یکشنبه 5 مرداد 1404 | ساعت 1:06
یکشنبه 5 مرداد 1404 | ساعت 1:06
×
سیاسی
شناسه خبر : 221972
تاریخ انتشار :

نورنیوز اظهارات جدید نتانیاهو در میانه مذاکرات ایران و آمریکا را بررسی می کند؛

تهدید نتانیاهو به نابودی توان هسته‌ای ایران؛ استقلال یا هماهنگی با آمریکا؟

همزمان با دور جدید مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و ایالات متحده، اظهارات تازه بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، اهمیت ویژه‌ای یافته است. اظهاراتی که یا بر پایه چراغ سبزهای اخیر واشنگتن بیان شده یا نشان‌دهنده تمایل تل‌آویو به حرکت مستقل و تسریع در فشار بر جبهه مقاومت است.

نورنیوز-گروه سیاسی: بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی که در چند هفته اخیر با سکوتی معنادار نظاره گر مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا بوده در جدید ترین اظهارات خود موضعی بی‌سابقه درباره برنامه هسته‌ای ایران اتخاذ کرد و گفت: «ما رآکتورهای هسته‌ای و تاسیسات غنی‌سازی ایران را نابود خواهیم کرد.»

او تصریح کرد: «ما چیزی کمتر از نابودی کامل ظرفیت‌های هسته‌ای ایران نمی‌پذیریم.» این اظهارات به وضوح نشانگر افزایش سطح تهدید اسرائیل علیه زیرساخت‌های هسته‌ای ایران است، تهدیدی که پیشتر در سطح عملیات پنهانی و خرابکاری‌های محدود بیان می‌شد.

نتانیاهو همچنین مدل مطلوب خود را برای حل این بحران چنین توصیف کرد: «حل و فصل موضوع هسته‌ای ایران جز از طریق روش لیبی قابل قبول نیست.» به عبارتی، او خواهان انهدام کامل زیرساخت‌های دفاعی و علمی ایران همانند آنچه در لیبی رخ داد، است.

بررسی سخنان نتانیاهو نشان می‌دهد که رژیم صهیونیستی، در میانه مذاکرات حساس میان تهران و واشنگتن، یا با چراغ سبز آمریکا مسیر تشدید فشارها را انتخاب کرده یا در صدد تثبیت مواضع خود به‌طور مستقل است.

هر دو سناریو نشان‌دهنده احتمال بالای اقدامات میدانی و امنیتی جدید در منطقه است؛ تحرکاتی که می‌تواند معادله دیپلماسی را دچار اختلال کرده و بر مذاکرات اثرگذار باشد. روند تحولات در روزهای آتی مسیر دقیق این رویارویی را روشن خواهد کرد.

حمله به فرآیند صلح و رد قاطع تشکیل دولت فلسطینی

نتانیاهو در کنار اظهار نظر پیرامون برنامه هسته ای ایران سخنانی نیز در خصوص تحولات منطقه غرب آسیا بیان داشته است.

وی با اشاره به ناکامی توافقات که قرار بود شرایط صلح را محقق کند گفت: «ما نتوانستیم به توافقات صلح ادامه دهیم، زیرا بخشی از جهان عرب علیه ما کار می‌کرد، از جمله فلسطینی‌ها.»

این سخن آشکارا معطوف به تغییر محیط راهبردی منطقه بعد از جنگ غزه است و تلاشی برای مقصر نشان دادن دیگران در شکست روندهایی است که بازیگران مختلف در پیشبرد آن نقش داشتند.

او افزود:«بزرگترین مانع برای صلح، امتناع فلسطینی‌ها از به رسمیت شناختن کشور یهود است.»

در این بخش، نتانیاهو بار دیگر راهبرد سنتی خود در نهادینه کردن «حق موجودیت اسرائیل به عنوان کشور یهود» را برجسته کرد، راهبردی که پذیرش آن برای جهان اسلام به معنای چشم‌پوشی از مسئله فلسطین خواهد بود.

با اعلام اینکه «ایجاد یک کشور فلسطینی یک ایده مضحک است»، نتانیاهو عملاً پایان راه‌حل دو دولتی را تأیید کرده و گفت:«ما دیدیم که یک کشور فلسطینی چه چیزی برای غزه آورد.» این رویکرد نشان‌دهنده گفتمان جدیدی است که از سوی کشورهای مختلف و حتی در داخل آمریکا و میان برخی دموکرات‌ها با انتقاد شدید روبه‌رو شده است.

تقابل با تحرکات منطقه‌ای ایران

نتانیاهو با ارتباط دادن روند عادی‌سازی روابط با تحرکات ایران اظهار داشت: «توافق‌های عادی‌سازی که ما را خوشحال کرد با تلاش‌های ایران برای تغییر جهان عرب و بر علیه ما خنثی شد.»

در حالی که رژیم صهیونیستی طی ماههای اخیر بارها تلاش کرده تا پس از تحولات اخیر در منطقه شامات وضعیت ایران را ضعیف و متزلزل نشان دهد این جمله به روشنی بازتاب‌دهنده نگرانی تل‌آویو از موفقیت ایران در بازتعریف مناسبات منطقه‌ای، به‌ویژه پس از بازگشت روابط تهران با ریاض و تداوم نفوذ منطقه‌ای است.

وی همچنین بر تهدید مستمر جمهوری اسلامی تأکید کرده و گفت: «ایران متعهد شده اسرائیل را نابود کند زیرا از کنترل خاورمیانه جلوگیری می‌کند.»

با این اظهارات، نتانیاهو سعی دارد نوعی ائتلاف منطقه ای و بین‌المللی علیه تهران ایجاد و جایگاه اسرائیل به‌عنوان خط مقدم دفاع از منافع غرب را تثبیت کند.

فشارهای آمریکا و پاسخ اسرائیل

نتانیاهو با اشاره به فشارهای واشنگتن گفت: «ما در مراحل مختلف از سوی آمریکایی‌ها تحت فشار قرار گرفتیم که وارد غزه نشویم.» اما تأکید کرد: «دولت بایدن تهدید کرد که در صورت ورود ما به غزه سلاح‌های ما را قطع خواهد کرد و ما به آنها گفتیم که یک کشور اقماری نیستیم.»

این بخش از سخنان نتانیاهو نشان می‌دهد که تل‌آویو در عین وابستگی نظامی به آمریکا، تلاش دارد استقلال راهبردی خود را برجسته کند، گرچه واقعیت میدانی چیز دیگری را اثبات می‌کند.

این اظهارات می تواند زمینه سازی برای شرارت‌های احتمالی آینده اسرائیل و عدم هماهنگی تل‌آویو با واشنگتن در انجام اقداماتی از این دست باشد.

نتانیاهو همچنین رسانه‌های منتقد را هدف قرار داد و گفت: «رسانه‌های گمراه‌کننده می‌گویند ما غیرنظامیان را در غزه هدف قرار می‌دهیم.»

این حمله به رسانه‌ها تلاشی است برای تخریب مشروعیت انتقادهای بین‌المللی نسبت به رفتار خشونت‌آمیز اسرائیل در غزه.

اقدامات امنیتی علیه حزب‌الله

در خصوص حزب‌الله لبنان، نتانیاهو با افتخار از موفقیت در مقابله با این گروه سخن گفت و افزود: «ما با بمب‌گذاری پیجرها، شوک وحشتناکی به حزب‌الله وارد کردیم.»

او توضیح داد که دستگاه‌های اسکنر مواد منفجره که از ایران برای حزب‌الله به منظور چک پیجرها ارسال شده بود، بمباران شده است.

نتانیاهو با اشاره به برنامه بمب‌گذاری پیجرها و ادعای سرعت عمل در عملیات تلاش کرد تا توان نظامی حزب الله را از بین رفته معرفی کند و افزود: «ظرف چند ساعت، سلاح‌ها و موشک‌هایی را که حزب‌الله ۳۰ سال آماده می‌کرد، نابود کردیم.»

به شهادت رساندن سید حسن نصرالله؛ هدفی بزرگ و پرخطر

در بخش مهمی از سخنانش، نتانیاهو به مسئله به شهادت رساندن دبیرکل حزب‌الله اشاره کرد و گفت: «تصمیم گرفتیم تا زمانی که جنگنده‌های ما قبل از عملیات در هوا بودند، آمریکایی‌ها را از هدف قرار دادن نصرالله مطلع نکنیم.» او ادامه داد: «برخی افراد واقعاً غیرقابل جایگزین هستند و نصرالله یکی از آنهاست و ما او را کشتیم.»

در حالی که نتانیاهو تلاش می کند به شهادت رساندن دبیرکل فقید حزب الله لبنان را به صورت غیر مستقیم به اضمحلال حزب الله و تفکر مقاومت در لبنان مربوط کند، تشییع باشکوه و بی سابقه سید حسن و سید صفی الدین در لبنان نشان داد که تفکر مقاومت در این کشور همچنان زنده و پویا است.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
کسب 3 طلا و یک نقره توسط تیم ایران در المپیاد جهانی زیست‌شناسی
انتقاد درویش از زنوزی؛ اگر حق با شماست، چرا دنبال مصالحه‌اید؟
سرژ اوریه در آستانه پیوستن به پرسپولیس+ عکس
تکذیب شایعات پرآبی سدهای تهران:/وضعیت منابع آبی بحرانی است
رژیم صهیونیستی تهدید کرد؛ کشتی «حنظله» را توقیف می کنیم
کریستیانو رونالدو همچنان در رتبه اول پردرآمدترین فوتبالیست‌ های جهان
احداث سازه مجاور برج آزادی بدون تایید میراث فرهنگی!
تخت‌روانچی: غنی‌سازی باید جزء جدایی‌ناپذیر هر توافقی باشد/مذاکره باید برد-برد باشد
ورود 117 کامیون کمک بشردوستانه به نوار غزه
ایران در عملیات «بشارت فتح» به پایگاه العدید چه چیزی را هدف قرار داد؟+فیلم
سردار ابن‌رضا جانشین وزیر دفاع شد
نورنما | کودکان چه نقشی در جنگ دارند؟
یک کفش کتانی، راز سرقت میلیاردی در تهران را فاش کرد
اربعین زنان؛ کنشگری خیر دینی زنان ایرانی عراقی در آیین پیاده‌روی اربعین
امیدی تازه در درمان تومورهای مقاوم
دستور وزیر کشور برای پیگیری حادثه زاهدان/عارف و اژه‌ای پیام دادند، مولوی عبدالحمید بیانیه
عکس های منتخب ایران، شنبه 4 مرداد 1404
چرخش خطرناک قدرت؛ از دوحزبی‌گری تا فاشیسم
دوربین‌ شهروندان راست می‌گوید یا آمار و تحلیل دولت؟
زلزله 4.7 ریشتری در عسلویه/ تاسیسات نفت و گاز آسیبی ندیدند
قدرت‌نمایی هواوی با رونمایی از سیستم پیشرفته‌تر از انویدیا
چگونه با پویش «کلیک امن» پلیس فتا گرفتار کلاهبرداران اینترنتی نشویم؟
جزئیات زمانبندی جدید دانشگاه آزاد برای جاماندگان امتحانات نیمسال دوم
مسیر اربعین برای مشمولان فاقد معافیت در اربعین 1404 بسته است!
ماکرون در مورد ایران با سران آلمان و انگلیس رایزنی کرد
600 جایگاه CNG در جنگ 12 روزه گاز رایگان عرضه کردند
نصب سیستم اعلان عمومی آژیر هشدار در تهران آغاز شد
«ابرقویی‌نژاد» به پرسپولیس پیوست
ایرانخودرو نصف مشتریانش را از دست داد!
توضیحات سخنگوی سپاه درباره نقش شهدای اقتدار در توسعه قدرت‌ دفاعی ایران
نوراینفو | دانستنی‌هایی در مورد سفر اربعین
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 4 مرداد 1404
کاهش 100 میلیون متر مکعبی ذخایر سد کرج نسبت به پارسال +فیلم
عملیات تروریستی در زاهدان؛ حلقه تکمیلی جنگ ترکیبی علیه ایران
برانکو: از ایران پیشنهاد دارم!
بیانیه 191 فعال سیاسی و فرهنگی: «روز ایستادن پای ایران است»
نخست‌وزیر مالزی: اسرائیل باید از سازمان ملل اخراج شود + فیلم
انقلاب در حمل‌ونقل پایتخت با تاکسی اینترنتی شهرداری تهران
ترجیحات ایران و اروپا در استانبول
طرح بیمه رانندگان کامیون در مجلس کلید خورد
کمیته بین‌المللی صلیب سرخ: هیچ عذری برای آنچه در غزه می‌گذرد پذیرفتنی نیست
قیمت دلار امروز شنبه 4 مرداد 1404
نبرد نان؛ نقشه جدید قدرت از مزرعه تا مرزهای ژئوپلیتیک
کشتی «حنظله» با وجود تهدید توسط 30 پهپاد به غزه نزدیک می‌شود
یمن باز هم با موشک «فلسطین 2» به اسرائیل حمله کرد
ترامپ: «در آستانه تحقق بزرگ‌ترین توافق تجاری با اروپا هستیم»
قیمت خودرو امروز شنبه 4 مرداد 1404
سخنگوی شورای نگهبان: طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی در شورای نگهبان تایید شد
نظارت ویژه بر 600 مجتمع خدماتی در مسیر زائران اربعین
فروش ارز اربعین از امروز در 4 بانک کلید خورد +جزئیات
X
آگهی تبلیغاتی