×
بین الملل
شناسه خبر : 226571
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/03/12 ساعت 10:47

ضربه بی‌سابقه اوکراین به توانمندی راهبردی روسیه؛

پوتین بی‌پروا هشدار داد: همه خطوط قرمز را پشت‌سر گذاشتیم! + فیلم

در حمله‌ای بی‌سابقه و جسورانه، پهپادهای اوکراینی بیش از 40 بمب‌افکن استراتژیک روسیه را در عمق خاک این کشور هدف قرار دادند؛ عملیاتی که گفته می‌شود از داخل روسیه هدایت شده و خشم کرملین را برانگیخت. پوتین هشدار داد: عبور از خطوط قرمز، بدون پاسخ نخواهد ماند.

نورنیوز-گروه بین الملل: بامداد روزی که روسیه انتظارش را نداشت، پهپادهای اوکراینی از اعماق خاک روسیه برخاستند و در عملیاتی که ۱۸ ماه برنامه‌ریزی شده بود، قلب راهبردی نیروی هوایی روسیه را نشانه گرفتند. به‌گفته منابع اوکراینی، این حمله دست‌کم ۴۰ فروند بمب‌افکن را در چند پایگاه از شمالی‌ترین نقاط روسیه تا نزدیکی پایتخت هدف قرار داده و خسارات قابل‌توجهی به زیرساخت‌های نظامی وارد کرده است.
تصاویر منتشرشده از سوختن بمب‌افکن‌های توپولف ۹۵ در باند فرودگاه‌ها و گزارش‌هایی از آتش‌سوزی در فرودگاه‌های بلایا، اولنیا، دیاگیلوو و ایوانوو، روایتگر ابعاد گسترده این عملیات است. اما نکته کلیدی‌تر، نحوه اجرای این حمله است: پهپادهایی که نه از مرز، بلکه از خاک روسیه برخاسته‌اند و ساختار دفاعی- امنیتی روسیه را به چالش کشیدند.
با فاصله ۶۱۰۰ کیلومتری میان ایرکوتسک و اوکراین، دیگر تردیدی نیست که اوکراین موفق شده زیرساخت‌های عملیاتی خود را در داخل روسیه مستقر کند یا دست‌کم همکاری محلی را جلب نماید. کانال‌های خبری روسیه مدعی‌اند که برخی حملات از کامیون‌هایی در نزدیکی پایگاه‌ها هدایت شده است، مسئله‌ای که حتی فرضیه نفوذ عمیق امنیتی را محتمل‌تر می‌کند.


 

در همین حال، هم‌زمان با این عملیات پهپادی، انفجار یک قطار حامل سوخت و تجهیزات نظامی در ملیتوپل، بار دیگر شریان لجستیکی روسیه در جنوب اوکراین و ارتباط با کریمه را مختل کرده است. هدف قرار گرفتن این مسیر، که پل پشتیبانی جنگی روس‌ها در جبهه زاپوریژیا محسوب می‌شود، نشان می‌دهد عملیات اخیر صرفاً یک پیام نمایشی نبوده، بلکه در راستای یک راهبرد ترکیبی و چندوجهی طراحی شده است.
واکنش کرملین نیز به‌وضوح نشان‌دهنده تغییر فاز در برخورد با تحولات است. پوتین با اعلام اینکه «دیگر هیچ خط قرمزی وجود ندارد» و «اوکراین حکم مرگ خود را امضا کرده»، عملاً از ورود به مرحله‌ای بی‌قاعده و بدون محدودیت در جنگ با اوکراین خبر می‌دهد. این موضع‌گیری می‌تواند به معنی استفاده از تسلیحات سنگین‌تر یا حتی حرکت به سمت عملیات متقابل فراتر از جبهه‌های جنگ فعلی باشد.
در این میان، نیروی هوایی اوکراین نیز مدعی شده روسیه در پاسخ، شب گذشته با ۴۷۲ پهپاد به خاک این کشور حمله کرده است؛ رقمی که در صورت تأیید، بزرگ‌ترین عملیات پهپادی روسیه از زمان آغاز جنگ تلقی خواهد شد. چنین تقابلی، نشانگر شدت گرفتن تنش‌ها در ابعادی است که ممکن است حتی پای کشورهای ثالث را نیز به معادله جنگ باز کند.
 حملات اخیر اوکراین را می‌توان نقطه عطفی در جنگ دانست؛ نه فقط به‌خاطر خسارات وارده به ارتش روسیه، بلکه به دلیل تغییری که در ماهیت جنگ رخ داده است: از نبرد در مرزها، به نبرد در عمق خاک روسیه. این تغییر ژئوپلیتیکی و روانی، ممکن است آغازگر مرحله‌ای از جنگ باشد که پایان آن، دیگر در کنترل هیچ‌یک از طرفین نباشد.
 


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
نورینفو | چطور از آنفولانزا دور بمانیم؟
100 مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در 8 استان به بهره برداری رسید + فیلم
واکنش ترامپ به ترور چارلی کرک/جزییات ترور +فیلم
آلمان در صدر لیست حامیان مالی اوکراین قرار گرفت
نورنما | ساحل مکسر بندر مقام در غرب استان هرمزگان
فرافکنی سفیر اتحادیه اروپا در شورای حکام: ایران فوراً همکاری با آژانس را از سر بگیرد
کانادا در روابط با رژیم صهیونیستی تجدیدنظر می‌کند
کدام استانها با کاهش چشمگیر بارش‌ها مواجه شدند
نتانیاهو در تله ترور؛ از شکست دوحه تا تهدید ترکیه
نتایج و جدول لیگ آزادگان پس از پایان روز اول از هفته سوم
پوستر باشگاه فولاد خوزستان برای بازی با پرسپولیس
شبکه 5 تهران HD شد
نتانیاهو، تروریست بی‌پروا؛ تهدید قطر و ترکیه پس از شکست در دوحه
پیاتزا: هیچ مسابقه‌ای پیش از آغاز آسان نیست
پوستر باشگاه سپاهان برای تقابل همزمان آقایان و بانوان سپاهان و گل‌گهر در روز جمعه
گفت‌وگوی پزشکیان و رئیس جمهور مصر
حماس حمله هوایی رژیم صهیونیستی به یمن را محکوم کرد
کوشکی اعلام کرد: مصدوم نیستم!
9 شهید و 118 مجروح در حمله امروز رژیم صهیونیستی به یمن
فاریاب کرمان لرزید
تماس تلفنی وزیر خارجه ایران با همتای قطری
پروژه «اسرائیل بزرگ» و پیام‌های سخنرانی دبیرکل حزب‌الله
هشدار پلیس راه درباره اوج‌گیری ترافیک در روزهای پایانی تابستان
توزیع یک میلیون دوز واکسن آنفلوانزا
دیدار وزیر امور خارجه با رئیس‌جمهور تونس
واکنش ستادکل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به تجاوز رژیم صهیونیستی به قطر
جزییات عیدی بزرگ به بازنشستگان نیروهای مسلح
فعالیت‌های دریایی در مازندران ممنوع شد
ارتش یمن: بخش بزرگی از حمله دشمن را خنثی کردیم
قرارداد منیر الحدادی استقلال امضا شد
تصویب مشاغل حوزه آموزشی وزارت آموزش و پرورش و مشاغل ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا
علیرضا اکبرپور : تیم‌ملی با صعود از دور گروهی جام جهانی شق‌القمر نمی‌کند!
زارع به دنبال سومین طلای جهان +فیلم
تصاویر اولیه از حملات جنگننده‌های صهیونیستی به صنعا
اولیانوف: خواسته ایران برای دریافت تضمین درباره عدم تکرار تجاوزات کاملا موجه است
عارف: تصمیمات جدی درباره کالاهای اساسی و تنوع بخشی به واردات خواهیم گرفت
واکنش وزارت دفاع روسیه به ورود پهبادهای این کشور به لهستان
افتتاح سیلوی غلات در بندر امیرآباد
مجلس تعطیل نیست
تعیین تکلیف واردات 4 هزار کامیون و کشنده+فیلم
طول ترافیک در آزادراه قزوین - رشت به 29 کیلومتر رسید
واکنش عربستان از توافق جدید ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی استقبال کرد
حجاب برای دختران زیر 14 سال اتریش ممنوع شد
قیمت نوشت‌افزار افزایش یافت
اتهام سنگین علیه داور سابق لیگ برتر انگلیس
راه‌اندازی «تشکل ملی سوریه» به منظور مقابله با اشغال و تقویت امنیت ملی
ادامه درخشش شاگردان پیاتزا با غلبه بر آلمان
هشدار صریح رئیس کمیسیون اروپا به اسرائیل: تحریم‌ها در راه است
400 زوج در صف فرزندخواندگی , 110 کودک در انتظار خانواده
رئیس اتحادیه جهانی علمای مسلمان: ترور رهبری حماس در دوحه، یک جنایت بزدلانه است
X
آگهی تبلیغاتی