نورنیوز - گروه بین الملل: دادگاهی در کلمبیا حکم به ۱۲ سال حبس خانگی برای آلوارو اوریبه، رئیسجمهور سابق این کشور، صادر کرد. این حکم پس از تقریباً ۶ ماه محاکمه درباره پروندهای جنجالی مبنی بر دستکاری در شهادت شهود و رشوهخواری به وی ابلاغ شد. دادستانها شواهدی ارائه کردند که نشان میداد اوریبه تلاش کرده بر شاهدانی که او را به ارتباط با گروههای شبه نظامی در دهه ۱۹۹۰ متهم میکردند، تأثیر بگذارد.
اوریبه و تیم حقوقیاش اعلام کردند که این حکم را قبول ندارند و قصد دارند درخواست تجدیدنظر بدهند. رئیسجمهور سابق پس از اعلام حکم گفت: «سیاست بر قانون در صدور حکم غلبه داشت.» وی هرگونه تخلف را انکار کرده است.
وکیل اوریبه پیشتر از دادگاه خواسته بود که موکلش بتواند تا زمان رسیدگی به اعتراض، آزاد بماند اما این درخواست توسط قاضی ساندرا هردیا رد شد. قاضی هردیا نیز اعلام کرد که برای اوریبه «آسان» خواهد بود کشور را ترک کند تا «از مجازات اعمال شده فرار کند.» علاوه بر حکم حبس خانگی، اوریبه به هشت سال ممنوعیت تصدی مناصب دولتی و پرداخت جریمهای حدود ۷۷۶۰۰۰ دلار محکوم شده است.