×
بین الملل
شناسه خبر : 250136
تاریخ انتشار : جمعه 1404/07/18 ساعت 19:00
پوتین: به‌زودی اعلام رسمی نسل جدید تسلیحات روسیه را خواهیم داشت

پوتین: به‌زودی اعلام رسمی نسل جدید تسلیحات روسیه را خواهیم داشت

رئیس‌جمهور روسیه ضمن تأکید بر آمادگی مسکو برای مشارکت در حل‌وفصل بحران غزه، اعلام کرد: ما سامانه‌های جدید را به‌روزرسانی می‌کنیم و به‌زودی فرصت اعلام رسمی تسلیحات جدیدی را خواهیم داشت که پیش‌تر درباره آن‌ها اطلاع داده بودیم.

نورنیوز - گروه بین الملل:  «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه امروز (جمعه) در یک نشست مطبوعاتی در جریان سفر رسمی خود به تاجیکستان اظهار داشت: «ما تمام جزئیات گفت‌وگوهای انجام‌شده در آلاسکا را فاش نکردیم، اما به‌طور کلی می‌توان گفت که میان ایالات متحده و روسیه درک متقابلی درباره مسیر حرکت و اهداف لازم برای پایان این درگیری به‌صورت مسالمت‌آمیز وجود دارد.»

پوتین تأکید کرد که روسیه و ایالات متحده همچنان در چارچوب توافقات حاصل‌شده در نشست آلاسکا که در اواسط ماه اوت برگزار شد، به فعالیت خود ادامه می‌دهند.

در بخش دیگری از سخنان خود، رئیس‌جمهور روسیه ایجاد سازوکار جدید همکاری موسوم به «سی‌آی‌اس پلاس» میان کشورهای عضو اتحادیه کشورهای مستقل مشترک‌المنافع و سایر کشورها و سازمان‌های بین‌المللی را «تصمیمی مهم» خواند و گفت: «این تصمیم اهمیت زیادی دارد، زیرا باعث می‌شود این سازمان دیگر صرفاً یک گردهمایی خانوادگی نباشد، بلکه جایگاه یک سازمان بین‌المللی واقعی را پیدا کند.»

حمایت از طرح ترامپ در منطقه

وی در بخش دیگری از نشست خبری خود به نقش «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در تحولات بین‌المللی اشاره کرد و گفت: «او (ترامپ) بدون شک در تلاش است و بر روی مسائل مرتبط با صلح و حل بحران‌های پیچیده جهانی کار می‌کند. بارزترین نمونه آن وضعیت در خاورمیانه است. اگر او بتواند آنچه را که برای آن تلاش می‌کند به نتیجه برساند، یک رویداد تاریخی رقم خواهد خورد.»

پوتین افزود که ترامپ اقدامات زیادی برای حل بحران‌های طولانی‌مدت انجام داده و روسیه از ابتکار آمریکا برای حل بحران غزه حمایت می‌کند.

رئیس‌جمهور روسیه همچنین تأکید کرد که کشورش «چیزهایی برای گفتن و ارائه در مسیر حل‌وفصل وضعیت در غزه دارد» و با توجه به سطح اعتماد میان روسیه و فلسطین، مشارکت مسکو در روند حل‌وفصل بحران غزه می‌تواند مورد استقبال قرار گیرد.

پیوند زدن جایزه صلح با ارسال تسلیحات به اوکراین

در ادامه نشست خبری، پوتین در پاسخ به پرسشی درباره عدم اعطای جایزه صلح نوبل به رئیس‌جمهور آمریکا گفت: «این موضوع به من مربوط نیست که چه کسی جایزه نوبل را دریافت کند.»

پیش‌تر کمیته نوبل در اسلو اعلام کرد که جایزه صلح نوبل سال ۲۰۲۵ به «ماریا کورینا ماچادو» از رهبران مخالف دولت ونزوئلا تعلق گرفته است.

پوتین افزود: «کمیته نوبل بارها این جایزه را به افرادی اعطا کرده که هیچ اقدامی در جهت صلح انجام نداده‌اند و با این تصمیمات، به اعتبار این جایزه آسیب جدی وارد کرده‌اند.» وی در عین حال گفت که ترامپ به‌طور صادقانه در تلاش برای حل بحران اوکراین است.

رئیس‌جمهور روسیه همچنین در واکنش به اظهارات اخیر رئیس‌جمهور اوکراین مبنی بر اینکه در صورت ارسال موشک‌های «تاماهاک» از سوی آمریکا، کی‌یف ترامپ را برای جایزه نوبل نامزد خواهد کرد، گفت: «پیوند زدن جایزه صلح با ارسال تسلیحات به اوکراین اقدامی مضحک است.»

لزوم حفظ همگرایی میان روسیه و کشورهای آسیای مرکزی

رئیس‌جمهور روسیه در ادامه اظهارات خود بر اهمیت حفظ روابط نزدیک با کشورهای آسیای مرکزی تأکید کرد و گفت: «حفظ و تقویت وحدت ما برای آینده‌مان اهمیت زیادی دارد. این موضوع برای کشورهای آسیای مرکزی نیز به همین اندازه مهم است. نباید از یکدیگر دور شویم، بلکه باید احساس کنیم که عوامل زیادی ما را به هم پیوند می‌دهد، و واقعاً چنین است.»

پوتین همچنین درباره روابط با جمهوری آذربایجان گفت: «می‌توان گفت که ما دچار بحران روابط بین‌دولتی نشدیم، بلکه با نوعی بحران احساسی مواجه بودیم و دلیل آن هم روشن است — زیرا با رویدادی بسیار دشوار و تراژیک، یعنی سقوط هواپیما و جان‌باختن سرنشینان آن روبه‌رو شدیم. بنابراین لازم بود با آرامش و دقت موضوع بررسی شود.»

پوتین در ادامه افزود که مبادلات تجاری میان روسیه و جمهوری آذربایجان همچنان در حال افزایش است و یادآور شد که زبان روسی در آذربایجان تدریس می‌شود که نشان‌دهنده تمایل متقابل برای گسترش روابط است. وی گفت: «امیدوارم این صفحه بسته شده باشد و بتوانیم بدون هیچ پیچیدگی، ارتباطات خود را توسعه دهیم و طرح‌های بزرگ و مشترک ۲ کشور را در زمینه‌های لجستیک، همکاری صنعتی و حتی در حوزه‌های انسانی اجرا کنیم.»

سازمان کشورهای مستقل مشترک‌المنافع اهمیت خود را از دست نداده است

رئیس‌جمهور روسیه تأکید کرد که «اتحادیه کشورهای مستقل مشترک‌المنافع» همچنان جایگاه خود را حفظ کرده و نقش مهمی در حوزه‌های مختلف از جمله عرصه انسانی ایفا می‌کند. او گفت این اتحادیه «اهمیت خود را از دست نداده است. هدف اصلی آن حفظ این فضاست، به‌ویژه در زمینه همکاری‌های انسانی.»

پوتین افزود که این اتحادیه توانسته است در مجموع وظیفه خود را در حفظ مزیت‌های رقابتی در فضای پساشوروی با موفقیت انجام دهد و خاطرنشان کرد: «با این حال، حفظ و تقویت وحدت ما برای آینده‌مان اهمیت فراوانی دارد.»

تاجیکستان شریک مهمی برای روسیه است

رئیس‌جمهور روسیه در ادامه سخنان خود در دوشنبه، تاجیکستان را یکی از شرکای مهم کشورش توصیف کرد و گفت: «تاجیکستان برای ما شریکی مهم است، و به طور کلی در منطقه آسیای مرکزی جایگاه بسیار مهمی دارد.»

پوتین همچنین درباره اوضاع افغانستان اظهار داشت که دولت کنونی این کشور تلاش می‌کند وضعیت را عادی کند، اما هنوز مشکلات زیادی وجود دارد و باید اطمینان حاصل شود که مرز میان تاجیکستان و افغانستان امن باقی بماند.

وی افزود: «کافی است به همکاری‌های ۲ کشور در حوزه انرژی از جمله انرژی برق‌آبی اشاره کنیم... علاوه بر آن، حوزه‌های دیگری نیز وجود دارد، از جمله استخراج منابع معدنی. همه این موارد برای اقتصاد ما اهمیت زیادی دارد، و البته این منافع متقابل است — هم برای اقتصاد روسیه و هم برای اقتصاد تاجیکستان.»

پیشنهاد رئیس‌جمهور قزاقستان برای همکاری هسته‌ای با روسیه

در حاشیه اجلاس اتحادیه کشورهای مستقل مشترک‌المنافع، «قاسم جومارت توکایف» رئیس‌جمهور قزاقستان در دیدار با پوتین پیشنهاد کرد که ۲ کشور درباره پروژه‌های مشترک از جمله ساخت نیروگاه هسته‌ای در قزاقستان گفت‌وگو کنند.

توکایف در این دیدار گفت: «فکر می‌کنم مسائل زیادی برای بحث داریم، زیرا موضوعات بسیار مهمی در دستور کار است؛ از جمله ساخت نیروگاه هسته‌ای با مشارکت مستقیم شرکت روسی روس‌اتم. پروژه‌های بزرگ دیگری نیز وجود دارد — تا امروز ۱۱۴ پروژه به ارزش تقریبی ۲۲ میلیون دلار اجرا شده است.»

رئیس‌جمهور قزاقستان همچنین افزود که سفرش به روسیه در ۱۲ نوامبر برای تقویت شراکت راهبردی میان ۲ کشور اهمیت زیادی دارد و نقطه عطفی در روابط دوجانبه خواهد بود.

برای آماده گفت‌وگو با آمریکا درباره کنترل تسلیحات آماده‌ایم

رئیس‌جمهور روسیه در این نشست خبری همچنین تأکید کرد که توان بازدارندگی هسته‌ای روسیه نسبت به سایر قدرت‌های هسته‌ای در سطح بالاتری قرار دارد و گفت: «نوآوری در سامانه بازدارندگی هسته‌ای ما از هر کشور هسته‌ای دیگری بیشتر است و ما فعالانه در حال توسعه این توانمندی‌ها هستیم.»

پوتین افزود که چندین کشور در حال بررسی و آماده‌سازی برای انجام آزمایش‌های هسته‌ای هستند و هشدار داد که مسکو نیز در صورت انجام چنین آزمایش‌هایی، اقدام متقابل خواهد کرد. وی تصریح کرد: «اگر آن‌ها چنین کاری انجام دهند، ما نیز همان کار را خواهیم کرد.» پوتین همچنین اعلام کرد که آزمایش سامانه‌های جدید تسلیحاتی روسیه با موفقیت در حال انجام است.

در ادامه، پوتین به روابط با واشنگتن اشاره کرد و تأیید نمود که تماس‌ها میان ۲ کشور از طریق وزارت‌خارجه روسیه و وزارت‌خارجه آمریکا ادامه دارد. او گفت: «ما از طریق وزرای خارجه ارتباط داریم.» به گفته وی، با وجود اختلافات موجود، کانال‌های دیپلماتیک میان ۲ کشور همچنان باز است.

رئیس‌جمهور روسیه در بخش دیگری از سخنان خود به معاهده «استارت جدید» پرداخت و گفت خروج احتمالی ایالات متحده از این توافق برای روسیه «بحرانی» نخواهد بود. او اظهار داشت: «اگر طرف آمریکایی تصمیم بگیرد به این معاهده نیازی ندارد، این مسئله برای ما هیچ اهمیتی ندارد. همه چیز طبق برنامه پیش می‌رود.» پوتین در عین حال تأکید کرد که اگر واشنگتن تمایل به مذاکره داشته باشد، تنها چند ماه برای رسیدن به توافق جدید کافی است.

پوتین با تأکید بر آمادگی کشورش برای گفت‌وگو با واشنگتن در زمینه کنترل تسلیحات گفت: «ما آماده مذاکره هستیم، اگر برای طرف آمریکایی قابل‌قبول و مفید باشد. در غیر این صورت، خیر. اما در آن صورت تأسف‌بار خواهد بود، زیرا دیگر هیچ سازوکاری برای بازدارندگی در حوزه تسلیحات راهبردی و تهاجمی باقی نخواهد ماند.» او همچنین خاطرنشان کرد که در حال حاضر «نوعی رقابت تسلیحاتی» در جهان در جریان است.

تسلیحات نسل جدید مسکو

رئیس‌جمهور روسیه در بخش دیگری از سخنانش اعلام کرد که مسکو در آینده نزدیک از ظهور نسل جدیدی از تسلیحات خبر خواهد داد. وی گفت: «ما سامانه‌های جدید را به‌روزرسانی می‌کنیم و به‌زودی فرصت اعلام رسمی تسلیحات جدیدی را خواهیم داشت که پیش‌تر درباره آن‌ها اطلاع داده بودیم.»

پوتین درباره تلاش اوکراین برای دریافت موشک‌های تاماهاک از ایالات متحده نیز گفت که پاسخ روسیه به این اقدام، تقویت سامانه‌های دفاع هوایی خواهد بود. او تصریح کرد: «پاسخ ما تقویت سامانه دفاع هوایی فدراسیون روسیه است.» پوتین مباحث مربوط به ارسال تاماهاک به کی‌یف را «نمایشی و در مرز باج‌خواهی» توصیف کرد و هشدار داد که چنین اقدامی به روابط ۲ کشور آسیب جدی وارد خواهد کرد، زیرا استفاده از این موشک‌ها بدون مشارکت مستقیم نظامیان آمریکایی ممکن نیست.

وی در ادامه به تلاش‌های نیروهای نظامی روسیه اشاره کرد و گفت: «نیروهای مسلح ما در حال انجام مأموریت‌هایی سرنوشت‌ساز برای کشور هستند، هم رزمندگان در خط مقدم و هم فرماندهان نظامی.» پوتین تأکید کرد: «سرنوشت روسیه همواره در دستان مردم آن بوده است، اما امروز نیروهای مسلح ما در خط مقدم دفاع از کشور، هم به‌معنای واقعی و هم به‌صورت نمادین، قرار دارند.» او یادآور شد که در دیدار اخیرش با فرماندهان نظامی در هفتم اکتبر، گزارش‌هایی از وضعیت میدانی در بخش‌های مختلف جبهه دریافت کرده است.

در پایان، پوتین از تعویق نشست روسیه و کشورهای عربی خبر داد و گفت این تصمیم به ابتکار خود او و با هدف جلوگیری از اخلال در روند صلح خاورمیانه اتخاذ شده است. وی اظهار داشت: «ما توافق کردیم نشست مشترک روسیه و اتحادیه کشورهای عربی به تعویق بیفتد؛ این تصمیم به ابتکار من بود، زیرا نمی‌خواستم در روندی که اکنون با مشارکت مستقیم رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، در خاورمیانه در حال پیشرفت است، اخلال ایجاد کنم.»


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
آیت‌الله کعبی: ترور دانشمندان جنایت علیه بشریت و حمله به تمدن اسلامی است
ترامپ در ادامه نشست صلح غزه به مصر می‌رود تا با رهبران جهان دیدار کند
نصیری با 2 مدال روی سکوی جهانی رفت
تکذیب فرود سخت هواپیما در فرودگاه دشت ناز
ایران‌خودرو تا تایید مراجع قانونی مجاز به افزایش قیمت نیست
استقبال دولت موقت سوریه از لغو قانون تحریمی «قیصر»
نمایندگان ایران در مسابقات زورخانه‌ای قهرمانی آسیا 5 طلا گرفتند
«ماچادو» جایزه صلح نوبل را به ترامپ تقدیم کرد!
بازگشت پروازهای کوچک و فوق سبک به شرایط عادی
تماس تلفنی دبیرکل سازمان ملل با وزیر خارجه قطر درباره اجرای مرحله نخست توافق غزه
دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد عازم چین شد
کشتی پهلوانی ایران قهرمان آسیا شد
جزئیات جدید کاهش سن بازنشستگی مادران شاغل در قانون حمایت از خانواده
ماجرای دود غلیظ در خیابان انقلاب چه بود؟
27 درصد از شاغلان ایرانی دانشگاهی‌اند، اما 40 درصد فارغ‌التحصیلان بیکار هستند
انهدام باند وارد کننده کالای ممنوعه در سواحل غرب هرمزگان
ترامپ دیدارش با رئیس‌جمهور چین را کنسل کرد
اسپانیا: به تلاش برای موج جدید به رسمیت شناختن فلسطین ادامه می‌دهیم
اعلام برنامه مسابقات دوستانه ایران در فیفادی آینده
سوءقصد اسیدپاشی به رئیس شورای شهر درود
یک شبکه جاسوسی رژیم صهیونیستی در لبنان متلاشی شد
ایران 1-2 روسیه + شکست شاگردان قلعه‌نویی در سرزمین تزارها
نجباء: به مشارکت در انتخابات دعوت می‌کنیم اما کاندیدا و لیست نداریم
تشکر ترامپ از پوتین در پی مخالفت با تصمیم کمیته نوبل
حزب‌الله عراق: عملیات طوفان الاقصی نبردی گذرا نیست، بلکه ندای یک امت است
بنزما علیه خبر جنجالی: در خواب ببینید!
ترامپ: محصولات چینی ممکن است مشمول تعرفه‌های جدید و شدیدی شوند
محورهای سخنرانی حکیم در آغاز کارزار انتخاباتی جریان حکمت ملی عراق
آخرین وضعیت آزمون استخدامی بانک مرکزی
حمله مرگبار رژیم صهیونیستی به خبرنگاران در جنوب لبنان
تاخیر دولت بیش از مهلت قانونی در اعلام نرخ خرید گندم
کشور‌های ساحلی خزر رزمایش‌های مشترک برگزار خواهند کرد
6 هزار کامیون حامل کمک‌های بشردوستانه آماده ورود به نوار غزه
داربی کرمان با پیروزی خاتون بم به پایان رسید
افت کیفیت ارتباطات به دلیل ناترازی برق
مقام سابق پنتاگون: انتظار می‌رود حضور نظامیان آمریکا برای کمک‌های بشردوستانه به غزه باشد
بیانیه تروئیکای اروپایی درباره آتش‌بس غزه، موضوع هسته‌ای ایران و جنگ اوکراین
نظامیان آمریکایی در پی تعطیلی های دولت بدون حقوق کار می‌کنند
حاجی صادقی: آمریکا خیال تسلیم شدن ایران را به‌ گور خواهد برد
گزارش تصویری| بازگشت ساکنین غزه پس از اعلام آتش بس
کشته شدن 11 نظامی پاکستان در مرز افغانستان
وزیر ورزش: ملی‌پوشان روئینگ تنها برای مدال طلا تلاش کنند
پوتین: به‌زودی اعلام رسمی نسل جدید تسلیحات روسیه را خواهیم داشت
حاشیه های متفاوت نوبل صلح 2025
احداث 10 هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی برای صنایع
تصاویر بازگشت آوارگان فلسطینی به شهرهای خود + فیلم
چهار مصدوم در حادثه تلخ واژگونی پراید در محور سقز
فروپاشی ائتلاف حاکم ژاپن پس از 25 سال
فرار وزنه‌بردار ایران از اوت در گروه B قهرمانی جهان
پوتین: اعتبار جایزه صلح نوبل تا حد زیادی از بین رفته است
X
آگهی تبلیغاتی