×
اقتصادی
شناسه خبر : 237027
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/05/05 ساعت 20:16
کمبود نیروی کار ماهر؛ مهم‌ترین چالش صنعت کشور از نگاه کارفرمایان

دومین نشست تخصصی منابع انسانی صنایع استان البرز در گروه زر برگزار شد؛

کمبود نیروی کار ماهر؛ مهم‌ترین چالش صنعت کشور از نگاه کارفرمایان

دومین نشست تخصصی مدیران منابع انسانی و آموزشی صنایع استان البرز، صبح امروز به میزبانی گروه صنعتی و پژوهشی زر در آمفی‌تئاتر کارخانه زرماکارون برگزار شد. این نشست با حضور ، معاون آموزش سازمان فنی و حرفه‌ای کشور، مدیرکل فنی و حرفه‌ای استان البرز و جمعی از مدیران منابع انسانی و آموزشی صنایع شاخص استان برگزار شد.

نورنیوز-گروه اقتصادی: هدف از برگزاری این نشست، بررسی چالش‌ها و نیازهای آموزشی صنایع، ارائه راهکارهای توسعه مهارت‌های نیروی انسانی و ایجاد تعامل مؤثر بین صنعت و نظام آموزش فنی و حرفه‌ای بود.

نیروی انسانی، کلید توسعه پایدار صنایع

به گزارش روابط عمومی گروه صنعتی و پژوهشی زر، در این مراسم، احمدی، معاون آموزش سازمان فنی و حرفه‌ای کشور، با اشاره به چالش‌های اصلی صنعت کشور گفت: «در بررسی‌های انجام‌شده در تابستان و پاییز ۱۴۰۳، مشکلاتی مانند نوسانات قیمت، کمبود مواد اولیه، دشواری در تأمین مالی، بی‌ثباتی قوانین، مالیات‌های ناعادلانه و کمبود نیروی کار ماهر شناسایی شد. از نگاه کارفرمایان، مهم‌ترین مانع توسعه صنعت، کمبود نیروی انسانی ماهر است.»
او با تأکید بر اهمیت منابع انسانی در رشد و توسعه صنایع افزود: «در کشورهایی که حتی زیرساخت‌های فیزیکی خود را از دست داده بودند، اتکا به سرمایه انسانی باعث بازسازی و پیشرفت شد. این یافته در مطالعات یونسکو نیز تأیید شده است که برای آموزش مؤثر، باید به دانش، مهارت فنی و نگرش فرد توجه داشت.»


آینده بازار کار و ضرورت مهارت‌آموزی

احمدی در ادامه با اشاره به آمار مجمع جهانی اقتصاد اظهار داشت: «تا سال ۲۰۳۰، حدود ۱۷۰ میلیون شغل جدید ایجاد و ۹۲ میلیون شغل حذف خواهد شد. همچنین برای ۵ سال آینده پیش‌بینی شده از هر ۱۰ نفر نیروی کار، ۶ نفر نیاز به آموزش مهارت را ببیند. بنابراین آشنایی با فناوری‌های نوین امری ضروری است.»
او افزود: «مطالعات بین‌المللی در کشورهایی مانند کره جنوبی و سنگاپور نشان داده که با افزایش آموزش‌های مهارتی، بهره‌وری سالانه بین ۲ تا ۴ درصد بیشتر از سایر کشورهاست.»

ناکارآمدی نظام آموزشی در تربیت نیروی ماهر

معاون آموزش سازمان فنی و حرفه‌ای کشور با اشاره به یافته‌های مصاحبه با مدیران عامل شرکت‌های ایرانی در سال ۱۴۰۳ گفت: «۲۶ درصد مدیران معتقدند توانمندسازی نیروی انسانی، کلید حل مشکلات سازمانی است. اما نظام آموزشی کشور در این زمینه عملکرد ضعیفی داشته و ایران جزو هشت کشور آخر جهان از نظر آموزش سازمانی است.»
او ضعف ارتباط میان دانشگاه‌ها و صنعت، نبود هدف‌گذاری درست آموزشی و ساختار ناکارآمد آموزش را از دلایل پایین بودن مهارت فارغ‌التحصیلان دانست.

حقوق
 


آموزش‌های جوار کارگاه، سیاست محوری آموزش فنی و حرفه‌ای


در ادامه این نشست، بهزاد غفاری، مدیرکل فنی و حرفه‌ای استان البرز با ارائه آماری از فعالیت مراکز آموزشی کشور گفت: «در حال حاضر حدود ۷۰۰ مرکز دولتی و نزدیک به ۱۰ هزار مرکز خصوصی در حوزه آموزش مهارت فعال‌اند. یکی از سیاست‌های محوری ما، اجرای آموزش در جوار کارگاه‌های صنعتی است.»
او با اشاره به رویکرد دولت چهاردهم نسبت به مهارت‌آموزی تصریح کرد: «در این دولت نگاه به آموزش‌های مهارتی تغییر کرده و اقدامات موثری در حوزه ساختاری و حقوقی در حال انجام است. تصویب اساسنامه سازمان یکی از مهم‌ترین دستاوردها در این مسیر بوده است.»

حق آموزش نیروی انسانی برای کارفرمایان

غفاری خطاب به کارفرمایان گفت: «مطابق بندهای اساسنامه، شما به‌عنوان پرداخت‌کننده دستمزد، حق دارید از ما مطالبه آموزش برای نیروی انسانی خود داشته باشید. این فرصتی برای توسعه آموزش‌های تقاضامحور در صنایع است.»
او همچنین از پیگیری تشکیل کنسرسیوم مهارتی در استان البرز خبر داد و تأکید کرد: «با این اقدام می‌توانیم نیازهای آموزشی صنایع را هدفمند پاسخ دهیم و بهره‌وری نیروی انسانی را افزایش دهیم.»

تأسیس هنرستان‌ها در جوار صنایع

غفاری در بخش دیگری از سخنانش از دستور ویژه ریاست جمهوری برای ایجاد هنرستان‌های فنی در جوار واحدهای صنعتی خبر داد و گفت: «با مشارکت وزارت آموزش و پرورش و سازمان فنی و حرفه‌ای،دانش‌آموزان در کنار تحصیل، آموزش‌های مهارتی می‌بینند و از همان دوران جوانی آماده ورود به بازار کار می‌شوند.»

سه استراتژی گروه صنعتی زر در حوزه یادگیری

در ادامه این نشست، علی‌اصغر امیری، مدیر یادگیری و توسعه گروه صنعتی زر، به سه استراتژی کلیدی این مجموعه برای توسعه سرمایه انسانی اشاره کرد و گفت: «در گذار از آموزش به سازمان یادگیرنده، سه اولویت داریم، نخست، انطباق با الزامات قانونی و مقررات؛ دوم، استمرار عملکرد مطلوب از طریق آموزش اثربخش؛ و سوم، تقویت تعهد و تعلق سازمانی در میان کارکنان.»

او توضیح داد:«ما در مسیر گذار از آموزش به سازمان یادگیرنده دو گذار در پیش داریم. گذار اول از آموزش به یادگیری فردی است. گذار دوم از یادگیری فردی به سازمان یادگیرنده است. در گذار اول سه تا استراتژی اصلی داریم که به ترتیب اولویت در حال انجام است. اولین اولویت، استراتژی انطباق با الزامات قانونی و مقررات مربوطه است. هدفمان این است که تمامی برنامه‌های آموزش و یادگیری و توسعه کارکنان منطبق با تمامی الزامات مربوطه بر اساس قوانین و مقررات باشد. هدفی که در این بخش وجود دارد این است که در ممیزی‌ها در درجه اول هیچ عدم انطباقی نداشته باشیم. یعنی عدم انطباق صفر هدف ما است. از آن طرف بتوانیم صلاحیت ها و گواهینامه‌های مربوط به مشاغل را برای افرادمان اخذ کنیم»
امیری تاکید کرد:«در استراتژی دوم تداوم عملکرد مطلوب مهم است. یعنی برنامه‌های آموزش، یادگیری و توسعه مطلوب به عملکرد افراد باشد. از نگاه ما اگر افراد به این برنامه برسند ما به اهدافمان رسیده‌ایم. در استراتژی سوم هم برنامه تعهد و تعلق را پیگیری کنیم. افراد و مجموعه باید به سازمان تعلق و تعهد داشته باشند.»

تقدیر از برترین‌های المپیاد مهارت کارگری

در ادامه این مراسم ، پنلی تخصصی با محوریت «اکوسیستم و توسعه» برگزار شد. در این نشست، شرکت‌کنندگان به طرح پرسش‌هایی در زمینه آموزش و یادگیری نیروی انسانی پرداختند و چالش‌ها و راهکارهای موجود در این حوزه را با کارشناسان حاضر به بحث گذاشتند. همچنین در پایان مراسم، از کارکنانی که در المپیاد مهارت کارگری حضور موفقی داشتند، تجلیل و تقدیر به عمل آمد. پس از آن، شرکت‌کنندگان از خطوط تولید مجموعه صنعتی و پژوهشی زر بازدید کردند و از نزدیک با روند فعالیت‌ها، فناوری‌ها و ظرفیت‌های تولیدی این مجموعه آشنا شدند.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
رفیع‌زاده: هیچ نیروی دو شغله‌ای در دولت وجود ندارد
معماری قدرت آمریکا؛ بازخوانی نقشه کمک‌ها
بزرگترین دعوای فوتبال؛ 17 اخراجی در یک بازی + فیلم
مدارس کدام استان شنبه و یکشنبه غیر حضوری می‌شود؟
شمس آذر_ پرسپولیس ؛ اوسمار به دنبال پیروزی پیش از دربی
درگیری مرگبار در روستای ارومیه؛ 3 نفر کشته شدند
وقوع زمین لرزه 3.8 ریشتری در پل سفید+ جزئیات
رئیس جمهور پیشین پرو به یازده سال زندان محکوم شد
منصوریان از هدایت تیم ملی ووشو بانوان کناره‌گیری کرد
محور چالوس امروز یکطرفه می‌شود / محدودیت‌های ترافیکی شمال کشور
سیل و رانش زمین در سریلانکا جان 40 نفر را گرفت
آخرین وضعیت اجرای برنامه شیر مدارس در سایه افزیش قیمت لبنیات
دیپلمات روس: ناتو و اروپا برای جنگ بزرگ با روسیه آماده‌اند
تهران آلوده‌ترین شهر جهان؛ نمی‌توانیم نفس بکشیم
وفاداری به هنر ملی، درخشش در هنر جهانی
آمریکا آماده حمله زمینی به ونزوئلا
ایران جنایات رژیم صهیونیستی در کرانه باختری را محکوم کرد
سه زلزله پیاپی در بهاباد یزد
آمریکا گرین‌کارت مهاجران 19 کشور را بازبینی می‌‌کند + اسامی کشورها
هشدار صریح رهبر علویان سوریه به دولت موقت
شمار قربانیان آتش‌سوزی هنگ کنگ به 94 نفر رسید
مرگ" سارا بکستروم" یکی از زخمی های حادثه تیراندازی در کاخ سفید
درخشش سینمای ایران در مسکو؛ جایزه ویژه اوراسیا به مجید مجیدی رسید
برنامه مسابقات ورزشی امروز 7 آذر 1404+ جدول پخش
جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون |جمعه 7 آذر
وضعیت آب و هوا امروز جمعه7 آذر + وضعیت استان ها
نقش هورمون‌ها در شدت آنفولانزا؛ استروژن سپر دفاعی زنان در برابر سرماخوردگی
هشدار روان‌پزشکان؛ چت‌بات‌ها جای درمانگران واقعی را نمی‌گیرند
جهش علمی در ذخیره‌سازی اعضا؛ امیدی برای کاهش صف‌های طولانی پیوند عضو
نوراینفو| 11 راهکاری که قدرت نه گفتن را در شما تقویت می‌کند
تولید 7 هزار تن محصولات گلخانه‌ای؛ جهش کشاورزی نوین در ارومیه
ثبت رسمی سندرم استفراغ ناشی از ماری‌جوانا در فهرست بیماری‌ سازمان جهانی بهداشت
فرصت‌های فراموش‌شده حکمرانی آب؛ راه نجات کلان‌شهرها از بحران آب
حمله توپخانه‌ای ارتش اسرائیل به جنوب سوریه
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در رسانه‌های انگلیسی‌زبان
جنایت جدید رژیم صهیونیستی در کرانه باختری
سنایی‌راد: دشمن در محاسبات خود نقش ویژه رهبری را در نظر نگرفته بود
انهدام باند قاچاق سوخت در شهرستان نور
پرسپولیس از استقلال به کنفدراسیون فوتبال آسیا شکایت کرد
هشدار شدید روسیه درباره استقرار موشک‌های ژاپنی در نزدیکی تایوان
توافق تازه صنعت کشاورزی ایران و روسیه در مسکو
وزیر دفاع: تهدیدها را رصد می‌کنیم و آماده پاسخگویی هستیم +فیلم
الجولانی: بحث نظام فدرالی در سوریه ناشی از جهل سیاسی باعث تضعیف وحدت ملی می‌شود
مسمومیت با گاز مونواکسیدکربن جان سه قربانی را در تربت گرفت
شکست تیم ملی هندبال زنان ایران در گام نخست قهرمانی جهان
یونیفل: اسرائیل بیش از 10 هزار بار آتش‌بس لبنان را نقض کرده است
گسترش ویروس آنفولانزا با سرعت بالا
معاون ارتباطات دفتر رئیس‌جمهوری: پزشکیان خود را نماینده همه ملت ایران می‌داند
زمین‌لرزه 3.7 ریشتری حوالی حسینیه خوزستان را لرزاند
لغو مجوز 6 شرکت بزرگ هواپیمایی توسط ونزوئلا
X
آگهی تبلیغاتی