×
اقتصادی
شناسه خبر : 219003
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/01/14 ساعت 11:00

نورنیوز گزارش می‌دهد؛

قیمت مسکن با چه دلاری محاسبه می شود؟

نرخ دلاری مسکن در تهران تابعی از تورم و نوسانات ارزی است. در حالی که میانگین تاریخی قیمت دلاری هر مترمربع مسکن 1200 تا 1300 دلار بوده، داده‌ها نشان می‌دهند که این رقم گاهی سقوط و گاهی جهش می‌کند. اما آیا این روند در سال 1404 قابل پیش‌بینی است یا یک چرخه بی‌پایان ادامه خواهد یافت.

نورنیوز-گروه اقتصادی: بازار مسکن در ایران همواره یکی از مهم‌ترین شاخص‌های اقتصادی و اجتماعی بوده که تحت تأثیر عوامل متعددی از جمله نرخ ارز، تورم و هزینه‌های ساخت‌وساز قرار دارد. بررسی‌های اخیر نشان می‌دهد که میانگین قیمت هر مترمربع مسکن در تهران بین ۹۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان است و با توجه به نرخ ارز آزاد (حدود ۱۰۰ هزار تومان)، قیمت دلاری مسکن در تهران در بازه ۱۲۰۰ تا ۱۳۰۰ دلار قرار دارد. این روند نشان می‌دهد که رابطه مستقیمی میان قیمت مسکن و نوسانات نرخ ارز وجود دارد.

نوسانات قیمت دلاری مسکن در سال‌های اخیر

بر اساس داده‌های ارائه‌شده، قیمت دلاری هر مترمربع مسکن در تهران طی سال‌های اخیر تغییرات محسوسی داشته است. در سال ۱۳۹۶ این قیمت ۱۱۷۰ دلار بود که در سال ۱۳۹۷ به ۷۴۶ دلار کاهش یافت. این افت نشان‌دهنده تأثیر مستقیم جهش ارزی بر ارزش دلاری دارایی‌های ثابت در ایران است. از سال ۱۳۹۸ به بعد، روند افزایشی مشاهده می‌شود، به‌طوری که در سال ۱۴۰۲ قیمت دلاری هر مترمربع به ۱۴۷۰ دلار رسید. این روند نشان می‌دهد که مسکن به تدریج خود را با افزایش قیمت دلار تطبیق داده و در بلندمدت میانگین تاریخی خود را حفظ کرده است.

تفاوت قیمت در مناطق مختلف تهران

تفاوت قیمت در مناطق مختلف تهران نیز قابل‌توجه است. مناطق لوکس شهر با قیمتی بیش از ۳۰۰۰ دلار به ازای هر مترمربع معامله می‌شوند، در حالی که مناطق ارزان‌تر در محدوده ۷۰۰ تا ۸۰۰ دلار قرار دارند. این اختلاف به عواملی مانند کیفیت ساخت، دسترسی به امکانات شهری، موقعیت جغرافیایی و میزان تقاضا در بازار بستگی دارد. بررسی این تفاوت‌ها نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاری در مناطق مختلف تهران نیاز به تحلیل دقیق‌تر بازار و درک روندهای اقتصادی دارد.

عوامل تأثیرگذار بر قیمت مسکن

نرخ ارز و تا حدودی طلا یکی از مهم‌ترین عوامل تعیین‌کننده قیمت دلاری مسکن در تهران است. افزایش نرخ دلار معمولاً در کوتاه‌مدت باعث کاهش ارزش دلاری مسکن می‌شود، اما در بلندمدت بازار خود را با آن تطبیق می‌دهد. تورم داخلی نیز نقش پررنگی در این روند ایفا می‌کند. افزایش تورم موجب رشد قیمت اسمی مسکن می‌شود که در صورت ثبات نسبی نرخ ارز، ارزش دلاری را نیز افزایش می‌دهد. علاوه بر این، انتظارات بازار نیز می‌تواند نقش تعیین‌کننده‌ای داشته باشد. نوسانات اقتصادی و سیاسی، انتظارات سرمایه‌گذاران را تغییر داده و بر میزان تقاضا تأثیر مستقیم دارد.

چشم‌انداز آینده

تحلیل روند قیمت دلاری مسکن در تهران نشان می‌دهد که این بازار به‌رغم نوسانات کوتاه‌مدت، در بلندمدت تمایل به بازگشت به میانگین تاریخی خود دارد. این موضوع بیانگر آن است که اگرچه ارز و طلا طی ماه‌های گذشته بیشترین تقاضا را برای حفظ ارزش دارایی‌های داشته اما مسکن همچنان به‌عنوان یک دارایی امن در اقتصاد ایران محسوب می‌شود و در دوره‌های مختلف می‌تواند برای سرمایه‌گذاران جذابیت داشته باشد. با این حال، تأثیرپذیری از نرخ ارز و تورم نشان می‌دهد که تصمیم‌گیری در این حوزه نیازمند دقت و بررسی‌های جامع اقتصادی است.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
سارق؛ شاگرد مالک از آب درآمد!
واکنش خبرنگار بی بی سی به ترورهای آمریکا و اسرائیل در زمان مذاکرات!
روپوش دانش‌آموزان تا 3 سال تغییر نمی‌کند+فیلم
امارات حضور اسرائیل را در کنفرانس امنیتی دبی ممنوع کرد
عملیات موفقیت آمیز القسام علیه تجهیزات و نظامیان رژیم صهیونیستی
ترامپ خواستار تعرفه 100 درصدی اروپا علیه چین و هند شد
انفجار بزرگ در ونزوئلا + فیلم
کمبود نقدینگی، عامل تعطیلی 53 درصد از واحد‌های صنعتی
اولین حضور سه رهبر حماس مقابل دوربین‌ها پس از حمله اسرائیل
ایلان ماسک دیگر ثروتمندترین فرد جهان نیست
قطر: همکاری امنیتی با آمریکا قوی‌تر از همیشه است
ابلاغ آیین‌نامه اختصاص 3 درصد درآمدهای نفت و گاز به مناطق نفت‌خیز
پیراهن استقلال 3 برابر ارزش ستارۀ اسپانیایی درآمدزایی کرد
توسعه همکاری‌های انرژی میان ایران و ارمنستان
لاوروف: حمله به قطر نباید تکرار شود؛ مسکو از این حمله ناراضی است
7800 هکتار از شبکه آبیاری پایاب سد خداآفرین در اردبیل افتتاح شد
مادورو: ارتش ونزوئلا در جبهه های نبرد سراسر کشور مستقر می شوند
تحریم‌های جدید آمریکا علیه جنبش حوثی‌های یمن اعلام شد
وضعیت نگران‌کننده سد لار با 97 درصد مخزن خالی
نخست وزیر پاکستان خواستار اتحاد مسلمانان علیه تجاوز صهیونیستی شد
واکنش بغداد به مصوبه مجلس نمایندگان آمریکا
مدیوم‌شات | سخنان تند سینماگر پیشکسوت علیه موسیقی سنتی
روایت وزیر خارجه تونس از رایزنی با عراقچی
آخرین وضعیت سلامتی حمید هیراد
پزشکیان : سپردن مدیریت به افراد شایسته تنها راه حل مشکلات کشور است
هافبک ازبک پرسپولیس آماده بازی شد
اتحادیه اروپا: شاید جنگ اوکراین چند سال دیگر ادامه یابد
راه‌اندازی 68 دوربین ثبت تخلفات در جاده‌های گیلان
توافق ایران و آژانس مانع اجماع جهانی علیه ایران می‌شود
ناسا درهای خود را به روی چینی‌ها بست
اسرائیل به کجا می‌رود؟!
مرگ کارگر جوان در چاه
سه‌گانه‌ای که جهان نمی‌فهمد
نسل بیمار آینده؛ کودکان در محاصره
طرح توقیف سیستمی گواهینامه از ابتدای شهریور اجرا می‌شود
الحوثی: جنایات اسرائیل علیه مردم فلسطین «جنایت قرن» است
انتشار بخشنامه رئیس قوه قضاییه درباره شرایط عفو معیاری 1404
گشوده شدن پرونده کیفری علیه تیک‌تاک در فرانسه
رئال مادرید امسال هم به مراسم توپ طلا نخواهد رفت
بیانیه نشست وزرای خارجه روسیه و کشورهای خلیج فارس علیه رژیم تل‌آویو
ایران خودرو تعزیرات حکومتی را تهدید کرد
پارلمان اروپا خواستار شناسایی کشور مستقل فلسطین از سوی دولت‌های عضو شد
نشست فوق‌العاده سران کشورهای عربی و اسلامی یکشنبه برگزار می شود
72 نفر دیگر در غزه شهید شدند
آیا خبری از گران شدن بنزین در راه است؟
حمله پهپادی یمن به اسرائیل/ آژیرهای خطر به صدا درآمد
داوران هفته سوم لیگ برتر فوتبال ایران معرفی شدند
واکنش قطر و کشورهای خلیج فارس به حمله اسرائیل به دوحه چگونه خواهد بود؟
ارسال بسته مشکوک برای رئیس رژیم صهیونیستی در انگلیس
پخش دو فیلم خاطره‌انگیز ایرانی و جهانی در روز ملی سینما
X
آگهی تبلیغاتی