) معتقد است که توافق صلح همچنان برقرار است. او تاکنون هرگز شاهد چنین چیزی نبوده و از اینکه من در آن دخالت داشتم، خرسند است. او نیز کمک زیادی در این مسیر کرد. ما ۵۹ کشور را همراه خود داشتیم که توافق را امضا کردند. این صلح باید ادامه یابد.

ترامپ که برای شرکت در نشست منطقه‌ای اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا (آسه‌آن) به مالزی سفر کرده است، در حالی با مقامات قطری گفت‌وگو کرد که هیأتی از گروه‌های فلسطینی متشکل از جنبش «فتح» و «حماس» روز پنج‌شنبه به دعوت مقامات مصری در قاهره دیدار کردند تا برای اجرای توافق آتش‌بس و آینده غزه به تفاهم دست یابند.

رئیس جمهور آمریکا در پاسخ به این سوال که چه چیز این توافق را متمایز می‌کند؟ مدعی شد: اینکه همه با آن موافقند. یک سال پیش دستیابی به چنین چیزی بسیار دشوار بود. من فکر می‌کنم که اتفاق بزرگ این بود که ما قدرت هسته‌ای ایران را گرفتیم. وقتی ما ظرفیت هسته‌ای ایران را از بین بردیم، یک تحول بزرگ در خاورمیانه ایجاد شد و این، امکان حصول توافق (بر سر جنگ غزه) را فراهم کرد.

این ادعا در حالی است که حتی «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اذعان کرده که ایران توانایی بازسازی ظرفیت‌های هسته‌ای خود را دارد.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا او در دیدار خود با تمیم بن حمد آل ثانی درباره توافق ایالات متحده با قطر نیز گفت‌وگو کرده است؟ خاطرنشان کرد: بله، صحبت کردیم. ما درباره موضوعات متعددی رایزنی کردیم. این توافق به درستی کار می‌کند. نیازی نیست که ایالات متحده زیاد درگیر آن شود. آنها ظرفیت‌های لازم برای محافظت از ملت‌های خود را دارند. در اینجا، عربستان سعودی، امارات متحده عربی و قطر را داریم. ترکیه نیز دخیل است، اندونزی هم حضور دارد، اردن و مصر هم هستند. کشورهای متعدد دیگری هم هستند که با کمی فاصله مشارکت دارند. این فوق‌العاده است.

او در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا از ادامه‌دار بودن آتش‌بس در غزه اطمینان دارد؟ با بیان اینکه «من معتقدم که برقرار خواهد ماند» مدعی شد: اگر هم نقض شود، این حماس است که به آن پایبند نخواهد بود اما من امیدوارم که حماس از آن پیروری کند، زیرا آنها قول داده‌اند. بنابراین، من بر این باورم که آتش‌بس ادامه‌دار خواهد بود و اگر چنین نشود، ما یک مشکل بسیار بسیار بزرگ خواهیم داشت.

ترامپ درباره اینکه نیروی تثبیت کننده چه زمانی در غزه مستقر خواهد شد، تصریح کرد: خیلی زود این اتفاق خواهد افتاد، فقط کمی زمان می‌برد. نمی‌توانم به شما بگویم که همین الان در حال عزیمت هستند اما مقدمات آن در حال فراهم شدن است. شما در خاورمیانه شاهد صلح هستید و این، صلحی واقعی است. چیزی که پیش از این در طول هزاران سال گذشته هرگز اتفاق نیفتاده بود.

رئیس جمهور آمریکا در پاسخ به اینکه آیا قرار است نیروهای حافظ صلح به نوار غزه اعزام شوند؟ گفت که این در زمانی که لازم است، انجام خواهد شد. در ضمن، اسرائیل، کشورهای عربی، مسلمان‌ها و بسیاری دیگر به آنجا خواهند رفت. این، یک موفقیت فوق‌العاده است.

دونالد ترامپ در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره احتمال دیدارش با «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه اظهار داشت: همکان‌طور که می‌دانید، ما می‌خواهیم به یک توافق دست یابیم. من نمی‌خواهم وقت خود را تلف کنم. من همیشه ارتباط خوبی با پوتین داشته‌ام اما در حال حاضر کمی ناامید کننده است.

او ادامه داد: من فکر می‌کردم که توافق با او بسیار جلوتر از صلح خاورمیانه حاصل شود. ما توافق میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان را داشتیم که بسیار دشوار بود. در واقع، پوتین پشت تلفن به من گفت که «این، فوق‌العاده است، زیرا بسیاری تلاش کردند این توافق را به دست آورند اما نتوانستند.» من این کار را انجام دادم.

ترامپ همچین به درگیری چندی پیش میان پاکستان و هند اشاره کرد و مدعی شد که او موجب توقف جنگ میان آنها شد.

رئیس جمهور آمریکا در ادامه اذعان کرد: من فکر می‌کردم که تمام توافقات صلحی که در این ماه‌ها حصل شده از توافق میان روسیه و اوکراین به مراتب سخت‌تر خواهد بود اما این، آن‌طور که انتظار می‌رفت، کار نکرد. تنفر زیادی میان دو طرف، یعنی پوتین و زلنسکی (رئیس جمهور اوکراین) وجود دارد.

او در پاسخ به این سوال که آیا با «شی جین‌پینگ» رئیس جمهور چین درباره خرید نفت از روسیه گفت‌وگو خواهد کرد؟ بیان کرد: شاید درباره آن صحبت کنم. شاید مطلع باشید که چین در حال حاضر نیز خرید خود را به میزان زیادی کاهش داده است، هند هم همین‌طور. ما تحریم‌هایی را در این رابطه اعمال کرده‌ایم.

ترامپ همچنین نخست‌وزیر جدید ژاپن را که به تازگی یک گفت‌وگوی تلفنی با او داشته است، فردی فوق‌العاده توصیف کرد و گفت: ما به زودی با یکدیگر دیدار خواهیم داشت. او بسیار دوستانه بود و درباره دیدار آتی خود صحبت کردیم.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
واکنش تاج به حواشی تیم‌ ملی فوتبال
درخواست وزارت بهداشت برای تشکیل کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران
نشاط نسبی در بازار نقدی بورس؛ جهش شاخص کل و رونق فرابورس
رهبران اروپایی: طرح ترامپ برای پایان جنگ در اوکراین نیازمند بازنگری جدی است
کاهش 81 درصدی بارش‌ها در کشور
بنزین سوپر 8 آذر به جایگاه‌ها می‌رسد
ونزوئلا: هیچ تهدیدی، استقلال کشور ما را از بین نخواهد برد
قطعی برق گسترده به دنبال طوفان در استرالیا
چرخش آرام قدرت در اقتصاد جهانی
بیانیه وزارت بهداشت درباره افزایش موارد آنفلوآنزا در کشور
شاخص هوا به 180 رسید؛ مدارس سه‌شنبه تعطیل می‌شوند؟
واکنش‌ به توقف نمایش شاخص آلودگی هوای تهران
تردد 2.6 میلیون خودروی بالای 20 سال در کشور
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 2 آذر 1404+ جدول
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران (131) « تربت جام»
قاتل 16 ساله در کرمان پس از 6 سال از قصاص رهایی یافت
چاپ کاغذی پایان‌نامه‌ها ممنوع شد
بی‌توجهی مدیران عامل علت ناترازی بانک‌هاست
انصاری: آتش‌سوزی الیت 20 روز مداوم نبود
آمریکا: طرح صلح اوکراین با مشارکت کی‌یف و مسکو طراحی شده است
دستگیری سه عامل حمله وحشیانه به زوج سالمند در اهر
طرح 28 ماده‌ای ترامپ
مسیرهای منتهی به جنگل‌های مازندران مسدود شد
به عنوان عضو ان‌پی‌تی، نسبت به بهره‌برداری از انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای محق هستیم
سن دیابت در کشور به نوجوانی رسید
دولت‌ها چگونه تسخیر می‌شوند؟
آمریکا خواستار برگزاری انتخابات در اوکراین شد
80 درصد آتش سوزی جنگل الیت مهار شد
عقب نشینی حماس از اجرای توافق آتش بس ادعای دروغ است
اقتصاد سیاسی تورم
ترامپ و نتانیاهو، جبهه‌سازی علیه ایران!
جنگل های هیرکانی، میراثی جهانی که نیمی از آن در مازندران است
شاخص آلودگی تهران 146 شد؛ تهران در وضعیت نارنجی
تمهیدات ترافیکی ویژه تشییع 100 شهید گمنام در تهران اعلام شد
صعود طارمی به رده دوم گلزنان سوپرلیگ یونان
سیاست‌نامه | یک انتصاب پرماجرا و حاشیه‌سازی برای دولت
آغاز شمارش معکوس اجرای راه‌آهن رشت-آستارا
مهلت سه‌روزه برای استعفای رئیس نهضت علمای اندونزی به‌دلیل دیدار با حامی صهیونیسم
6 روز هوای پاک در 8 ماه
رسانه‌های بین المللی: آتش‌سوزی جنگل‌های هیرکانی تهدیدی برای میراث طبیعی جهانی است
هادی مرزبان درگذشت
کشف بزرگ پزشکی در درمان درد
برنامه مسابقات ورزشی امروز یکشنبه 2 آذر1404
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 2 آذر 1404 + وضعیت استان‌ها
هدفگیری عجیب یک هواپیما توسط کشتی جاسوسی روسیه
پشت پرده ادغام پرهزینه 2 غول رسانه‌ای انگلیس چیست ؟
بلایی که طوفان خورشیدی پنهان اخیر بر سر زمین آورد
امیدهایی برای افراد فلج / آزمایش انسانی تراشه‌ احیای گفتار
کشف باورنکردنی از بقایای تکنولوژی کهن در دل خاک !
بارش‌های خوبی در راهند/ امیدواری به بهبود وضعیت آبی کشور
X
آگهی تبلیغاتی