×
اجتماعی
شناسه خبر : 234208
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/04/30 ساعت 21:45

وزیر علوم: روند جذب هیات علمی نیازمند اصلاح جدی است

وزیر علوم با اشاره بر تبعیض‌ها در جذب اعضای هیات علمی و مهاجرت نخبگان، بر ضرورت اصلاح نظام جذب دانشگاه‌ها تأکید کرد. او از اصلاحات شیوه‌نامه جذب خبر داد و خواستار رعایت عدالت، شایسته‌سالاری و بی‌طرفی برای تضمین آینده علمی کشور شد.

نورنیوز-گروه سیاسی: حسین سیمایی امروز دوشنبه ۳۰ تیرماه در نشست فوق‌العاده مجازی روسای دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی کشور ضمن گرامیداشت یاد و خاطره فرماندهان و سرداران رشید اسلام، استادان و دانشمندان ارجمند دانشگاهی که در تجاوز بی‌رحمانه و بی‌شرمانه رژیم صهیونیستی به خاک عزیز کشورمان از بین ما رفتند، با اشاره به تفاوت‌های جنگ اخیر با جنگ هشت ساله دفاع مقدس، اظهارکرد: در جنگ ۸ ساله نیروی زمینی نقش اصلی را ایفا می‌کرد، اما در این جنگ، تکنولوژی، علم و فناوری به میدان آمدند.

وی ادامه داد: پیروزی‌های ما ریشه در اعتماد و سرمایه‌گذاری در علم داشت و ناکامی‌ها نیز به ضعف در حکمرانی علمی و کم‌توجهی به برخی حوزه‌های علمی بازمی‌گردد.

وزیر علوم با بیان اینکه نهاد علم بدون عالم بی‌معناست، تاکیدکرد: باید قدر عالمان و نخبگان کشور را دانست.

وی افزود: جذب اعضای هیات علمی از مهم‌ترین گلوگاه‌های نظام آموزش عالی کشور است و نقشی تعیین‌کننده در سرنوشت کشور و نهاد علم و دانشگاه دارد.

سیمایی با انتقاد از فرآیندهای جذب ناعادلانه، خاطرنشان کرد: در بسیاری از موارد نخبگان به دلیل تبعیض در جذب، از دانشگاه فاصله گرفته یا مهاجرت کرده‌اند. مقررات و زیرساخت‌های قانونی مناسب هستند اما گاهی رفتارها، سرمایه‌های انسانی را دفع کرده‌اند، این خطا نه‌تنها موجب اتلاف سرمایه ملی شده بلکه برخی از نخبگان را به منتقد و مخالف تبدیل کرده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود از گام‌های اصلاحی اخیر در شیوه‌نامه جذب اعضای هیات علمی خبر داد و افزود: با تلاش و همکاری رئیس هیات عالی جذب در شورای عالی انقلاب فرهنگی و رئیس مرکز جذب اعضای هیات علمی وزارت علوم، اصلاحاتی در شیوه‌نامه جذب اعمال شده است که شامل کوتاه شدن زمان فرایند جذب و تعریف تعارض منافع برای تضمین انتخاب شایسته‌ترین افراد بر اساس صلاحیت‌های علمی و قانونی می‌شود.

وزیر علوم تصریح کرد: رعایت مهلت‌های قانونی در فرایند جذب اعضای هیات علمی یکی از شاخص‌های سنجش عملکرد مدیران دانشگاه‌ها، و نیز سنجش جایگاه و رتبه‌بندی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی است.

وی با بیان اینکه امروز بیش از هر زمان نیازمند نیروی انسانی فرهیخته هستیم، تأکید کرد: جنگ ۱۲ روزه نشان داد که در برخی حوزه‌های تخصصی، کشور با کمبود نیرو مواجه است، در حالی که همین نخبگان در کشورهای دیگر مورد استقبال قرار گرفته و به کار گرفته شده‌اند.

سیمایی با استناد به حدیثی اخلاقی، تصریح کرد: اشتباهات کوچک از ما که به نام جمهوری اسلامی ایران تصمیم می‌گیریم، هزینه‌های بزرگی دارد. نمی‌توان شایسته‌سالاری را کنار گذاشت، آن‌هم در کشوری که بالاترین مقامات سیاسی آن از داناترین و عالم‌ترین شخصیت‌ها در جهان به شمار می‌آیند.

وزیر علوم خاطر نشان کرد: وظیفه داریم با رعایت عدالت، بی‌طرفی، شایسته‌سالاری و اجتناب از باندبازی و سیاسی‌کاری، آینده علمی کشور را تضمین کنیم.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
هاشمیان: به حمایت هواداران پرسپولیس نیاز دارم
رئیس دیوان عالی کشور: هوش مصنوعی به قضات در صدور آرای مستدل کمک کند
مدیرعامل توانیر: زمستان امسال شرایط بهتری را در تامین برق خواهیم داشت
آلمان: در تلاشیم تا فشار غرب بر روسیه را حفظ کنیم
معمار کشتار غزه در تریبون سازمان ملل؛ آزمون تازه وجدان جهانی
دستگیری یک نفر در انگلیس به اتهام حملات سایبری علیه فرودگاه‌های اروپا
حماس: حمله اسرائیل به ناوگان «صمود» تهدیدی خطرناک است
امضای یادداشت تفاهم همکاری بین سازمان انرژی اتمی ایران و «روس‌اتم»
هشدار وزیر دفاع سوئد به روسیه
ولایتی: مکانیسم ماشه به انزوای بیشتر اروپا در عرصه جهانی منجر خواهد شد
شهردار لندن : ترامپ نژادپرست است
پیش‌فروش و حراج سکه از هفته آینده آغاز می‌شود
اختلال در جی‌پی‌اس هواپیمای وزیر دفاع اسپانیا در نزدیکی روسیه
تسلیم استوارنامه سفیر جدید ایران در کوبا به رئیس جمهور این کشور
شفیع‌دوست 18 ساله و آینده روشن در سپاهان
دانشجویانی که مشکل سنوات تحصیلی دارند، اطلاع دهند
بازتاب سخنان رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های جهان
اهدای سه عضو جوان خویی به سه بیمار نیازمند
اسقاط 105 هزار دستگاه خودرو در 6 ماهه امسال
نقشه راه همکاری‌های ایران و اتحادیه اوراسیا در مسکو امضا شد
بازگشت گرد و خاک به تهران
ایران - چک | والیبال ایران در آستانه ثبت رکورد تاریخی
قیمت نفت بالا رفت
پزشکیان چهارمین سخنران جلسه امروز مجمع عمومی سازمان ملل
مهمانی دوستانه رنگ خون گرفت
افزایش 14 هزار بشکه‌ای تولید نفت در کشور
تاکید آفریقای جنوبی بر اقدام جهانی علیه نسل‌کشی رژیم اسرائیل
ماجرای شگفتانه وزارت اطلاعات چیست؟+فیلم
عملیات موفق آتش‌نشانان در مهار آتش‌سوزی خیابان ولیعصر+فیلم
کاهش مصرف ماهانه 5هزار تنی آرد با خروج اتباع غیرمجاز
عملیات موفق پلیس در کشف 935 کیلو حشیش
بسته شدن پل معروف نیومکزیکو به خاطر افزایش آمار خودکشی‌
انتخاب مجدد حسن یزدانی در کمیسیون ورزشکاران اتحادیه جهانی کشتی
قیمت لوبیا چیتی به شدت کاهش یافت
فعالیت بیش از 17 هزار داروخانه در کشور
اقتصادنگار | شلیک «ماشه»به بازار بی‌رونق سرمایه
«چت‌جی‌پی‌تی» دچار سکته مغزی شد!
حضور سه نویسنده ایرانی در نخستین دوره جایزه ادبی بریکس
ترامپ دیدار خود با سران کشورهای عربی و اسلامی را «نتیجه‌بخش» خواند
نورنما | رباتی که پابه‌پای انسان پینگ‌پنگ بازی می‌کند
اعتراض قاهره به استقرار دکل‌های مخابراتی اسرائیلی در مرز رفح
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهارشنبه 2 مهر 1404
رشد دوباره قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه 1 مهر +جدول
وزیر علوم: دانشجویان، نگران سربازی نباشند
شرط ایتالیا برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین
تام باراک : اسرائیل و سوریه به توافق نزدیک شده‌اند
سفیر چین: تنها راه‌حل پرونده هسته‌ای ایران، گفتگو است نه تحریم
ارزیابی آمریکایی‌ها از عملکرد ترامپ منفی است
عارف: بیانات رهبر معظم انقلاب، راهبرد دولت است
بیانیه سفارت ایران به مناسبت سالروز شهادت «سید حسن نصرالله »
X
آگهی تبلیغاتی