×
اقتصادی
شناسه خبر : 219799
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/01/20 ساعت 14:22

شاخص بورس 24 هزار واحد رشد کرد و سبز شد

روز 20 فروردین 1404 شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران 24 هزار و 436 واحد افزایش یافت و به رقم دو میلیون و 830 هزار و 539 واحد رسید. دیروز هم این بازار بیش از 59 هزار واحد رشد کرده بود. امروز شاخص هم‌وزن هم 202 واحد افزایش داشت و در عدد 818 هزار و 269 واحد ایستاد.

نورنیوز-گروه اقتصادی: بازار پس از صعود چشمگیر روز گذشته امروز نیز ۲۴ هزار واحد افزایش یافت و شاخص کل به دو میلیون و ۸۳۰ هزار واحد رسید اما شاخص فرابورس ۷۶ واحد کاهش پیدا کرد.

 روز ۲۰ فروردین ۱۴۰۴ شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران ۲۴ هزار و ۴۳۶ واحد افزایش یافت و به رقم دو میلیون و ۸۳۰ هزار و ۵۳۹ واحد رسید. دیروز هم این بازار بیش از ۵۹ هزار واحد رشد کرده بود. امروز شاخص هم‌وزن هم ۲۰۲ واحد افزایش داشت و در عدد ۸۱۸ هزار و ۲۶۹  واحد ایستاد.

در آخرین روز کاری هفته تعداد سهام مثبت بورس ۱۴۹ عدد و سهام منفی ۱۹۲ عدد بود. تعداد خریداران به ۸۶ هزار نفر رسید. به طور کلی بازار ۰.۸۷  درصد افزایش داشت.

امروز ۴۵۶ هزار فقره معامله به ارزش حدود ۱۴ هزار میلیارد تومان در بازار سهام انجام شد.

فارس، نوری و فملی بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص بورس داشتند. از نمادهای پرتراکنش نیز می‌توان به وبملت، وبصادر و نوری اشاره کرد.

روز ۲۰ فروردین ۱۴۰۴ شاخص فرابورس ایران اما برخلاف بورس ۷۶ واحد کاهش داشت و به ۲۴ هزار و ۹۹۸ واحد رسید. تعداد معاملات امروز فرابورس ۲۵۹ هزار فقره و ارزش آن رقم قابل توجه ۱۳۳ هزار میلیارد تومان بود.

آریا، زاگرس و فزر بیشترین بیشترین منفی مثبت را بر شاخص فرابورس داشتند. کانسار، فزر و مهرمام نیز از نمادهای پرتراکنش فرابورس بودند.

تالار شیشه‌ای در روزهای ۱۶ تا ۱۸ فروردین تحت تاثیر ریسک‌های سیستماتیک و تنش‌های بین‌المللی ریزش کرده بود. البته بورسهای جهانی نیز بر اثر تعرفه‌هایی صادراتی که ترامپ برای ۱۳۵ کشور جهان در نظر گرفت افت کرد؛ تعرفه‌هایی که تا ۹۷ درصد نیز می‌رسید و ورود کالاهای چینی به آمریکا را مشمول ۶۷ درصد تعرفه گمرکی کرد. اتفاقی که باعث افزایش قیمت طلا و ریزش بورس‌ها در جهان و ایران شد.

روز ۱۹ فروردین اما پس از اعلام خبر گفت‌وگوی غیرمستقیم ایران با ایالات متحده که قرار است روز شنبه در عمان انجام شود بورس ایران سبزپوش شد.

بازار سهام از روز دوم آبان ۱۴۰۳ روند صعودی به خود گرفت و در ادامه، رکوردهای جدیدی را به ثبت رساند. اما از ۲۲ دی‌ماه به بعد دچار نوسان کاهشی شد. در هفته‌های پایانی سال گذشته این بازار بین کانال ۲.۷ تا ۲.۸ میلیون واحد در نوسان بود و چهار مرتبه کانال ۲.۸ میلیون را از دست داد. ۲۱ اسفند نیز به پایین کانال ۲.۷ میلیون سقوط کرد، اما ۲۵ اسفند مجددا آن را تصاحب کرد.

به نظر می‌رسد متغیرهای سیاسی اثر مثبتی بر بازار سهام و رشد شاخص کل در اولین روز کاری ۱۴۰۴ داشته است. در روزهای پایانی سال گذشته سید محمد صدر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خبر داد: کمیسیون مشترک از کمیسیون‌های سیاسی، امنیتی، اقتصادی و قضائی، لوایح سی‌اف‌تی و پالرمو را تصویب کرد و امیدوارم در صحن مجمع هم تصویب شود.

امروز هم هادی خانی ـ معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی اعلام کرد: علی‌رغم حضور و دشمنی‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی در گروه ویژه اقدام مالی (FATF) جمهوری اسلامی ایران در سال‌های اخیر با اتکا به دیپلماسی هوشمندانه و ارائه مستندات حقوقی، توانسته گام‌های مؤثری در جهت مدیریت رفتارهای این نهاد بین‌المللی بردارد.

عبور سی‌اف‌تی و پالرمو از این مرحله و امیدواری به خروج ایران از لیست سیاه FATF می‌تواند اثر مثبتی بر بازار سهام ایجاد کند؛ چرا که به گفته کارشناسان، این لوایح، از یک‌سو با کاهش ریسک‌های سیستماتیک و ایجاد شفافیت، فضای امن‌تری برای فعالیت‌های اقتصادی ایجاد می‌کنند و از سوی دیگر، مسیر تعاملات ایران با نظام مالی جهانی را هموار می‌سازند.

برخی کارشناسان معتقدند بازار سرمایه به لحاظ بنیادی شرایط مطلوبی دارد، اما متغیرهای سیاسی، کمبود نقدینگی، عدم اعتماد سهامداران و فعالیت نوسان‌گیری تاکنون باعث شده تا بازار نتواند آن‌طور که باید و شاید رشد کند. با این حال بورس تا قبل از ریزش‌های اخیر رکوردشکنی کرده و برای اولین بار وارد کانال ۲.۹ میلیون واحد شده بود.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
فعالیت رسمی موکب‌های اربعین از امروز آغاز شد
رزمایش چین و روسیه؛ تمرین همگرایی در برابر غرب
سراب سوزان یارانه آب
واقعیت‌های ترور سردار شادمانی؛ آیا شبیه‌سازی ژنتیکی ریشه علمی دارد؟
محرومیت بیرانوند در سوپرجام اعمال می‌شود؟
اجرای آیین‌نامه واردات خودرو به دستور دیوان عدالت اداری تعلیق شد
ماشه و سناریوهایِ پیش‌رو
مداردیپلماسی | سفر مهم رئیس‌جمهور به پاکستان؛ گام تازه در دیپلماسی اقتصادی و منطقه‌ای
ایران‌نما | معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرهای ایران(63)؛ «بَلْدَه»
قطار تهران - آنکارا از مهر دوباره راه می‌افتد
«منچستریونایتد» در دیدار با «اورتون» به تساوی 2-2 رسید +خلاصه بازی
سفر پزشکیان به پاکستان؛ پاسخ مشترک به معمای امنیت و اقتصاد در منطقه غرب آسیا
عراقچی: خبرنگار و دیپلمات یار و یاور هم هستند/جنگ روایت ها از جنگ واقعی سخت تر است
نیکزاد: «تا تا 22 مرداد 50 همت دیگر پول گندمکاران پرداخت می‌شود»
خبر خوب برای نیروهای شرکتی؛ مجلس طرح تبدیل وضعیت را به دولت فرستاد
رئیس جمهور برزیل: مذاکره با ترامپ تنها با شرایط برابر صورت می‌گیرد
رسانه‌ عبری: نمی‌دانیم چطور اطلاعات محرمانه خلبانان اسرائیلی به دست ایرانی‌ها رسیده!
برنامه مسابقات ورزشی امروز دوشنبه 13مرداد +پخش زنده
بازی پوتین با ترامپ در اوکراین و احتمالات پیش رو
مرحله چهارم طرح کالابرگ الکترونیکی کلید خورد
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 13 مرداد 1404 +وضعیت استان‌ها
مهلت ثبت نام خودروهای وارداتی تا پنجشنبه تمدید شد +جزئیات
آمریکا: همچنان شانه‌به‌شانه در کنار اوکراین خواهیم بود
تایید رسانه عبری از لو رفتن اطلاعات خلبانان صهیونیست به دست ایرانی‌ها
مفقود شدن ملوان ناو هواپیمابر جرج واشنگتن در دریا
ابوعبیده: با ارسال غذا برای اسیران صهیونیست موافقیم اما با شرط
اعلام آمادگی استخراج کنندگان رمزارز برای احداث نیروگاه تجدیدپذیر
ادعای آمریکا: فشار حداکثری ادامه دارد، ولی باب دیپلماسی با ایران باز است
رکوردی تازه در میزان مصرف برق کشور
هند به حمایت مالی از روسیه متهم شد!
حمله پهپادی یمن به اهداف صهیونیستی
عضو کمیته استیناف: پرونده ساپینتو به ما مربوط نیست!
تأمین مالی بازار سرمایه با مشارکت بانک‌ها کلید خورد
محسن رضایی: اسرائیل با اقداماتش دشمنی‌اش با کل منطقه را نشان داد
قاچاقچیان سوخت به 90 سال حبس محکوم شدند
درخشش کوراش‌کاران ایران با 7 مدال آسیایی در کره جنوبی
گزارش تصویری | دومین روز سفر رئیس جمهور به پاکستان
کشف 844 ریزپرنده قاچاق در بوشهر و تهران
عکس های منتخب جهان، 3 آگوست 2025
عنوان نایب قهرمانی جهان به آزادکاران نوجوان ایران رسید
پزشکیان: ایران و پاکستان دوست روزهای سخت یکدیگر هستند
وزارت امور خارجه هتک حرمت مسجدالاقصی را محکوم کرد
دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی اعلام کرد؛ تاسیس شورای دفاع کشور تصویب شد
پاپ با جوانان غزه ابراز همدردی کرد
برای پاسخ به فعال‌سازی مکانیسم ماشه با چین و روسیه هماهنگ هستیم
سازمان توسعه تجارت: واردات سگ و گربه کذب است
حذف 4 صفر از پول ملی نهایی شد؛ «ریال» ماند، «تومان» حذف شد
سقوط قیمت مسکن در شمال تهران؛ خریداران عقب‌نشینی کردند
تهدید هسته‌ای ترامپ؛ آشکارشدن ترس از شکست در اوکراین
شرکت‌های هواپیمایی بین‌المللی دیگر به بن گورین نمی آیند
X
آگهی تبلیغاتی