×
سیاسی
شناسه خبر : 230931
تاریخ انتشار :

سید محمدکاظم سجادپور:

کنشگران بین‌المللی و ترامپ؛ گرایش‌ها و روش‌ها

سجادپور نوشت: «هیچگاه اینقدر سیاست خارجی آمریکا، فردمحور نشده است. نه فقط تمرکز قدرت در شخص رئیس‌جمهور آمریکا، بلکه تمایلات شخصی او، تعیین کننده محوری سیاست خارجی آمریکا شده است. در آنچه که در طی دوازده روز بین رژیم صهیونیستی و ایران گذشت، این ویژگی فردی شده سیاست خارجی آمریکا برجسته است.»

نورنیوز ـ گروه سیاسی: دکتر سید محمدکاظم سجادپور در یادداشتی نوشت: «برگزاری اجلاس سران ناتو در لاهه هلند در روزهای ۲۴ و ۲۵ ژوئن ۲۰۲۵ (۳ و ۴ تیرماه ۱۴۰۴) با حضور ترامپ و اظهارات گوناگونی که در این اجلاس در مورد ایران توسط او و رهبران عضو ناتو شد، یکی از رخدادهای مهم بین‌المللی و آئینه‌ای است که واقعیت‌های روابط بین‌المللی معاصر را به تصویر می‌کشد. این اجلاس با دیگر گردهمایی‌های سران ناتو متفاوت بود. علت این تفاوت، محوریت شخص ترامپ و از همه مهم‌تر، نحوه مدیریت او توسط رهبران کشورهای عضو ناتو می‌باشد. سخنان بسیار چاپلوسانه، مارک دوته، دبیر کل هلندی ناتو و حمایت همه جانبه او از تجاوز آمریکا به مراکز هسته‌ای ایران بسیار جلب نظر کرد. مجموعه آنچه که در کنفرانس سران ناتو در لاهه گذشت، پرسشی اساسی را به میان می‌کشد و آن اینکه چرا و چگونه، رهبران کشورهای مختلف جهان، ترامپ را مدیریت می‌کنند؟

 در پاسخ به اینکه چرا این پرسش مهم است دو نکته حائز اهمیت وجود دارد؛ اول وزنه جهانی ایالات متحده، مخصوصاً در سپهر استراتژیک دنیاست و دوم آنکه هیچگاه اینقدر سیاست خارجی آمریکا، فردمحور نشده است. نه فقط تمرکز قدرت در شخص رئیس جمهور آمریکا، بلکه تمایلات شخصی او، تعیین کننده محوری سیاست خارجی آمریکا شده است. در آنچه که در طی دوازده روز بین رژیم صهیونیستی و ایران گذشت، این ویژگی فردی شده سیاست خارجی آمریکا برجسته است، برجستگی آن را در روابط فردی نتانیاهو و ترامپ می‌توان دید شاید کمتر رهبر خارجی مانند نخست وزیر رژیم صهیونیستی، از ویژگی‌های روان‌شناختی ترامپ برای پیگیری اهداف خود استفاده کرده باشد. لذا سوال چرایی پرداختن به نحوه مدیریت ترامپ توسط رهبران، سوالی جدی و استراتژیک است. اما در بررسی چگونگی مدیریت ترامپ توسط رهبران کشورهای مختلف باید «واقعیت‌های مربوط به شخصی شدن سیاست خارجی آمریکا به شیوه و روش مدیریت ترامپ توسط رهبران بین‌المللی» و «پی آمدهای شیوه‌های مدیریت ترامپ» را مورد ارزیابی قرار داد.

واقعیت آن است ترامپ شخصیت ویژه‌ای دارد که او را با سایر رهبران گذشته آمریکا و همچنین دیگر رهبران جهان متفاوت می‌کند. برجسته‌ترین ویژگی‌ روانی او، نیاز به دیده شدن، مطرح گردیدن، موفق قلمدادشدن و متمایز شناخته شدن است. این ویژگی‌های روانی که در برگیرنده ناهنجارها و کمبودهای روانی خاصی است، ترامپ را نیازمند به تعریف و تمجید دیگران کرده است و در حقیقت از این زاویه است که دیگران می‌توانند ترامپ را مورد سوء استفاده قرار دهند. این سوء استفاده، جالب است که هم در عرصه داخلی و هم در عرصه خارجی صورت می‌پذیرد و یکی از مصادیق قابل توجه مصاحبه مطبوعاتی ترامپ در حاشیه کنفرانس سران ناتو است و در کنار ترامپ وزرای دفاع و خارجه او نیز حضور دارند و ترامپ پاسخ به بخشی از سوالات را به عهده آنها واگذار می‌کند و هر دو به دعوت ترامپ وارد مصاحبه مطبوعاتی می‌شوند و قبل از هرچیز، آن دو سخن به تمجید ترامپ و رهبری‌های داهیانه او می‌گشایند.

در عرصه بین‌المللی، ‌شیوه رهبران کشورهای مختلف از پوتین گرفته تا متحدان اروپائی، اجماعی به وجود آمده که تنها راه کاهش ضرر و زیان تصمیمات غیرمتعارف، مدیریت روانی اوست. مدیریت روانی او نیز در مورد شناسائی قراردادن برجستگی‌های اوست. و اینکه نقشی را ایفا می‌کند که کمتر کسی در تاریخ آمریکا و جهان ایفاء کرده است.ارزیابی روانشناسه نخبگان کشورهای مختلف آن است که برای مدیریت ترامپ، باید به گونه‌ای او را موفق نشان داد، او از  این گونه جملات لذت می‌برد که کاری که شما انجام داده‌اید و می‌دهید از عهده کس دیگری بر نمی‌آید. باید گفت: الزاماً در عمل، شاید رهبران کشورهای مختلف آنچه که ترامپ آن را به طور عملی می‌خواهد به او ندهند، ولی او را با کلام، می‌ستایند و نوازش می‌دهند. و البته در مواردی، با بهره‌برداری از حساسیت‌های اقتصادی او، داد و ستد تجاری مورد نظر ترامپ را دنبال می‌کنند.

پی ‌آمدهای شیوه‌های مدیریتی ترامپ برای کشورهای مختلف یکسان نیست. برخی از کنشگران، صرفاً دفع بحران می‌کنند، برخی دیگر ساختار و سامانه روابط راهبردی خود با آمریکا، حفظ و ترمیم می‌نمایند، ولی شاید آنچه مخرج نتیجه مدیریت ترامپ توسط کنشگران باشد، تحمیل دستور کار آن کنشگران بر آمریکا و بر ترامپ است. جالب آنکه در مواردی دیگر کنشگران توانسته‌اند ترامپ را حتی از مسیر شعارهای اولیه و انتخاباتی او دور کنند. فراموش نکنیم که ترامپ با دستور کار ضدجنگ، ضد مداخله نظامی، ضد دمکراسی سازی در کشورهای خاورمیانه، مبارزه انتخاباتی کرد و در چند ماه گذشته، بارها او و وزرای کابینه‌اش، همان حرف‌ها را تکرار کرده‌اند، اما از تجاوز رژیم صهیونیستی علیه ایران نه تنها حمایت کرد، بلکه مستقیما علیه تأسیسات هسته‌ای ما اقدام کرد. نمی‌توان این فراز و نشیب‌ها و بالا و پایین شدن را به حساب بهره‌برداری روانی رژیم صهیونیستی از کاستی‌ها و ویژگی‌های ترامپ گذاشت. اما سهم بازی‌های روانی در مدیریت ترامپ را نمی‌توان دست کم گرفت.»


اخبار مرتبط
اژه‌ای: ترامپ برای خود شخصیت قائل نیست
دوشنبه 1404/04/09 ساعت 11:50
اژه‌ای: ترامپ برای خود شخصیت قائل نیست
رئیس قوه قضائیه گفت: ترامپ نه برای شخصیت خود ارزشی قائل است و نه از تناقض‌گویی ابایی دارد؛ هر لحظه ممکن است موضع خود را تغییر دهد، بی‌آنکه کم‌ترین اهمیتی به آن بدهد.
ترامپ: اسرائیل 12 روز سخت را پشت سرگذاشت
یکشنبه 1404/04/08 ساعت 21:10
ترامپ: اسرائیل 12 روز سخت را پشت سرگذاشت
رئیس‌جمهوری آمریکا، ایران را مهم‌ترین مانع بر سر راه پیوستن کشورهای عربی به معاهده عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی دانست و در گفت‌وگویی با شبکه فاکس نیوز تأکید کرد که اسرائیل در جریان جنگ 12 روزه با ایران، با شرایطی بسیار دشوار روبه‌رو بوده است.
رؤیای باطل ترامپ برای پیوستن ایران به توافق ابراهیم+ فیلم
یکشنبه 1404/04/08 ساعت 19:40
رؤیای باطل ترامپ برای پیوستن ایران به توافق ابراهیم+ فیلم
دونالد ترامپ در اظهاراتی عجیب مدعی شد حتی تصور می‌کرده ایران می‌تواند به توافق‌نامه‌های ابراهیم بپیوندد و اگر این اتفاق می‌افتاد، وضع ایران بهتر می‌شد. او همچنین درباره سوریه و تحریم‌های منطقه نیز مواضع بحث‌برانگیزی مطرح کرد.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
آلودگی در مرز قرمز؛ هوای تهران برای همه ناسالم شد
بقایی حمله رژیم صهیونیستی به کشتی «حنظله» را محکوم کرد
پزشکیان:اگر مسئولی اشتباهی کرد کمک کنیم آن را رفع کند و پرونده‌سازی نکنیم
وزیر جهاد کشاورزی: قیمت برنج داخلی به‌زودی متعادل می‌شود
رئیس سازمان اطلاعات سپاه: امنیت کشور در شرایط خوبی قرار دارد
فاجعه در بزرگراه پاکستان؛ واژگونی مرگبار اتوبوس در پنجاب
فداکاری در دل شب؛ ناجی‌ای که برای نجات 6 نفر جان باخت
کمبود نیروی کار ماهر؛ مهم‌ترین چالش صنعت کشور از نگاه کارفرمایان
نتانیاهو: اجازه ورود کامل کمک به غزه را نمی‌دهیم
انتقال پایتخت به سواحل جنوبی مخاطرات امنیتی ندارد
خروج ایران از NPT در واکنش به فعال‌سازی مکانیسم ماشه
برنامه کامل هفته‌های اول تا پانزدهم نیم‌فصل اول اعلام شد
خلافِ واقع!
استقلال و پرسپولیس مهرماه به ورزشگاه آزادی بازمی‌گردند
جهش فناوری در ایران؛ ساخت بازوی رباتیک فایبرکربنی برای صنعت خودرو
سودجویان در کمین‌اند؛ ارز و سیم‌کارت را فقط از مراکز مجاز تهیه کنید
رسانه ژاپنی: «زاهدی» کلید تقویت خط حمله «توکیو وردی» است
بارسلونا با پیروزی 3-1 گام نخست خود را محکم برداشت
ثبت احوال بدون مراجعه حضوری گواهی انحصار وراثت صادر می‌کند
راه اندازی مسیر دریایی خرمشهر-بصره برای زائران اربعین
دیلی تلگراف خبر داد: آتش‌بس در غزه تعارض آشکار دیدار ترامپ و استارمر
4 دلار میزان تخفیف نفتی ایران به چین
قانون‌گذاری برای سکوت یا مقابله با اخبار جعلی؟
نورویدئو | چهل روز گذشت
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: ارتباطات پایدار از ایران تا کربلا تامین می‌شود
حمله نظامیان صهیونیست به کشتی حنظله/حنظله چیست؟/جهاد اسلامی اقدام اسرائیل را محکوم کرد
محور هراز سه شب متوالی بسته می‌شود
قیمت خودرو امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از وعده پایان جنگ ها تا بمب‌های رادارگریز؛ تناقض بزرگ سیاست ترامپ
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 5 مرداد 1404
ناگفته‌های جنگ 12 روزه از زبان وزیر امور خارجه ایران
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از عفو نظام تا بازگشت به ترور؛ بهروز احسانی اسلاملو که امروز اعدام شد کیست؟
آخرین وضعیت پرونده قتل الهه حسین‌نژاد؛ بررسی اتهامات و مراحل قانونی
خشونت در فروشگاه آمریکایی؛ 11 نفر قربانی چاقوکشی شدند
«ابرقویی‌نژاد» پرسپولیسی شد
بورسا در محاصره آتش
نورنما | الگوگیری دختر کوچولو از خانم سحر امامی
تاخیر در اعزام، به مرگ کودک عقرب گزیده منجر شد
ارتش: در خط مقدم دفاع از ملت ایستاده‌ایم
قول رئیس دادگستری سیستان و بلوچستان درباره قطع دست گروهک جیش‌الظلم از منطقه +عکس و فیلم
ابهام استراتژیک در دیپلماسی هسته‌‌‌ای ایران
جریان های جدید سیاسی و نظامی در غرب آسیا
اولین سفر دریایی زائران اربعین از بندر خرمشهر به بصره جمعه شروع می‌شود
زمان و مکان مسابقه سوپرجام 1403 مشخص شد
همدلی مردم انگلیس با فلسطینیان افزایش یافت
اعدام 2 عضو گروه منافقین در تهران +تصاویر
روبیو: ترامپ پلیس جهان است!
احتمال ادامه تعطیلی چهارشنبه‌ها تا پایان تابستان
تجربه تعامل ایران و تروئیکای اروپا در پرونده هسته‌ای
X
آگهی تبلیغاتی