×
بین الملل
شناسه خبر : 230415
تاریخ انتشار :

️ اولیانوف: تصمیم ایران برای تعلیق همکاری با آژانس تعجب‌آور نیست

در پی مصوبه تازه مجلس شورای اسلامی مبنی بر تعلیق موقت همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، مقامات روسیه از این اقدام ایران دفاع کردند و آن را نتیجه‌ای طبیعی از تحولات اخیر به‌ویژه حملات آمریکا و اسرائیل به سایت‌های هسته‌ای ایران دانستند. نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین این را اتفاقی طبیعی دانست.

نورنیوز - گروه بین الملل: روز چهارشنبه، نمایندگان مجلس شورای اسلامی ایران لایحه‌ای را به‌منظور تعلیق موقت همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) تصویب کردند که طبق گزارش خبرگزاری «نووستی»، به‌گفته میخائیل اولیانوف، نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین، مطابق با واقعیت فعلی و اقدامی کاملاً طبیعی است.

این دیپلمات روس شب گذشته، چهارشنبه‌شب، در کانال تلگرام خود نوشت: «مجلس ایران تصمیم به تعلیق همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گرفته است، هیچ چیز تعجب‌آوری در این خصوص وجود ندارد، این تصمیم ناشی از یک تحول طبیعی از وقایع بعد از حملات غیرقانونی ایالات متحده به تأسیسات هسته‌ای ایران تحت پادمان‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بود.»

قابل ذکر است که روز گذشته، رافائل گروسی، مدیر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، از لزوم بازرسی‌های سریع در ایران در سایت‌های مرتبط با غنی‌سازی اورانیوم به‌منظور اطمینان از ایمنی این تأسیسات خبر داده است.

در این رابطه، واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل نیز در نشست شورای امنیت که به برنامه هسته‌ای ایران اختصاص داشت، یادآور شد که ایالات متحده و اسرائیل حمله مستقیم و بسیار خطرناکی به اعتبار پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT) انجام داده‌اند.

این دیپلمات روس گفت: «اقدامات ایالات متحده و اسرائیل مستقیماً منشور سازمان ملل، قطعنامه‌های شورای امنیت آن <…> و همچنین اساسنامه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و قطعنامه مربوطه کنفرانس عمومی آژانس را نقض کرده است. آنها حمله مستقیم و بسیار خطرناکی به اعتبار NPT، به‌ویژه حق ایران برای استفاده از انرژی هسته‌ای برای اهداف صلح‌آمیز، از جمله غنی‌سازی اورانیوم که توسط ماده چهارم این پیمان تضمین شده است، محسوب می‌شوند و ضربه‌ای دردناک به رژیم عدم‌اشاعه هستند.»
نبنزیا تأکید کرد که عضو NPT «مورد تجاوز بی‌دلیل قرار گرفته است» و این اقدام توسط دو کشوری انجام شده است که یکی از آنها امانت‌دار این پیمان است و دومی دهه‌هاست که از پیوستن به این عنصر امنیت بین‌المللی اجتناب می‌کند.

نماینده دائم روسیه مواضع مسکو را مورد یادآوری قرار داد که: «حملات به خاک ایران، از جمله زیرساخت‌های انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز تحت پادمان‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را قاطعانه محکوم می‌کند.»

نبنزیا از درخواست اسرائیل برای شرکت در نشستی که به «عدم‌اشاعه» اختصاص داشت، ابراز تعجب کرد. او گفت: «من دوست دارم باور کنم که شاید این تصمیم مقدم بر پیوستن این کشور به NPT باشد، که تمام جهان به آن علاقه‌مند خواهد بود.»


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ترامپ: ایران حق غنی‌سازی اورانیوم ندارد
وزیر نفت: امکان قاطی شدن آب و بنزین در جایگاه‌ها وجود ندارد
سخنگوی دولت: تعطیلی یک‌هفته‌ای تابستانه در دست بررسی است
پیاتزا 25 والیبالیست را به اردوی تیم ملی دعوت کرد
انتقاد بازیگر «بازی تاج‌وتخت» از سکوت هالیوود در برابر کشتار در غزه
167 کیلوگرم شمش طلا در مرکز مبادله معامله شد
استاندار تهران: تعویض کاهنده‌ها با هزینه بسیار محدود در اختیار شهروندان قرار می گیرد
کمک‌های هوایی به غزه یا مهندسی گرسنگی؟
آلودگی در مرز قرمز؛ هوای تهران برای همه ناسالم شد
بقایی حمله رژیم صهیونیستی به کشتی «حنظله» را محکوم کرد
پزشکیان:اگر مسئولی اشتباهی کرد کمک کنیم آن را رفع کند و پرونده‌سازی نکنیم
وزیر جهاد کشاورزی: قیمت برنج داخلی به‌زودی متعادل می‌شود
رئیس سازمان اطلاعات سپاه: امنیت کشور در شرایط خوبی قرار دارد
فاجعه در بزرگراه پاکستان؛ واژگونی مرگبار اتوبوس در پنجاب
فداکاری در دل شب؛ ناجی‌ای که برای نجات 6 نفر جان باخت
کمبود نیروی کار ماهر؛ مهم‌ترین چالش صنعت کشور از نگاه کارفرمایان
نتانیاهو: اجازه ورود کامل کمک به غزه را نمی‌دهیم
انتقال پایتخت به سواحل جنوبی مخاطرات امنیتی ندارد
خروج ایران از NPT در واکنش به فعال‌سازی مکانیسم ماشه
برنامه کامل هفته‌های اول تا پانزدهم نیم‌فصل اول اعلام شد
خلافِ واقع!
استقلال و پرسپولیس مهرماه به ورزشگاه آزادی بازمی‌گردند
جهش فناوری در ایران؛ ساخت بازوی رباتیک فایبرکربنی برای صنعت خودرو
سودجویان در کمین‌اند؛ ارز و سیم‌کارت را فقط از مراکز مجاز تهیه کنید
رسانه ژاپنی: «زاهدی» کلید تقویت خط حمله «توکیو وردی» است
بارسلونا با پیروزی 3-1 گام نخست خود را محکم برداشت
ثبت احوال بدون مراجعه حضوری گواهی انحصار وراثت صادر می‌کند
راه اندازی مسیر دریایی خرمشهر-بصره برای زائران اربعین
دیلی تلگراف خبر داد: آتش‌بس در غزه تعارض آشکار دیدار ترامپ و استارمر
4 دلار میزان تخفیف نفتی ایران به چین
قانون‌گذاری برای سکوت یا مقابله با اخبار جعلی؟
نورویدئو | چهل روز گذشت
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: ارتباطات پایدار از ایران تا کربلا تامین می‌شود
حمله نظامیان صهیونیست به کشتی حنظله/حنظله چیست؟/جهاد اسلامی اقدام اسرائیل را محکوم کرد
محور هراز سه شب متوالی بسته می‌شود
قیمت خودرو امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از وعده پایان جنگ ها تا بمب‌های رادارگریز؛ تناقض بزرگ سیاست ترامپ
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 5 مرداد 1404
ناگفته‌های جنگ 12 روزه از زبان وزیر امور خارجه ایران
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از عفو نظام تا بازگشت به ترور؛ بهروز احسانی اسلاملو که امروز اعدام شد کیست؟
آخرین وضعیت پرونده قتل الهه حسین‌نژاد؛ بررسی اتهامات و مراحل قانونی
خشونت در فروشگاه آمریکایی؛ 11 نفر قربانی چاقوکشی شدند
«ابرقویی‌نژاد» پرسپولیسی شد
بورسا در محاصره آتش
نورنما | الگوگیری دختر کوچولو از خانم سحر امامی
تاخیر در اعزام، به مرگ کودک عقرب گزیده منجر شد
ارتش: در خط مقدم دفاع از ملت ایستاده‌ایم
قول رئیس دادگستری سیستان و بلوچستان درباره قطع دست گروهک جیش‌الظلم از منطقه +عکس و فیلم
ابهام استراتژیک در دیپلماسی هسته‌‌‌ای ایران
X
آگهی تبلیغاتی