×
بین الملل
شناسه خبر : 240125
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/05/26 ساعت 22:27

بحران آب در کشور باران‌های سیل‌آسا

در حالی که انگلستان به باران‌های سیل‌آسا مشهور است، بحران آب و هوایی، رشد جمعیت و مصرف بی‌رویه آب موجب شده تا آنچه که زمانی غیرقابل تصور بود، ممکن شود.

نورنیوز- گروه بین الملل : یورونیوز در خبری نوشت: مخازن آب انگلستان در پایین‌ترین سطح خود در حداقل یک دهه اخیر قرار دارند و برای کاهش فشار کم‌آبی، به چندین ماه بارندگی بالاتر از حد متوسط نیاز است.

در طول خشکسالی سال ۲۰۲۲ نیز کم مانده بود که لندن با کمبود جدی آب مواجه شود. در حالی که مخازن آب شهری و آب‌های زیرزمینی به سرعت در حال تخلیه بودند، شرکت‌های آب و دولت به شدت برای بارش لحظه شماری می‌کردند.

طرح‌های اضطراری برای ممنوعیت استفاده کسب‌وکارها از آب آماده شد؛ استخرهای هتل‌ها تخلیه شد، شستشو و نظافت ادارات متوقف شد. هر چند این بحران با اتمام کمبود بارش‌ها در کمتر از یکسال رفع شد ولی نمونه‌ای بود از آن چه می‌تواند رخ دهد.

چنان که دولت روز سه‌شنبه اعلام کرد که انگلستان به دلیل ادامه آب و هوای خشک، با کمبود جدی آب مواجه شده است. در سراسر انگلستان هم‌اکنون از استفاده از شلنگ آب توسط مردم برای آبیاری باغچه‌ها ممنوع شده‌ و وضع محدودیت‌های بیشتری در ماه‌های آینده محتمل است.

مرکز اکولوژی و هیدرولوژی بریتانیا (UKCEH)، یک مؤسسه تحقیقاتی مستقل، نسبت به جریان کم آب در رودخانه‌ها هشدار داده است. موجودی مخازن آب نیز در سطح بسیار پایین قرار دارند و سطح آب‌های زیرزمینی نیز در حال کاهش است.

خشکسالی‌ها در انگلستان معمولاً رویدادهایی دو ساله هستند. تجربه یک سال هوای خشک یعنی شروع اتمام منابع آبی، درست شبیه آن چیزی که این روزها در حال وقوع است.

پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهند که تا سال ۲۰۵۵، تأمین آب عمومی انگلستان احتمالا با کمبود ۵ میلیارد لیتر در روز روبه‌رو می‌شود که معادل بیش از یک سوم منابع موجود امروز است.

پس چگونه انگلستان، که به بارش‌های زیاد و سرسبزی شهرت دارد و نماد ملی آن برای بسیاری یک چتر است، به این وضعیت دچار شده است؟

بریتانیا یکی از بارانی‌ترین مناطق اروپا است. در بخش‌هایی از انگلستان، به طور متوسط سالانه ۲۰۰۰ میلی‌متر باران می‌بارد، در حالی که در بخش‌هایی از جنوب شرق این مقدار به ۷۰۰ میلی‌متر کاهش می‌یابد.

شاید به این دلیل که این کشور همیشه منابع غنی آب داشته، این منابع نادیده گرفته شده‌اند و کمبود آب هرگز واقعاً موضوعی جدی نبوده است. اما با رشد جمعیت و تغییرات آب و هوایی، این موضوع خودنمایی کرده است.

خانوارهای بریتانیایی به طور متوسط روزانه حدود ۱۵۰ لیتر آب مصرف می‌کنند، در حالی که این میزان در فرانسه ۱۲۸، آلمان ۱۲۲ و اسپانیا ۱۲۰ لیتر است، گرچه که مصرف روزانه ایتالیایی‌ها ۲۴۳ لیتر است.

البته اسراف حتی قبل از رسیدن آب به شیرهای منازل نیز شروع می‌شود. شرکت‌های آب در انگلستان و ولز سالانه حدود ۱ تریلیون لیتر آب را از طریق نشتی شبکه توزیع دست می‌دهند. البته شرکت‌های آب متعهد شده‌اند که تا سال ۲۰۵۰ میزان نشت‌ آب را نصف کنند.

همچنین طی ۳۰ سال گذشته و با وجود رشد قابل توجه جمعیت و تغییرات آب و هوایی، هیچ مخزن جدیدی ساخته نشده است. مخازن آب انگلستان اکنون پایین‌ترین سطح خود را در حداقل یک دهه گذشته دارند و به طور متوسط فقط ۶۷.۷ درصد از ظرفیت آنها پر است.

اما آیا خصوصی‌سازی صنعت آب و فاضلاب در سال ۱۹۸۹ باعث این وضعیت شده است؟ سیستم آب انگلستان مورد انتقاد گسترده قرار دارد و گروهی خصوصی‌سازی را عامل کمبود سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها می‌دانند. برخی می‌گویند به جای این که درآمد حاصل از قبوض مشتریان صرف سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها شود، به عنوان سود سالانه به سهامداران پرداخت می‌شود؛ برخی دیگر هم سیستم انحصاری بخش خصوصی را مقصر می‌دانند که اولویت را به پایین نگه داشتن هزینه‌های مشتریان داده است.

شرکت‌های آب هم معتقدند که مردم از کاهش مصرف آب خوششان نمی‌آید و به راحتی زیر بار صرفه‌جویی نمی‌روند.

اما هلن ویکهام، رئیس گروه ملی خشکسالی، می‌گوید: «ما از همه می‌خواهیم نقش خود را ایفا کنند ولی شرکت‌های آب باید نشت‌ها را سریعاً برطرف کنند و در صرفه‌جویی در آب پیشتاز باشند.»

او ادامه می‌دهد: «این بحران نیازمند یک تغییر بنیادین است: از سرمایه‌گذاری برای بازسازی چرخه‌های آب گرفته تا تغییر نحوه استفاده ما از هر قطره آب.»

کارشناسان نیز راهکارهایی را پیشنهاد کرده‌اند. از جمله ایجاد امکان جمع‌آوری آب باران برای استفاده داخلی مانند توالت و ماشین لباسشویی باشد. همچنین به باور آنها کاهش یک دقیقه‌ای زمان دوش گرفتن و استفاده از سردوشی‌های کم‌مصرف می‌تواند موجب صرفه‌جویی قابل توجه در مصرف آب شود.

گروهی هم از دولت خواسته‌اند تا با نصب کنتورهای هوشمند، خانوارهایی را که از آبپاش و استخرها استفاده می‌کنند، مشمول پرداخت‌های سنگین کند.

 


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
مرد گمشده پس از 7 سال در پیاده روی اربعین پیدا شد
تظاهرات یک میلیون نفری شهرک‌نشینان علیه نتانیاهو
ذخایر سوخت مایع نیروگاهی 60 درصد افزایش یافت
ولایتی: مردم ایران اجازه معامله بر سر امنیت ملی‌شان را نمی‌دهند
نورنما | انفجار در یکی از کارخانه‌های استیل آمریکا
اظهارات سرلشکر رحیم صفوی درباره احتمال وقوع جنگ جدید
مدیرعامل ایرانسل درباره افزایش 70 درصدی تعرفه اینترنت چه گفت؟
طرح اشغال کامل شهر غزه به تصویب رسید
سفارت آلمان در تهران موقتا تعطیل شد
انتظار 4 ساله برای دریافت خودروی کارخانه‌ای همچنان ادامه دارد
آتش‌سوزی گسترده در سوله هزارمتری آرد در شیراز
مکرون: فکر نمی کنم پوتین دنبال صلح باشد
انهدام گسترده پهپادهای اوکراینی بر فراز مناطق روسیه
شلیک موشک مقاومت فلسطین به قلب سرزمین‌های اشغالی
بحران آب در کشور باران‌های سیل‌آسا
تیم ملی بسکتبال ایران عنوان سوم کاپ آسیا را کسب کرد/ استرالیا قهرمان شد
آخرین جزییات از آتش‌سوزی مهیب جنوب تهران/ نمایی نزدیک از آتش‌سوزی انبار روغن موتور + فیلم
شلیک 70 موشک از یمن به اراضی اشغالی در 5 ماه
طرح توسعه شهرک سازی اسرائیل را تهدیدی برای موجودیت کشور فلسطین می‌دانیم
جوزف عون: طرح آمریکا با اصلاحات لبنان به سند ملی تبدیل شد
هوای تهران از سه‌شنبه گرم‌تر می‌شود؛ افزایش تابش اشعه فرابنفش در پایتخت
منچستر یونایتد با شکست لیگ جزیره را آغاز کرد
عکس های منتخب جهان، 17 آگوست 2025
نفتالی بنت: نتانیاهو در مقابله با حماس ناکام مانده است
رئیس‌جمهور از تلاش‌های برگزارکنندگان مراسم اربعین تقدیر کرد
انفجار تروریستی در قلب شهر حلب سوریه
قلعه‌نویی: لژیونرهای تیم در تورنمنت کافا حضور ندارند
برکناری سه مقام ارشد سعودی به دستور ملک سلمان
عارف: دولت چهاردهم به دنبال تمرکززدایی و انتقال اختیارات است
کیفیت هوا در تهران به وضعیت ناسالم درآمد
مدیر ChatGPT: کاربران باید همواره دقت پاسخ‌های هوش مصنوعی را تایید کنند
نخست‌وزیر یمن خواستار پایان یافتن بی‌تفاوتی کشورهای عربی شد
توقف ناامیدکننده چلسی در گام اول لیگ برتر
جولانی به تکفیری‌ها تابعیت سوری هدیه کرد
پوتین و ترامپ؛ بازی با روان در میدان سیاست
پزشکیان در اوراسیا؛ نقطه عطف دیپلماسی و همکاری ایران
نیویورک‌تایمز: نفوذ اطلاعاتی ایران در ساختار داخلی اسرائیل فاش شد
زنگ خطر در نظام سلامت؛ 80 درصد داروخانه‌ها در معرض ورشکستگی
روبیو هشدار داد: این جنگِ ما نیست؛ باید به‌دنبال آتش‌بس باشیم
سفر هماهنگ زلنسکی و رهبران اروپایی به آمریکا برای حمایت از اوکراین
بیانیه وزارت امور خارجه در مورد محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی و کوچاندن اجباری ساکنان غزه
ایجاد «اتاق امن» در مدارس؛ گامی برای افزایش امنیت دانش‌آموزان
تهدید وزیر جنگ اسرائیل پس از حمله موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی
ویتکاف: پوتین آماده پذیرش تضمین‌های امنیتی برای اوکراین است
فلج شدن زندگی شهرک‌نشینان صهیونیست در پی اعتصاب گسترده
آیین وداع با پیکر شهید اسماعیل پاشایی در بهارستان برگزار شد
متهم 27 هزار میلیاردی بازداشت و به کشور بازگردانده شد
کمبود 100 هزار پرستار در کشور؛ فرمول پرداخت اضافه‌کاری‌ها تغییر کرد؟
مرگ یک آتش نشان در آتش سوزی کنگان
هشدار اقتصاددانان برنده نوبل به نخست‌وزیر اسرائیل: اقتصاد اسرائیل در مرز نابودی
X
آگهی تبلیغاتی