×
بین الملل
شناسه خبر : 229337
تاریخ انتشار :

معتبر ترین نشریه بین المللی نفت؛

انفجار پالایشگاه حیفا پاشنه آشیل تامین سوخت در اسراییل شده است

با از کار افتادن پالایشگاه حیفا بر اثر حمله موشکی ایران، اسرائیل در میانه درگیری‌ها دچار بحران فوری سوخت شده است؛ به‌ویژه در تأمین سوخت جت جنگنده‌ها که به‌شدت به واردات وابسته شده و توازن لجستیکی عملیات نظامی را به چالش کشیده است.

نور نیوز-گروه بین الملل: اس اند پی گلوبال معتبرترین نشریه بین المللی در زمینه نفت و انرژی(S&P Global Commodity Insights) در گزارشی تفصیلی نوشت؛اسرائیل با چالش‌های بزرگ در تأمین سوخت مواجه شده است، مگر آن‌که به‌سرعت بتواند خسارات ناشی از حمله موشکی ایران به پالایشگاه حیفا را ترمیم کند؛ پالایشگاهی که اکنون به‌طور کامل از مدار خارج شده و این کشور را برای چند هفته بدون هیچ پالایشگاه فعالی باقی گذاشته است.

از کار افتادن پالایشگاه حیفا و تعمیرات برنامه‌ریزی‌شده در پالایشگاه دوم اسرائیل در اشدود، اسرائیل را به واردکننده خالص فرآورده‌های نفتی تبدیل کرده است. این شرایط در زمانی حساس برای کارزار نظامی اسرائیل رخ داده و افزایش واردات برای تأمین موادی همچون سوخت جت، زیرساخت‌های بندری داخلی را با چالش جدی مواجه کرده است.

حیفا، بزرگ‌ترین پالایشگاه اسرائیل، تاکنون مهم‌ترین تأسیسات نفتی بوده که هدف حملات موشکی قرار گرفته است. در ۱۶ ژوئن، شرکت مالک پالایشگاه «بازان» اعلام کرد این تأسیسات به‌طور کامل از مدار خارج شده‌اند؛ پس از آنکه نیروگاه مجاور آن هدف حمله قرار گرفت و خطوط لوله قبلاً آسیب دیده بودند.

این حمله با تعمیرات از پیش تعیین‌شده در پالایشگاه کوچک‌تر اشدود (با ظرفیت ۱۱۰ هزار بشکه در روز) همزمان شد که طبق گفته وزارت انرژی قرار است دو هفته دیگر به فعالیت بازگردد.

وزیر انرژی اسرائیل، الی کوهن، در ۱۸ ژوئن اعلام کرد پالایشگاه حیفا «احتمالاً ظرف چند هفته» دوباره به کار خواهد افتاد، اما سخنگوی گروه بازان تأکید کرد که ارزیابی خسارات همچنان ادامه دارد و هنوز جدول زمانی مشخصی برای بازگشت به فعالیت وجود ندارد.

در زمان حمله، پالایشگاه حیفا با ظرفیت حدود ۱۵۰ هزار بشکه در روز فعالیت می‌کرد، در حالی که ظرفیت اسمی آن ۱۹۷ هزار بشکه است و معمولاً با ۸۵٪ ظرفیت فعال است. این پالایشگاه حدود ۶۰٪ گازوئیل و ۵۰٪ بنزین مورد نیاز بخش حمل‌ونقل داخلی اسرائیل را تأمین می‌کند.

افزایش واردات سوخت

با از مدار خارج شدن حیفا، توان خودکفایی نسبی اسرائیل در تأمین سوخت از بین رفته است. داده‌های ردیابی کشتی‌ها نشان می‌دهد واردات فرآورده‌های نفتی به‌ویژه بنزین، گازوئیل و سوخت جت به‌شدت افزایش یافته است. برخی تاجران حوزه مدیترانه می‌گویند شرکت بازان برای خرید ۶۰ هزار تن سوخت جت و گازوئیل به بازار مراجعه کرده و ممکن است برای جلوگیری از انباشت ذخایر نفت خام، آن‌ها را بفروشد.

برآوردها نشان می‌دهد اسرائیل ممکن است واردات بنزین خود را از ۱۰ هزار بشکه در روز به ۵۰ هزار و واردات گازوئیل را از ۱۰ هزار به ۶۰ هزار بشکه در روز افزایش دهد. همچنین، با توقف تولید گاز در میادین کاریش و لویاتان به‌دلیل حملات ایران، تقاضای داخلی برای گازوئیل به‌منظور راه‌اندازی ژنراتورها افزایش یافته است.

این شرایط باعث شده اسرائیل برای نخستین بار در ماه‌های اخیر اقدام به واردات سوخت جت کند؛ در حالی که پیش از جنگ، فقط هر سه تا چهار ماه یک محموله وارد می‌کرد. اکنون این میزان ممکن است به حدود ۱۰ هزار بشکه در روز برسد.

محدودیت‌های زیرساختی

افزایش ناگهانی واردات، زیرساخت‌های بندری و خطوط لوله اسرائیل را تحت فشار قرار داده است. بنادر اشکلون، اشدود و حیفا در حال حاضر پذیرای تانکرهای نفتی هستند، اما ظرفیت اسکله‌ها و فضای محدود می‌تواند روند تخلیه را کند کرده و موجب ازدحام شود.

طبق گزارشی از S&P، اشدود به‌تنهایی نمی‌تواند کمبود ناشی از حیفا را جبران کند. در زمان‌های اوج واردات، این بندر حدود ۲۵ هزار بشکه در روز فرآورده نفتی دریافت می‌کند و بیشترین میزان آن در دسامبر ۲۰۲۳، ۸۷ هزار بشکه در روز بوده است.

علاوه بر این، تنها خط لوله نفت خام از اشکلون به حیفا فقط در یک جهت فعالیت می‌کند و در زمان تعطیلی حیفا، امکان پشتیبانی از انتقال فرآورده‌ها را ندارد.

با وجود این مشکلات، دولت اسرائیل در بیانیه‌ای در ۱۹ ژوئن اعلام کرد که ذخایر کافی برای پاسخگویی به نیازهای انرژی کشور در اختیار دارد. اما شرکت‌های ذخیره‌سازی منطقه‌ای مانند «پاز»، «PEI» و «EAPC» هنوز اطلاعاتی درباره میزان ذخایر موجود منتشر نکرده‌اند.

پشتیبانی هواپیماهای سوخت رسان آمریکا و اروپا از اسراییل

با این حال، با توجه به نیاز اسراییل بر ذخایر راهبردی نظامی، به نظر می‌رسد دولت اسرائیل در پی آن است که از متحدان غربی خود به‌عنوان پشتوانه‌ای برای این ذخایر استفاده کند. بریتانیا در تاریخ ۱۴ ژوئن تأیید کرد که هواپیماهای سوخت‌رسان هوایی را به خاورمیانه اعزام کرده است تا "در قالب حمایت‌های احتمالی" عمل کنند، و گزارش‌ها حاکی از آن است که ایالات متحده نیز هواپیماهای سوخت‌رسان خود را به اروپا منتقل کرده است.


اخبار مرتبط
حق‌العمل سوخت 40 درصد بالا رفت
شنبه 1404/03/31 ساعت 17:28
حق‌العمل سوخت 40 درصد بالا رفت
با مصوبه هیئت وزیران، حق‌العمل جایگاه‌های سوخت مایع 40 درصد و جایگاه‌های CNG نیز 70 درصد برای سال 1404 افزایش یافت. این افزایش از ابتدای سال محاسبه شده و مابه‌التفاوت سه ماهه نخست نیز به جایگاه‌داران پرداخت می‌شود.
هشتمین روز آتش؛ بارش موشک های ایرانی بر سر سامانه‌های دفاعی اسرائیل+عکس و فیلم
جمعه 1404/03/30 ساعت 07:29
به روز رسانی می شود؛
هشتمین روز آتش؛ بارش موشک های ایرانی بر سر سامانه‌های دفاعی اسرائیل+عکس و فیلم
در هشتمین روز از عملیات «وعده صادق 3»، ایران موج جدیدی از حملات پهپادی و موشکی را علیه اهداف نظامی رژیم صهیونیستی آغاز کرد. به گفته منابع عبری، آژیرهای هشدار در سراسر سرزمین‌های اشغالی به صدا درآمده و سامانه‌های پدافندی حیفا و تل‌آویو زیر ضربات دقیق پهپادهای انتحاری سپاه قرار گرفته‌اند.
حماس: حمله اسرائیل به ایران تجاوز به تمام امت اسلامی است
جمعه 1404/03/30 ساعت 02:15
حماس: حمله اسرائیل به ایران تجاوز به تمام امت اسلامی است
عضو ارشد حماس با محکومیت تجاوز رژیم صهیونیستی تأکید کرد: این اقدام جنگی علیه همه مسلمانان جهان است و ما در کنار ایران خواهیم ایستاد.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
جهش فناوری در ایران؛ ساخت بازوی رباتیک فایبرکربنی برای صنعت خودرو
سودجویان در کمین‌اند؛ ارز و سیم‌کارت را فقط از مراکز مجاز تهیه کنید
رسانه ژاپنی: «زاهدی» کلید تقویت خط حمله «توکیو وردی» است
بارسلونا با پیروزی 3-1 گام نخست خود را محکم برداشت
ثبت احوال بدون مراجعه حضوری گواهی انحصار وراثت صادر می‌کند
راه اندازی مسیر دریایی خرمشهر-بصره برای زائران اربعین
دیلی تلگراف خبر داد: آتش‌بس در غزه تعارض آشکار دیدار ترامپ و استارمر
4 دلار میزان تخفیف نفتی ایران به چین
قانون‌گذاری برای سکوت یا مقابله با اخبار جعلی؟
نورویدئو | چهل روز گذشت
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: ارتباطات پایدار از ایران تا کربلا تامین می‌شود
حمله نظامیان صهیونیست به کشتی حنظله/حنظله چیست؟/جهاد اسلامی اقدام اسرائیل را محکوم کرد
محور هراز سه شب متوالی بسته می‌شود
قیمت خودرو امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از وعده پایان جنگ ها تا بمب‌های رادارگریز؛ تناقض بزرگ سیاست ترامپ
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 5 مرداد 1404
ناگفته‌های جنگ 12 روزه از زبان وزیر امور خارجه ایران
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از عفو نظام تا بازگشت به ترور؛ بهروز احسانی اسلاملو که امروز اعدام شد کیست؟
آخرین وضعیت پرونده قتل الهه حسین‌نژاد؛ بررسی اتهامات و مراحل قانونی
خشونت در فروشگاه آمریکایی؛ 11 نفر قربانی چاقوکشی شدند
«ابرقویی‌نژاد» پرسپولیسی شد
بورسا در محاصره آتش
نورنما | الگوگیری دختر کوچولو از خانم سحر امامی
تاخیر در اعزام، به مرگ کودک عقرب گزیده منجر شد
ارتش: در خط مقدم دفاع از ملت ایستاده‌ایم
قول رئیس دادگستری سیستان و بلوچستان درباره قطع دست گروهک جیش‌الظلم از منطقه +عکس و فیلم
ابهام استراتژیک در دیپلماسی هسته‌‌‌ای ایران
جریان های جدید سیاسی و نظامی در غرب آسیا
اولین سفر دریایی زائران اربعین از بندر خرمشهر به بصره جمعه شروع می‌شود
زمان و مکان مسابقه سوپرجام 1403 مشخص شد
همدلی مردم انگلیس با فلسطینیان افزایش یافت
اعدام 2 عضو گروه منافقین در تهران +تصاویر
روبیو: ترامپ پلیس جهان است!
احتمال ادامه تعطیلی چهارشنبه‌ها تا پایان تابستان
تجربه تعامل ایران و تروئیکای اروپا در پرونده هسته‌ای
استفاده از موبایل برای نمایندگان در صحن مجلس ممنوع شد
مسئله آب در ایران و گسست قدرت
مجلس با دوفوریت لایحه مقابله با انتشار محتوای خلاف واقع در فضای مجازی موافقت کرد
ماکرون: فلسطین باید اسرائیل را به رسمیت بشناسد!
موج محکومیت علمای اهل سنت در پی حادثه تروریستی دیروز زاهدان
پایان بازی دوستانه منچستریونایتد 2 - وستهم 1 + خلاصه بازی
ایران‌نما | معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرهای ایران(58) «برزُک»
روایت پزشکیان از حمله اسرائیل به شورای عالی امنیت ملی +فیلم
ولایتی: دشمنان با طرح دالان زنگه‌زور در پی تهدید تمامیت ارضی هستند
اینترنت و تماس ارزان اربعینی فقط با ثبت‌نام در سماح!
نوراینفو | سالروز عملیات افتخارآفرین مرصاد
پرداخت مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی از فردا آغاز می‌شود +جدول زمان واریز برای دهک‌ها
وزیر علوم: مدت دوره‌ی کارشناسی سه ساله می‌شود
رئیس مجلس: تروریسم در زاهدان انتقام دشمن از مقاومت مردم ایران بود
X
آگهی تبلیغاتی