نورنیوز-گروه بین الملل: کاخ سفید به گزارش «انپیآر» درباره جا ماندن اسناد محرمانه مرتبط با نشست روسای جمهور آمریکا و روسیه در آلاسکا، در پرینتر هتلی عمومی واکنش نشان داد.
به گزارش هیل، کاخ سفید گزارش «انپیآر» درباره جا ماندن اسناد محرمانه مرتبط با دیدار دونالد ترامپ و ولادیمیر پوتین، به ترتیب رئیس جمهور آمریکا و روسیه در آلاسکا در پرینتر هتلی عمومی را «مضحک» خواند!
آنا کِلی، معاون سخنگوی مطبوعاتی کاخ سفید در بیانیهای برای «نیوزنیشن» نوشت: مضحک است که انپیآر یک منوی چندصفحهای ناهار را منتشر کرده و نامش را «درز امنیتی» گذاشته است. به دلیل همین «خبرنگاری تحقیقاتی خودخوانده» است که هیچکس آنها را جدی نمیگیرد و به لطف ترامپ، آنها دیگر از جیب مالیاتدهندگان بودجهای دریافت نمیکنند.
افشای گاف امنیتی؛ اسناد مذاکرات ترامپ با پوتین در هتل جاماند!
شبکه انپیآر آمریکا گزارش داد که در جریان نشست بین ولادیمیر پوتین و دونالد ترامپ در آلاسکا، هیئت آمریکایی اسناد مهمی از مذاکرات را در هتل جا گذاشتهاند. یک کارشناس امنیتی این اتفاق را نمونهای از «سهلانگاری و بیکفایتی دولت» آمریکا توصیف کرده است.
شبکه رادیو عمومی ملی آمریکا (انپیآر) گزارش داد که اسنادی احتمالاً مرتبط با وزارت امور خارجه آمریکا و مربوط به دیدار رؤسای جمهور آمریکا و روسیه، در هتلی در آلاسکا پیدا شده است.
این دیدار بین ولادیمیر پوتین و دونالد ترامپ روز جمعه ۲۴ مرداد در آلاسکا برگزار شد تا درباره آتشبس و برقراری صلح در اوکراین گفتوگو کنند.
بر اساس این گزارش، هشت صفحه از اسناد که به نظر میرسد توسط کارکنان آمریکایی تهیه شده و به صورت سهوی جا ماندهاند، شامل اطلاعاتی مانند زمان و مکان دقیق جلسات و شماره تماسهای کارمندان دولت آمریکا بوده است.
حدود ساعت ۹ صبح همان روز، سه نفر از مهمانان هتل کاپیتان کوک، این اسناد را که روی یکی از چاپگرهای عمومی هتل باقی مانده بود، پیدا کردند. هتل کاپیتان کوک، یک هتل چهار ستاره واقع در فاصله ۲۰ دقیقهای از پایگاه المندورف-ریچاردسون در آنکوریج است، جایی که رهبران آمریکا و روسیه در آنجا ملاقات داشتند.
یکی از این مهمانان تصاویر اسناد را در اختیار انپیآر قرار داد، اما به دلیل نگرانی از عواقب احتمالی، خواست که هویتش فاش نشود.

صفحه اول این اسناد، ترتیب جلسات ۱۵ آگوست، از جمله نامهای خاص اتاقهای داخل پایگاه در آنکوریج که جلسات در آنجا برگزار میشد را فاش کرد. همچنین آشکار شد که ترامپ قصد داشت به پوتین یک هدیه تشریفاتی بدهد.
صفحات ۲ تا ۵ شامل نامها و شماره تلفنهای سه تن از کارکنان آمریکایی و همچنین نامهای ۱۳ مقام دولتی آمریکا و روسیه بود. این فهرست شامل طرز تلفظ صحیح نام تمام مردان روسی مورد انتظار در اجلاس، حتی نام رئیسجمهور روسیه ولادیمیر پوتین بود.
صفحات ۶ و ۷ چگونگی سرو ناهار در اجلاس و برای چه کسانی را شرح میداد. منوی موجود در اسناد نوشته بود که ناهار به «افتخار عالیجناب ولادیمیر پوتین» برگزار میشد.نمودار صندلیها نشان میداد که پوتین و ترامپ قرار بود در طول ناهار روبروی هم بنشینند.
ترامپ با شش مقام آمریکایی احاطه میشد: مارکو روبیو وزیر امور خارجه، پیت هگزث وزیر دفاع و سوزی وایلز رئیس کارکنان کاخ سفید در سمت راست او و اسکات بسنت وزیر خزانهداری، هاوارد لوتنیک وزیر بازرگانی و استیو ویتکاف فرستاده ویژه رئیسجمهور در مذاکرات در سمت چپ او حضور داشتند.
پوتین درست در کنار سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه و یوری اوشاکوف دستیار رئیسجمهور در سیاست خارجی مینشست، اما به نظر میرسد که این مراسم ناهار در نشست آلاسکا لغو شده است.