×
اجتماعی
شناسه خبر : 228102
تاریخ انتشار : جمعه 1404/03/23 ساعت 03:00

فرسودگی شغلی؛یکی از دلایل اصلی استعفای زودهنگام کارکنان در ایران

پژوهشگران جهاد دانشگاهی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در رویدادی تخصصی تأکید کردند: فرسودگی شغلی، یکی از دلایل اصلی استعفای زودهنگام کارکنان در ایران است. این مشکل به‌دلیل نبود حمایت روانی در محیط کار و ضعف در سیاست‌های منابع انسانی رو به گسترش است.

نورنیوز - گروه اجتماعی: رویداد تخصصی «جایگاه روان‌شناسی صنعتی و سازمانی در محیط کار» با حضور مسئولان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، استادان روان‌شناسی، متخصصان منابع انسانی و مدیران حوزه سلامت در تهران برگزار شد. هدف این نشست بررسی اثرات روان‌شناسی سازمانی بر پایداری محیط کار و کاهش فرسودگی شغلی در ایران بود.

در ابتدای رویداد، حمید حمزه‌زاده، رئیس جهاددانشگاهی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با تأکید بر اهمیت سلامت روان در محیط کار گفت: «هیچ سازمانی فراتر از حال خوب کارکنانش رشد نمی‌کند. سلامت روان، پیش‌نیاز موفقیت سازمانی است؛ از بهره‌وری تا وفاداری. سازمانی که به روان انسان‌ها بی‌تفاوت باشد، دیر یا زود، انسان‌هایش هم به آن بی‌تفاوت خواهند شد.»

او افزود: «مدیری که کارمند بی‌انگیزه را تنها با فشار بیشتر مدیریت می‌کند، در واقع از انسانیت سازمان عبور کرده است. امروز وقت آن است که سیاست‌گذاری منابع انسانی از تمرکز صرف بر بهره‌وری، به‌سوی رشد انسانی تغییر مسیر دهد.»

بر اساس پژوهش‌های ارائه‌شده در این رویداد، یکی از عوامل اصلی ترک شغل توسط کارکنان، فرسودگی روانی ناشی از فشارهای مزمن محیط کار، نبود عدالت سازمانی و تعارض‌های میان‌فردی با مدیران است.

حمزه‌زاده در ادامه بیان کرد: «سازمان جهانی بهداشت، انجمن روان‌شناسی آمریکا و سایر نهادهای بین‌المللی، فرسودگی شغلی را تهدیدی برای سلامت روان جهانی می‌دانند. در ایران نیز داده‌ها نشان می‌دهد که نرخ اختلالات روان‌شناختی در محیط‌های کاری رو به افزایش است و توجه به این موضوع برای حفظ بهره‌وری حیاتی است.»

در این نشست، نسرین ارشدی، رئیس انجمن روان‌شناسی صنعتی و سازمانی، گفت: «محل کار باید به‌عنوان مکان کلیدی برای ارتقاء سلامت روان در نظر گرفته شود. برنامه‌های سلامت‌محور می‌توانند افراد در معرض خطر را شناسایی و به خدمات درمانی متصل کنند. این اقدام نه تنها به رفاه کارکنان کمک می‌کند، بلکه هزینه‌های درمانی سازمان‌ها را کاهش می‌دهد.»

حسین شکرکن، از پیشکسوتان روان‌شناسی صنعتی، درباره مقاومت کارکنان در برابر تغییر گفت: «این مقاومت ریشه در ناامنی شغلی دارد. مدیری که بتواند با کارمند خود همدل باشد و حمایتگری واقعی از خود نشان دهد، مقاومت را کاهش خواهد داد.»

نسیم امیر، دبیر دپارتمان روان‌شناسی صنعتی جهاددانشگاهی، پروژه‌ای با عنوان «سامانه جامع پایش سلامت روان» را معرفی کرد که با هدف شناسایی و تحلیل وضعیت روان‌شناختی کارکنان در سازمان‌ها راه‌اندازی شده است.

وی توضیح داد: «این سامانه با طراحی پروفایل روان‌شناسی فردی و سازمانی، به شناسایی مشکلات روانی و ارائه راهکارهای مدیریتی برای ارتقاء سلامت روان کمک می‌کند.»

رضا غلام‌نیا، استاد تمام گروه HSE دانشگاه علوم پزشکی، نیز در سخنرانی خود با اشاره به استاندارد ISO 45003 گفت: «این استاندارد ابزار مهمی در شناسایی ریسک‌های روانی و اجتماعی در محیط کار است و باید به‌عنوان راهنمایی کلیدی در سازمان‌های ایرانی مورد توجه قرار گیرد.»

وی افزود: «برای تغییر شرایط کاری به وضعیت مطلوب، سازمان‌ها باید کنترل‌های روانی و اجتماعی را جدی بگیرند.»

در پایان، عریضی، استاد دانشگاه اصفهان، درباره استفاده نادرست از آزمون‌های شخصیتی در سازمان‌ها هشدار داد و گفت: «اعتبار علمی این ابزارها باید قبل از اجرا بررسی شود. آزمون‌های روان‌شناختی تنها در کنار مصاحبه و ارزیابی حرفه‌ای می‌توانند نتایج مؤثری ارائه دهند.»

این رویداد، زنگ هشداری برای سازمان‌ها بود تا بیش از پیش به سلامت روانی کارکنان به‌عنوان رکن اصلی موفقیت و پایداری سازمانی توجه کنند.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
حماس استفاده از برج‌های مسکونی در غزه برای مقاصد نظامی را رد کرد
گزارش دفتر لاریجانی درباره ملاقات دبیر امنیت ملی ایران و ولیعهد عربستان
جدول رده‌بندی نهایی تیم‌ها در کشتی آزاد قهرمانی جهان اعلام شد
اختلاف قیمت مرغ در میدان بهمن و مرغ‌فروشی‌های تهران چقدر است؟ + فیلم
بازدید پوتین با لباس نظامی از تمرینات مشترک روسیه-بلاروس
تکمیل قطعه سوم آزادراه تهران-شمال ظرف 5 سال
اتحادیه اروپا در حال آماده‌سازی تحریم‌های جدید علیه رژیم صهیونیستی
نورنما | نخبه صهیونیست در حال تست استراتژیک اسباب‌بازی بچه‌گانه!
شرکت‌کنندگان اجلاس دوحه موضع خود را درباره اسرائیل به‌روشنی اعلام کردند
توئیت کاتس و نشست دوحه!
مراکز درمانی ساخته شده با حق بیمه مردم، باید بالاترین سطح بهره‌وری را داشته باشند
ایران با 7 مدال درخشان در کشتی آزاد، قهرمان جهان شد
سپاهان (0) - الحسین (1) ؛ ناکامی طلایی‌پوشان در لیگ قهرمانان آسیا+ فیلم
پیام رهبر معظم انقلاب درپی افتخارآفرینی قهرمانان تیم ملی کشتی آزاد
مجمع عمومی سازمان ملل تشکیل می شود
حمایت 26 میلیون دلاری بنیاد صهیونیستی آمریکایی از مؤسسه وایزمن
تأکید رسانه عربی بر نقش اعتصاب غذا در برابر جنایات غزه
امیرعلی آذرپیرا به اسنایدر آمریکایی باخت
رژیم اشغالگر از گسترش تجاوز به درون شهر غزه خبر داد
رونمایی از پیراهن رسمی استقلال و الوصل پیش از دیدار حساس
رحمان عمو زاد طلا گرفت+مراسم اهدای مدال
ثبت‌نام سجام از مرز 47 میلیون نفر گذشت
تمرین مشترک هسته‌ای مسکو و مینسک با شلیک کلاهک‌های هسته‌ای
تراکتور (1) – شباب الاهلی(1) - آغاز مسیر آسیایی سرخ‌پوشان تبریز + فیلم
جنایات رژیم اشغالگر با حمایت مستقیم آمریکا صورت می‌گیرد
اردوغان: نتانیاهو به سرنوشت هیتلر دچار می شود
ترامپ: زلنسکی به توافق با روسیه مجبور خواهد شد
شاخص بورس با افزایش قیمت جهانی طلا نزولی شد
ادامه واریز بخشی از حقوق بازنشستگان لشکری به بانک تجارت
اینترنت فیبر نوری در بلخ قطع شد
واریز یارانه نقدی شهریور 1404 +دهک های مشمول
حمله هوایی اسرائیل به بندر الحدیده + فیلم
بحران کاغذ رفع می شود
لاریجانی در ریاض دنبال چیست؟
هنوز به مردم هدف واقعی مدیریت انرژی توضیح داده نشده است+ فیلم
پرواز مشکوک هواپیمای جاسوسی انگلیس نزدیک مرز روسیه
شرایط صدور معافیت نظام وظیفه برای دانشجویان اعلام شد
صورتجلسه همکاری راه‌آهن ایران و پاکستان امضا شد + فیلم
پیگیری قطعنامه منع حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران ادامه دارد
دیدار امیر قطر و وزیر خارجه آمریکا
رابرت ردفورد، ستاره سینما، دارفانی را وداع گفت+علت فوت
اقدامات اسرائیل در قطر باعث بی‌ثباتی منطقه و تهدید صلح جهانی است
تجاوز اسرائیل به قطر تهدیدی برای صلح منطقه‌ای و جهانی است
جاده چالوس یک‌طرفه شد
راهبرد برای دوره بعد چیست؟
پای یک اوکراینی به پرونده مرموز نورد استریم باز شد
دیدار سفیر جدید ایران در ساحل عاج با عراقچی
سازمان ملل: اسرائیل در غزه مرتکب نسل‌کشی شد
واکنش دوباره تند لندن و متحدانش به حمله اسرائیل به قطر
نتانیاهو: باید به انزوای اقتصادی روی بیاوریم
X
آگهی تبلیغاتی