×
بین الملل
شناسه خبر : 218041
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/01/07 ساعت 09:27

نورنیوز بررسی می کند؛

چالش‌های جدید بغداد؛ چرا برخی مقامات عراقی در زمین آمریکا بازی می‌کنند؟

مواضع اخیر برخی مقامات عراقی درباره ایران، نشانه‌ای از فشارهای خارجی بر بغداد است. ادعای وزیر نفت این کشور درباره صادرات نفت ایران و اظهارات وزیر خارجه درباره مقاومت، بیش از آنکه ناشی از یک سیاست مستقل باشد، به نظر می‌رسد در راستای منافع آمریکا قرار دارد. آیا این رویکرد به سود عراق خواهد بود؟

نورنیوز-گروه بین الملل: اظهارات اخیر برخی مقامات عراقی، به‌ویژه وزیر نفت و وزیر خارجه این کشور، نشان‌دهنده چالشی جدی در سیاست منطقه‌ای بغداد است. درحالی‌که عراق طی سال‌های اخیر به‌واسطه حمایت‌های ایران از امنیت و یکپارچگی خود بهره‌مند شده، اکنون شاهد مواضعی است که به نظر می‌رسد بیش از آنکه برآمده از یک استراتژی ملی باشد، تحت تأثیر فشارهای آمریکا و تحولات منطقه‌ای قرار دارد.

ادعای وزیر نفت عراق مبنی بر استفاده ایران از اسناد جعلی برای دور زدن تحریم‌ها، نه‌تنها فاقد پشتوانه مستند است، بلکه تلاش آشکاری برای مشروعیت‌بخشی به سیاست‌های واشینگتن علیه تهران محسوب می‌شود. این در حالی است که ایران، برخلاف آمریکا که در برهه‌های حساس نقش مخربی در عراق ایفا کرده، همواره در مسیر تأمین امنیت و ثبات این کشور گام برداشته است.

بغداد و چالش تصمیم‌گیری میان ایران و آمریکا

تحولات اخیر منطقه، از تهاجمات رژیم صهیونیستی به غزه و لبنان گرفته تا نقش مستقیم آمریکا در حملات علیه یمن، فضایی را ایجاد کرده که عراق را در موقعیتی حساس قرار داده است. مواضع وزیر خارجه عراق، که تلاش دارد بغداد را از محور مقاومت جدا نشان دهد، در تضاد با واقعیت‌های میدانی و خواست عمومی مردم این کشور است.

تجربه جنگ با داعش نشان داد که امنیت عراق بدون همکاری منطقه‌ای، به‌ویژه با ایران، قابل تحقق نیست. اما اکنون برخی در بغداد، به‌جای تقویت این روابط، در مسیر تقویت روایت‌های واشینگتن گام برمی‌دارند. فواد حسین با اشاره به تهدیدات آمریکا علیه عراق و کشورهای منطقه، تلویحاً از فشارهای واشینگتن برای تغییر سیاست‌های بغداد سخن گفته است. این امر نشان می‌دهد که عراق، بیش از هر زمان دیگری، در معرض مداخله‌های مستقیم آمریکا قرار دارد.

نتایج احتمالی و لزوم تصمیم‌گیری مستقل بغداد

موضع‌گیری‌های اخیر بغداد در قبال ایران، بیش از آنکه راهبردی باشد، به نظر می‌رسد که نتیجه اشتباهات محاسباتی برخی از مقامات عراقی است. تصور اینکه ایران در منطقه تضعیف شده و آمریکا قادر به تحمیل سیاست‌های خود خواهد بود، یک تحلیل اشتباه است. مقاومت فلسطین، لبنان و یمن همچنان به‌عنوان یک قدرت تعیین‌کننده در معادلات منطقه‌ای نقش‌آفرینی می‌کند و ایران نیز، برخلاف تبلیغات آمریکا، جایگاه استراتژیک خود را حفظ کرده است.

از سوی دیگر، دل بستن به وعده‌های واشینگتن برای حفظ امنیت عراق، به‌ویژه پس از تجربه حضور نظامی آمریکا در این کشور، تصمیمی پرریسک خواهد بود. عراق باید از تاریخ خود درس بگیرد و به‌جای قرار گرفتن در مسیر سیاست‌های واشینگتن، دیپلماسی متوازن و مبتنی بر منافع ملی خود را دنبال کند. در غیر این صورت، تکرار تجربه‌های تلخ گذشته، همچون سقوط موصل و بحران‌های امنیتی، محتمل خواهد بود.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
صالحی امیری: کنسرت ارمنستان در تخت‌جمشید، دیپلماسی فرهنگی ایران را تقویت کرد
سرلشکرموسوی: سربازان شجاع ایران دشمنان را از اقدام خود پشیمان کرده‌اند
پزشکیان: رژیم صهیونیستی با حمله به ایران خیانتی بزرگ به دیپلماسی کرد
عراقچی با وزیر امور خارجه سوئیس دیدار کرد
زمان جشن روز تهران اعلام شد/ تورهای تهرانگردی فعال می‌شود
هاشمیان: به حمایت هواداران پرسپولیس نیاز دارم
رئیس دیوان عالی کشور: هوش مصنوعی به قضات در صدور آرای مستدل کمک کند
مدیرعامل توانیر: زمستان امسال شرایط بهتری را در تامین برق خواهیم داشت
آلمان: در تلاشیم تا فشار غرب بر روسیه را حفظ کنیم
معمار کشتار غزه در تریبون سازمان ملل؛ آزمون تازه وجدان جهانی
دستگیری یک نفر در انگلیس به اتهام حملات سایبری علیه فرودگاه‌های اروپا
حماس: حمله اسرائیل به ناوگان «صمود» تهدیدی خطرناک است
امضای یادداشت تفاهم همکاری بین سازمان انرژی اتمی ایران و «روس‌اتم»
هشدار وزیر دفاع سوئد به روسیه
ولایتی: مکانیسم ماشه به انزوای بیشتر اروپا در عرصه جهانی منجر خواهد شد
شهردار لندن : ترامپ نژادپرست است
پیش‌فروش و حراج سکه از هفته آینده آغاز می‌شود
اختلال در جی‌پی‌اس هواپیمای وزیر دفاع اسپانیا در نزدیکی روسیه
تسلیم استوارنامه سفیر جدید ایران در کوبا به رئیس جمهور این کشور
شفیع‌دوست 18 ساله و آینده روشن در سپاهان
دانشجویانی که مشکل سنوات تحصیلی دارند، اطلاع دهند
بازتاب سخنان رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های جهان
اهدای سه عضو جوان خویی به سه بیمار نیازمند
اسقاط 105 هزار دستگاه خودرو در 6 ماهه امسال
نقشه راه همکاری‌های ایران و اتحادیه اوراسیا در مسکو امضا شد
بازگشت گرد و خاک به تهران
ایران - چک | والیبال ایران در آستانه ثبت رکورد تاریخی
قیمت نفت بالا رفت
پزشکیان چهارمین سخنران جلسه امروز مجمع عمومی سازمان ملل
مهمانی دوستانه رنگ خون گرفت
افزایش 14 هزار بشکه‌ای تولید نفت در کشور
تاکید آفریقای جنوبی بر اقدام جهانی علیه نسل‌کشی رژیم اسرائیل
ماجرای شگفتانه وزارت اطلاعات چیست؟+فیلم
عملیات موفق آتش‌نشانان در مهار آتش‌سوزی خیابان ولیعصر+فیلم
کاهش مصرف ماهانه 5هزار تنی آرد با خروج اتباع غیرمجاز
عملیات موفق پلیس در کشف 935 کیلو حشیش
بسته شدن پل معروف نیومکزیکو به خاطر افزایش آمار خودکشی‌
انتخاب مجدد حسن یزدانی در کمیسیون ورزشکاران اتحادیه جهانی کشتی
قیمت لوبیا چیتی به شدت کاهش یافت
فعالیت بیش از 17 هزار داروخانه در کشور
اقتصادنگار | شلیک «ماشه»به بازار بی‌رونق سرمایه
«چت‌جی‌پی‌تی» دچار سکته مغزی شد!
حضور سه نویسنده ایرانی در نخستین دوره جایزه ادبی بریکس
ترامپ دیدار خود با سران کشورهای عربی و اسلامی را «نتیجه‌بخش» خواند
نورنما | رباتی که پابه‌پای انسان پینگ‌پنگ بازی می‌کند
اعتراض قاهره به استقرار دکل‌های مخابراتی اسرائیلی در مرز رفح
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهارشنبه 2 مهر 1404
رشد دوباره قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه 1 مهر +جدول
وزیر علوم: دانشجویان، نگران سربازی نباشند
شرط ایتالیا برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین
X
آگهی تبلیغاتی