×
بین الملل
شناسه خبر : 248441
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/07/09 ساعت 09:37
درخواست قطر، مصر و ترکیه از حماس برای پذیرش طرح ترامپ

درخواست قطر، مصر و ترکیه از حماس برای پذیرش طرح ترامپ

آکسیوس، رسانه آمریکایی مدعی شد که قطر، مصر و ترکیه از جنبش حماس خواسته‌اند به ابتکار رئیس‌جمهور آمریکا برای پایان جنگ در غزه پاسخ «مثبت» بدهد.

نورنیوز - گروه بین الملل :‌  پایگاه خبری آکسیوس گزارش داد، سه کشور قطر، مصر و ترکیه که نزدیک‌ترین واسطه‌ها با حماس محسوب می‌شوند، مسئولیت انتقال پیام‌ها میان این جنبش، رژیم صهیونیستی و ایالات متحده را بر عهده دارند و مقام‌های ارشدشان طی ۲۴ ساعت گذشته دو بار با رهبران حماس در دوحه دیدار کرده‌اند.

ترامپ روز سه‌شنبه در جمع نظامیان بلندپایه در ایالت ویرجینیا تهدید کرد که به حماس سه تا چهار روز مهلت داده تا پاسخ خود را ارائه کند و هشدار داد: «اگر آنها توافق نکنند، بهای سنگینی خواهند پرداخت. امیدوارم برای منفعت خودشان امضا کنند و گامی بزرگ بردارند.»

بر اساس گزارش آکسیوس، «محمد بن عبدالرحمن آل‌ثانی» نخست‌وزیر قطر و «حسن رشاد» رئیس سازمان اطلاعات مصر، همزمان با سخنرانی ترامپ، طرح او را به رهبران حماس ارائه کرده و آنها را به پذیرش آن تشویق کرده‌اند.

آل‌ثانی به رهبران حماس گفته است «این بهترین توافقی است که توانسته برایشان بگیرد و شرایط بهتری حاصل نخواهد شد.» او تأکید کرده است که ترامپ به طور جدی متعهد به پایان جنگ است. رهبران حماس نیز وعده داده‌اند این پیشنهاد را با حسن نیت بررسی کنند.

طبق این گزارش، روز سه‌شنبه آل‌ثانی و رشاد بار دیگر در دوحه با رهبران حماس دیدار کردند؛ این بار «ابراهیم کالین» رئیس سازمان اطلاعات ترکیه نیز حضور داشت. آل‌ثانی پیش از این دیدار در گفت‌وگو با شبکه الجزیره ابراز امیدواری کرد همه با نگاهی سازنده به طرح بنگرند و فرصت پایان جنگ را از دست ندهند. او افزود که حماس باید پس از رایزنی با سایر گروه‌های فلسطینی، پاسخ رسمی خود را ارائه کند.

آکسیوس می‌گوید طرح ترامپ در عین حال که امتیازهایی مانند آزادی ۲ هزار اسیر فلسطینی و افزایش کمک‌های بشردوستانه را دربرمی‌گیرد، شامل خواسته‌های بزرگی همچون خلع سلاح کامل حماس و خروج تدریجی اسرائیل از غزه است؛ موضوعی که حماس تاکنون آن را رد کرده است.

یک منبع مطلع نیز به الجزیره گفت نمایندگان قطر، مصر و ترکیه در دیدار با هیئت مذاکره‌کننده حماس درباره جزئیات طرح بحث کرده‌اند و حماس وعده داده پس از مشورت با گروه‌های فلسطینی، پاسخ خود را در اسرع وقت اعلام کند.

به گزارش این منبع، نشست سه‌جانبه بخشی از مذاکرات فنی برای تدوین موضع نهایی حماس در برابر طرح ترامپ است.

مقام‌های قطری گفته‌اند که طرح به اصطلاح صلح ترامپ، برخی اهداف مهم از جمله توقف جنگ، جلوگیری از آوارگی و واگذاری اداره غزه به فلسطینی‌ها را محقق می‌کند؛ هرچند موضوعاتی مانند زمان‌بندی خروج ارتش اسرائیل و چگونگی اداره غزه نیازمند مذاکره و شفاف‌سازی بیشتر است.

آکسیوس همچنین گزارش داد که تغییرات اساسی در این طرح به درخواست بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی اعمال شده است؛ تغییراتی که به گفته منابع عربی خشم مصر، عربستان، اردن و ترکیه را برانگیخته است.

مهم‌ترین اصلاحات، مشروط شدن خروج رژیم صهیونیستی به پیشرفت روند خلع سلاح حماس و اعطای حق وتو به تل‌آویو است. حتی در صورت تکمیل مراحل خروج، صهیونیست‌ها حق خواهند داشت در یک «نوار امنیتی» داخل غزه باقی بمانند تا زمانی که تل‌آویو اطمینان یابد تهدیدی از سر گرفته نخواهد شد؛ امری که می‌تواند به معنای حضور نامحدود ارتش اشغالگر باشد.

مقام‌های آمریکایی گفته‌اند حاضرند درخواست‌های مشخص حماس برای توضیحات یا تغییرات جزئی را بررسی کنند، اما تأکید کرده‌اند که بازگشایی کامل طرح برای مذاکره ممکن نخواهد بود.


اخبار مرتبط
وزیر خارجه فرانسه: حماس نباید طرح پایان جنگ غزه را رد کند
چهارشنبه 1404/07/09 ساعت 10:40
وزیر خارجه فرانسه: حماس نباید طرح پایان جنگ غزه را رد کند
وزیر امور خارجه فرانسه در اظهاراتی بحث‌برانگیز و همسو با مواضع رژیم صهیونیستی، مدعی شد که جنبش مقاومت اسلامی حماس دیگر توجیهی برای مخالفت با طرح پیشنهادی پایان جنگ در غزه ندارد.
انگلیس خواستار پذیرش طرح ترامپ از سوی حماس شد
سه‌شنبه 1404/07/08 ساعت 18:52
انگلیس خواستار پذیرش طرح ترامپ از سوی حماس شد
در حالی که وزیر خارجه انگلیس از طرح جدید ترامپ برای پایان جنگ غزه استقبال کرده و خواستار پذیرش آن از سوی حماس شده است، منابع آگاه از مذاکرات آمریکا و رژیم اسرائیل از آشفتگی و تغییرات گسترده در مفاد این طرح خبر می‌دهند.
ترامپ برای حماس ضرب‌الاجل تعیین کرد
سه‌شنبه 1404/07/08 ساعت 18:11
برای پذیرش طرح 20 بندی؛
ترامپ برای حماس ضرب‌الاجل تعیین کرد
با وجود ابهامات متعدد پیرامون طرح صلح ترامپ، حماس از جهت‌های مختلفی برای پذیرش آتش‌بس تحت فشار قرار گرفته است. برخی اخبار نیز از ضرب‌الاجل ترامپ برای پذیرش توافق از سوی حماس صحبت می‌کنند.
حماس فردا به طرح ترامپ پاسخ می‌دهد
سه‌شنبه 1404/07/08 ساعت 14:10
حماس فردا به طرح ترامپ پاسخ می‌دهد
منابع فلسطینی با اشاره به احتمال موافقت جنبش حماس با طرح ترامپ برای توقف جنگ در غزه اعلام کردند، این جنبش پاسخ خود به این طرح را فردا به مصر و قطر تحویل خواهد داد.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
20 درصد جمعیت دنیا سالمند خواهند شد
پیروزی تیم ملی والیبال زنان ایران برابر قرقیزستان در نخستین گام + دیدار بعدی
واگذاری اراضی دولتی به باشگاه‌ها برای احداث اماکن ورزشی
اعلام جرم دادستانی علیه عوامل انتشار گزارش کذب یک روزنامه
جزئیات حکم 10 بار قصاص کلثوم اکبری
تأخیر 4 تا 6 ماهه در تخصیص ارز دارو
ایران در هفته اول مهرماه 94 بار لرزید
وزیر خارجه فرانسه: حماس نباید طرح پایان جنگ غزه را رد کند
حضور سردار قاآنی در مراسم ختم همسر آیت‌الله سیستانی در نجف
سالمندی؛ واقعیت عینی و در حال گسترش
فراهم شدن تسهیلات لازم برای بازگشت محترمانه ایرانیان به وطن
غافلگیری نیروی دریایی اسرائیل از مانور دسته جمعی کشتی‌های صمود
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز چهارشنبه 9 مهر1404+ جدول
پیام تسلیت کاظمی در پی مرگ معلم فداکار و دانش آموز همدانی
آغاز ریاست روسیه بر شورای امنیت
خسروی‌وفا عضو شورای عالی ورزش و تربیت بدنی شد
91 دانش‌آموز در اندونزی هنوز زیر آوار هستند + فیلم
تهدید یمن به حمله به شرکت‌های نفتی آمریکا
سد ماملو از مدار خارج شد
آثار طرح 21 ماده‌ای
درخواست قطر، مصر و ترکیه از حماس برای پذیرش طرح ترامپ
سفیر روسیه: ادعای احیای تحریم‌ها علیه ایران بی‌اساس است
ریاضیات جنگ!
رئیس جمهور کلمبیا: ترامپ در نسل کشی غزه همدست است
دومین طلای الهام صالحی در پارادوومیدانی قهرمانی جهان
اقتصاد ایران پس از مکانیسم ماشه
دولت آمریکا به شکل رسمی تعطیل شد
ایران در آستانه موج جدید سالمندی ؛ چهره‌ای تنها و زنانه
توافق ایران و پاکستان برای تقویت همکاری علیه قاچاق مواد مخدر
طبقه متوسط و نگهداشت جامعه
افزایش شمار قربانیان زلزله مرگبار فیلیپین به 60 نفر
تبریک دکتر پزشکیان به رئیس جمهوری خلق چین
برنامه کامل مسابقات ورزشی روز چهارشنبه 9 مهر + ساعت بازی استقلال
وضعیت آب و هوا امروز چهارشنبه 9 مهر 1404 + وضعیت استان‌ها
فردا آخرین مهلت ثبت نام در هشتمین مرحله فروش اینترنتی ایران خودرو + جدول قیمت
عرضه سه خودرو در پیش فروش اینترنتی محصولات سایپا بدون قرعه کشی+ جدول قیمت ها
واریز سود سهام عدالت از امروز آغاز شد + جزئیات و مبلغ سود سهام عدالت
حمله توپخانه‌ای عربستان به مناطق مرزی یمن
نوراینفو | روش های بهبود زندگی در هفت روز
کمک به دیگران، راهی برای زندگی طولانی‌تر
نوراینفو | چگونه هنگام قطع برق از سوختن لوازم منزل مان جلوگیری کنیم ؟
چاقی با افزایش سن؛ تهدیدی جدی برای سلامتی
واکنش حزب‌الله به فعال‌سازی مکانیسم ماشه
برانکو: مذاکره‌ای با هیچ تیم باشگاهی و ملی نداشته‌ام
وزیر جنگ آمریکا: می خواهیم در همه جنگ ها پیروز شویم!
استقبال نخست‌وزیر اسلواکی از مصوبه به رسمیت شناختن تنها 2 جنسیت
فرستاده ترامپ: آمریکا برای حفظ ارتباط با پوتین، به بلاروس روی آورده است
یمن جنوبی؛ در حال آماده‌سازی برای پیوستن به توافقنامه‌های ابراهیم
جشنواره گل رئال در لیگ قهرمانان
گفت‌وگوی تلفنی وزرای خارجه آمریکا و فرانسه درباره ایران، اوکراین و غزه
X
آگهی تبلیغاتی