×
سیاسی
شناسه خبر : 230226
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/04/04 ساعت 10:36

عبدالله گنجی

منطق پیروزی ما چیست؟

در هر جنگ نظامی دو طرف منازعه تلاش می‌کنند خود را پیروز صحنه معرفی کنند و این موضوع امری کاملاً طبیعی است. اما ناظران بی‌طرف و محققان تلاش می‌کنند برای پیروزی منطقی بیابند.بدون تردید ایران در بعد افکار عمومی بین‌المللی پیروز این صحنه است و ملت‌های غربی و اسلامی به خیابان‌ها آمدند و حمایت کردند، چون می‌دانستند ایران مورد تجاوز قرار گرفته بود.

نورنیوز-گروه سیاسی: در هر جنگ نظامی دو طرف منازعه تلاش می‌کنند خود را پیروز صحنه معرفی کنند و این موضوع امری کاملاً طبیعی است. اما ناظران بی‌طرف و محققان تلاش می‌کنند برای پیروزی منطقی بیابند. اگر ما در جنگ با صهیونیست و امریکا خود را پیروز می‌دانیم منطقمان چیست؟ بدون تردید ایران در بعد افکار عمومی بین‌المللی پیروز این صحنه است و ملت‌های غربی و اسلامی به خیابان‌ها آمدند و حمایت کردند، چون می‌دانستند ایران مورد تجاوز قرار گرفته بود. اما منطق پیروزی را باید از دلایل و اهداف مهاجم به‌دست آورد. باید نتایج برآمده از جنگ را با اهداف اعلانی مهاجم تطبیق داد و به این سؤال پاسخ داد که اهداف محقق شده است یا خیر. باید بین دو عبارت «خسارت» و «شکست» تمایز قائل بود. جنگ همه‌اش خسارت است در جنگ هشت ساله خسارات زیادی دیدیم، نابودی زیرساخت‌ها، ۲۲۰ هزار شهید، یک میلیون جانباز و...، اما مگر شروع جنگ برای این اهداف بود؟ جنگ برای براندازی انقلاب اسلامی یا جدا کردن خوزستان و تسلط بر اروندرود و... بود. بنابراین، وقتی صدام را متجاوز و شکست‌خورده می‌دانیم به این معناست که به هیچ یک از اهداف اعلانی نرسید و خسارت فرع آن است. 

حال به علل شروع جنگ از سوی صهیونیست‌ها و امریکا برگردیم. آنچه رسماً به عنوان علل جنگ اعلام شد عبارت است از: ۱- نابودی صنعت هسته‌ای؛ ۲- نابودی صنعت موشکی و ۳- فروپاشی اجتماعی و پایان دادن به نظام جمهوری اسلامی. 

مدیریت نظام به گونه‌ای بود که حمله غافلگیرانه‌ای را که صبح شروع شد – به‌رغم شهادت فرماندهان - شب پاسخ داد و انتصاب فرماندهان سریعاً انجام گردید. اما آیا اکنون صنعت هسته‌ای نابود شده است؟ فردو سالم است و هیچ رسانه امریکایی سخنان ترامپ را تأیید نکرد و از سویی هیچ تشعشعی ساطع نشد. پس اورانیوم ۴۰۰ کیلویی سالم و فردو هم سالم و دانش هسته‌ای نیز در مغز فرزندان ملت است. آیا نابودی موشکی محقق شد؟ تا آخرین لحظه بیش از ۲۳ مرحله موشک‌باران صهیونیست‌ها اتفاق افتاد و نتانیاهو تعداد موشک‌های ایران را ۲۰ تا ۲۸ هزار اعلام کرد که کمتر از ۶۰۰ مورد آن استفاده شد و هزاران موشک برای آینده آماده است. 

در بعد فروپاشی اجتماعی متأسفانه دشمن بیش از دو سال یارگیری و تجهیزات وارد کرده بود، پهلوی‌ها آماده شده بودند و رؤیا‌پردازی می‌کردند، با زدن منازل، انفجار آب شهری، حمله به زندان، شهرک‌ها، آتش زدن لاستیک و علفزارها، و حتی زدن مراکز بسیج و انتظامی نه تنها انسجام ملی تضعیف نشد که ارتقا یافت و رستاخیزی در ایران شکل گرفت که نماز جمعه زیر آتش، قله آن بود. اپوزیسیون جمهوری اسلامی - به جز پهلوی و رجوی – در کنار نظام بودند و ملت به صحنه آمد، بسیج احیا شد، جلوه‌های کمک و ایثار رخ‌نمایی کرد و تاب‌آوری ملت رشدی مثال‌زدنی یافت. دقیقاً نقطه شکست دشمن همین انسجام ملی بود که بسیار کشنده‌تر از موشک شد. اما راز تسلیم هر دو دشمن حمله به پایگاه امریکا شد. ترامپ همان شب با امیر قطر تماس گرفت که ایران را راضی کنید جنگ تمام شود. این کار چه لزومی داشت. چرا تا پایان ذخایر موشکی و نابودی هسته‌ای ما ادامه ندادند؟ دو هفته زندگی پناهگاهی امان از صهیونیست‌ها برید. موشک‌های بومی و ملی ایران سامانه پنج لایه دفاعی غرب‌ساخته را تحقیر کرد و غزه شماره ۲ را در حیفا و بئر‌السبع شکل داد. حملات هوایی در ایران پهناور نه موجب نابودی سامانه‌های هوایی شد و نه توانست سکو‌های پرتاب موشک را نابود سازد. این شد که صهیونیست‌ها از امریکا خواستند وارد جنگ شود و از اعراب خواستند ایران را متقاعد به آتش‌بس‌کنند.

افتخار ما این است که ۱- با دو قدرت جنگیدیم و به هر دو پاسخ دادیم؛ ۲- آنان شروع‌کننده جنگ و شروع‌کننده درخواست اتمام آن بودند؛ ۳-آخرین شلیک‌ها از سوی ایران انجام شد و آخرین حمله ما بد‌ترین ضربه بود؛ ۴- صنعت هسته‌ای باقی ماند و قدرت تثبیت آن در فردای جنگ بیشتر شد؛ ۵- سلاح بومی را به کار گرفتیم و از کسی کمک نخواستیم؛ ۶- سرزمین‌های اشغالی را مانند غزه کردیم و ۷- اپوزیسیون برانداز و همراه صهیونیست‌ها را ده‌ها سال عقب انداختیم و مانند رجوی بی‌حیثیت شدند. از همه مهم‌تر خون شهیدانمان رستاخیزی در جوانانمان برپا کرد و حس وطن‌پرستی را در نسل Z بارور کرد.

همان‌گونه که امام مهم‌ترین دستاورد جنگ تحمیلی را «استمرار روح اسلام انقلابی» می‌دانستند، این روح استمرار مجدد می‌یابد و خون سرداران و دانشمندان ما سال‌ها بسان فتح الفتوح روح جوان، عمل خواهد کرد. ما ضربه خوردیم، اما دشمن متجاوز یعنی امریکا و صهیون را با هم سرجایشان نشاندیم. اکنون روز تثبیت قطعی و قدرتمندانه ایران هسته‌ای است و در بعد داخلی باید آسیب‌ها را شناخت و مرتفع کرد. سیستم‌های ارتباطی – موبایلی، قاتل فرماندهان و دانشمندان ماست، همان‌گونه که به قول شهید نصرالله قاتل فرماندهان حزب‌الله بود. این نقیصه را باید برطرف کرد و برای آینده آماده بود. ما نه با صهیونیست‌ها صلح داریم و نه آتش‌بس، آنچه انجام شد صرفاً پایان تبادل آتش است. جنگ حق – باطل، جنگ فقر – غنا و جنگ استکبار – استضعاف تمام‌ناشدنی است و در این منظومه جنگی جای ایستادن ما معلوم است.


اخبار مرتبط
بیانیه رسمی حزب‌الله لبنان درباره پیروزی باشکوه و الهام‌بخش ایران
چهارشنبه 1404/04/04 ساعت 18:46
بیانیه رسمی حزب‌الله لبنان درباره پیروزی باشکوه و الهام‌بخش ایران
حزب‌الله لبنان در بیانیه‌ای مهم، پیروزی ایران در مقابله با رژیم صهیونیستی و آمریکا را تبریک گفت و بر شکستن سامانه‌های دفاعی اشغالگران تأکید کرد. این بیانیه همچنین واکنش سریع و قدرتمند ایران به حمله به تاسیسات هسته‌ای را نقطه آغاز فصلی جدید در تقابل با هیمنه واشنگتن دانست.
آتش‌بس با طعم پیروزی
سه‌شنبه 1404/04/03 ساعت 15:36
نورنیوز از راهبرد ایران در پرهیز از جنگ و صلح تحمیلی گزارش می‌دهد؛
آتش‌بس با طعم پیروزی
در بحبوحه این نبرد پیچیده که از نطنز و فردو تا حیفا و تل‌آویو امتداد یافت، تهران تلاش کرد تا با ترکیب خرد راهبردی، بازدارندگی فعال و پاسخ هدفمند، مسیر یک «آتش‌بس از موضع اقتدار» را ترسیم کند؛ مسیری که نقطه اوج آن را می‌توان در حمله کم‌سابقه به پایگاه آمریکایی العدید در قطر دید، اقدامی که وزن راهبردی تهران را در محاسبات آتش‌بس به‌شدت افزایش داد.
نوراینفو | پیروزی ایران در جنگ با اسرائیل به 5 دلیل
سه‌شنبه 1404/04/03 ساعت 14:19
نوراینفو | پیروزی ایران در جنگ با اسرائیل به 5 دلیل
عارف: رمز پیروزی ملت، انسجام ملی است
دوشنبه 1404/04/02 ساعت 21:19
عارف: رمز پیروزی ملت، انسجام ملی است
معاون اول رئیس‌جمهور در پیامی تاکید کرد: انسجام ملی، حمایت مردمی و هدایت‌های رهبری، ایران را در برابر دشمنان پیروز خواهد کرد. محمدرضا عارف نوشت: ملت بزرگ ایران، با تکیه بر همبستگی و حضور ملی، پیروز این عرصه تاریخی خواهد بود.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
نورینفو | چطور از آنفولانزا دور بمانیم؟
100 مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در 8 استان به بهره برداری رسید + فیلم
واکنش ترامپ به ترور چارلی کرک/جزییات ترور +فیلم
آلمان در صدر لیست حامیان مالی اوکراین قرار گرفت
نورنما | ساحل مکسر بندر مقام در غرب استان هرمزگان
فرافکنی سفیر اتحادیه اروپا در شورای حکام: ایران فوراً همکاری با آژانس را از سر بگیرد
کانادا در روابط با رژیم صهیونیستی تجدیدنظر می‌کند
کدام استانها با کاهش چشمگیر بارش‌ها مواجه شدند
نتانیاهو در تله ترور؛ از شکست دوحه تا تهدید ترکیه
نتایج و جدول لیگ آزادگان پس از پایان روز اول از هفته سوم
پوستر باشگاه فولاد خوزستان برای بازی با پرسپولیس
شبکه 5 تهران HD شد
نتانیاهو، تروریست بی‌پروا؛ تهدید قطر و ترکیه پس از شکست در دوحه
پیاتزا: هیچ مسابقه‌ای پیش از آغاز آسان نیست
پوستر باشگاه سپاهان برای تقابل همزمان آقایان و بانوان سپاهان و گل‌گهر در روز جمعه
گفت‌وگوی پزشکیان و رئیس جمهور مصر
حماس حمله هوایی رژیم صهیونیستی به یمن را محکوم کرد
کوشکی اعلام کرد: مصدوم نیستم!
9 شهید و 118 مجروح در حمله امروز رژیم صهیونیستی به یمن
فاریاب کرمان لرزید
تماس تلفنی وزیر خارجه ایران با همتای قطری
پروژه «اسرائیل بزرگ» و پیام‌های سخنرانی دبیرکل حزب‌الله
هشدار پلیس راه درباره اوج‌گیری ترافیک در روزهای پایانی تابستان
توزیع یک میلیون دوز واکسن آنفلوانزا
دیدار وزیر امور خارجه با رئیس‌جمهور تونس
واکنش ستادکل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به تجاوز رژیم صهیونیستی به قطر
جزییات عیدی بزرگ به بازنشستگان نیروهای مسلح
فعالیت‌های دریایی در مازندران ممنوع شد
ارتش یمن: بخش بزرگی از حمله دشمن را خنثی کردیم
قرارداد منیر الحدادی استقلال امضا شد
تصویب مشاغل حوزه آموزشی وزارت آموزش و پرورش و مشاغل ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا
علیرضا اکبرپور : تیم‌ملی با صعود از دور گروهی جام جهانی شق‌القمر نمی‌کند!
زارع به دنبال سومین طلای جهان +فیلم
تصاویر اولیه از حملات جنگننده‌های صهیونیستی به صنعا
اولیانوف: خواسته ایران برای دریافت تضمین درباره عدم تکرار تجاوزات کاملا موجه است
عارف: تصمیمات جدی درباره کالاهای اساسی و تنوع بخشی به واردات خواهیم گرفت
واکنش وزارت دفاع روسیه به ورود پهبادهای این کشور به لهستان
افتتاح سیلوی غلات در بندر امیرآباد
مجلس تعطیل نیست
تعیین تکلیف واردات 4 هزار کامیون و کشنده+فیلم
طول ترافیک در آزادراه قزوین - رشت به 29 کیلومتر رسید
واکنش عربستان از توافق جدید ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی استقبال کرد
حجاب برای دختران زیر 14 سال اتریش ممنوع شد
قیمت نوشت‌افزار افزایش یافت
اتهام سنگین علیه داور سابق لیگ برتر انگلیس
راه‌اندازی «تشکل ملی سوریه» به منظور مقابله با اشغال و تقویت امنیت ملی
ادامه درخشش شاگردان پیاتزا با غلبه بر آلمان
هشدار صریح رئیس کمیسیون اروپا به اسرائیل: تحریم‌ها در راه است
400 زوج در صف فرزندخواندگی , 110 کودک در انتظار خانواده
رئیس اتحادیه جهانی علمای مسلمان: ترور رهبری حماس در دوحه، یک جنایت بزدلانه است
X
آگهی تبلیغاتی