نورنیوز-گروه سیاسی:محسن زنگنه، عضو کمیسیون برنامه مجلس در گفتوگویی درباره دلایل افزایش قیمت ارز در کشور اظهار کرد: ️در گزارشاتی که آقایان ارائه می کنند، اعداد و ارقام بازگشت ارز را میگویند اما نمیگویند چه کسانی بازگرداندهاند.
این نماینده مجلس ادامه داد: بخش خصوصی واقعی که معمولاً هم اکثر آنها به یک معنا خرد هستند، تعداد محدودی از بخش خصوصی ما در حوزههای پتروشیمی و فلزات، رقمهای بالای چند میلیاردی صادرات انجام دهد.
وی افزود: بخش خصوصی واقعی نزدیک به ۹۰ درصد تعهدات خود را ایفا کرده است.
وی افزود: عمده ارزها دست دولت و تراستیهاست. سال ۱۴۰۳ پتروشیمیها و فلزیها ۵ میلیارد دلار ارز را برنگرداندهاند.
زنگنه تاکید کرد:️ اکثر ارزی که برنمیگردد مربوط به شرکتهای دولتی یا شبه دولتی است یا دولت در آن نفوذ دارد. ️
عضو کمیسیون برنامه مجلس گفت: سال گذشته حدود ۱.۵ میلیارد دلار از ارز پتروشیمیها و ۳.۵ میلیارد دلار از ارز فلزیها باز نگشته است.
وی ادامه داد: یکی از دلایل اصلی افزایش قیمت دلار، بازنگرداندن ارزهای صادراتی است.