×
اقتصادی
شناسه خبر : 226141
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/03/08 ساعت 15:34

عبدالرضا فرجی‌راد

فراز و نشیب مذاکرات

فرجی‌راد نوشت: اینکه عراقچی اعلام کرده که در حال بررسی هستیم، نشان می‌‌دهد نکات مثبتی در طرح عمانی‌ها وجود دارد که قابل بررسی است. به نظر می‌رسد آمریکایی‌ها نیز آن را بررسی کرده‌اند؛ چراکه ترامپ سخنانی نسبتا مثبت مطرح را کرده است؛ هرچند که باز هم می‌گویم که او همواره در بیان مطالب دچار بزرگ‌نمایی است.

نورنیوز ـ گروه اقتصادی: این نگرانی که مذاکرات ایران و آمریکا قطع شود و به اتمام برسد و تنش‌ها و تحریم‌های جدید شروع شود، به نظر می‌رسد الآن خیلی جای بحث ندارد. فکر می‌کنم راه جایگزین یا طرح موقتی پیدا شود که اجازه ندهد مذاکرات به بن‌بست برسد. هنوز روی مسأله اصلی و پایه توافق نشده؛ که غنی‌سازی در ایران است. بنابراین مذاکره زمان می‌برد و ممکن است پنج-شش هفته تا پایان خرداد و شاید هم تیر ماه ادامه پیدا کند و باید صبور بود تا ببینیم چه می‌شود. از سوی دیگر ترامپ در کلامش بزرگ‌نمایی می‌کند و از سوی دیگر، ایران با دقت در حال بررسی مسائل موجود است. در دور پنجم مذاکرات در رم، هم ایران و هم آمریکا بر مواضع خود پافشاری می‌کردند. در این میان، طرف عمانی طرحی را روی میز گذاشت که مورد توجه هر دو طرف قرار گرفت.

عراقچی اعلام کرده که در حال بررسی هستیم. این سخن نشان می‌‌دهد نکات مثبتی در طرح عمانی‌ها وجود دارد که قابل بررسی است. به نظر می‌رسد آمریکایی‌ها نیز آن را بررسی کرده‌اند؛ چراکه ترامپ سخنانی نسبتا مثبت مطرح را کرده است؛ هرچند که باز هم می‌گویم که او همواره در بیان مطالب دچار بزرگ‌نمایی است.

باید توجه داشت که خواسته ترامپ این است که وارد جنگ نشود و البته پول هم خرج نکند. اسرائیل در تلاش برای برهم زدن مذاکرات است اما هر چه بیشتر تلاش کند، روابط اسرائیل و آمریکا بیشتر تخریب می شود. خروج زودهنگام ویتکاف از جلسه مذاکره را با برداشت منفی نگاه نمی کنم. آقای عراقچی در حال گفتگو با عمانی ها بوده اما لزوما این موضوع درباره آمریکا نبوده بلکه می توانسته شامل موضوعات متعددی بوده باشد. خروج ویتکاف به معنای سپردن کار به کارشناسان است و نمی توان بدبینانه به آن نگاه کرد.اهداف اسرائیل و ترامپ در رابطه با ایران متفاوت است. ترامپ به دنبال یک توافق پایین تر از برجام نیست.


اخبار مرتبط
گزارش وزرا از خسارات آتش‌سوزی بندر شهید رجایی
یکشنبه 1404/03/11 ساعت 23:07
گزارش وزرا از خسارات آتش‌سوزی بندر شهید رجایی
هشتاد و سومین جلسه هیات دولت به ریاست دکتر مسعود پزشکیان برگزار شد. وزرای امور خارجه، صنعت، معدن و تجارت، و راه و شهرسازی گزارش‌های مهمی از آخرین وضعیت مذاکرات، همکاری‌های بین‌المللی، رسیدگی به خسارات آتش‌سوزی بندر شهید رجایی و اعزام زائران به عربستان ارائه کردند.
گول دعوای زرگری ترامپ و نتانیاهو را نخورید
جمعه 1404/03/09 ساعت 19:13
امام جمعه اردبیل:
گول دعوای زرگری ترامپ و نتانیاهو را نخورید
امام جمعه اردبیل گفت: کارشناسان سیاسی آگاه‌اند که هشدار ترامپ به نتانیاهو درباره حمله نکردن به ایران، در آستانه توافقات مهم بیان شده و هدف از آن، کسب امتیازات بیشتر در روند مذاکرات است.
ساز مخالف اروپا در میانه مذاکرات تهران _ واشنگتن
پنج‌شنبه 1404/03/08 ساعت 15:22
جلال خوش‌چهره
ساز مخالف اروپا در میانه مذاکرات تهران _ واشنگتن
خطوط قرمز تهران، واشنگتن و بروکسل(پایتخت اتحادیه اروپا) به نقطه تلاقی رسیده‌ است. این وضع برای همه طرف‌ها هشدار دهنده خواهد بود اگر نتوان در آن تعادل ایجاد کرد. اما «تعادل» چگونه ممکن خواهد شد اگر صحنه از اراده لازم میان هریک از طرف‌ها برای این امر تهی باشد؟
عراقچی: دور ششم مذاکرات به زودی برگزار می‌شود!
پنج‌شنبه 1404/03/08 ساعت 09:43
عراقچی: دور ششم مذاکرات به زودی برگزار می‌شود!
وزیر امور خارجه کشور خبر داد: در چند روز آینده تاریخ دور جدید مذاکرات ایران و آمریکا مشخص می‌شود. همچنین مشخص می‌شود این مذاکرات به میزبانی کدام کشور انجام می‌شود.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تنها نماینده بوکس ایران مقابل قهرمان المپیک کوبا شکست خورد
واکنش نخست وزیر هند به حمله اسرائیل به دوحه
500 دوربین ثبت تخلفات رانندگی تا پایان سال نصب می‌شود
سفر نخست وزیر پاکستان به قطر با هدف ابراز همبستگی
مرحله چهارم اعتبار کالابرگ الکترونیکی برای سرپرستان خانوار‌ واریز شد
پزشکیان: کیفیت آموزشی باید ارتقا یابد/ مدرسه‌ها و دانشگاه‌ها آینده کشور را می‌سازد
بزرگ‌ترین ظرفیت ذخیره‌سازی خون بندناف را در اختیار داریم
عفو شامل حال مجرمان کلان اقتصادی نخواهد شد
روسیه در سال 2026 میزبان هفته فرهنگ ایران می‌شود
آیا دریاچه ارومیه از دست رفته است؟
استارمر در گفتگو با رئیس‌جمهور اسرائیل: بحران انسانی در غزه نگران کننده است
ورود زبان‌های خارجی به دبستان‌ها نیازمند بررسی‌های کارشناسی است
وزیر خارجه روسیه حمله اسرائیل به قطر را شدیداً محکوم کرد
جزئیات افزایش 45 درصدی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی اعلام شد
تصادف در «گردنه چری» 19 کشته برجای گذاشت
آخرین وضعیت ترافیکی محورهای شمالی/ جاده چالوس دو طرفه شد
فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون | پنجشنبه 20 شهریور ماه
آغاز بزرگترین رزمایش مشترک نظامی آمریکا و ژاپن
برنامه مسابقات ورزشی امروز پنج‌شنبه 20 شهریور 1404
حمله موشکی یمن به سرزمین های اشغالی
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 20 شهریور 1404 + وضعیت استان‌ها
امیر تتلو مشمول عفو رهبری نشد
واکنش ترامپ به تیراندازی در دانشگاه یوتا/جزییات ترور +فیلم
افزایش اعتبار کارت حکمت؛ عیدی ویژه برای بازنشستگان نیروهای مسلح
تهرانی‌ها فردا منتظر خنک شدن هوا باشند
گرامیداشت روز سینما همراه با مردم در باغ فردوس
نورینفو | چطور از آنفولانزا دور بمانیم؟
100 مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در 8 استان به بهره برداری رسید + فیلم
آلمان در صدر لیست حامیان مالی اوکراین قرار گرفت
نورنما | ساحل مکسر بندر مقام در غرب استان هرمزگان
فرافکنی سفیر اتحادیه اروپا در شورای حکام: ایران فوراً همکاری با آژانس را از سر بگیرد
کانادا در روابط با رژیم صهیونیستی تجدیدنظر می‌کند
کدام استانها با کاهش چشمگیر بارش‌ها مواجه شدند
نتانیاهو در تله ترور؛ از شکست دوحه تا تهدید ترکیه
نتایج و جدول لیگ آزادگان پس از پایان روز اول از هفته سوم
پوستر باشگاه فولاد خوزستان برای بازی با پرسپولیس
شبکه 5 تهران HD شد
نتانیاهو، تروریست بی‌پروا؛ تهدید قطر و ترکیه پس از شکست در دوحه
پیاتزا: هیچ مسابقه‌ای پیش از آغاز آسان نیست
پوستر باشگاه سپاهان برای تقابل همزمان آقایان و بانوان سپاهان و گل‌گهر در روز جمعه
گفت‌وگوی پزشکیان و رئیس جمهور مصر
حماس حمله هوایی رژیم صهیونیستی به یمن را محکوم کرد
کوشکی اعلام کرد: مصدوم نیستم!
9 شهید و 118 مجروح در حمله امروز رژیم صهیونیستی به یمن
فاریاب کرمان لرزید
تماس تلفنی وزیر خارجه ایران با همتای قطری
پروژه «اسرائیل بزرگ» و پیام‌های سخنرانی دبیرکل حزب‌الله
هشدار پلیس راه درباره اوج‌گیری ترافیک در روزهای پایانی تابستان
توزیع یک میلیون دوز واکسن آنفلوانزا
دیدار وزیر امور خارجه با رئیس‌جمهور تونس
X
آگهی تبلیغاتی