×
اجتماعی
شناسه خبر : 217214
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/12/29 ساعت 14:46
ممنوع الخروجی را با این روش ها چک کنید

ممنوع الخروجی را با این روش ها چک کنید

سکوی «کاتب» سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، امکان اطلاع از وضعیت ممنوع الخروجی افراد را به صورت برخط و در هر ساعت از شبانه‌روز فراهم کرده است و شهروندان می‌توانند حتی در ایام تعطیل نیز از وضع ممنوع الخروجی خود مطلع شوند.

نورنیوز-گروه اجتماعی: ممنوع الخروجی تضمینی است که قانونگذار برای جلوگیری از فرار متهمان در موارد کیفری بر اساس قانون آیین‌دادرسی کیفری و در موارد حقوقی برای الزام فرد به انجام تعهد خود بر اساس قوانین مدنی و ثبتی در نظر گرفته است یا گاهی ممنوع الخروجی در اثر قرار ممنوعیت خروج از کشور صادر می‌شود و هر یک از دستگاه‌ها از جمله سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، سازمان امور مالیاتی، بانک‌ها، سازمان تعزیرات حکومتی و یا محاکم به صورت مستقل در نتیجه رسیدگی‌ها ممکن است فرد یا افرادی را ممنوع‌الخروج اعلام کنند.

اطلاع از ممنوع الخروجی افراد با ۳ روش

اکنون در دستگاه قضایی، اطلاع از ممنوع الخروجی افراد با سه روش صورت می گیرد. نخست اینکه اگر مدیون در سامانه شماره تماس تلفن همراه داشته باشد به محض ممنوع‌الخروج بودن برای وی پیامک ارسال و موضوع پرونده به وی اطلاع رسانی می‌شود. دوم اگر مدیون ثبت‌نام ثنا داشته باشه براساس ثنا اطلاع رسانی می‌شود و راه سوم این است که اگر شامل دو مورد مزبور نباشد یعنی مدیون شماره موبایل در سامانه اجرای اسناد رسمی نداشته یا در ثنا ثبت‌نام نکرده باشد، امکان جدیدی اخیرا سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ایجاد کرده و در سکوی کاتب به نشانی www.kateb.ir هر فرد قبل از اینکه به فرودگاه رجوع کند و سفر خارجی انجام دهد، می‌تواند با کد ملی در سامانه کاتب به بخش اجرای اسناد رسمی رجوع و استعلام بگیرد که ممنوع‌الخروج است یا خیر.

اخیرا نیز سخنگوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشوردرباره اینکه آیا استعلام وضع ممنوع الخروجی افراد در ایام نوروز نیز فعال است، اظهار کرد: استعلام ممنوع الخروجی به صورت برخط از طریق سکوی کاتب صورت می‌گیرد و استعلام در هر ساعت شبانه روز امکان پذیر است و در ایام نوروز مانند سایر ایام تعطیل به صورت شبانه روزی قابل استعلام است.

پیش از این هم سردار سعید منتظرالمهدی معاون فرهنگی اجتماعی و سخنگوی فراجا اعلام کرده بود که دریافت وضعیت ممنوع الخروجی به صورت سامانه‌ای و غیرحضوری امکان‌پذیر است و شهروندان می‌توانند افزون بر مراجعه به پنجره واحد خدمات فراجا(سخا)، با نصب و راه‌اندازی نرم‌افزار «پلیس من»، وضعیت ممنوع الخروجی خود را به صورت آنی بررسی و در صورت ممنوعیت در خروج از کشور، برای پیگیری موضوع به یکی از دفاتر گذرنامه مراجعه کنند.

البته قانون برنامه هفتم پیشرفت برای دستگاه قضا و فرماندهی انتظامی کشور تکالیفی به منظور ساماندهی وضعیت ممنوعیت خروج از کشور تعیین کرده است.

مطابق بند چ ماده ۴ قانون برنامه هفتم پیشرفت، «به‌منظور صیانت از حقوق شهروندی، قوه قضاییه مکلف است ممنوعیت خروج از کشور افرادی را که توسط محاکم قضایی صادر شده است ظرف ۲۴ ساعت از طریق سامانه ابلاغ الکترونیک قضائی (ثنا) با ذکر علت به اطلاع آنان برساند همچنین فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران مکلف است با رعایت بند (۳) ماده (۱۶) قانون گذرنامه مصوب دهم اسفند ۱۳۵۱ با اصلاحات و الحاقات بعدی، ممنوعیت خروج از کشور افرادی را که توسط محاکم یا سایر مراجع قانونی صورت گرفته است به آنان ابلاغ کند.»

براساس تبصره این ماده قانونی، «مواردی که به تشخیص قاضی با توجه به دلایل امنیتی، اطلاع ممنوعیت خروج از کشور به متهم مفسده دارد، از شمول این بند مستثنی است.»


ایرنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ویتکاف همراه با داماد ترامپ به دیدار پوتین آمد
عکس های منتخب ایران، سه شنبه 11 آذر 1404
کدام استان ها روز چهارشنبه 12 آذرماه دورکار و مدارس مجازی شدند
خبر بد در اردوی پرسپولیس
انتقال 18 زندانی ایرانی از کویت و گرجستان نهایی شد
قیمت‌گذاری خودروهای مونتاژی در اختیار شورای رقابت است
زهرا رحیمی؛ پرچمدار کاروان ایران در بازی‌های پاراآسیایی جوانان
پیشروی مجدد ارتش رژیم صهیونیستی در جنوب سوریه
تقدیر رئیس جمهور از راه‌اندازی سامانه ویژه ناشنوایان در آتش‌نشانی کاشان
رویکرد ترامپ، روسیه را به بهترین دوست هند تبدیل کرد
تعطیلی مدارس 3 شهرستان آذربایجان‌شرقی برای چندمین روز متوالی
بارش باران و برف در ارتفاعات پایتخت/هوای تهران سه درجه سرد می‌شود
وزارت خارجه واردکننده خودرو شد
شناسایی 62 درصد مبتلایان HIV در سال گذشته/ انتقال از مادر به نوزاد صفر شد
«پاپ لئو» تجاوزگری رژیم اسرائیل را محکوم نکرد
پوشش دربی با 16 دوربین
چرا نتانیاهو به دنبال مهندسی ترس است؟
مدارس و دانشگاه‌های قم چهارشنبه غیرحضوری شد
انگلیس: گذرگاه‌ها برای ارسال فوری کمک‌های بشردوستانه به غزه باز شود
مدارس و دانشگاه‌های اردبیل فردا تعطیل اعلام شد
تصمیم مهم سران قوا برای کالاهای اساسی
خطر غرق‌شدگی در گرداب خودی و غیرخودی
سام درخشانی هم استعفا کرد
گروسی: آژانس هنوز از تاسیسات آسیب‌دیده ایران بازدید نکرده است
درخواست نتانیاهو از سوریه برای ایجاد منطقه خالی از سلاح
آتش در توسکستان مهار شد
عیادت عارف و نماینده رهبری از معاون رئیس جمهور + علت حادثه مشخص شد+اعلام زمان خاکسپاری
رئیس سی‌و‌هفتمین نمایشگاه کتاب تهران منصوب شد
عوارض شهری از تاکسی‌های اینترنتی غیرقانونی اعلام شد
مترو و اتوبوس رایگان برای بانوان در روز زن
بازگشت وضعیت قرمز در هوای تهران
افزایش بی‌سابقه قیمت تخم‌مرغ در سایه ضعف نظارت بازار
تداوم رایزنی‌های دیپلماتیک مدیرکل آژانس اتمی و سفیر روسیه درباره موضوع هسته‌ای ایران
تهران چهارشنبه 12 آذرماه تعطیل نیست
چین با چاپ سه‌بعدی موتور توربوجت ساخت
پاپ: خاورمیانه برای رد خشونت به رویکردهای جدید نیاز دارد
موگرینی بازداشت شد
فیلترینگ به شکل فعلی، صحیح نیست ؛ با کالابرگ، قدرت خرید مردم حفظ می‌شود
افتتاح پست فرماندهی مشترک پدافند هوایی آمریکا و بحرین
مدارس قم روز چهارشنبه غیرحضوری شد
جزئیاتی از ام‌آرآی مشکوک و ابهام تازه در سلامت ترامپ
نورنما | ریو در آتش شادی فلامینگویی‌ها غرق شد
با تکیه بر پشتکار افراد دارای معلولیت و مردم ایستاده‌ایم تا ایران را بهتر بسازیم
شکاف 20 میلیونی بنزین و ضرورت اتخاذ تصمیمات سخت
میانگین فاصله بین ازدواج تا اولین فرزند در ایران 4 و نیم سال است
فیلم‌ حملۀ اسرائیل به فرماندهی سپاه جعلی است
رئیس کل سازمان نظام پزشکی از سوی رئیس‌جمهور منصوب شد
سه تا 10 سال حبس برای آتش زدن عمدی جنگل‌ها
افزایش 5 درصدی قیمت برنج ایرانی نسبت به ماه قبل
فردا مدارس، دانشگاه ها و ادارت تهران دایر است
X
آگهی تبلیغاتی