×
سیاسی
شناسه خبر : 248813
تاریخ انتشار : جمعه 1404/07/11 ساعت 10:08
سفید شویی جنایت اسرائیل در اوین به سبک بی بی سی

نورنیوز بررسی می‌کند،

سفید شویی جنایت اسرائیل در اوین به سبک بی بی سی

رسانه‌های غربی، به‌ویژه بی‌بی‌سی، با روایت‌های قدیمی و داستان‌پردازی‌های هالیوودی درباره زندان اوین، می‌کوشند جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و منطقه را سفیدشویی کنند و همزمان ایران را آماج اتهامات حقوق بشری قرار دهند؛ اقدامی که بخشی از فاز تازه جنگ ترکیبی غرب علیه تهران است.

نورنیوز-گروه سیاسی: رسانه‌های غربی بار دیگر در مسیری هم‌راستا با منافع صهیونیسم جهانی گام برداشته‌اند. بازخوانی روایت‌های گذشته از زندان اوین نه ضرورتی رسانه‌ای دارد و نه تناسبی با تحولات جاری. این بازخوانی در حالی صورت می‌گیرد که جهان شاهد تداوم کشتار در غزه، حمله به کاروان دریایی امدادرسانی و نقض آشکار قوانین بین‌المللی توسط تل‌آویو است. در چنین شرایطی برجسته‌سازی داستان‌های کهنه تنها یک معنا دارد: انحراف افکار عمومی جهانی و انتقال تمرکز از جنایات واقعی به موضوعات حاشیه‌ای. در پس این پروژه، اهدافی چون تضعیف مشروعیت جمهوری اسلامی، تخریب وجهه دستگاه قضایی و تحریک افکار عمومی برای بازتولید آشوب‌های اجتماعی نهفته است.

گزینش حقیقت و داستان‌سرایی احساسی

برای تحقق این اهداف، رسانه‌هایی چون بی‌بی‌سی از سه تکنیک اصلی بهره می‌گیرند. نخست، گزینش و ترکیب بخشی از واقعیت با حجم زیادی از دروغ و بزرگ‌نمایی، به‌گونه‌ای که روایت کلی معتبر به‌نظر برسد. دوم، استفاده از منابع بی‌هویت یا افراد معلوم‌الحال که هیچ جایگاهی در اسناد معتبر ندارند، اما به‌عنوان شاهدان کلیدی معرفی می‌شوند. سوم، بهره‌گیری از شهادت‌های احساسی و شخصیت‌محور؛ روایاتی که بر زنان یا زندانیان سیاسی متمرکز می‌شود تا مخاطب عام را تحت‌تأثیر قرار دهد. این روش‌ها پیش‌تر نیز در عملیات رسانه‌ای غرب علیه ایران استفاده شده و اکنون در ماجرای اوین با هدف تحریک دوباره افکار عمومی تکرار می‌شود. نقطه ضعف چنین روایت‌هایی این است که با اندکی شفاف‌سازی به‌راحتی بی‌اعتبار می‌شوند؛ از همین رو سرعت واکنش دستگاه‌های مسئول اهمیتی دوچندان دارد.
پوشاندن جنایت و توجیه فشار
به‌طور طبیعی، نتیجه چنین عملیات رسانه‌ای صرفاً خدشه‌دار کردن وجهه ایران نیست، بلکه ابعاد راهبردی گسترده‌تری دارد. از یک‌سو، سفیدشویی جنایات جنگی رژیم صهیونیستی در غزه و حمله به زندان‌ها—که طبق قوانین بین‌المللی مصداق جنایت جنگی است—در دستور کار قرار می‌گیرد. از سوی دیگر، این روایت‌ها بستری برای مشروع‌سازی اقدامات غیرقانونی غرب از جمله فعال‌سازی اسنپ‌بک فراهم می‌کند. در حقیقت، روایت‌های حقوق بشری بخشی از پازل بزرگ‌تر جنگ ترکیبی هستند که با فشارهای اقتصادی، تحریم‌ها و تحرکات نظامی آمریکا در منطقه تکمیل می‌شوند. هدف اصلی نیز کاهش تاب‌آوری اجتماعی و ایجاد گسست ملی در ایران است؛ هدفی که از طریق برجسته‌سازی اختلافات قومی و اجتماعی دنبال می‌شود.

پاسخ ایران: شفافیت، هوشیاری و دیپلماسی فعال

مقابله با چنین طراحی پیچیده‌ای نیازمند پاسخ چندبعدی است. نخست، دستگاه‌های قضایی و اجرایی باید با شفاف‌سازی سریع، مستند و اطلاع‌رسانی دقیق، خلأ خبری را پر کنند تا روایت‌های ساختگی جای خالی حقیقت را پر نکند. دوم، ارتقای سواد رسانه‌ای جامعه اهمیت حیاتی دارد؛ شهروندان باید قادر باشند دروغ‌پردازی و روایت‌سازی را تشخیص دهند. سوم، دیپلماسی فعال می‌تواند نقش مهمی ایفا کند؛ ایران باید جنایات رژیم صهیونیستی و رفتارهای غیرقانونی غرب را در مجامع بین‌المللی با استناد به قوانین و مستندات پیگیری کند. در کنار این اقدامات، آماده‌سازی نیروهای دفاعی و مدیریت هوشمندانه پیامدهای اقتصادی تحریم‌ها می‌تواند ضامن حفظ انسجام ملی باشد. نهایتاً، هوشیاری مردم ایران و پیوند میان رسانه‌های مستقل و نهادهای مدنی سپری مستحکم در برابر فاز جدید جنگ ترکیبی خواهد بود.

 


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
وزارت اقتصاد پیگیر قاچاقچی میلیاردر سوخت شد
مهاجرانی: بنزین سوپر از فردا عرضه می‌شود
مدیریت فشار آب در تهران ادامه دارد
ثبت تخلفات طرح زوج و فرد از فردا در تهران
دورکاری برای مادران تهرانی تصویب شد
آتش‌سوزی جنگل‌های شمال این بار در سوادکوه ‌
هشدار چین به آمریکا: تهدید به حاکمیت دریایی بی‌پاسخ نمی‌ماند
تصادف زنجیره‌ای در آزادراه پیامبر اعظم تبریز با یک کشته و 16 مصدوم
هشدار وظیفه عمومی فراجا به صدور کارت معافیت جعلی
رشد شاخص بورس در ابتدای آذر 1404
بحران آنفلوانزا در زاهدان؛ ازدحام کودکان مبتلا در اورژانس بیمارستان
عرضه 2 میلیون تن محصول در بورس کالا
مدارس مشهد فردا هم غیر حضوری شد
وام 50 میلیونی نوبت هفتم بازنشستگان کشوری واریز می شود
عراقچی : همسایگان اولویت‌ سیاست خارجی هستند
سه وزیر به کمیسیون‌های مجلس می‌روند
اوکراین در معامله بزرگ واشنگتن–مسکو؛زلنسکی قربانی رؤیای غرب
نورنما | شعله‌های بی‌رحم آتش
هشدار وزارت بهداشت درباره مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک
افزایش آلودگی هوای تهران با بروز وارونگی دما
مریم خدابنده به مدال نقره رسید
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروزشنبه 1 آذر 1404+ جدول
تهران در خشک‌ترین پاییز قرن
حمله پهپاد اسرائیلی به جنوب لبنان
بررسی نقش زمین‌خواران در آتش‌سوزی جنگل‌های چالوس آغاز شد
بسیج؛ تداوم ایمان و غیرت فاطمی
نیروی زمینی ارتش آماده پاسخ به تهدیدات دشمن است
زمان رسیدن بنزین سوپر به جایگاه‌ها: یک هفته تا یک ماه
شهردار نیویورک: دولت اسرائیل مرتکب نسل‌کشی شده است
ثبت بیش از 7000 تصادف در کشور طی 7 ماهه امسال
احیای «قیمومت»در لوای «هیات صلح»
طول کارشناسی ارشد یکسال و دکتری به 3 سال کاهش می‌یابد
ونس: منتقدان طرح صلح اوکراین در دنیای خیالی زندگی می‌کنند
گزارشگر سازمان ملل: تحریم‌های آمریکا وضعیت انسانی در کوبا را وخیم‌تر کرده است
افزایش خشونت‌های خانگی در آلمان
کاندیدای محبوب ترامپ، از مجلس نمانیدگان استعفا می‌دهد
1200 مدرسه تهران در حال تجهیز به پنل خورشیدی
از فناوری بازدارنده تا سرمایه‌ساز ملی
پیامدهای قطعنامه شورای حکام
منطق قطعنامه شورای حکام دیپلماسی اجبار
سازمان پزشکان بدون مرز : اسرائیل از زمان آتش بس 300 فلسطینی را کشته است
اعزام هواپیماهای اطفای حریق ترکیه به چالوس؛ عملیات مهار آتش وارد روز هفتم شد
درخشش کشتی‌گیران؛ ایران در المپیک ناشنوایان طلایی شد
جریمه 200 هزار تومانی و ابطال معاینه فنی خودروهای دودزا
نابودی جنگل‌های هیرکانی در آتش بی‌توجهی
تهرانی ها 21 روز هوای ناسالم درآبان ماه تنفس کردند
آغاز اجلاس گروه 20 در آفریقا در غیاب ترامپ
رانندگان تاکسی‌های اینترنتی در آستانه برخورداری از بیمه اجتماعی
قصور در مهار آتش الیت بدون اغماض پیگیری می‌شود
چرخش 180 درجه‌ای ترامپ در دیدار با ممدانی؛ از «کابوس» تا اعلام حمایت
X
آگهی تبلیغاتی