×
بین الملل
شناسه خبر : 217561
تاریخ انتشار :

ویتکاف ادعا کرد: هدف ترامپ اعتمادسازی با ایران است

استیون ویتکاف نماینده ترامپ در خاورمیانه در مصاحبه با تاکر کارلسون جزییاتی از نامه رئیس‌جمهور آمریکا به رهبر انقلاب را فاش کرد و مدعی شد که هدف او اعتمادسازی با ایران است.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: استیون ویتکاف، نماینده آمریکا در امور خاورمیانه در مصاحبه با تاکر کارلسون مجری و کارشناس مشهور آمریکایی شامگاه جمعه به چندین موضوع از جمله مذاکرات آتش‌بس غزه که توسط اشغالگران ناکام ماند، موضوع هسته‌ای ایران و آینده عادی‌سازی روابط در منطقه اشاره کرد. 

ایران و اعتمادسازی 

ویتکاف با این ادعا که ایران نمی‌تواند به یک کشور هسته‌ای تبدیل شود، افزود: اگر تهران به بمب هسته‌ای دست پیدا کند، آنچه را او به عنوان «کره شمالی در خلیج فارس» توصیف کرد، ایجاد خواهد کرد. 

این مقام آمریکایی نسبت به دستیابی به راه حلی برای موضوع هسته‌ای ایران ابراز خوش‌بینی کرد و مدعی شد: اتفاق بعدی که با ایران می‌افتد این است که آنها از ارتش‌های نیابتی حمایت می‌کنند. اگر ما از شر این سازمان‌های تروریستی به عنوان تهدید خلاص شویم، در جای دیگری به عادی سازی اوضاع خواهیم رسید. 

فرستاده ویژه دونالد ترامپ در امور خاورمیانه همچنین اظهار داشت که گفت‌وگوهای آمریکا با ایران از طریق «کانال‌های پنهان، با واسطه چندین کشور و مسیرهای متعدد» همچنان ادامه دارد.

ویتکاف  مدعی شد: ترامپ آماده است تا فرصتی برای حل و فصل کامل مسائل با ایران ایجاد کند، به‌گونه‌ای که این کشور به عرصه جهانی بازگردد ... او می‌خواهد با ایران اعتمادسازی کند.

به ادعای او، ترامپ به‌دنبال جنگ نیست، اما در صورت لزوم از گزینه نظامی برای جلوگیری از وقوع آن استفاده خواهد کرد.

 ویتکاف ابراز امیدواری کرد که راه‌حلی برای مسئله هسته‌ای ایران پیدا شود.

او ضمن استقبال از این ایده که خود روزی در این گفتگوها مشارکت داشته باشد، گفت: «اقتصاد آن‌ها [ایران] زمانی شگفت‌انگیز بود. اما امروز آن‌ها را خفه می‌کند. نیازی نیست که این اتفاق بیفتند. آن‌ها می‌توانند به جامعه جهانی بپیوندند و ما می‌توانیم روابط بهتری داشته باشیم. این پیشنهاد جایگزینی است که رئیس‌جمهوری ترامپ ارائه می‌کند. من فکر می‌کنم او می‌خواهد با احترام با ایران برخورد کند و اگر امکانش باشد با آن‌ها اعتمادسازی کند.

لبنان و احتمال عادی سازی روابط با اسرائیل


فرستاده آمریکا همچنین با ابراز اعتقاد به اینکه لبنان ممکن است روابط با اسرائیل را عادی کند، گفت: منظور من از عادی سازی، یک معاهده صلح بین ۲ طرف است و این واقعا ممکن است، از جمله با سوریه.

استیو ویتکاف با اشاره به اینکه عدم حل مسئله غزه، دستاوردهای لبنان و جاهای دیگر را تهدید می‌کند، افزود تا زمانی که راه حلی برای وضعیت نوار غزه پیدا نشود، ناآرامی در منطقه را رد نمی‌کند. 

ویتکاف گفت: «بازگشت اسرائیلی‌ها به جنگ از برخی جهات مایه تاسف و از جهاتی ضروری است» و افزود: «من فکر می‌کنم به زودی آتش‌بس در غزه وجود خواهد داشت.» 

او فاش کرد:«من در نشست سران کشورهای عربی به همه هشدار دادم و پیشنهادی ارائه کردیم که به توافق صلح، خلع سلاح حماس و بحث در مورد صلح دائمی منجر شود. ممکن است بتوانیم از آنچه رخ داد برای واقعی‌تر کردن حماس استفاده کنیم.» 

وی ادامه داد: تنها راه حل برای مقابله با این درگیری جلب رضایت همه طرف‌ها و اطمینان از عدم تکرار آنچه است که در هفت اکتبر اتفاق افتاد.

شروط روسیه برای آتش‌بس با اوکراین

فرستاده ویژه ریاست جمهوری آمریکا به غرب آسیا روز شنبه تاکید کرد که روسیه به شرایطی برای آتش‌بس دائمی در خصوص درگیری در اوکراین نیاز دارد و خاطرنشان کرد که این یک «مسئله پیچیده» است. 

ویتکاف در مصاحبه با خبرنگار آمریکایی در پاسخ به این سوال که آیا معتقد است روسیه به دنبال حمله به کشورهای اروپایی است، گفت: «مطمئناً نه. چرا آنها باید این را بخواهند؟»

وی ادامه داد: آنها (طرفین درگیری) هرگز در مورد تعلیق مجدد حملات دریایی در دریای سیاه صحبت نکرده بودند، اکنون به آن نقطه رسیده‌ایم و تا یک هفته آینده اجرایی خواهد شد. 

ویتکاف در مورد کمک‌های آمریکا به اوکراین نیز گفت: «ما نمی‌توانیم برای همیشه پول بدهیم زیرا این کشور دفن می‌شود و در نهایت همانطور که می‌دانید در دولت این موضوع را مورد بحث قرار داده‌ایم و در نهایت چیزی که نمی‌توانید از عهده آن برآیید خطر هر نوع اقدام هسته‌ای، حتی اقدام هسته‌ای تاکتیکی است.»

این اظهارات در حالی است که نشست کارشناسان بین روسیه و ایالات متحده قرار است در تاریخ ۲۴ مارس در ریاض، پایتخت عربستان سعودی برگزار شود، همانطور که قبلاً توسط «یوری اوشاکوف»، دستیار رئیس جمهور روسیه گزارش شده بود، طرف روسی توسط «گریگوری کاراسین» و «سرگئی بسدا»، مشاور مدیر سرویس امنیت فدرال روسیه نمایندگی خواهد شد. انتظار می‌رود که مذاکرات بر ازسرگیری طرح دریای سیاه متمرکز شود.

ویتکاف همچنین گفت که مقامات کی‌یف با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در اوکراین موافقت کرده‌اند. 

این مقام آمریکایی خاطرنشان کرد: آنها با این موافقت کرده‌اند. در اوکراین انتخابات برگزار خواهد شد. 

وی افزود که «ولودیمیر زلنسکی»، رئیس جمهور اوکراین تا حد زیادی اذعان کرده است که کشورش به ناتو نخواهد پیوست.

حماس بدون سلاح 

ویتکاف همچنین با بیان اینکه حماس می‌خواهد برای همیشه در غزه بماند و امور این سرزمین را اداره کند، تاکید کرد که حکومت حماس بر غزه «غیرقابل قبول و غیرممکن» است و بر لزوم خلع سلاح آن تاکید کرد.

وی افزود: حماس می‌خواهد تا آخر زمان در غزه بماند و می‌خواهد بر نوار حکومت کند و این غیرقابل قبول است. 

ویتکاف در موضعی مداخله‌جویانه گفت: «آنچه ما در رابطه با حماس قبول داریم این است که آنها باید خلع سلاح شوند و سپس شاید بتوانند برای مدت کوتاهی در آنجا بمانند. 

وی افزود: اگر به حماس اجازه داده شود غزه را اداره کند، هر پنج، ۱۰ یا ۱۵ سال یکبار هفت اکتبر اتفاق می‌افتد.

فرستاده ترامپ در خاورمیانه همچنین گفت که واشنگتن در نشست اخیر سران کشورهای عربی پیشنهادی را به جنبش حماس ارائه کرده بود اما این جنبش روز بعد آن را رد کرد و ما رد آنها را غیرقابل قبول دانستیم... سه روز بعد اسرائیلی‌ها در غزه مداخله کردند و سپس مذاکرات از سر گرفته شد.

ویتکاف تاکید کرد که ایالات متحده در حال انجام مذاکرات غیرمستقیم با حماس است و مذاکرات با حماس با میانجیگری قطر انجام می‌شود. آمریکا در مورد امکان توقف حملات اسرائیل به نوار غزه و پایان دادن به درگیری کنونی از طریق گفت‌وگو تلاش می‌کند. 

این مقام آمریکایی خاطرنشان کرد که واشنگتن ادامه حضور حماس در نوار غزه را در صورت خلع سلاح قابل قبول می‌داند.

او گفت که معتقد است نتانیاهو می‌خواهد در صورت امکان زندانیان را بازگرداند، اما بر این باور است که فشار بر حماس تنها راه برای این کار است. 

ویتکاف خاطرنشان کرد:  نتانیاهو معتقد است که کار درستی انجام می‌دهد در حالی که در این زمینه مخالف افکار عمومی است زیرا افکار عمومی آنجا (در اسرائیل) خواهان بازگشت اسرای صهیونیست هستند.

وی ادعا کرد: ما اکنون در حال مذاکره هستیم تا شاید برخی از این حملات اسرائیل را متوقف کنیم و شاید این درگیری را از طریق گفت‌وگو حل کنیم. 

ویتکاف همچنین افزود: ما در تلاش هستیم تا برنامه‌های توسعه متفاوتی را برای غزه اجرا کنیم که ممکن است شامل بیان راه حل ۲ دولتی باشد یا نباشد. راه حل ۲ دولتی برای من به این معناست که چگونه می‌توان شرایط زندگی بهتری را برای فلسطینیان در غزه فراهم کرد. 

این مقام آمریایی در پاسخ به سوالی درباره خشم خیابانی اعراب از کشتار کودکان در غزه گفت: این یک عامل تعیین کننده است و می‌تواند منجر به ناآرامی شود. من فکر می‌کنم که امیدی برای آتش‌بس در غزه به زودی وجود دارد.

فرستاده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا ادامه داد: ما به یک نیروی امنیتی واقعی در غزه نیاز داریم تا به اسرائیل اطمینان دهد که در درازمدت در آنجا مشکلی نخواهد داشت. تنها راه حل برای مقابله با چالش درگیری، جلب رضایت همه طرف‌ها و عدم تکرار اتفاقات هفت اکتبر است.

 

 

 


اخبار مرتبط
ویتکاف ریاست هیات آمریکایی در مذاکرات با ایران را بر عهده خواهد داشت
سه‌شنبه 1404/01/19 ساعت 12:42
آکسیوس؛
ویتکاف ریاست هیات آمریکایی در مذاکرات با ایران را بر عهده خواهد داشت
به گفته یکی از مقام‌های آمریکایی، این مراودات بیشتر "مذاکره درباره قالب مذاکرات" بوده است؛ آمریکا کارآمدی را در اولویت قرار داده و ایرانی‌ها خواهان مذاکرات غیرمستقیم و آهسته هستند تا امکان اعتمادسازی و ارزیابی هدف نهایی آمریکا را داشته باشند.
مذاکرات روز شنبه در عمان؛ ایران چگونه ابتکار عمل را حفظ کرد؟
سه‌شنبه 1404/01/19 ساعت 12:03
نورنیوز گزارش می‌دهد؛
مذاکرات روز شنبه در عمان؛ ایران چگونه ابتکار عمل را حفظ کرد؟
مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در عمان، نشان از ابتکار عمل تهران در مدیریت دیپلماسی دارد. درحالی‌که ترامپ با عملیات روانی و روایت‌سازی رسانه‌ای، مذاکره مستقیم را تبلیغ می‌کند، ایران با تأکید بر میانجی‌گری عمان، مسیر مذاکرات را مطابق منافع خود هدایت کرده و از فشارهای سیاسی کاسته است.
رمزگشایی از پیام جدید کاخ سفید به ایران؛ تغییر واقعی یا فریب دیپلماتیک؟
شنبه 1404/01/02 ساعت 13:16
نورنیوز اظهارات جدید نماینده آمریکا در امور خاورمیانه را بررسی می‌کند؛
رمزگشایی از پیام جدید کاخ سفید به ایران؛ تغییر واقعی یا فریب دیپلماتیک؟
اظهارات جدید ویتکاف، نماینده ویژه ترامپ، نشان‌دهنده تمایل آمریکا به مذاکره با ایران بدون تهدید نظامی است، اما همچنان ابهامات زیادی باقی مانده است. راهبرد ترامپ بر ایجاد توافقی جدید با ایران متمرکز شده که از نظر ظاهری متفاوت اما در عمل می تواند ادامه سیاست فشار حداکثری باشد
لحن جدید ⁧‫ویتکاف‬⁩، سوء تفاهم‌ها را رفع نمی‌کند
شنبه 1404/01/02 ساعت 04:07
لحن جدید ⁧‫ویتکاف‬⁩، سوء تفاهم‌ها را رفع نمی‌کند
لحن جدید ⁧‫ویتکاف‬⁩، سوء تفاهم‌ها را رفع نمی‌کند چون تغییر رفتاری ایجاد نشده. ⁧‫آمریکا‬⁩ همچنان به‌دنبال ⁧‫مذاکره‬⁩ تحت فشار است. اگر واشنگتن خواهان راستی‌آزمایی هسته‌ای جدید است، اول باید شواهد واقعی از قصد ⁧‫ایران‬⁩ برای دستیابی به ⁧‫سلاح هسته‬⁩‌ای ارائه کند!
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
وضعیت آب و هوا امروز 12 اردیبهشت +وضعیت استانها
فرصت جدید ایران‌خودرو برای مشتریان دارای حساب وکالتی+جزییات و لینک ثبت نام
برنامه مسابقات امروز 12 اردیبهشت + پخش زنده
کار دست معلّم نیست
ساعت کاری ادارات تغییر خواهد کرد / جزئیات جدید از تصمیم دولت +فیلم
حمله موشکی یمن به شمال فلسطین اشغالی
خلاصه بازی منچستریونیاتد و اتلتیک بیلبائو +فیلم
سقوط تیم هوادار پس از 4 فصل + خلاصه بازی
مسکن ارزان‌تر با مشارکت مردمی؛ وقتی مردم بهتر از دولت می‌سازند
جاده چالوس 10 روز بسته می‌شود؛ ایمنی، اولویت راه‌سازی
طوفان خاک در راه است، اما خوزستان غافلگیر نمی‌شود
جدول گروهB جام جهانی فوتبال ساحلی پس از بازی های روز اول | 11 اردیبهشت
دستورات جدید ترامپ برای تحریم نفت ایران
جدول لیگ برتر در هفته بیست و هشتم پس از بازی های امروز 5 شنبه 11 اردیبهشت
خوابیدن کنار موبایل به مغز آسیب می‌رساند؟/ تأثیر گوشی‌های هوشمند بر کیفیت خواب
نورنما | سفر مجازی به پایتخت موسیقی جهان!/سنندج
آخرین جزییات انفجار در بندر شهید رجایی/ شناسایی 29نفر از جان‌باختگان حادثه بندر شهید رجایی
این‌گونه از هوش مصنوعی بپرسید / 7 اصل طلایی برای گرفتن پاسخ بهتر
صدها تروریست در سیستان و بلوچستان منهدم یا دستگیر شدند
مشکل مطهری با روحانیت چه بود؟
به دنیای نوجوانان نزدیک شویم؛ کلیدهای گفت‌وگو
نتیجه بازی فولاد (1) - چادرملو اردکان (1) | بازی در بارش سخت باران + خلاصه بازی
جنایت فجیع خانوادگی
نورنما | 12 اردیبهشت سالروز شهادت آیت الله مرتضی مطهری و روز معلم گرامی باد
پیام مدیرعامل فولاد مبارکه به مناسبت روز کارگر؛ تقدیر از دستان خستگی‌ناپذیر
نتیجه نهایی بازی پرسپولیس (3) مس رفسنجان (0) + خلاصه بازی | انتقام قرمز ها در باشگاه مس
هشدار هواشناسی: احتمال باران، باد شدید و صاعقه در تهران
تعویق مذاکرات رم؛ آیا پای اعتراض به دیپلماسی تهدید و تحریم در میان است؟
برد نفس گیر ایران در اولین دیدار؛ ایران(5) - موریتانی(4) + فیلم
برنامه بازی های بعدی تیم ملی ایران در جام جهانی فوتبال ساحلی 2025
ورود پزشکان به سامانه نسخه‌نویسی، دو مرحله‌ای شد
«گرگ پارسی» تاریخ‌ساز شد؛ پرافتخارترین بدنساز ایران در جهان!
بمب بزرگ استقلال؛ ماتزاری آمد؟ / باشگاه واکنش نشان داد
جنایت اسید پاشی در مدرسه
نخستین واکنش از شرکت سینا: "هیچ تقصیری نداریم"+ویدیو
آغاز فروش 2 محصول جدید سایپا دیزل + لینک ثبت نام
هشدار رسمی ایران در واکنش به رفتار های ضد و نقیض آمریکا
دفترچه سوالات کنکور 1404 رشته ریاضی و علوم انسانی منتشر شد
قیمت طلا و سکه امروز 11 اردیبهشت 1404
کارگران؛ طلایه‌داران تولید و افتخارآفرینی در صنعت کشور هستند
نورنما | روزت مبارک ای معلم، ای فراتر از کلام،تو را سپاس
آخرین جزئیات آتش‌سوزی گسترده در اراضی اشغالی/گسترش آتش ادامه دارد+فیلم
جهنم در سرزمین های اشغالی: وقتی اسرائیل از مهار آتش ناتوان ماند!
رونمایی از تعداد و سهمیه رشته‌ها در بیستمین بازی‌های آسیایی 2026
روایت گروسی از احتمال درگیری نظامی ایران و آمریکا
ابطال کارت سوخت خودرو های فاقد بیمه شخص ثالث
حرکت زیبای مهدی طارمی برای هموطنان عزادارش + فیلم
فرجام سارقان مسلحی که شبح مرگ بودند
برنامه مسابقات فوتبال و ورزش امروز 11 اردیبهشت + پخش زنده
فیلم کریستیانو رونالدو و عجیب‌ترین 3 دقیقه دوران فوتبالش
X
آگهی تبلیغاتی