×
بین الملل
شناسه خبر : 231983
تاریخ انتشار :

نیویورک‌تایمز: اسرائیل دروغ می‌گوید؛ حمله به اوین نمادین نبود

نیویورک‌تایمز با انتشار گزارشی مستند، حمله اسرائیل به زندان اوین را فاقد وجاهت عنوان کرد و آن را «نمادین» ندانسته و با استناد به شواهد عینی آن را اقدامی مرگبار توصیف کرده است.

نورنیوز - گروه بین الملل: روزنامه نیویورک‌تایمز در گزارشی تحقیقی از ابعاد تازه حمله رژیم صهیونیستی به زندان اوین پرده برداشت و روایت رسمی تل‌آویو درباره «نمادین» بودن این حمله را زیر سؤال برد. این رسانه آمریکایی با استناد به گفت‌وگو با شاهدان عینی، نزدیکان و خانواده زندانیان، همچنین تحلیل تصاویر ماهواره‌ای اعلام کرد آسیب‌های گسترده ناشی از این حمله به هیچ‌وجه با ادعای اسرائیل همخوانی ندارد.

براساس این گزارش، در پی بمباران زندان اوین طی جنگ ۱۲ روزه اخیر، بخش‌های گسترده‌ای از ساختمان‌های ملاقات زندان دچار تخریب کامل شده و ده‌ها قربانی بر جای مانده است. نیویورک‌تایمز نوشت: «در مرکز ملاقات‌های زندان، سقف، دیوارها و کابینت‌های چوبی در مرکز ملاقات زندان به توده‌هایی از آوار تبدیل شده بودند. کاغذهای سوخته و پرونده‌های رنگی در میان آجرها و سیم‌های در هم تنیده این ساختمان دولتی پراکنده شده بودند. شیشه‌های خردشده تخت‌های بیماران و تجهیزات بهداری زندان را پوشانده بود.»

این گزارش با اشاره به تلفات انسانی حمله اوین آورده است: «این حمله یکی از مرگ‌بارترین حملات جنگ ۱۲ روزه بود. ایران اعلام کرده ۷۹ نفر بر اثر این حمله جان خود را از دست داده و ده‌ها نفر نیز مجروح شده‌اند. انتظار می‌رود شمار قربانیان افزایش بیابد. طبق گزارش رسانه‌های ایرانی، کنشگران و گروه‌های حقوق بشری، اعضای خانواده زندانیان که برای ملاقات آمده بودند، مددکاران اجتماعی، یک وکیل، پزشکان و پرستاران، یک کودک پنج ساله، سربازان وظیفه‌ای که نگهبان درها بوده‌اند، کارمندان اداری و ساکنان محلی در میان جان‌باختگان و مجروحان این حمله بوده‌اند.»

این در حالی است که مقامات اسرائیلی از پاسخ‌گویی دقیق درباره ابعاد حمله خودداری کرده و همچنان اصرار دارند این اقدام صرفاً «نمادین» بوده است. نیویورک‌تایمز در ادامه به نقل از مقامات اسرائیلی نوشت: «ارتش اسرائیل از اظهارنظر درباره هدف این حمله به اوین یا تلفات آن اظهارنظر نکرده است. مقام‌های اسرائیلی حمله به زندان اولین را «نمادین» توصیف کرده‌اند. «گدئون ساعر» وزیر امور خارجه اسرائیل در پیامی در شبکه‌های اجتماعی گفت که این حمله هم به تلافی حملات موشکی ایران به زیرساخت‌های غیرنظامی انجام شد و هم به نوعی اقدامی برای آزادسازی بوده است.»

با این حال بسیاری از تحلیلگران و نهادهای حقوق بشری می‌گویند حمله به یک مرکز غیرنظامی، آن هم در زمان شلوغی ساعات ملاقات، نقض آشکار قوانین بین‌المللی است. ثمین الخیطان، سخنگوی حقوق بشر سازمان ملل، تأکید کرده «این حمله نقض آشکار قوانین بین‌المللی حقوق بشر است.» همچنین سازمان عفو بین‌الملل اعلام کرد که «حمله اسرائیل به اوین ممکن است جنایتی جنگی باشد.»


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
قول رئیس دادگستری سیستان و بلوچستان درباره قطع دست گروهک جیش‌الظلم از منطقه +عکس و فیلم
ابهام استراتژیک در دیپلماسی هسته‌‌‌ای ایران
جریان های جدید سیاسی و نظامی در غرب آسیا
اولین سفر دریایی زائران اربعین از بندر خرمشهر به بصره جمعه شروع می‌شود
زمان و مکان مسابقه سوپرجام 1403 مشخص شد
همدلی مردم انگلیس با فلسطینیان افزایش یافت
اعدام 2 عضو گروه منافقین در تهران +تصاویر
روبیو: ترامپ پلیس جهان است!
احتمال ادامه تعطیلی چهارشنبه‌ها تا پایان تابستان
تجربه تعامل ایران و تروئیکای اروپا در پرونده هسته‌ای
استفاده از موبایل برای نمایندگان در صحن مجلس ممنوع شد
مسئله آب در ایران و گسست قدرت
مجلس با دوفوریت لایحه مقابله با انتشار محتوای خلاف واقع در فضای مجازی موافقت کرد
ماکرون: فلسطین باید اسرائیل را به رسمیت بشناسد!
موج محکومیت علمای اهل سنت در پی حادثه تروریستی دیروز زاهدان
پایان بازی دوستانه منچستریونایتد 2 - وستهم 1 + خلاصه بازی
ایران‌نما | معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرهای ایران(58) «برزُک»
روایت پزشکیان از حمله اسرائیل به شورای عالی امنیت ملی +فیلم
ولایتی: دشمنان با طرح دالان زنگه‌زور در پی تهدید تمامیت ارضی هستند
اینترنت و تماس ارزان اربعینی فقط با ثبت‌نام در سماح!
نوراینفو | سالروز عملیات افتخارآفرین مرصاد
پرداخت مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی از فردا آغاز می‌شود +جدول زمان واریز برای دهک‌ها
وزیر علوم: مدت دوره‌ی کارشناسی سه ساله می‌شود
رئیس مجلس: تروریسم در زاهدان انتقام دشمن از مقاومت مردم ایران بود
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 5 مرداد 1404+ وضعیت استان‌ها
کسب 3 طلا و یک نقره توسط تیم ایران در المپیاد جهانی زیست‌شناسی
انتقاد درویش از زنوزی؛ اگر حق با شماست، چرا دنبال مصالحه‌اید؟
سرژ اوریه در آستانه پیوستن به پرسپولیس+ عکس
تکذیب شایعات پرآبی سدهای تهران:/وضعیت منابع آبی بحرانی است
رژیم صهیونیستی تهدید کرد؛ کشتی «حنظله» را توقیف می کنیم
کریستیانو رونالدو همچنان در رتبه اول پردرآمدترین فوتبالیست‌ های جهان
احداث سازه مجاور برج آزادی بدون تایید میراث فرهنگی!
تخت‌روانچی: غنی‌سازی باید جزء جدایی‌ناپذیر هر توافقی باشد/مذاکره باید برد-برد باشد
ورود 117 کامیون کمک بشردوستانه به نوار غزه
سردار ابن‌رضا جانشین وزیر دفاع شد
نورنما | کودکان چه نقشی در جنگ دارند؟
یک کفش کتانی، راز سرقت میلیاردی در تهران را فاش کرد
اربعین زنان؛ کنشگری خیر دینی زنان ایرانی عراقی در آیین پیاده‌روی اربعین
امیدی تازه در درمان تومورهای مقاوم
عکس های منتخب ایران، شنبه 4 مرداد 1404
چرخش خطرناک قدرت؛ از دوحزبی‌گری تا فاشیسم
دوربین‌ شهروندان راست می‌گوید یا آمار و تحلیل دولت؟
زلزله 4.7 ریشتری در عسلویه/ تاسیسات نفت و گاز آسیبی ندیدند
قدرت‌نمایی هواوی با رونمایی از سیستم پیشرفته‌تر از انویدیا
چگونه با پویش «کلیک امن» پلیس فتا گرفتار کلاهبرداران اینترنتی نشویم؟
جزئیات زمانبندی جدید دانشگاه آزاد برای جاماندگان امتحانات نیمسال دوم
مسیر اربعین برای مشمولان فاقد معافیت در اربعین 1404 بسته است!
ماکرون در مورد ایران با سران آلمان و انگلیس رایزنی کرد
600 جایگاه CNG در جنگ 12 روزه گاز رایگان عرضه کردند
نصب سیستم اعلان عمومی آژیر هشدار در تهران آغاز شد
X
آگهی تبلیغاتی