×
اجتماعی
شناسه خبر : 233508
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/04/26 ساعت 17:07
زخم‌های عمیق جنگ تحمیلی 12 روزه؛ شهادت 34 دانش آموز

زخم‌های عمیق جنگ تحمیلی 12 روزه؛ شهادت 34 دانش آموز

در جریان تجاوز وحشیانه رژیم صهیونیستی به ایران و جنگ تحمیلی 12 روزه، بیش از 1060 نفر از هموطنان شهید شدند که شامل حدود 140 زن و کودک نیز می‌شود. این جنگ تلخ، خانواده‌های زیادی را داغدار کرده و بیش از 5800 مجروح برجای گذاشته است؛ از جمله دانش‌آموزان و فرهنگیانی که جان خود را از دست دادند و مدارس متعددی که آسیب دیدند.

نورنیوز - گروه اجتماعی: در جریان تجاوز بی‌رحمانه رژیم صهیونیستی به کشور عزیزمان ایران و جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، بیش از ۱۰۶۰ نفر از هموطنان‌مان به شهادت رسیدند که در میان آنان حدود ۱۴۰ زن و کودک نیز حضور داشتند.

طبق آخرین آمار اعلام‌شده توسط فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، این جنگ موجب شهادت چندین خانواده چندشهیدی شده است؛ به طوری که ۳۲ خانواده دو شهید، ۱۷ خانواده سه شهید، ۷ خانواده چهار شهید، ۳ خانواده پنج شهید و حتی یک خانواده هشت شهید داده‌اند. همچنین بیش از ۵۸۰۰ مجروح تحت مراقبت پزشکی در بیمارستان‌ها بودند که بخش عمده‌ای از آنان ترخیص شده‌اند و هنوز حدود ۱۴۰ نفر در وضعیت بستری به سر می‌برند.

در همین حال، علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش، اعلام کرد که ۳۴ دانش‌آموز و ۵ معلم (شامل دو معلم بازنشسته) در این ۱۲ روز به شهادت رسیده‌اند و ۵ دانش‌آموز به همراه ۶ فرهنگی مجروح شده‌اند. علاوه بر این، ۳۶ مدرسه در مناطق مختلف کشور آسیب‌های جدی دیده‌اند.

کودکانی که فرصت درس خواندن نیافتند

شهید علیسان جباری و طه بهروزی، کوچک‌ترین شهدای دانش‌آموز این جنگ ۱۲ روزه بودند. این دو کودک از شهر تبریز بودند که امسال قرار بود برای نخستین بار به کلاس اول دبستان بروند. آنها حتی در مدرسه ثبت‌نام کرده بودند، اما حملات ناجوانمردانه رژیم کودک‌کش اسرائیل جانشان را هنگام بازی در کوچه مقابل خانه‌شان گرفت.

پدر طه بهروزی در گفت‌وگویی گفت:«همان روز شهادتش، چند ساعت پیش‌تر طه را در کلاس اول ثبت‌نام کرده بودیم. آن روزی بود که رسماً دانش‌آموز شد و همان روز شهید شد. قرار بود صبح فردا عکس‌هایش را به مدرسه تحویل بدهیم اما رژیم جنایتکار اسرائیل اجازه نداد.»

شهادت
 

آیما، ماه زندگی و امید همه ایران

آیما دانش‌آموز دبستانی دیگری بود که به همراه پدر و خواهر کوچکترش به دست رژیم کودک‌کش اسرائیل به شهادت رسید.

مادر شهیده آیما زینلی با صدایی پر از درد گفت: «آیمای من کودکی خلاق و پرانرژی بود، همیشه دوست داشت کاردستی درست کند. از سه سالگی میز بزرگی پر از مداد رنگی و کاغذ رنگی داشتیم که فقط برای او بود. معنی اسمش "ماه ما" بود و قرار بود ماه زندگی من شود اما حالا ماه همه ایران شده است. امروز داغ دو فرزندم و همسرم را تحمل می‌کنم و تنها امیدم این است که امنیت برای همه کودکان ایران برقرار شود و در آرامش زندگی کنند.»

آیما و خواهرش هیدا زینلی به همراه پدرشان، علیرضا زینلی از شهرستان تفرش، در حملات ناجوانمردانه رژیم صهیونیستی به فیض شهادت نائل آمدند.

از میان شهدای دانش‌آموز، ۱۱ نفر مربوط به دوره ابتدایی بودند که ۸ نفر از آنان دختر و ۳ نفر پسر بودند. این دانش‌آموزان در پایه‌های اول تا سوم دبستان تحصیل می‌کردند.

اسامی و مشخصات برخی از آنان به شرح زیر است:

  • شهید فاطمه سادات ساداتی، پایه سوم دبستان، مدرسه شاهد حضرت مریم(س) تهران
  • شهید آیما زینلی
  • شهید سیده محیا صدیقی صابر، ۸ ساله
  • شهید تارا حاجی میری، ۸ ساله و ژیمناستیک‌کار
  • شهید مرسانا بهرامی، ۸ ساله
  • شهید سروین حمیدیان، ۹ ساله و دانش‌آموز پایه سوم دبستان شاهد شهید بهشتی تهران
  • شهید زهرا بهمن‌آبادی، ۸ ساله (که به همراه مادر و خواهر ۴.۵ ساله و برادر ۹ ماهه‌اش شهید شدند)
  • شهید باران اشراقی، ۹ ساله
  • شهید میلان صابر، ۷ ساله و اسکیت‌باز، پایه اول دبستان مدرسه نونهالان انقلاب بندرعباس استان هرمزگان
  • شهید سید آرمین موسوی، ۹ ساله
  • شهید مجتبی شریفی، ۹ ساله

این گزارش تلخ و جانکاه تنها بخشی از مظلومیت کودکان و خانواده‌های آنان است که در سایه جنگ تحمیلی اخیر جان خود را از دست دادند؛ کودکانی که فرصت درس خواندن و بازی کردن نیافتند و برخی در آغوش خانواده‌هایشان به خاک سپرده شدند.


اخبار مرتبط
مردم به کتاب پناه بردند
جمعه 1404/04/27 ساعت 14:40
نورنیوز از رشد تولید و مصرف کتاب در شرایط بحرانی گزارش می‌دهد؛
مردم به کتاب پناه بردند
در روزها و ماه‌هایی که ایران با مجموعه‌ای از چالش‌های پیچیده سیاسی، امنیتی و اقتصادی روبه‌روست، بسیاری انتظار داشتند که فضای فرهنگی و به‌ویژه کتابخوانی تحت‌الشعاع مشکلات قرار گیرد و روندهای پیشین دچار رکود یا حتی سقوط شود. اما برخلاف این تصور، آمارهای میدانی نشان می‌دهد که هم تولید و هم مصرف و خرید کتاب در حال رشد نسبی است.
7 معلم و 30 دانش‌آموز قربانی تجاوز صهیونیست‌ها
دوشنبه 1404/04/09 ساعت 19:43
7 معلم و 30 دانش‌آموز قربانی تجاوز صهیونیست‌ها
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به تشکیل ستاد مدیریت شرایط جنگی در این وزارتخانه اعلام کرد طی 12 روز اخیر، 30 دانش‌آموز و 7 معلم در حملات رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدند. به گفته وی، برنامه‌ریزی برای حفاظت از مدارس و دانش‌آموزان در دستور کار است.
حمله به مادران و کودکان؛ سندی دیگری از جنایات جنگی اسرائیل در ایران
یکشنبه 1404/04/01 ساعت 14:16
حمله به مادران و کودکان؛ سندی دیگری از جنایات جنگی اسرائیل در ایران
حمله رژیم اسرائیل به مناطق غیرنظامی ایران، 54 زن و کودک را به خاک و خون کشید. 94 زن و کودک دیگر هم به شدت مجروح شدند. از میان این کودکان، 14 نفر دختر و11 نفر پسر بودند. 2 کودکِ شهید شده، 2 ماهه و 7 ماهه بودند و بزرگ‌ترین آن‌ها 17 ساله بود.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
آغاز فروش «ماشین انسان‌شویی» در ژاپن!
روبیو: به مذاکرات صلح با اوکراین خوشبین هستیم
مخالفان به درخواست عفو نتانیاهو واکنش تند نشان دادند
دیدار فرستاده ویژه آمریکا به سوریه با السودانی
هند جنگنده‌های سوخو-57 و سامانه پدافندی اس-500 از روسیه می خرد
نخستین ماهواره علمی خصوصی به فضا پرتاب شد
حماس: به توافق پایبندیم، اسرائیل اجرای آتش‌بس را عقب انداخت
ونزوئلا: برای مقابله با حمله آمریکا گزینه‌های پاسخ در اختیار داریم
ترور بیش از 40 نیروی حماس در تونل‌های رفح /شهادت فرزند یکی از سران حماس
بخشی از قرارداد 25 ساله ایران و چین وارد مرحله اجرا شد
عون خطاب به پاپ: به جهانیان بگویید ما تسلیم نخواهیم شد
طرح صلح ترامپ برای سربازان اوکراینی به‌معنای تسلیم است
درخواست ثبت سفارش برای 75 هزار خودروی وارداتی
5 نفر از یک خانواده در سانحه رانندگی جان باختند
عکس های منتخب ایران، یکشنبه 8 آذر 1404
از سر گیری صادرات گاز ایران به عراق
نورنما |بزرگترین گورستان هواپیماهای جهان
پ.ک.ک خروج کامل از ترکیه را اعلام کرد / فصلی نو برای صلح
جزئیات دیدار دیپلمات ارشد سعودی با عراقچی
زمان واگذاری سهام عدالت به نوزادان متولد 1401 به بعداعلام شد+جزییات و نحوه ثبت نام
دعوت رسمی وزیر خارجه ترکیه از علی لاریجانی برای سفر به آنکارا
دو خبر خوب و بد از استقلال
اقدامات ترامپ علیه ونزوئلا آمریکا را به جنگی پرهزینه می‌کشاند
جزییات فوت همسر معاون رئیس‌ جمهور در سانحه رانندگی/ پیام تسلیت پزشکیان+فیلم
پزشکیان: دولت فرمایشات رهبری را پشتوانه‌ای محکم برای خود می‌داند
کاراته ایران نایب قهرمان جهان شد
دریادار ایرانی: مناقشات جعلی نمی‌توانند آسیبی به حق حاکمیت ایران بر جزایر سه‌گانه وارد کند
تعطیلی مدارس و دانشگاه‌های کرمانشاه در روز دوشنبه 10 آذر
قالیباف: 22 قانون کلان مسیر تحول کشور را هموار کرد
واکنش ستاد کل نیروهای مسلح به تروریستی خوانده شدن سپاه پاسداران از سوی دولت استرالیا
فعالیت‌های تفریحی و صیادی در مازندران ممنوع شد
جاده کندوان 10 روز مسدود است
تعطیلی مدارس قم در روز دوشنبه
تجاوز رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان همزمان با سفر پاپ
تداوم دورکاری ادارات و آموزش غیرحضوری در البرز
نخستین طلای تاریخ بانوان به گلشادنژاد رسید
جدول لیگ ایران در پایان مسابقات هفته یازدهم
سیاست‌ تولید نفت تغییر نخواهد کرد
کلاهبرداری اینترنتی هزار میلیاردی در شمال کشور / بازداشت 3 متهم
سکون هوا، آلودگی تهران را پایدار کرد/ بارش در ارتفاعات
آنفلوآنزا،‌ آزمونی برای سنجش کارآمدی حکمرانی سلامت
راهپیمایی میلیونی یمنی‌ها در سالروز استقلال/ تأکید بر حمایت از مقاومت
تجلیل پزشکیان از مدیریت زنان در توسعه عدالت آموزشی
خوراکی هایی که در روزهای آلوده محافظ شما هستند
پایان بازی/ استقلال (1) – فولاد (0) + فیلم گل/استقلال با شکست فولاد به استقبال داربی رفت
نورنما | 10 آذر،سالروز شهادت آیت الله سید حسن مدرس
منچستریونایتد با کامبک به رده ششم صعود کرد
مدارس ابتدایی گیلان تا پایان هفته مجازی شد
گزارش تصویری | کنفرانس مطبوعاتی مشترک وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و ترکیه
زاخارووا: هدف حملات به نفت‌کش‌ها مختل کردن فرآیند صلح بود
X
آگهی تبلیغاتی