×
سیاسی
شناسه خبر : 232147
تاریخ انتشار :

بقایی: اعتمادی به آمریکا باقی نمانده است

اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران ،در جریان نشست بریکس در ریودوژانیرو،با اشاره به حمایت کشورهای عضو بریکس از ایران و محکومیت حملات غیرقانونی، تأکید کرد که اعتماد ملت ایران به ایالات متحده به‌شدت آسیب دیده و آنچه رخ داده «خیانت به دیپلماسی» بوده است.

نورنیوز - گروه سیاسی :‌سخنگوی وزارت امور خارجه درباره عدم اعتماد ایران به آمریکا گفت: اکنون اعتماد ایرانی‌ها به‌شدت آسیب دیده است و به نظرم هیچ اعتمادی وجود ندارد و کاری که آن‌ها کردند خیانتی به دیپلماسی بود.

«اسماعیل بقایی»، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، در حاشیه نشست بریکس در ریودوژانیرو برزیل که طی دو روز اخیر برگزار شد، در پاسخ به پرسشی درباره حمایت این مجمع از ایران در مواجهه با تجاوزگری آمریکا و رژیم صهیونیستی، اظهار داشت: به نظرم آنچه از سوی رهبران بریکس اعلام شد، قابل توجه بود. آن‌ها در بند ۲۱ بیانیه پایانی خود حملات غیرقانونی علیه ایران را محکوم کرده و آن را نقض قوانین بین‌المللی و منشور سازمان ملل دانستند.

بقایی که همراه با سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران در این اجلاس حضور داشت، در گفت‌وگو با شبکه الجزیره اظهار کرد: در گروه بریکس دو عضو دائم شورای امنیت (روسیه و چین) حضور دارند. به نظرم حمایتی که ما از کشورهای سراسر جهان، به‌ویژه کشورهای منطقه و کشورهای عربی دریافت کردیم، خارق‌العاده بود. اتحادیه عرب، شورای همکاری خلیج فارس و سازمان همکاری خلیج فارس صراحتاً حملات غیرقانونی علیه ایران، از جمله تأسیسات اتمی صلح‌آمیز آن را محکوم کردند.

در ادامه، وی در پاسخ به اینکه آیا عربستان سعودی نیز در میان این کشورها بوده است؟، گفت: مسلماً؛ ما روابط دوستانه‌ای با همسایگانمان داریم. سیاست «همسایگی خوب» که چند سال است به اجرا در می‌آید بسیار ثمربخش بوده و فراتر از آن، کشورهای منطقه اهمیت وضعیت را درک می‌کنند و می‌دانند که مصونیت اعطا شده به اسرائیل دلیل تمامی این مواضع جنگ‌طلبانه بوده است؛ در غزه نسل‌کشی می‌شود، سرزمین‌های عربی در سوریه و لبنان به اشغال در می‌آید و اکنون در حال گسترش این موضع جنگ‌طلبانه نسبت به منطقه خلیج فارس هستند. بنابراین، این یک نگرانی جدی برای هر یک از کشورهای منطقه ماست.

دیدار ترامپ و نتانیاهو؛ بی‌تأثیر بر اراده ایران

بقایی درباره دیدار دونالد ترامپ و بنیامین نتانیاهو در واشنگتن و ارزیابی ایران از آن گفت: به نظرم آنچه برایمان اهمیت دارد این است که ما متمرکز هستیم و قرار نیست توجه ما با چیزهایی از این دست منحرف شود. ما عزم و اراده خود در دفاع از منافع و کرامت ملی‌مان در برابر این جنگ متجاوزانه غیرقانونی نشان داده‌ایم. مطمئنم ملت ما به این کار ادامه خواهد داد و ما نیز تحولات منطقه و فراتر از آن را رصد می‌کنیم.

در ادامه این گفت‌وگو، درباره امکان احیای توافق برجام، بقایی توضیح داد: کاری که انجام شد، نقض یکجانبه این توافق بود که پس از مذاکراتی طولانی در سال ۲۰۱۵ حاصل شده بود. افزون بر این، این توافق در قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل با اجماع آرا تصویب شده است. پس از آن، ما گفتیم که حاضریم روی توافق جدیدی کار کنیم که به نگرانی همه رسیدگی کند. ما در میانه مذاکرات بودیم و قرار بود دور ششم مذاکراتمان در مسقط برگزار شود که دو روز پیش از آن در ۱۳ ژوئن (۲۳ خرداد) ایران ناگهان مورد حمله رژیم اسرائیل قرار گرفت.

او همچنین در پاسخ به اینکه ایران چه اقدامی برای مطلوب‌تر شدن مذاکرات می‌تواند انجام دهد، خاطرنشان کرد: اکنون اعتماد ایرانی‌ها به‌شدت آسیب دیده است. به نظرم هیچ اعتمادی وجود ندارد و کاری که آن‌ها کردند خیانتی به دیپلماسی بود. آن‌ها چیزهای زیادی به ملت ایران مدیون هستند، چراکه ما تماماً با حسن‌نیت وارد این مذاکرات شدیم و هر کاری که ممکن بود برای حل‌وفصل صلح‌آمیز این مسئله انجام دادیم.

پاسخ ایران به خیانت دیپلماتیک

وی افزود: بنابراین، همان طور که گفتم، به دیپلماسی خیانت شد و پیمان منع گسترش تسلیحات اتمی آسیب زیادی دید. قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل نقض شد و ملت و مقامات کشور من اکنون در حال بررسی اقدام بعدی‌مان در آینده هستند. ما اکنون در حال بررسی این هستیم که چه کاری باید انجام بدهیم. جهان باید قدردان همکاری ایران با آژانس و شیوه رسیدگی آن به مسائل هسته‌ای باشد.

در حالی که خبرنگار الجزیره این اظهارات را تهدیدآمیز تلقی کرده بود، بقایی در پاسخ گفت: نه، تهدیدآمیز نیست. اما نکته این است با توجه به نحوه همکاری با ما آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و شیوه رسیدگی‌مان به این مسئله، باید از رخدادهای اخیر درس بگیریم. ما هنوز عضو پیمان منع گسترش تسلیحات اتمی هستیم. ما به توافق جامع پادمانی احترام می‌گذاریم و آن را رعایت می‌کنیم که چند دهه است میان ما و آژانس برقرار بوده. به نظرم این موضوعی است که همه باید قدردان آن باشند.

او با تأکید بر موضع اصولی ایران در مخالفت با تسلیحات هسته‌ای، خاطرنشان کرد: ما بارها گفته‌ایم که ایران به دنبال تسلیحات اتمی نیست و این موضوع جایگاهی در دکترین دفاعی ما ندارد و طبق فتوای رهبرمان ممنوع است. به نظرم این نکته نیز بسیار حائز اهمیت است که هیچ شواهد یا سرنخی در گزارش‌های آژانس وجود ندارد که ایران از فعالیت‌های (هسته‌ای) صلح‌آمیز انحرافی داشته است.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
جریان های جدید سیاسی و نظامی در غرب آسیا
اولین سفر دریایی زائران اربعین از بندر خرمشهر به بصره جمعه شروع می‌شود
زمان و مکان مسابقه سوپرجام 1403 مشخص شد
همدلی مردم انگلیس با فلسطینیان افزایش یافت
اعدام 2 عضو گروه منافقین در تهران +تصاویر
روبیو: ترامپ پلیس جهان است!
احتمال ادامه تعطیلی چهارشنبه‌ها تا پایان تابستان
تجربه تعامل ایران و تروئیکای اروپا در پرونده هسته‌ای
استفاده از موبایل برای نمایندگان در صحن مجلس ممنوع شد
مسئله آب در ایران و گسست قدرت
مجلس با دوفوریت لایحه مقابله با انتشار محتوای خلاف واقع در فضای مجازی موافقت کرد
ماکرون: فلسطین باید اسرائیل را به رسمیت بشناسد!
موج محکومیت علمای اهل سنت در پی حادثه تروریستی دیروز زاهدان
پایان بازی دوستانه منچستریونایتد 2 - وستهم 1 + خلاصه بازی
ایران‌نما | معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرهای ایران(58) «برزُک»
روایت پزشکیان از حمله اسرائیل به شورای عالی امنیت ملی +فیلم
ولایتی: دشمنان با طرح دالان زنگه‌زور در پی تهدید تمامیت ارضی هستند
اینترنت و تماس ارزان اربعینی فقط با ثبت‌نام در سماح!
نوراینفو | سالروز عملیات افتخارآفرین مرصاد
پرداخت مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی از فردا آغاز می‌شود +جدول زمان واریز برای دهک‌ها
وزیر علوم: مدت دوره‌ی کارشناسی سه ساله می‌شود
رئیس مجلس: تروریسم در زاهدان انتقام دشمن از مقاومت مردم ایران بود
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 5 مرداد 1404+ وضعیت استان‌ها
کسب 3 طلا و یک نقره توسط تیم ایران در المپیاد جهانی زیست‌شناسی
انتقاد درویش از زنوزی؛ اگر حق با شماست، چرا دنبال مصالحه‌اید؟
سرژ اوریه در آستانه پیوستن به پرسپولیس+ عکس
تکذیب شایعات پرآبی سدهای تهران:/وضعیت منابع آبی بحرانی است
رژیم صهیونیستی تهدید کرد؛ کشتی «حنظله» را توقیف می کنیم
کریستیانو رونالدو همچنان در رتبه اول پردرآمدترین فوتبالیست‌ های جهان
احداث سازه مجاور برج آزادی بدون تایید میراث فرهنگی!
تخت‌روانچی: غنی‌سازی باید جزء جدایی‌ناپذیر هر توافقی باشد/مذاکره باید برد-برد باشد
ورود 117 کامیون کمک بشردوستانه به نوار غزه
سردار ابن‌رضا جانشین وزیر دفاع شد
نورنما | کودکان چه نقشی در جنگ دارند؟
یک کفش کتانی، راز سرقت میلیاردی در تهران را فاش کرد
اربعین زنان؛ کنشگری خیر دینی زنان ایرانی عراقی در آیین پیاده‌روی اربعین
امیدی تازه در درمان تومورهای مقاوم
دستور وزیر کشور برای پیگیری حادثه زاهدان/عارف و اژه‌ای پیام دادند، مولوی عبدالحمید بیانیه
عکس های منتخب ایران، شنبه 4 مرداد 1404
چرخش خطرناک قدرت؛ از دوحزبی‌گری تا فاشیسم
دوربین‌ شهروندان راست می‌گوید یا آمار و تحلیل دولت؟
زلزله 4.7 ریشتری در عسلویه/ تاسیسات نفت و گاز آسیبی ندیدند
قدرت‌نمایی هواوی با رونمایی از سیستم پیشرفته‌تر از انویدیا
چگونه با پویش «کلیک امن» پلیس فتا گرفتار کلاهبرداران اینترنتی نشویم؟
جزئیات زمانبندی جدید دانشگاه آزاد برای جاماندگان امتحانات نیمسال دوم
مسیر اربعین برای مشمولان فاقد معافیت در اربعین 1404 بسته است!
ماکرون در مورد ایران با سران آلمان و انگلیس رایزنی کرد
600 جایگاه CNG در جنگ 12 روزه گاز رایگان عرضه کردند
نصب سیستم اعلان عمومی آژیر هشدار در تهران آغاز شد
«ابرقویی‌نژاد» به پرسپولیس پیوست
X
آگهی تبلیغاتی