×
بین الملل
شناسه خبر : 231978
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/04/16 ساعت 18:50

واکنش فوری کرملین خطاب به ترامپ

سخنگوی کرملین در واکنش به تهدید دونالد ترامپ علیه بریکس تأکید کرد: این بلوک به‌دنبال تضعیف هیچ کشوری نیست. مسکو برای دفاع از روس‌های بازداشت‌شده در جمهوری آذربایجان از تمام کانال‌های دیپلماتیک استفاده می‌کند.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: همزمان با برگزاری اجلاس سران بریکس در برزیل، سخنان تهدیدآمیز رئیس‌جمهور ایالات متحده واکنش فوری کرملین را در پی داشت. «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا هشدار داد که کشورهایی که از «سیاست‌های ضد آمریکایی» این بلوک پیروی کنند، با تعرفه ۱۰ درصدی اضافی مواجه خواهند شد. این موضع ترامپ بلافاصله مورد واکنش مقامات روسیه قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری «تاس»، «دیمیتری پسکوف»، سخنگوی کرملین، در نشست خبری خود با اشاره به این تهدید گفت: «ما به صدور این بیانیه‌ها از سوی ترامپ مطلعیم اما مهم است تاکید کنیم که بلوک بریکس منحصر به فرد است چون متشکل از کشورهایی است که رویکردها و جهان‌بینی مشترک درباره اینکه چطور بر مبنای منافع خود با یکدیگر همکاری کنند، دارند.»

وی با رد هرگونه اتهام مبنی بر رویکرد ضدآمریکایی بریکس تصریح کرد: «این همکاری در چارچوب بریکس هرگز بر ضد هیچ کشور ثالثی نبوده و نخواهد بود.»

پسکوف تأکید کرد که روسیه این مواضع ترامپ را با دقت دنبال کرده و قصد ندارد به آن دامن بزند، اما بر مواضع مستقل بریکس پایبند است.

از سوی دیگر سخنگوی کرملین در پاسخ به پرسشی درباره بازداشت اتباع روس در جمهوری آذربایجان تأکید کرد: «سفارتخانه و وزارت امور خارجه کشور ما گفتگوی مداوم با طرف آذربایجانی داشته و به منظور محافظت از منافع روس‌های بازداشت شده از همه مکانیزم‌های قانونی موجود و رویه‌های جاافتاده دیپلماتیک استفاده می‌کنند.»

پسکوف افزود که روسیه موضوع بازداشت ۱۳ شهروند خود در جمهوری آذربایجان را با حساسیت پیگیری می‌کند و گفت: «دادستان کل روسیه و رئیس کمیته تحقیقات روسیه مرتبا با همتایانشان در جمهوری آذربایجان در تماس و ارتباط هستند.»

این در حالی است که تنش‌ها میان مسکو و باکو در روزهای اخیر پس از اعلام بازداشت اعضای یک گروه تبهکار با اصالت آذربایجانی در شهر یکاترینبرگ بالا گرفته است. در جریان یورش مأموران امنیتی روسیه به این گروه، ۸ مظنون بازداشت و ۲ تن دیگر جان باختند که به گفته منابع روسی علت مرگ یکی از آنها ایست قلبی بوده اما علت مرگ فرد دوم هنوز مشخص نشده است. اجساد این دو نفر به باکو منتقل شده و مقامات آذربایجان اعلام کردند براساس گزارش‌های پزشکی قانونی، آنها مورد خشونت فیزیکی قرار گرفته بودند و به همین دلیل اعتراض رسمی به مسکو ارائه کرده‌اند.

در واکنش به این اتفاق، جمهوری آذربایجان چند برنامه فرهنگی و تعاملات دوجانبه با روسیه را لغو کرد و چند تبعه و خبرنگار روس را بازداشت کرد. «ماریا زاخارووا»، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، تأیید کرد که مقام‌های کنسولی روسیه به شهروندان بازداشت‌شده در جمهوری آذربایجان که تعدادشان ۱۳ نفر عنوان شده، دسترسی پیدا کرده‌اند و پیگیر وضعیت آن‌ها هستند.

همزمان هر دو کشور به رفتار طرف مقابل اعتراض کرده و وزارتخانه‌های امور خارجه‌شان سفیران یکدیگر را برای ارائه توضیحات احضار کرده‌اند.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
72 نفر دیگر در غزه شهید شدند
آیا خبری از گران شدن بنزین در راه است؟
حمله پهپادی یمن به اسرائیل/ آژیرهای خطر به صدا درآمد
داوران هفته سوم لیگ برتر فوتبال ایران معرفی شدند
واکنش قطر و کشورهای خلیج فارس به حمله اسرائیل به دوحه چگونه خواهد بود؟
ارسال بسته مشکوک برای رئیس رژیم صهیونیستی در انگلیس
پخش دو فیلم خاطره‌انگیز ایرانی و جهانی در روز ملی سینما
ترکیه: دارایی‌های نظامی اسرائیل در سوریه را هدف قرار ندادیم
قطر آمریکا را به بازنگری در اتحاد امنیتی پس از «خیانت» واشنگتن تهدید کرد
حماس: عملیات طولکرم پافشاری جوانان فلسطین بر مقاومت است
تراشه جدید هوش مصنوعی که با نور کار می‌کند
حزب‌الله تکذیب کرد؛ هیچ‌گونه فعالیتی در خاک سوریه نداریم
رئیس‌جمهور: محله‌ها و مساجد نقش کلیدی در حل مشکلات مردم دارند
تهران در پی صدور هشدار هواشناسی آماده باش شد
محدودیت پرواز پهپادها و هواپیماهای سبک در مرز شرقی لهستان اعمال شد
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 20 شهریور 1404
قیمت دلار امروز پنجشنبه 20 شهریور 1404
فرزانه توسلی رسماً به تیم استقلال ملحق شد
کیفرخواست 4 نفر از عوامل جاسوسی رژیم صهیونیستی و مرتبط با موساد صادر شد
بحران انسانی در غزه؛ آنروا از قطع کمک‌ها به صدها هزار آواره خبر داد
حمایت نیرو‌های مسلح ایران از قطر
حضور امشب وزیر خارجه در تلویزیون
کمیته انضباطی پرسپولیس و سپاهان را جریمه کرد
پیام قاطع مصر به آمریکا پس از حمله به قطر: تجاوز به کشورمان را تحمل نخواهیم کرد
ممنوعیت تردد از کرج و آزاد راه تهران - شمال به سمت مازندران
آغاز رزمایش مشترک اعضای بریکس با عنوان «اراده برای صلح 2025»
هشتمین اجلاس وزرای گفت‌وگوی راهبردی روسیه و شورای همکاری خلیج فارس در سوچی آغاز شد
سفیر انگلیس در آمریکا برکنار شد
رشد همکاری‌های استراتژیک ایران و چین در اوج روابط دوطرفه
یک شهرک مسکونی اصفهان به دلیل فرونشست تخلیه شد
ترافیک سنگین در آزادراه تهران - شمال
درخشش فیلم کوتاه «رَمی» در جشنواره جهانی فیلم کوتاه آمریکا
برخورد گسترده با قاچاقچیان؛ انهدام 1700 باند موادمخدر در ایران
359 دشت ایران در خطر فرونشست هستند
فون در لاین بر ضرورت محدودیت‌های تجاری و تحریم علیه رژیم صهیونیستی تأکید کرد
سردار اخوان: باید در هوش مصنوعی جزو 10 کشور برتر جهان باشیم
کارزار «شهدای فلسطین برای عدالت» در انگلیس آغاز به کار کرد
تصادف زنجیره‌ای سه خودرو در میامی+ آمار زخمی‌ها
روند افزایشی قیمت نفت معکوس شد
بودجه سال 1405 بر اساس حذف ردیف‌های کم‌اهمیت تنظیم خواهد شد
سخنگوی کمیسیون انرژی: مجلس قصد تغییر یا اصلاح قیمت بنزین و گازوییل را ندارد
پاسخ به جنایت صنعاء در هر نقطه‌ای که صهیونیست‌ها باشند داده خواهد شد
مومنی: دولت انسداد فیزیکی و الکترونیکی مرزها را پیگیری می‌کند
کیفیت هوای تهران «قابل قبول» اعلام شد
جریمه میلیاردی ایران خودرو توسط سازمان تعزیرات
تخصیص بیش از 6.5 میلیارد دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی و دارو
مقابله با تجاوزگری اسرائیل مستلزم اقدام عربی، اسلامی و بین‌المللی است
کره جنوبی: سرمایه‌گذاری در آمریکا بدون تغییر سیستم صدور روادید ممکن نیست
کریستیانو رونالدو بهترین بازیکن تاریخ فوتبال پرتغال شد
اظهارات تند نخست وزیر قطر درباره خیانت به دوحه و پیامدهای آن
X
آگهی تبلیغاتی