×
بین الملل
شناسه خبر : 219260
تاریخ انتشار : شنبه 1404/01/16 ساعت 10:24

پولیتیکو تحلیل کرد ؛

سیاست تعرفه‌ای ترامپ و پیامدهای منفی برای اقتصاد جهان

پولیتیکو با تاکید بر این نکته که بعید است ترامپ اشتباهاتش را بپذیرد و اظهار پشیمانی کند، به بازار سهام ایالات متحده پس از اعمال تعرفه های گسترده از سوی وی بر واردات کالا از 180 کشور اشاره کرده است. بازار سهام آمریکا پس از این تصمیم رئیس‌جمهوری آمریکا سقوط کرد، هرچند ترامپ معتقد است همه چیز دوباره رونق خواهد گرفت و آمریکا به سمت روزهای پرافتخار پیش خواهد رفت.

نورنیوز-گروه بین الملل: در مطلبی با تشبیه اقدام «دونالد ترامپ» به تصمیم «جورج سوم» پادشاه بریتانیا که با وضع مالیات بر چای در مستعمرات، جرقه انقلاب و استقلال آمریکا را در قرن هجدهم زد، به پیامدهای وضع تعرفه بر کشورهای گوناگون از سوی رئیس‌جمهوری آمریکا پرداخت.

 این نشریه آمریکایی با یادآوری تصمیم جورج سوم (پادشاه بریتانیا) در سال ۱۷۷۳ این سوال را مطرح کرده که آیا پادشاه کنونی در واشنگتن هم ممکن است روزی از کرده خود پیشمان شود؟

پولیتیکو با تاکید بر این نکته که بعید است ترامپ اشتباهاتش را بپذیرد و اظهار پشیمانی کند، به بازار سهام ایالات متحده پس از اعمال تعرفه های گسترده از سوی وی بر واردات کالا از ۱۸۰ کشور اشاره کرده است. بازار سهام آمریکا پس از این تصمیم رئیس‌جمهوری آمریکا سقوط کرد، هرچند ترامپ معتقد است همه چیز دوباره رونق خواهد گرفت و آمریکا به سمت روزهای پرافتخار پیش خواهد رفت.

به باور نویسنده این مطلب، اعلام استقلال اقتصادی ترامپ و پذیرش شیوه حمایت‌گرایی قرن نوزدهم به منزله بستن درها به روی بقیه جهان است و پیامد احتمالی این امر می تواند شکل دهی نظام نوین جهانی بدون آمریکا باشد. بماند که در میانه تلاش سایر کشورها برای بررسی توافق‌های منطقه ای، این امر پیامدهای ژئوپلیتیکی نیز خواهد داشت. به عنوان مثال، ژاپن و کره جنوبی به عنوان دو متحد دیرینه آمریکا به دنبال تقویت روابط تجاری با چین هستند و در مورد تسریع مذاکرات بر سر توافقنامه تجارت آزاد سه جانبه خود صحبت می کنند. و اعضای «آسه آن» (اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا) و «پیمان تجاری اقیانوس آرام» یا «شراکت ترنس-پسیفیک» نیز به دنبال ادغام سریعتر هستند.

از همین رو برای آمریکایی‌ها و بسیاری از کشورهای جهان، «روز آزادی» که ترامپ چهارشنبه گذشته آن را اعلام کرد، شوک اقتصادی شدیدی به همراه خواهد داشت؛ شوکی که اثرات آن تنها محدود به رکود اقتصادی نخواهد شد.

در این میان تحلیلگران شرکت خدمات مالی و بانکداری «جی پی مورگان» ارزیابی ریسک را از رکود جهانی به ۶۰ درصد افزایش داده اند در حالیکه پیش از اعمال تعرفه های ترامپ، ریسک ۴۰ درصد را پیش بینی کرده بودند. این شرکت جهانی به ویژه با در نظر گرفتن اقدامات تلافی جویانه سایر کشورها در واکنش به تصمیم ترامپ خاطرنشان کرده است که چنین پاسخی می تواند سبب اختلال بسیاری در زنجیره تامین شود. این امر به ویژه با در نظر گرفتن اقدامات انتقام جویانه ترامپ می تواند باعث ایجاد یک مارپیچ متقابل شود که چشم‌انداز اقتصاد جهانی را بدتر می‌کند.

پولیتیکو در پایان با «مشکوک» خواندن فرمول محاسبه تعرفه ها بر کل واردات از یک کشور، استدلال می‌کند که محاسبات اینچنینی برای جبران کسری تجاری ایالات متحده «بی‌معنی» است. درواقع دولت واشنگتن بر سر این موضوع که مقصر کسری تجاری ایالات متحده شرکای تجاری بد هستند، اتفاق نظر دارند. اما به طور دقیق مشخص نکرده که وضع تعرفه لزوما بتواند کسری تجاری را جبران کند.

به عقیده نویسنده این مطلب، تعرفه ها برای تامین مالی دولت فعلی ایالات متحده نیز کافی نخواهند بود. پولیتیکو سپس با یادآوری اظهارات جی دی ونس معاون رئیس جمهوری در سال ۲۰۱۷ آورده است که وی در آن زمان به عنوان یکی از مخالفان رویکرد حمایت گرایی نسبت به پیامدهای چنین تصمیمی هشدار داده بود. وی در آن زمان گفته بود که سیاست‌های حمایت‌گرایانه برای بازگرداندن کارخانه‌ها و مشاغل به آمریکا «به دلیل اتوماسیون و تغییرات جدید فناوری» چاره کار نخواهد بود. اما اکنون در قامت معاون رئیس جمهوری منتقدان این تصمیم را نقد کرده و آنها را به صبر دعوت می کند.

لذا ترامپ و استراژیست‌هایش باید بدانند که دوسستان و دشمنان تجاری هر تصمیمی که در واکنش به تعرفه های رئیس جمهوری آمریکا بگیرند، احتمالا به فکر ایجاد یک نظم نوین جهانی خواهند بود که ایالات متحده ممکن است آن را نپسندد.


ایرنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ترک جلسه هیأت آمریکا بعد از حمایت کلمبیا از فلسطین
گروسی: ایران توانایی بازسازی برنامه هسته‌ای خود را دارد
بازتاب بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در رسانه‌های عرب زبان
وضعیت آب و هوا امروز چهارشنبه 2 مهر+ وضعیت استان ها
هدف واقعی ‎آمریکا اخلال در فعالیت دیپلماتیک ایران در سازمان ملل است
صنعت قیر؛قربانی بانک مرکزی ومکانیسم حراج باز بورس کالا
تلاش آمریکا برای ازسرگیری میانجی‌گری قطر در مورد غزه
انفجار نزدیک سفارت رژیم اسرائیل در پایتخت نروژ
لاریجانی : ایران با تعصب از امنیت ملی دفاع می‌کند
تیراندازی به اردوگاه ارتش صهیونیستی در کرانه باختری
آغاز ثبت‌نام فروش فوق‌العاده سایپا و پارس‌خودرو از فردا
پسران هندبال ایران جهانی شدند
دیدار مجدد عراقچی و گروسی در نیویورک
نماینده فلسطین در سازمان ملل: به رسمیت شناختن کشور ما یک حق است
سردار نائینی: «وعده صادق 1 و 2» انسجام رسانه‌ای جنگ جدید را شکل داد
کشف تازۀ باستان‌شناسان در 2 کیلومتری تخت جمشید
برلین مدعی شد ارائه مهلت چندروزه به ایران از سوی تروئیکای اروپایی
پیشکسوت استقلال در بیمارستان بستری شد
نخست وزیر لبنان اظهارات نماینده آمریکا را محکوم کرد
دبیر: کسب 15 مدال در 20 وزن بی‌سابقه بود
ترامپ در دیدار با زلنسکی: روسیه از قدرت نظامی قابل‌توجهی برخوردار است
نورنما | کارون زیبا،اهواز
سه برابر شدن یارانه خانواده‌های غیرکارمند دارای 3 فرزند
گروسی: بازرسان آژانس در راه ایران هستند
حماس ادعاهای ترامپ را کاملا بی‌اساس توصیف کرد
ماکرون: آماده تحریم‌های اسرائیل هستیم
دیدار عراقچی با وزرای خارجه اسپانیا و قطر در نیویورک/توافق همکاری آموزشی ایران و مجارستان
مدافع ایرلندی در آستانه پرسپولیسی شدن
آلمان: درهای مذاکره با ایران باز است
تغییر ساعات کاری ساتنا و چکاوک از اول مهرماه+جزئیات
روز برگزاری دومین دیدار تدارکاتی تیم ملی فوتبال ایران تعیین شد
گزارش تصویری | « هفته دفاع مقدس»
دادستانی تهران علیه بلاگر وکیل‌نما اعلام جرم کرد
ترامپ ادعاهای خود علیه ایران را تکرار کرد/کنایه اردوغان به ترامپ در سازمان ملل
اطلاعیه سپاه ایلام در مورد انفجار کنترل شده طی امشب
اعلام جزییات نشست عراقچی با وزرای خارجه سه کشور اروپایی
رهبر معظم انقلاب اسلامی: اتحاد ملت ایران در جنگ دوازده‌ روزه دشمن را ناامید کرد
واریز مرحله پنجم وام 50 میلیونی بازنشستگان کشوری
نورنما | هفته دفاع مقدس گرامی‌باد
ناوگان الصمود به نزدیکی یونان رسید
دروغی به نام فرار ایران از میز مذاکره
استقبال حماس از بیانیه کنفرانس راهکار دودولتی در نیویورک
ایران 3-2 صربستان | با نمایش غیرت ملی پوشان، ایران به 8 تیم برتر جهان صعود کرد + بازی بعدی
گروسی رسما نامزد دبیرکلی سازمان ملل شد
قائم‌مقام معاون راهبردی رئیس‌جمهور منصوب شد
رایزنی عراقچی و دیپلمات‌های ارشد اروپایی در نیویورک
درخواست عربستان از همه کشورها برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین
افزایش سه‌ درجه‌ای دما در تهران تا شنبه
دادگاه لاهه تحریم می‌شود
پیام جنگی جدید نتانیاهو؛ استراتژی عملیاتی یا فرافکنی؟
X
آگهی تبلیغاتی