×
بین الملل
شناسه خبر : 217222
تاریخ انتشار :

اندیشکده چتم هاوس؛

حملات جدید آمریکا به حوثی‌ها ایران را پای میز مذاکره نمی‌نشاند

احتمال افزایش حملات حوثی‌ها به کشتی‌های آمریکایی و غربی و از سرگیری حملات پهپادی و موشکی علیه اسرائیل بیشتر می‌شود. همچنین بعید است که ایران مستقیماً تلافی کند. اگر هدف از حملات به یمن این باشد که تهران را به پای میز مذاکره بکشاند، احتمالاً موفق نخواهند شد.

حملات جدید آمریکا به حوثی‌ها، ایران را پشت میز مذاکره نمی‌نشاند

 بعید است که حملات هوایی و دریایی مجدد و بسیار گسترده تر ایالات متحده مانع فعالیت حوثی ها شود. آنها دوباره از مناطق کوهستانی یمن برای رفتن به زیر زمین و مخفی شدن استفاده خواهند کرد.اگر هدف از حملات ایالات متحده به یمن این باشد که تهران را به پای میز مذاکره بکشاند، احتمالاً موفق نخواهند شد.

اندیشکده چتم هاوس در گزارشی با عنوان «حملات جدید آمریکا به حوثی‌ها (انصارالله) ایران را پای میز مذاکره نمی‌کشد، اما می‌تواند خشونت‌های بدتری را ایجاد کند»، نوشت: حملات ایالات متحده علیه حوثی ها در یمن در ۱۵ مارس سنگین ترین حملات از زمان آغاز عملیات هوایی مشترک ایالات متحده و بریتانیا در ژانویه ۲۰۲۴ بود. این حملات همچنین اولین حملات تحت دولت جدید دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا بود. رئیس‌جمهور با ارسال پیامی روشن به تهران، پس از آن گفت که «هر شلیک حوثی‌ها به مثابه تیری که از سوی ایران شلیک شده، تلقی می‌شود».

این گزارش ادعا می‌کند که « این حملات و سخنان صریح ترامپ در خصوص ارتباط دادن حوثی‌ها به ایران تعجب آور نبود. یکی از مهم ترین پیامدهای جنگ‌های پس از حملات ۷ اکتبر ۲۰۲۳، افزایش اهمیت حوثی ها در محور مقاومت است. از ۷ اکتبر، صدها حمله آنها به کشتی های دریایی دریای سرخ، و پرتاب های پهپادی و موشکی متعدد علیه اسرائیل، عنصر مهمی از واکنش محور مقاومت به جنگ غزه را تشکیل داده است. در همین حال، سایر اعضای محور مقاومت در نتیجه تحولات چندماه اخیر ضعیف شده‌اند.»

در ادامه این نوشتار آمده است: حوثی‌ها تنها اعضای محور مقاومت هستند که طی سال گذشته شاهد تقویت موقعیت خود بوده اند. تداوم تکه تکه شدن دولت شناخته شده بین المللی یمن به این معنی است که قدرت سیاسی و نظامی حوثی ها همچنان مسلط است. پیش بینی قدرت آنها در دریای سرخ به آنها امکان حضور جهانی را داده و حملات آنها به خطوط کشتیرانی ( مرتبط با اسرائیل)، که آنها آن را در راستای همبستگی با فلسطینی ها توصیف می کنند، باعث شرمساری رژیم های عربی شده است، که انفعال نسبی‌ آنها در قبال تحولات غزه به منبع خشم مردم آنها تبدیل شده است. اما این اشتباه است که حوثی ها را صرفاً امتداد ایران توصیف کنیم. این تصور نمی تواند مبنای یک سیاست مؤثر باشد.

این گزارش با تاکید بر این گزاره که «درست است که حوثی‌ها بدون حمایت ایران در جایگاه امروزی خود قرار نخواهند داشت»، می افزاید: قدرت فزاینده حوثی‌ها به‌طور غیرقابل انکاری به نفع ایران است و شریکی برای آن در منتهی الیه جنوب غربی شبه جزیره عربستان فراهم می‌کند. هدف بلندمدت ایران این است که شاهد تثبیت و نهادینه شدن قدرت حوثی‌ها باشیم. از نظر عملی، این بدان معناست که ایران حوثی‌ها را تشویق می‌کند تا نقش منطقه‌ای مهم‌تری را در قالب محور مقاومت ایفا کنند.

در ادامه این گزارش ادعا شده: گفته می شود، بین منافع ایران و حوثی ها اختلاف نظر وجود دارد. به ویژه حوثی ها تحمل بسیار بیشتری در برابر خطر نسبت به تهران از خود نشان داده اند. پس از ۷ اکتبر، ایران نسبت به حملات حوثی‌ها در دریای سرخ تردید داشت، با این حال حوثی‌ها بدون توجه به این موضوع ادامه دادند. تحمل ریسک بالاتر آنها اولاً ناشی از اعتماد بیش از حد - ناشی از تسلط آنها در داخل یمن و توانایی آنها برای مقاومت در برابر حملات عربستان و امارات - و دوم به دلیل ایدئولوژی تهاجمی و گسترده آنها است.

نویسندگان این متن در ادامه ادعا می‌کنند که ایران در طول سال‌ها مراقب بوده که اقدامات خود را تنظیم و از رویارویی مستقیم با آمریکا و اسرائیل اجتناب کند. این نشان می‌دهد که ایران نسبت به برنامه تهاجمی حوثی‌ها، به‌ویژه در دریای سرخ، ملاحظاتی خواهد داشت. ترس این است که حوثی ها ایران را در دور جدیدی از خشونت درگیر کنند. علاوه بر این، در صورت فروپاشی آتش‌بس در یمن، احتمال حملات مجدد حوثی‌ها علیه عربستان سعودی و امارات افزایش می‌یابد و خطر بی‌ثباتی بیشتر منطقه و تهدید گرم شدن اخیر روابط تهران و ریاض را به دنبال خواهد داشت.

نویسندگان این گزارش می‌افزایند: ورود دولت دوم ترامپ این معادله را بیشتر تغییر می دهد. اگر حملات آمریکا منجر به تعلیق واردات سوخت از طریق بندر حدیده (یکی از چهار منبع اصلی درآمد حوثی‌ها) شود، آنها احتمالاً تعهد خود را به یک آتش‌بس فرامرزی عملی با عربستان سعودی کنار می‌گذارند. در بدترین سناریو، خصومت مستقیم بین حوثی ها و عربستان سعودی از سر گرفته خواهد شد. هر دو طرف تلاش کرده‌اند از شکستن آتش‌بس اجتناب کنند، اما در عمل چه کسی در نهایت اولین شلیک را انجام می‌دهد، به‌ویژه اگر آمریکا از حریم هوایی عربستان برای حمله به یمن استفاده کند.

این گزارش تاکید می‌کند: بعید است که حملات هوایی و دریایی مجدد و بسیار گسترده تر ایالات متحده مانع فعالیت حوثی ها شود. آنها دوباره از مناطق کوهستانی یمن برای رفتن به زیر زمین و مخفی شدن استفاده خواهند کرد. زیرساخت های آنها در حال حاضر در سراسر کشور، از جمله در مناطق متراکم شهری، پراکنده است. تأثیر اصلی این حملات این است که احتمال افزایش حملات حوثی‌ها به کشتی‌های آمریکایی و غربی و از سرگیری حملات پهپادی و موشکی علیه اسرائیل بیشتر می‌شود. همچنین بعید است که ایران مستقیماً تلافی کند. اگر هدف از حملات به یمن این باشد که تهران را به پای میز مذاکره بکشاند، احتمالاً موفق نخواهند شد.

نویسندگان این گزارش در پایان با بیان پیشنهاداتی مداخله جویانه می‌نویسند: اگر دولت ترامپ واقعاً می‌خواهد حوثی‌ها را تضعیف و در نهایت شکست دهد، باید با تلاشی واقعی و بلندمدت برای حمایت از صلح پایدار در یمن شروع کند. این امر مستلزم تقویت شورای رهبری ریاست جمهوری شناخته شده بین المللی، هم از نظر سیاسی و هم احتمالاً نظامی است. در غیاب یک جبهه قوی و متحد ضد حوثی، سیاست کنونی تنها باعث تسریع تجزیه یمن و طولانی شدن بی ثباتی آن می شود. آمریکا همچنین باید تلاش‌ها را برای مقابله با قاچاق سلاح و سوخت به حوثی‌ها تشدید و منافع اقتصادی حوثی‌ها را در خارج از یمن شناسایی و مسدود کند. صرف نظر از این، واشنگتن باید از اقدام در یمن بدون حداقل هماهنگی با متحدان منطقه ای خود در خلیج فارس، به ویژه امارات و عربستان سعودی اجتناب کند. حداقل، این دو کشور - که یک جنگ شکست خورده علیه حوثی ها را تجربه کرده اند - درک می کنند که چه استراتژی هایی با این گروه و به طور کلی در یمن جواب نمی دهد.


نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
آخرین جزئیات آتش‌سوزی گسترده در اراضی اشغالی/ناکامی صهیونیست‌ها در مهار آتش+فیلم
جهنم در سرزمین های اشغالی: وقتی اسرائیل از مهار آتش ناتوان ماند!
رونمایی از تعداد و سهمیه رشته‌ها در بیستمین بازی‌های آسیایی 2026
گروسی:ایران دنبال بمب اتم نیست/ نبود توافق می‌تواند منجر به درگیری نظامی شود
ابطال کارت سوخت خودرو های فاقد بیمه شخص ثالث
حرکت زیبای مهدی طارمی برای هموطنان عزادارش + فیلم
ضرب شست قانون به دو سارق هفت‌تیرکش
برنامه مسابقات فوتبال و ورزش امروز 11 اردیبهشت + پخش زنده
فیلم کریستیانو رونالدو و عجیب‌ترین 3 دقیقه دوران فوتبالش
فروش چلوکباب ارزان، یا فروش سَم؟
مدیوم شات | خداحافظی با شکوه هنرمند دوران ساز از صحنه و دوربین
نورنما | ضربه افسانه ای کنده به رئال از دیدگاه دوربین بارسلونایی ها
مشاهده دو قلاده پلنگ در پارک ملی بمو استان فارس + فیلم
در آستانه دور چهارم مذاکرات، آمریکا به دیپلماسی تهدید روی آورده است
حمایت شما یک دنیا ارزش دارد؛ واکنش رونالدو بعد از حذف النصر
فاز دوم آزادراه تهران-شمال چه زمانی افتتاح می شود؟
پرونده ویژه برای پیگیری قتل زن آرایشگر
پوستر اولین بازی ایران در جام جهانی فوتبال ساحلی
ظرفیت اروپا در مذاکرات؛ سازنده یا تخریبی؟!
تحلیلگر شبکه فاکس نیوز: حوثی ها مسبب سقوط جنگنده آمریکایی هستند + فیلم
منافع ملی، خط قرمز است
آیا تکاپوی دولت‌های اروپایی، حاکی از نزدیک بودن توافق ایران و آمریکاست؟
بحران پنهان در خانه بازنشستگان؛با حقوق فعلی فقط می‌شود زنده ماند!
رمز گشایی از ادبیات تهدید آمیز وزیر دفاع آمریکا در آستانه دور چهارم مذاکرات با ایران
توصیه پلیس فتا به حجاج برای سفر ایمن
«طرحی نو» لازم است
سازمان هواپیمایی با شرکت های متخلف برخورد خواهد کرد
پایان مأموریت مخفی موساد در ایران؛ از اعترافات تا اجرای حکم اعدام
خسارت های ناشی از زمین لرزه در رشتخوار
زمان و شیوه تغییر ساعت کاری ادارات اعلام شد +فیلم
بهمن صالح نیا، پیشکسوت نامدار ملوان بندر انزلی درگذشت + فیلم
وقتی تولید ثروت کمتر از دود سیگار مالیات می‌دهد!
مرثیه سرایی دیدنی "جناب خان" برای قربانیان حادثه بندر شهیدرجایی + فیلم
آخرین جزییات انفجار در بندر شهید رجایی/ روند شناسایی مفقودین و پرداخت دیه
کالابرگ 1404؛ تداوم یا توقف؛اعتبار جدید چه زمانی شارژ می شود؟
پیش‌فروش فوق‌العاده ایران‌خودرو در اردیبهشت +جزییات و لینک ثبت نام
تبریک سفارت روسیه به ایران
رقابت برای آینده: کنکور نوبت اول از صبح امروز آغاز شد!
وضعیت اب و هوا امروز 11 اردیبهشت + وضعیت استانها
در حسرت یک قرارداد دائم
اعلام جزئیات کامل هزینه نقل و انتقال خودرو در سال 1404
لامین یامال تاریخی ظاهر شد: ستاره بارسلونا با گل رؤیایی مقابل اینتر
توافق با ایران بسیار مهم است/ گفت‌وگوها به برخی جزئیات فنی رسیده‌
وزیر کار تکلیف کالابرگ را مشخص کرد
یمن: علیه ناو هواپیمابر وینسون آمریکا حمله پهپادی انجام دادیم
عکس های منتخب جهان، 30 آوریل 2025
شکست ناباورانه النصر مقابل کاوازاکی: پیروزی 3-2 برای تیم ژاپنی در نبرد آسیایی
عکس های منتخب ایران، چهارشنبه 10 اردیبهشت 1404
پایان فوتبال تماشایی ستارگان و درخشش یامال؛ بارسلونا (3) - اینتر (3) + خلاصه بازی
نورنما | طبیعت خشن و بسیار زیبای آبشار کردیت (کردی)
X
آگهی تبلیغاتی