×
اجتماعی
شناسه خبر : 217244
تاریخ انتشار :

مرثیه‌ برای دختری که دماوند را در آغوش کشید

دماوند، قله‌ای که همیشه نماد استقامت و پایداری بود، این‌بار شاهد وداعی تلخ شد. سارا خوشه‌چین، کوهنورد جسوری که در سرمای بی‌رحم ارتفاعات جاودانه شد.

نورنیوز - گروه ورزشی: دماوند، قله‌ای که همیشه نماد استقامت و پایداری بوده است، این‌بار شاهد وداعی تلخ شد. سارا خوشه‌چین، کوهنورد جسوری که با عشق به صعود گام در مسیر گذاشته بود، در سرمای بی‌رحم ارتفاعات جاودانه شد.

او نه‌تنها نمادی از توانمندی زنان ایرانی در عرصه‌های ورزشی بود، بلکه یادآور زنانی است که در علم، فناوری و دیگر میدان‌های دشوار، سقف‌های شیشه‌ای را شکسته‌اند. در آستانه نوروز، درحالی‌که طبیعت خود را برای تولدی دوباره آماده می‌کند، قصه‌ی سارا، قصه‌ی آرزوهایی است که در قله‌ها جا ماند، اما الهام‌بخش هزاران دختر ایرانی خواهد بود که رویاهایشان را در بلندای آسمان جست‌وجو می‌کنند.

نور نیوز-گروه ورزشی-نوروز نزدیک است. در شهرها، بوی شکوفه‌های بهاری در هوا پیچیده، مردم در تدارک سفره‌های هفت‌سین‌اند، اما در دل کوهستان، سکوتی سنگین حکم‌فرماست. دماوند، این کوه افسانه‌ای ایران، دیگر بار شاهد وداعی تلخ بود. سارا خوشه‌چین، کوهنوردی که با عشق به صعود، قدم در مسیر گذاشت، در سرمای استخوان‌سوز دماوند جاودانه شد.

سارا فقط یک کوهنورد نبود؛ او زنی از نسل جسور ایران بود، نسلی که بارها و بارها مرزها را درهم شکسته‌اند. همان نسلی که ناهید کیانی را به قهرمانی تکواندوی جهان رساند، که مریم میرزاخانی را بر فراز ریاضیات جهان نشاند. زنان ایرانی در سخت‌ترین میدان‌ها، از کوهستان‌های سر به فلک کشیده گرفته تا آزمایشگاه‌های علمی، تاریخ‌ساز بوده‌اند. سارا نیز در این مسیر، کوه را انتخاب کرد؛ مسیری که استقامت می‌خواست، ایمان می‌طلبید و گاهی نیز جان می‌گرفت.

اما کوه همیشه با کوهنوردانش مهربان نیست. در روزی که سارا راهی قله شد، بادهای وحشی و طوفان‌های برف، صعود را به کابوسی بی‌رحم تبدیل کردند. دمای هوا تا منفی ۴۰ درجه کاهش یافت، اکسیژن کمیاب شد، سرما در عضلات نفوذ کرد و بدن را از حرکت بازداشت. او و همراهانش جنگیدند، اما گاهی، کوه تصمیمش را گرفته است. و این بار، دماوند سارا را در آغوش کشید و دیگر بازنگرداند.

اکنون، بهار از راه می‌رسد، اما در خانه‌ای، نوروزی بی‌حضور دختری که عاشق زندگی بود، برپا خواهد شد. خانواده‌ای سفره‌ی هفت‌سین را می‌چینند، اما جای کسی خالی است که با اشتیاق از قله‌های آینده سخن می‌گفت. این سرزمین، قهرمانانی چون سارا را کم نداشته و نخواهد داشت. دخترانی که سقف‌های شیشه‌ای را می‌شکنند، که محدودیت‌ها را پس می‌زنند، که به بلندترین قله‌ها صعود می‌کنند؛ در کوه، در علم، در ورزش، در هر عرصه‌ای که نام ایران را بلندآوازه کند.

دماوند همچنان ایستاده است، سرفراز و صبور، همان‌گونه که زنان این سرزمین ایستاده‌اند. شاید بادهای بهاری، نام سارا را با خود به همه‌ی قله‌های دنیا ببرند، تا همه بدانند که راه او، راهی بی‌پایان است؛ راه زنانی که در اوج می‌مانند، حتی اگر دیگر بازنگردند.
 


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
نماینده اسکواش ایران یک قدم تا قهرمانی جهان فاصله دارد
توافقی به رنگ سلطه؛ اروپا در سایه آمریکا
سخنگوی دولت: چهارشنبه تعطیل نیست/ لایحه فضای مجازی علیه آزادی بیان نیست
کارگردان «جنگ ستارگان» گنجینه هنری‌اش را به نمایش می‌گذارد
برای شرکت در اجلاس روسای مجالس جهانی؛ قالیباف عازم ژنو شد
درخواست توبه تتلو در دست بررسی دادگاه
ترامپ: از ایران سیگنال‌های بدی دریافت می کنیم
رئیس‌جمهور مصر: کوچ اجباری فلسطینی‌ها خط قرمز ماست/رفح باید از سمت فلسطین نیز باز باشد
استرداد لایحه: شکست؟ عقب‌نشینی؟ یا حرکت به سمت حکمرانی گفت‌وگویی؟
تاکید پزشکیان بر ارتقای تعامل با کشورهای دیگر، بر مبنای منافع مشترک
موافقت رئیس‌جمهور با پس گرفتن لایحه مقابله با انتشار محتوای خبری خلاف واقع در فضای مجازی
ترامپ: کمک‌های امریکا به کودکان غزه دزدیده می‌شود!
«کلیشه‌های سیاسی» جان کودکان غزه را نجات نمی‌دهد
پیش‌فروش خودروی کوئیک GX_L از امروز آغاز شد
تعداد ثبت‌نام کنندگان اربعین در سامانه سماح از یک میلیون نفر گذشت! +لینک‌سایت
جولانی اولین انتخابات مجلس سوریه پس از سقوط اسد را بدون حضور مردم برگزار می‌کند!
نوراینفو | هنگام مراجعه به دادگاه یا دادسرا چه کنیم؟
قیمت دلار و سایر ارزها امروز دوشنبه 6 مرداد 1404
مجلس در هفته منتهی به اربعین حسینی تعطیل شد
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
مرزهای شرقی برای ورود زائران اربعین 1404 فعال شد
اوباما خواستار اقدام فوری برای جلوگیری از قحطی در غزه شد
نورنما | آتش‌سوزی در هواپیمای بوئینگ 737
آموزش‌وپرورش: مدارس حق ندارند دانش‌آموزان با نمرات پایین را ثبت‌نام نکنند
شلاق اقلیمی
راز قتل مادر و دختر ساکن طبقه هفتم
کشورهای کوچک و گام‌های بزرگ
4 کشته در تیراندازی بازار معروف بانکوک +فیلم
آغاز دریافت کارت ورود به جلسه آزمون استخدامی آموزش و پرورش +جزئیات
وزیر کار: همسان‌سازی حقوق بازنشستگان مردادماه انجام می‌شود
نورنما | علائم و درمان گرمازدگی
حسین ابرقویی با پرسپولیس به توافق رسید؛ امضای قرارداد به‌زودی انجام می‌شود
اتابک: خسارت خودروهای آسیب‌دیده در جنگ 12 روزه خارج از نوبت پرداخت می‌شود
دولت و آزمون مهم صداقت و شجاعت
عضو سابق منافقین پس از سال‌ها جنایت به سزای اعمالش رسید که بود؟
دستور اژه‌ای برای شناسایی عاملان حمله تروریستی به دادگستری زاهدان +عکس و فیلم حادثه
فریده شجاعی: شخصاً حسینی را دوست دارم و می‌خواستم بماند
قیمت خودرو امروز دوشنبه 6 مرداد 1404 +جدول
انتقاد شدید حجازی از مدیریت استقلال و از دست دادن حسینی
زلزله 4.9 ریشتری عسلویه بوشهر را لرزاند
مستند سازی جنایات و ثبت مستندات مربوط به تخلفات و جنایات بین المللی آغاز شده است+فیلم
پیش‌بینی دمای بالای 50 درجه در برخی مناطق کشور
تنها یک مانع برای پیوستن سرژ اوریه به پرسپولیس باقی مانده!+ عکس
قاتل در دادگاه پرونده الهه حسین‌نژاد: نمی‌خواستم او را بکشم، مرا جادو کرده بودند +عکس
اربعین را با بسته‌های اینترنتی ویژه و ارزان‌تر همراه اول تجربه کنید!
مداردیپلماسی | مذاکرات استانبول رونمایی از شمشیر بدون دسته اروپا
یکی از سرنشینان کشتی حنظله: هیچ تعهدی به تل‌آویو ندادیم
وزیر کشور: حدود یک میلیون افغانستانی به کشورشان بازگشتند +فیلم
یمن: مرحله چهارم محاصره دریایی رژیم صهیونیستی آغاز شد
کمک‌های ادعایی به غزه ممکن است باعث سقوط دولت نتانیاهو شود
X
آگهی تبلیغاتی