نورنیوز - گروه اجتماعی: حسین سیمایی صراف وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، در برنامه گفتوگوی ویژه خبری به تشریح برنامههای تحولی این وزارتخانه پرداخت و گفت: «وزارت علوم ارزیابیهای مختلفی در زمینه برگزاری آزمون سراسری انجام داده است. آزمون سراسری با حضور بیش از ۸۲۲ هزار نفر در سلامت کامل برگزار شد.»
وی افزود: ما سناریوهای مختلفی را برای سال تحصیلی جدید در نظر گرفتیم و برنامههایی داریم که حتی اگر دشمن دوباره خطای مرتکب شد آمادگی ادامه جریان علمی کشور را داشته باشیم.
وزیر علوم گفت: در این رنگ دانشگاهها و خوابگاهها آسیبی ندیدند اما اساتید و دانشجویان عزیزمان را از دست دادیم.
وی با بیان اینکه جا دارد به خاطر هوشمندی رهبر معظم انقلاب به خودمان تبریک بگوییم گفت: ایشان همیشه در سیاست گذاری علم و فناوری پیشرو بودند و شخصیتی مانند ایشان صاحب فکر و پیشرو در سطح مدیران سیاست کشور ندیدیم ایشان دانشگاه را به حرکت درآوردند و فرمودند ما باید به جمع سرآمدان در دنیا بپیوندیم و مرجع سرآمدان باشیم حتی درباره هوش مصنوعی هم ایشان زودتر از مسئولان حساسیت به خرج دادند و به ما گوشزد کردند.
به گفته وزیر علوم، جنگ علی رغم سختیهایی که دارد برای ملتهای باهوش یک فرصت است و جنگ جهانی دوم نشان داد که ملتهای باهوش استفاده کردند.
وی اظهار داشت: حالا هم جنگ علم و فناوری است و رهبر معظم انقلاب در آستانه چهلمین روز شهادت اساتید و فرماندهان ما بیانیه مهمی صادر کردند که بخشی از آن به دانش و فناوری مربوط میشد و من پس از این بیانیه با همکارانم تماس گرفتم که وظیفه ملی و دینی ماست تا به این راهبرد ادای دین کنیم و لبیک بگوییم.
وزیر علوم گفت: ما دو کار در وزارت علوم شروع کردیم یکی قانون برنامه هفتم بود که برنامه عملیاتی آن را آغاز کردیم و به تدریج در حال اجرای آن هستیم و برنامه دیگر نیز بسته نیل به مرجعیت علمی است که آن را در دست اجرا داریم.
به گفته وی، دیگر با دست فرمان گذشته نمیتوان به مطالبه مقام معظم رهبری نائل آمد بنابراین ما کارگروه شتاب علمی را تشکیل دادیم که امروز سه ساعت درباره وظایف این کار گروه جلسه داشتیم.
وزیر علوم گفت: موضوع هوش مصنوعی و کوانتوم نیز مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده است که باید در این زمینه نیز فعالیت کنیم ما بیش از ۳۶۰۰ برنامه درسی داریم که دوستان را مکلف کردند با وجود تحولات علمی در این برنامه شتاب علمی را بیشتر کنند اما دانشجویان مهاجر ما زیاد هستند و در این جنگ ما فهمیدیم که اگر دانشجویان مهاجر ما بودند بنیه بیشتری در دفاع داشتیم بنابراین ما برای بورس داخل و خارج دانشجویانمان برنامهریزی کردیم.
وی گفت: در ۱۰ سال گذشته آمار فرصت مطالعاتی اعزام به خارج ما تنها ۱۰۰ نفر بوده که بسیار کم و نگران کننده است اساتید هم حدود ۱۵۰ نفر بوده است.
به گفته وی، یکی از دلایل کم بودن این فرصتهای مطالعاتی حمایت مالی اندک است البته برنامههایی داریم که اجرای آن نیاز به حمایت دولت دارد.
کاهش دوره کارشناسی و ورود به بازار کار
وی عنوان کرد: با آمدن هوش مصنوعی به عنوان دستیار مهم آموزشی چرا هنوز باید دوره لیسانس ۴ سال باشد ابزارهای جدید بسیار به آموزش کمک کردهاند هوش مصنوعی هم نقطه عطف جدیدی است که باید بسیاری از سنتها را از این طریق بشکنیم. دوره کارشناسی میتواند سه سال باشد تا دانشجو بلافاصله وارد بازار کار شود، معاونت آموزشی وزارت علوم نیز در حال تجدید نظر در مورد این موضوعات و همچنین تکالیف دانشجویی است. به جای پایان نامه کارشناسی ارشد میتوانیم تحقیق ارائه دهیم.
به گفته وزیر علوم، تحول در منابع انسانی هم یکی از برنامههای وزارت علوم است که در زمینه دانشجویان داوطلبان ورود به دانشگاه اساتید و داوطلبان هیئت علمی صورت میگیرد.
سیمای صراف اظهار داشت: داوطلبان ما نگران سهمیههای ورود به دانشگاه هستند من با خانواده کنکوریها صحبت کردم که دیدم از سهمیه نگران هستند بنابراین در حال بازنگری سهمیهها هستیم.
کاهش مهاجرت، برنامه جدی وزیر علوم
وی افزود: بحث کاهش مهاجرت نیز یکی از برنامههای جدی ماست که به حمایت دولت نیاز دارد زیرا یکی از مشکلات معیشت است که من بابت آن شرمندهام.
به گفته وزیر علوم، رشد علمی به رشد اقتصادی کشور و بقای ما کمک میکند بنابراین هزینه در این زمینه راه دوری نمیرود و ما باید قدردان اساتید و مخترععان کشورمان باشیم.
به گفته وی، بعضی از دانشگاههای معتبر دنیا سالانه ۳۰ کنفرانس معتبر بینالمللی دارند به این صورت که از همه کشورهای دنیا مقاله ارائه میدهند ما هم باید در زمینه مقالات مشترک بینالمللی پویاتر باشیم.