×
سیاسی
شناسه خبر : 226896
تاریخ انتشار :

رسانه‌های جهان مواضع صریح رهبر معظم انقلاب را بازتاب دادند؛

ایران قصد ندارد از حق غنی‌سازی اورانیوم کوتاه بیاید!

بیانات اخیر حضرت آیت‌الله خامنه‌ای درباره حق مسلم ایران در غنی‌سازی اورانیوم، بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های بین‌المللی داشت. رهبر معظم انقلاب در سخنرانی خود به مناسبت سالگرد ارتحال امام خمینی (ره)، ضمن تأکید بر استقلال هسته‌ای ایران، درخواست آمریکا برای توقف این فعالیت‌ها را قاطعانه رد کردند.

نورنیوز-گروه سیاسی: حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی روز چهارشنبه و در بیاناتی به مناسبت سالگرد ارتحال امام خمینی (ره)، بر حق ایران برای برخورداری از غنی‌سازی اورانیوم و رد درخواست آمریکا برای توقف آن تاکید کردند.

رهبر انقلاب طی سخنرانی در جمع پرشور مردم در حرم امام راحل (ره) گفتند: الان در همین قضیه اخیر هسته‌ای و گفت‌وگوهایی که در زمینه هسته‌ای با وساطت عمان وجود دارد، طرحی که آمریکایی‌ها ارائه کردند ۱۰۰ درصد ضد «ما می‌توانیم» است.

ایشان در بخش دیگری از بیانات خود افزودند: در صنعت هسته‌ای یک نقطه‌ای وجود دارد که به منزله کلید است و آن عبارت است از غنی‌سازی. دشمنان ما روی همین غنی‌سازی اورانیوم تکیه کرده‌اند. صنعت هسته‌ای با این عظمت بدون داشتن توانایی غنی‌سازی یک چیز بی‌فایده است زیرا برای سوخت نیروگاه‌های خود باید دستمان را به سمت دیگران دراز کنیم.

رهبر انقلاب با ذکر مثالی توضیح دادند: این موضوع مانند این است که شما در داخل کشور خود نفت داشته باشید اما حق نداشته باشید پالایشگاه درست و بنزین تولید کنید. نفت دارید اما بنزین را باید از دیگری بخرید. آن کشور اگر خواست به شما به هر قیمتی می‌فروشد و اگر نخواست به هر بهانه‌ای نمی‌فروشد. ما اگر ۱۰۰ نیروگاه هسته‌ای داشته باشیم اما غنی‌سازی نداشته باشیم به درد ما نمی‌خورد، برای خاطر اینکه نیروگاه هسته‌ای احتیاج به سوخت دارد.

ایشان با اشاره به بدعهدی آمریکایی‌ها در دهه ۸۰ تصریح کردند: اگر این سوخت را نتوانیم در داخل کشور تولید کنیم، باید طرف آمریکا دستمان را دراز کنیم و آن‌ها برای دادن سوخت هسته‌ای ممکن است ده‌ها شرط بگذارند. ما این را در دهه ۸۰ و بر سر سوخت ۲۰ درصد امتحان کردیم.

آیت‌الله خامنه‌ای در ادامه گفتند: حرف اول آمریکایی‌ها این است که شما اصلاً صنعت هسته‌ای نداشته باشید و در رادیو دارو، انرژی، دستگاه آب‌شیرین‌کن و ده‌ها رشته مهم دیگر به ما احتیاج داشته باشید. ما هزاران جوان دانشمند در مسائل هسته‌ای و مرتبط با هسته‌ای در کشور داریم که در همین چند سال تربیت شدند؛ آمریکایی‌ها می‌خواهند همه این‌ها را ما مأیوس کنیم، بیکار کنیم و از آینده کشور خود ناامید کنیم. سردمداران بی‌ادب و گستاخ آمریکا این خواسته را با زبان‌های گوناگون تکرار می‌کنند.

ایشان تصریح کردند: پاسخ ما یاوه‌گویی‌های دولت پر سر و صدا و بی‌تدبیر آمریکا معلوم است. چند سال قبل از این یکی از رؤسای جمهور آمریکا گفت "من اگر بتوانم پیچ و مهره‌های صنعت هسته‌ای ایران را باز می‌کنم و از بین می‌برم" که البته اعتراف کرد که نمی‌تواند. از آن روز پیچ‌ومهره‌های صنعت هسته‌ای ما بسیار محکم‌تر هم شده است. این‌هایی هم که امروز سر کار هستند- صهیونی و آمریکایی- بدانند که در این مورد هیچ غلطی نمی‌توانند بکنند.

بازتاب سخنرانی رهبر انقلاب در خبرگزاری رویترز

خبرگزاری رویترز با بازتاب بیانات رهبر معظم انقلاب و با اشاره به درخواست آمریکایی‌ها از ایران برای توقف غنی‌سازی نوشت: آیت‌الله خامنه‌ای می‌گوید که تهران غنی‌سازی اورانیوم را رها نخواهد کرد و به آن ادامه خواهد داد.

رسانه آمریکایی بلومبرگ نوشت که رهبر معظم ایران درخواست «گستاخانه» آمریکا مبنی بر توقف غنی‌سازی را رد کرد.

خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد که رهبر معظم ایران از پیشنهاد آمریکا درباره توقف غنی‌سازی در ایران انتقاد کرد.

روزنامه فیگارو به خبرگزاری فرانسه نوشت که رهبر معظم ایران گفت که درخواست آمریکا از ایران «۱۰۰ درصد ضد باور ما می‌توانیم» است.

روزنامه صهیوینستی تایمز اسرائیل هم نوشت رهبر معظم ایران تاکید کرد که غنی‌سازی در ایران ادامه خواهد داشت.

رسانه‌های عرب‌زبان منطقه‌ای نظیر الجزیره، العربیه، المیادین، المنار و رسانه‌های دیگر نیز بیانات رهبر انقلاب را پوشش دادند.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
گاردین: ترامپ حتی ریاست‌جمهوری را معامله می‌بیند!
رضا غندی پور رسما به شباب الاهلی امارات ملحق شد
توافق بزرگ ایران و چین برای برقی‌سازی 1000 کیلومتر ریل
وزیر خارجه آمریکا: «ویتکاف» برای مذاکرات آتش‌بس در غزه تلاش می‌کند!
دیپلمات فرانسه به وزارت خارجه صهیونیست‌ها احضار شد
بقائی: ایران تحت فشار از حقوق هسته‌ای خود نخواهد گذشت
ترامپ: ایران حق غنی‌سازی اورانیوم ندارد
وزیر نفت: امکان قاطی شدن آب و بنزین در جایگاه‌ها وجود ندارد
سخنگوی دولت: تعطیلی یک‌هفته‌ای تابستانه در دست بررسی است
پیاتزا 25 والیبالیست را به اردوی تیم ملی دعوت کرد
انتقاد بازیگر «بازی تاج‌وتخت» از سکوت هالیوود در برابر کشتار در غزه
167 کیلوگرم شمش طلا در مرکز مبادله معامله شد
استاندار تهران: تعویض کاهنده‌ها با هزینه بسیار محدود در اختیار شهروندان قرار می گیرد
کمک‌های هوایی به غزه یا مهندسی گرسنگی؟
آلودگی در مرز قرمز؛ هوای تهران برای همه ناسالم شد
بقایی حمله رژیم صهیونیستی به کشتی «حنظله» را محکوم کرد
پزشکیان:اگر مسئولی اشتباهی کرد کمک کنیم آن را رفع کند و پرونده‌سازی نکنیم
وزیر جهاد کشاورزی: قیمت برنج داخلی به‌زودی متعادل می‌شود
رئیس سازمان اطلاعات سپاه: امنیت کشور در شرایط خوبی قرار دارد
فاجعه در بزرگراه پاکستان؛ واژگونی مرگبار اتوبوس در پنجاب
فداکاری در دل شب؛ ناجی‌ای که برای نجات 6 نفر جان باخت
کمبود نیروی کار ماهر؛ مهم‌ترین چالش صنعت کشور از نگاه کارفرمایان
نتانیاهو: اجازه ورود کامل کمک به غزه را نمی‌دهیم
انتقال پایتخت به سواحل جنوبی مخاطرات امنیتی ندارد
خروج ایران از NPT در واکنش به فعال‌سازی مکانیسم ماشه
برنامه کامل هفته‌های اول تا پانزدهم نیم‌فصل اول اعلام شد
خلافِ واقع!
استقلال و پرسپولیس مهرماه به ورزشگاه آزادی بازمی‌گردند
جهش فناوری در ایران؛ ساخت بازوی رباتیک فایبرکربنی برای صنعت خودرو
سودجویان در کمین‌اند؛ ارز و سیم‌کارت را فقط از مراکز مجاز تهیه کنید
رسانه ژاپنی: «زاهدی» کلید تقویت خط حمله «توکیو وردی» است
بارسلونا با پیروزی 3-1 گام نخست خود را محکم برداشت
ثبت احوال بدون مراجعه حضوری گواهی انحصار وراثت صادر می‌کند
راه اندازی مسیر دریایی خرمشهر-بصره برای زائران اربعین
دیلی تلگراف خبر داد: آتش‌بس در غزه تعارض آشکار دیدار ترامپ و استارمر
4 دلار میزان تخفیف نفتی ایران به چین
قانون‌گذاری برای سکوت یا مقابله با اخبار جعلی؟
نورویدئو | چهل روز گذشت
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: ارتباطات پایدار از ایران تا کربلا تامین می‌شود
حمله نظامیان صهیونیست به کشتی حنظله/حنظله چیست؟/جهاد اسلامی اقدام اسرائیل را محکوم کرد
محور هراز سه شب متوالی بسته می‌شود
قیمت خودرو امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از وعده پایان جنگ ها تا بمب‌های رادارگریز؛ تناقض بزرگ سیاست ترامپ
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 5 مرداد 1404
ناگفته‌های جنگ 12 روزه از زبان وزیر امور خارجه ایران
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از عفو نظام تا بازگشت به ترور؛ بهروز احسانی اسلاملو که امروز اعدام شد کیست؟
آخرین وضعیت پرونده قتل الهه حسین‌نژاد؛ بررسی اتهامات و مراحل قانونی
خشونت در فروشگاه آمریکایی؛ 11 نفر قربانی چاقوکشی شدند
«ابرقویی‌نژاد» پرسپولیسی شد
X
آگهی تبلیغاتی