×
بین الملل
شناسه خبر : 238279
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/05/14 ساعت 16:15
فرانسه در تکاپوی پنهان کردن همدستی با اسرائیل

امینا شاهینوویچ:

فرانسه در تکاپوی پنهان کردن همدستی با اسرائیل

تحلیلگر سیاسی و نویسنده اهل بوسنی‌ و هرزگوین معتقد است:‌ اعلام برخی از کشورهای اروپایی در زمینه برنامه آنها برای به رسمیت شناختن فلسطین ناشی از ترس آنها از ناآرامی‌های داخلی و همچنین انحراف افکار عمومی از موضوع همدستی آنها با اسرائیل در نسل‌کشی است.

نورنیوز-گروه بین الملل: تحلیلگر سیاسی و نویسنده اهل بوسنی‌ و هرزگوین معتقد است:‌ اعلام برخی از کشورهای اروپایی در زمینه برنامه آنها برای به رسمیت شناختن فلسطین ناشی از ترس آنها از ناآرامی‌های داخلی و همچنین انحراف افکار عمومی از موضوع همدستی آنها با اسرائیل در نسل‌کشی است.

امینا شاهینوویچ  افزود:‌ این واقعیت که برخی از کشورهای اروپایی در حال بررسی به رسمیت شناختن فلسطین هستند، ناشی از ترس از ناآرامی‌های عمومی است، به ویژه در شرایطی که اسرائیل با وجود کنترل قابل توجه بر رسانه‌های جریان اصلی، جنگ روابط عمومی و رسانه‌ای را کاملاً باخته است. وی اظهار داشت: به عنوان مثال، فرانسه نمی‌خواهد تجربه خود در زمینه جنبش جلیقه زردها را تکرار کند.

جنبش جلیقه‌زردها، یک جنبش اعتراضی با مرکزیت پاریس فرانسه است که نوامبر 2018 شکل گرفت و به سرعت به برخی کشورهای دیگر نیز گسترش یافت. جلیقه‌زردها با مسدود کردن جاده‌ها باعث هرج و مرج ترافیکی شدند. این تظاهرات در اعتراض به افزایش قیمت سوخت و مالیات‌ها به وجود آمد. بعدها اعتراضات به سیاست‌های کلی دولت امانوئل مکرون سوق پیدا کرد و عده‌ای خواستار استعفای وی شدند. به نوشته روزنامه‌های فرانسوی، جلیقه‌زردها، حکومت این کشور را در مقابل نوعی از بحران قرار داده‌اند که در فرانسه سابقه تاریخی ندارد.

این تحلیلگر مسائل سیاسی و نویسنده که کتاب «سیاست و هویت دینی» از آثار اوست،‌ در ادامه این گفت‌وگو یادآور شد:‌ دومین هدف کشورهای اروپایی از به رسمیت شناختن فلسطین در این مقطع زمانی، انحراف افکار عمومی از نقش آنها و همدستی‌شان با اسرائیل در نخستین نسل‌کشی زنده در مقابل دیدگان جهانیان است.

شاهینوویچ در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار ایرنا نیز گفت:‌ با توجه به تجربیات تاریخی و دنباله‌روی اروپا از سیاست‌های آمریکا، اقدام کشورهای اروپایی در شناسایی فلسطین را نمی‌توان به عنوان اقدامی مستقل در راستای برقراری صلح ارزیابی کرد. وی افزود: کشورهای اروپایی امروز تنها در تلاش هستند تا صلح بخرند و آنچه را که از به اصطلاح «جامعه بین‌المللی»، «حقوق بین‌الملل» و«افسانه» نهادهای بین‌المللی باقی مانده است، نجات دهند. این تحلیلگر سیاسی ادامه داد: من آنها را یک «افسانه» می‌نامم، زیرا همه مسائل حقوق بین‌الملل به صورت مستمر برای خدمت به منافع غرب – یا حداقل آنچه که آنها در راستای منافع خود می‌دانند- به کار گرفته شده‌اند. این نویسنده اهل بوسنی و هرزگوین یادآور شد:‌ پروفسور جان مرشایمر و استفان والت در کتاب خود با عنوان «لابی اسرائیل و سیاست خارجی ایالات متحده» استدلال کرده‌اند که حمایت از این رژیم هرگز واقعاً با منافع غرب همسو نبوده است. بلکه به دلیل اشکال مختلف فشار غیرمستقیم، آنها مجبور شدند به گونه‌ای عمل کنند که تاکنون انجام داده‌اند.

خبرنگار ایرنا در ادامه پرسید: ترامپ رئیس جمهوری آمریکا، در واکنش به موضع امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه، در مورد به رسمیت شناختن فلسطین، موضع سختگیرانه و قاطعی اعلام نکرد. آیا این نشان می‌دهد که موضع مکرون در پی تصمیمی پنهانی و پشت پرده بین پاریس، واشنگتن و تل‌آویو اتخاذ شده است؟ شاهینوویچ در پاسخ گفت:‌ همانطور که اشاره کردم، ایالات متحده همچنین ممکن است تلاش کند تا اعتبار «حقوق بین‌الملل» را نجات دهد، با توجه به اینکه هیچ کس واقعاً نمی‌داند به سمت چه نوع نظم جهانی می‌رویم، به خصوص اکنون که اعتماد به نهادها، قوانین و سازمان‌های بین‌المللی به شدت آسیب دیده است.

این تحلیلگر سیاسی در پاسخ به این پرسش که تصمیم کشورهای اروپایی در به رسمیت شناختن فلسطین، چه سودی برای مردم این سرزمین خواهد داشت؟، گفت: حداکثر تأثیری که می‌تواند داشته باشد،‌ این است که فشار بر اسرائیل را برای کُند یا متوقف کردن موقت نسل‌کشی فلسطینیان افزایش دهد اما تاکنون، ما شاهد واکنش اسرائیل به هیچ نوع فشاری نبوده‌ایم - به جز مقاومت نظامی، همانطور که در جنگ ۱۲ روزه نشان داده شد.


ایرنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
شرکت‌ها ناچار به رعایت خطوط قرمز یمن هستند
فروش میلیون دلاری مجموعه «گیرمو دل تورو»
پلیس رژیم صهیونیستی خیاباهای قدس را بست
ایروانی: شورای امنیت آتش‌بس فوری و دائمی در غزه را تصویب و اجرا کند
تلاش برای مسموم کردن بشار اسد در مسکو
گزارش «المیادین» درباره جزئیات طرح ترامپ برای نوار غزه
دستور نتانیاهو به نیروی دریایی درباره ناوگان الصمود/توقیف چهارمین کشتی
ابراز تأسف قطر از تصویب نشدن قطعنامه آتش‌بس غزه در شورای امنیت
نفتکش روسیه در سواحل فرانسه توقیف شد
بازداشت فعالان و خبرنگاران حاضر در کشتی‌های «ناوگان صمود»
خبرگزاری فرانسه: حماس خواستار اصلاح طرح ترامپ است
تعداد شهدای خبرنگار غزه به 254 تن رسید
احضار ساپینتو به باشگاه استقلال
رژیم صهیونیستی کشتی‌های ناوگان «صمود» را محاصره کرد
لاریجانی: آمریکا با جنگ، هر روز تشییع جنازه خواهد داشت
درخواست گروه 7 از ایران برای بازگرداندن دسترسی آژانس به تاسیسات هسته‌ای
اسرائیل را از مسابقات بین‌المللی اخراج کنید!
واریز مرحله دوم سود سهام عدالت در 10 بانک به پایان رسید
وزیر دفاع: گسترش روابط دفاعی ایران و ترکیه در حل چالش‌های منطقه تأثیرگذار است
ناوگان الصمود اعلام وضعیت فوق‌العاده کرد
عملیات مشترک القسام و سرایا القدس علیه مواضع اشغالگران
جدول گروه A لیگ قهرمانان آسیای 2؛ استقلال در قعر جدول!
ابوالفضل جلالی: شرمنده‌ایم، هیچ حرفی نمی‌ماند
برندگان مسابقه جهانی عکاسی از پرندگان در سال 2025
جزئیات حراج سکه طلا و نحوه تحویل + لینک سایت
نورنما | نمایی متفاوت از پل ورسک در هوای مه آلود
استقلال 0-1 المحرق | کابوس آبی ها پایان ندارد + خلاصه بازی
سانچز: اسرائیل«صمود» را تهدید نکند؛ سرنشینان حمایت کامل دیپلماتیک دارند
ایران در اجلاس ایکائو خواستار بازخواست رژیم صهیونیستی شد
سازمان ملل: از زمان آتش‌بس در لبنان، 103 نفر به شهادت رسیده‌اند
رژیم صهیونیستی برای درگیری چند روزه با ناوگان صمود آماده می‌شود
لغو دوباره تمامی پروازها در اسرائیل
بارسلونا 1-2 پاری‌سن‌ژرمن | آبی اناری ها بازهم حریف انریکه نشدند
افزایش 50 درصدی حملات سایبری به ایران
رژیم صهیونیستی یک خودرو را در جنوب لبنان هدف قرار داد
هیلاری کلینتون: ترامپ می‌خواهد دولت را گروگان نگه دارد
ظفرقندی: در جنگ اخیر از هیچ کشوری کمک بهداشتی و درمانی نداشتیم
قاتل، فرزند مقتول از آب درآمد
اوربان: با عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا مخالفیم
تکلیف صدور ویزای اعضای تیم ملی برای قرعه کشی جام جهانی چه خواهد شد؟
تدابیر وزارت نفت برای افزایش تولید و تأمین سوخت زمستانی
36 کشته و 200 زخمی در ریزش داربست یک کلیسا در اتیوپی
حمله پهپادی یمن به سرزمین‌های اشغالی
نشان درجه‌ یک هنری به «جعفر دهقان» اهدا شد
گرانترین بازیکن فوتبال ایران چه کسی است؟
اردوغان: جهان اسلام باید فلسطینی ها را گرد هم آورد
صالحی امیری: صنعت گردشگری یکی از سه اولویت اصلی دولت چهاردهم است
ناوگان صمود، آبروداری از وجدان انسانی
عارف: برای المپیک 2028 برنامه خوبی داریم
تیم ملی فوتبال نابینایان نایب قهرمان جام ملت‌ها شد
X
آگهی تبلیغاتی