×
اقتصادی
شناسه خبر : 219003
تاریخ انتشار :

نورنیوز گزارش می‌دهد؛

قیمت مسکن با چه دلاری محاسبه می شود؟

نرخ دلاری مسکن در تهران تابعی از تورم و نوسانات ارزی است. در حالی که میانگین تاریخی قیمت دلاری هر مترمربع مسکن 1200 تا 1300 دلار بوده، داده‌ها نشان می‌دهند که این رقم گاهی سقوط و گاهی جهش می‌کند. اما آیا این روند در سال 1404 قابل پیش‌بینی است یا یک چرخه بی‌پایان ادامه خواهد یافت.

نورنیوز-گروه اقتصادی: بازار مسکن در ایران همواره یکی از مهم‌ترین شاخص‌های اقتصادی و اجتماعی بوده که تحت تأثیر عوامل متعددی از جمله نرخ ارز، تورم و هزینه‌های ساخت‌وساز قرار دارد. بررسی‌های اخیر نشان می‌دهد که میانگین قیمت هر مترمربع مسکن در تهران بین ۹۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان است و با توجه به نرخ ارز آزاد (حدود ۱۰۰ هزار تومان)، قیمت دلاری مسکن در تهران در بازه ۱۲۰۰ تا ۱۳۰۰ دلار قرار دارد. این روند نشان می‌دهد که رابطه مستقیمی میان قیمت مسکن و نوسانات نرخ ارز وجود دارد.

نوسانات قیمت دلاری مسکن در سال‌های اخیر

بر اساس داده‌های ارائه‌شده، قیمت دلاری هر مترمربع مسکن در تهران طی سال‌های اخیر تغییرات محسوسی داشته است. در سال ۱۳۹۶ این قیمت ۱۱۷۰ دلار بود که در سال ۱۳۹۷ به ۷۴۶ دلار کاهش یافت. این افت نشان‌دهنده تأثیر مستقیم جهش ارزی بر ارزش دلاری دارایی‌های ثابت در ایران است. از سال ۱۳۹۸ به بعد، روند افزایشی مشاهده می‌شود، به‌طوری که در سال ۱۴۰۲ قیمت دلاری هر مترمربع به ۱۴۷۰ دلار رسید. این روند نشان می‌دهد که مسکن به تدریج خود را با افزایش قیمت دلار تطبیق داده و در بلندمدت میانگین تاریخی خود را حفظ کرده است.

تفاوت قیمت در مناطق مختلف تهران

تفاوت قیمت در مناطق مختلف تهران نیز قابل‌توجه است. مناطق لوکس شهر با قیمتی بیش از ۳۰۰۰ دلار به ازای هر مترمربع معامله می‌شوند، در حالی که مناطق ارزان‌تر در محدوده ۷۰۰ تا ۸۰۰ دلار قرار دارند. این اختلاف به عواملی مانند کیفیت ساخت، دسترسی به امکانات شهری، موقعیت جغرافیایی و میزان تقاضا در بازار بستگی دارد. بررسی این تفاوت‌ها نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاری در مناطق مختلف تهران نیاز به تحلیل دقیق‌تر بازار و درک روندهای اقتصادی دارد.

عوامل تأثیرگذار بر قیمت مسکن

نرخ ارز و تا حدودی طلا یکی از مهم‌ترین عوامل تعیین‌کننده قیمت دلاری مسکن در تهران است. افزایش نرخ دلار معمولاً در کوتاه‌مدت باعث کاهش ارزش دلاری مسکن می‌شود، اما در بلندمدت بازار خود را با آن تطبیق می‌دهد. تورم داخلی نیز نقش پررنگی در این روند ایفا می‌کند. افزایش تورم موجب رشد قیمت اسمی مسکن می‌شود که در صورت ثبات نسبی نرخ ارز، ارزش دلاری را نیز افزایش می‌دهد. علاوه بر این، انتظارات بازار نیز می‌تواند نقش تعیین‌کننده‌ای داشته باشد. نوسانات اقتصادی و سیاسی، انتظارات سرمایه‌گذاران را تغییر داده و بر میزان تقاضا تأثیر مستقیم دارد.

چشم‌انداز آینده

تحلیل روند قیمت دلاری مسکن در تهران نشان می‌دهد که این بازار به‌رغم نوسانات کوتاه‌مدت، در بلندمدت تمایل به بازگشت به میانگین تاریخی خود دارد. این موضوع بیانگر آن است که اگرچه ارز و طلا طی ماه‌های گذشته بیشترین تقاضا را برای حفظ ارزش دارایی‌های داشته اما مسکن همچنان به‌عنوان یک دارایی امن در اقتصاد ایران محسوب می‌شود و در دوره‌های مختلف می‌تواند برای سرمایه‌گذاران جذابیت داشته باشد. با این حال، تأثیرپذیری از نرخ ارز و تورم نشان می‌دهد که تصمیم‌گیری در این حوزه نیازمند دقت و بررسی‌های جامع اقتصادی است.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
پزشکیان:اگر مسئولی اشتباهی کرد کمک کنیم آن را رفع کند و پرونده‌سازی نکنیم
وزیر جهاد کشاورزی: قیمت برنج داخلی به‌زودی متعادل می‌شود
رئیس سازمان اطلاعات سپاه: امنیت کشور در شرایط خوبی قرار دارد
فاجعه در بزرگراه پاکستان؛ واژگونی مرگبار اتوبوس در پنجاب
فداکاری در دل شب؛ ناجی‌ای که برای نجات 6 نفر جان باخت
کمبود نیروی کار ماهر؛ مهم‌ترین چالش صنعت کشور از نگاه کارفرمایان
نتانیاهو: اجازه ورود کامل کمک به غزه را نمی‌دهیم
انتقال پایتخت به سواحل جنوبی مخاطرات امنیتی ندارد
خروج ایران از NPT در واکنش به فعال‌سازی مکانیسم ماشه
برنامه کامل هفته‌های اول تا پانزدهم نیم‌فصل اول اعلام شد
خلافِ واقع!
استقلال و پرسپولیس مهرماه به ورزشگاه آزادی بازمی‌گردند
جهش فناوری در ایران؛ ساخت بازوی رباتیک فایبرکربنی برای صنعت خودرو
سودجویان در کمین‌اند؛ ارز و سیم‌کارت را فقط از مراکز مجاز تهیه کنید
رسانه ژاپنی: «زاهدی» کلید تقویت خط حمله «توکیو وردی» است
بارسلونا با پیروزی 3-1 گام نخست خود را محکم برداشت
ثبت احوال بدون مراجعه حضوری گواهی انحصار وراثت صادر می‌کند
راه اندازی مسیر دریایی خرمشهر-بصره برای زائران اربعین
دیلی تلگراف خبر داد: آتش‌بس در غزه تعارض آشکار دیدار ترامپ و استارمر
4 دلار میزان تخفیف نفتی ایران به چین
قانون‌گذاری برای سکوت یا مقابله با اخبار جعلی؟
نورویدئو | چهل روز گذشت
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: ارتباطات پایدار از ایران تا کربلا تامین می‌شود
حمله نظامیان صهیونیست به کشتی حنظله/حنظله چیست؟/جهاد اسلامی اقدام اسرائیل را محکوم کرد
محور هراز سه شب متوالی بسته می‌شود
قیمت خودرو امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از وعده پایان جنگ ها تا بمب‌های رادارگریز؛ تناقض بزرگ سیاست ترامپ
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 5 مرداد 1404
ناگفته‌های جنگ 12 روزه از زبان وزیر امور خارجه ایران
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از عفو نظام تا بازگشت به ترور؛ بهروز احسانی اسلاملو که امروز اعدام شد کیست؟
آخرین وضعیت پرونده قتل الهه حسین‌نژاد؛ بررسی اتهامات و مراحل قانونی
خشونت در فروشگاه آمریکایی؛ 11 نفر قربانی چاقوکشی شدند
«ابرقویی‌نژاد» پرسپولیسی شد
بورسا در محاصره آتش
نورنما | الگوگیری دختر کوچولو از خانم سحر امامی
تاخیر در اعزام، به مرگ کودک عقرب گزیده منجر شد
ارتش: در خط مقدم دفاع از ملت ایستاده‌ایم
قول رئیس دادگستری سیستان و بلوچستان درباره قطع دست گروهک جیش‌الظلم از منطقه +عکس و فیلم
ابهام استراتژیک در دیپلماسی هسته‌‌‌ای ایران
جریان های جدید سیاسی و نظامی در غرب آسیا
اولین سفر دریایی زائران اربعین از بندر خرمشهر به بصره جمعه شروع می‌شود
زمان و مکان مسابقه سوپرجام 1403 مشخص شد
همدلی مردم انگلیس با فلسطینیان افزایش یافت
اعدام 2 عضو گروه منافقین در تهران +تصاویر
روبیو: ترامپ پلیس جهان است!
احتمال ادامه تعطیلی چهارشنبه‌ها تا پایان تابستان
تجربه تعامل ایران و تروئیکای اروپا در پرونده هسته‌ای
استفاده از موبایل برای نمایندگان در صحن مجلس ممنوع شد
مسئله آب در ایران و گسست قدرت
X
آگهی تبلیغاتی