×
بین الملل
شناسه خبر : 216788
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/12/26 ساعت 13:01
بررسی ابعاد تجاوز آمریکا و انگلیس به یمن؛ باتلاقی در انتظار ترامپ

بررسی ابعاد تجاوز آمریکا و انگلیس به یمن؛ باتلاقی در انتظار ترامپ

در اقدامی غیرقانونی و ناقض حاکمیت ملی یمن، ایالات متحده و انگلیس حملات گسترده‌ای را علیه این کشور آغاز کردند که به شهادت و مجروحیت ده‌ها غیرنظامی انجامید. مقامات یمنی این تجاوز را محکوم کرده و از پاسخ قاطع خبر داده‌اند.

نورنیوز - گروه بین الملل:  در اقدامی غیرقانونی و ناقض حاکمیت ملی یمن، ایالات متحده و بریتانیا حملات گسترده‌ای را علیه این کشور آغاز کردند که به شهادت و مجروحیت ده‌ها غیرنظامی انجامید. مقامات یمنی این تجاوز را محکوم کرده و از پاسخ قاطع خبر داده‌اند.

ایالات متحده و بریتانیا در عملیاتی مغایر با قوانین بین‌المللی، حملات هوایی گسترده‌ای را به خاک یمن انجام دادند که منجر به شهادت و جراحت تعداد زیادی از غیرنظامیان شد. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، اعلام کرد این عملیات به دستور مستقیم او و با هدف «اقدامی قاطع و قدرتمند» صورت گرفته است. فرماندهی مرکزی آمریکا (سنت‌کام) نیز این حملات را آغازگر یک سلسله عملیات نظامی در یمن توصیف کرد. مارکو روبیو، وزیر امور خارجه ایالات متحده، اظهار داشت که واشنگتن حملات جنبش انصارالله علیه نیروهای آمریکایی و کشتی‌های تجاری در دریای سرخ را بیش از این تحمل نخواهد کرد.

در مقابل، واکنش یمن سریع و قاطع بود. شبکه المیادین به نقل از خبرنگار خود در صنعا گزارش داد که ارتش یمن در حال آماده‌سازی برای پاسخی گسترده به این تجاوز است. مجمع علمای یمن نیز در بیانیه‌ای رسمی، مقابله با این حملات را وظیفه دینی و شرعی دانست. یکی از اعضای دفتر سیاسی انصارالله در گفت‌وگو با شبکه العربی قطر تأکید کرد که این تجاوز بدون پاسخ نخواهد ماند. وب‌سایت آکسیوس نیز به نقل از مقامات آمریکایی تأیید کرد که این حملات تنها گام نخست از یک برنامه نظامی طولانی‌مدت است.

ادعای واهی علیه انصارالله  

ایالات متحده و بریتانیا مدعی‌اند این حملات صرفاً علیه انصارالله، گروهی که آن را «تروریستی» می‌خوانند، انجام شده است. اما انصارالله بخشی جدایی‌ناپذیر از ساختار سیاسی و دفاعی یمن است و سازمان ملل متحد نیز این جنبش را به‌عنوان نماینده رسمی دولت یمن در مذاکرات به رسمیت می‌شناسد. واکنش هماهنگ ارتش، علما، سران قبایل و جریان‌های سیاسی یمن به این تجاوز، این واقعیت را تأیید می‌کند. افزون بر این، گزارش‌ها حاکی از آن است که بیشتر قربانیان این حملات غیرنظامیان، از جمله زنان و کودکان، بوده‌اند که ادعای هدف‌گیری پایگاه‌های نظامی یا سیستم‌های موشکی را زیر سؤال می‌برد و ضرورت واکنش جهانی به این جنایت را برجسته می‌سازد.

تکرار تجربه شکست‌خورده  

ترامپ با این عملیات درصدد نمایش اقتدار نظامی و ارسال پیامی به رقبایی چون ایران، روسیه و چین است. با این حال، تاریخ نشان می‌دهد که تجاوزات پیشین آمریکا و بریتانیا به یمن، از جمله حملات یک‌ساله با پیشرفته‌ترین تسلیحات، به نتیجه‌ای جز ناکامی منجر نشده است. مقامات این دو کشور خود اذعان کرده‌اند که موشک‌های گران‌قیمتشان نتوانسته‌اند بر پهپادهای ارزان‌قیمت یمن غلبه کنند. توقف عملیات یمن در دریای سرخ نیز نه با فشار نظامی، بلکه با برقراری آتش‌بس در غزه محقق شد. این اقدام جدید نیز تکرار همان استراتژی ناکارآمد است و جز شکست، دستاوردی برای متجاوزان نخواهد داشت؛ به‌ویژه آنکه متحدان منطقه‌ای آمریکا، از جمله عربستان سعودی، از مشارکت در این عملیات خودداری کرده‌اند.

بهانه امنیت دریایی و واقعیت میدان  

ترامپ این حملات را در راستای تأمین امنیت تجارت دریایی توجیه می‌کند، اما شواهد ۱۶ ماه گذشته نشان می‌دهد که امنیت دریای سرخ با مهار رژیم صهیونیستی و نه تشدید درگیری‌ها برقرار می‌شود. یمن از ابتدا اعلام کرده که عملیاتش در دریای سرخ صرفاً در حمایت از فلسطین و برای شکستن محاصره غزه است و تنها کشتی‌های مرتبط با اسرائیل را هدف قرار می‌دهد. محمد عبدالسلام، سخنگوی انصارالله، نیز تأکید کرد که ادعای تهدید کشتیرانی بین‌المللی از سوی یمن نادرست است و هدف صرفاً فشار بر اسرائیل برای رفع محاصره غزه است. این حملات نه‌تنها به امنیت کمک نمی‌کند، بلکه با نظامی‌سازی دریای سرخ، تجارت جهانی را با چالش‌های جدی مواجه خواهد ساخت.

ناکامی در حمایت از صهیونیست‌ها  

ترامپ مدعی است که این عملیات برای تأمین امنیت رژیم صهیونیستی انجام شده است، اما این اقدام نه‌تنها به هدف خود نمی‌رسد، بلکه با تشدید مقاومت یمن و فلسطین، اوضاع را برای اسرائیل وخیم‌تر می‌کند. یمن بارها اعلام کرده تا رفع محاصره غزه به حمایت از فلسطین ادامه خواهد داد. حزام الاسد، از رهبران انصارالله، و شورای عالی سیاسی یمن نیز بر این موضع تأکید کرده‌اند. حتی رسانه‌های صهیونیستی مانند یدیعوت آحارنوت هشدار داده‌اند که این تجاوز، حملات موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی را از سر خواهد گرفت.

 تداوم سیاست ایران‌هراسی  

ترامپ در ادامه رویکرد پیشینیان خود، ایران را متهم به حمایت از یمن کرده و هشدارهایی علیه تهران صادر نموده است. پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا، نیز مدعی شد که حملات یمن با پشتیبانی ایران صورت می‌گیرد.

این در حالی است که ایران بارها تأکید کرده حمایت از مقاومت را افتخار خود می‌داند، اما گروه‌های منطقه‌ای به‌صورت مستقل عمل می‌کنند. این اتهامات به نظر می‌رسد بیش از آنکه واقعی باشد، تلاشی برای توجیه شکست احتمالی در یمن و فشار بر ایران در راستای سیاست‌های حداکثری باشد؛ سیاستی که بارها ناکارآمدی خود را نشان داده است.

سرنوشت محتوم متجاوزان  

تجاوز به یمن، ایالات متحده و بریتانیا را در باتلاقی گرفتار خواهد کرد که جز ناکامی و رسوایی دستاوردی برایشان ندارد. مقاومت یمن نشان داده که در برابر فشار تسلیم نمی‌شود، اما این امر مسئولیت کشورهای اسلامی و نهادهای بین‌المللی را برای حمایت از یمن و مقابله با یک‌جانبه‌گرایی آمریکا سلب نمی‌کند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
والیبالیست های جوان ایران قهرمان بازی های آسیایی بحرین شدند
صابر کاظمی از دنیا رفت/کمیسیون پزشکی، مرگ مغزی صابر کاظمی را تأیید کرد
پاسخ کوبنده بوکسور لبنانی به لگدمال کردن پرچم اسرائیل
یونیسف خواستار آتش بس فوری در سودان شد
لیست 45 نفره برای مدیریت نوار غزه
مدال طلای جودو بر گردن مهسا شکیبایی
ادعای تازه گروسی درباره غنی‌سازی اورانیوم در ایران
جنگ با لبنان، عواقب بدی برایتان دارد
عراقچی: دیپلماسی زیر آتش جنگ هم برقرار بوده اما مذاکره با قُلدری متفاوت است
شهادت 104 فلسطینی از شب گذشته تاکنون
اتحادیه اروپا خواستار احترام به آتش‌بس در غزه شد
اعلام جرم علیه تهیه‌کننده و مجری برنامه منتشرکننده ادعاهای فائزه هاشمی
اوکراین 2 پالایشگاه نفت روسیه را هدف قرار داد
نورنما | اشتباه ترامپ، نخست‌وزیر ژاپن را هم سرگردان کرد
نورنما | اشتباه ترامپ، نخست‌وزیر ژاپن را هم سرگردان کرد
اعلام محدودیت‌های ترافیکی از 7 تا 10 آبان در برخی از جاده‌های کشور
نورنما | اشتباه ترامپ، نخست‌وزیر ژاپن را هم سرگردان کرد
تصویب سه روز جدید در تقویم رسمی کشور
نخست وزیر مجارستان: اروپا باید با مسکو مستقیم مذاکره کند
روایت ترامپ از درگیری کوچک در هیروشیما و ناکازاکی!
صعود تاریخی بازارهای سهام آسیا
تحرکات جدید نظامیان اسرائیلی در جنوب لبنان
شرایط اعطای فرزندخواندگی اعلام شد+ جزئیات
تاریخ سازی پدیده تنیس روی میز ایران در بحرین
پوتین: یک اژدر هسته‌ای آزمایش کردیم
فرصت یک هفته‌ای پزشکیان به دو دانشگاه برای ارایه برنامه عملیاتی
10 عرضه اولیه در بورس تا پایان سال
پرواز لامرد – کویت برقرار شد
تشکیل پرونده قضایی برای فائزه هاشمی
دولت انگلیس: ایران از جبهه پولیساریو حمایت نمی‌کند
حماس: رژیم اسرائیل به دنبال ناکام گذاشتن طرح ترامپ است
آغاز توزیع کارت آزمون وکالت 1404 از 12 آبان
آغاز سرشماری سراسری حیات‌وحش در کشور
حمله تروریستی به خودروی امنیتی در پاکستان با 6 کشته و 14 زخمی
پاکستان نقض آتش‌بس غزه را به شدت محکوم کرد
هشدار وزیر اقتصاد به بانک‌های ناتراز: آینده‌ای شبیه «آینده»!
بازگشت داوطلبانه زنان پلیس به مرکز 110 پس از حمله موشکی
علت غرق شدن ماهیگیران دیلمی چه بود؟
برنز ارزشمند آلما حسینی در رقابت‌های جهانی وزنه‌برداری
ترامپ: فردا با «شی» دیدار می‌کنم
سایه اخراج بر سر مجیدی
پاکستان شکست مذاکرات با افغانستان را اعلام کرد
قدردانی دبیر شورای عالی امنیت ملی از شهردار تهران
میانگین سن افراد در ایران به 35 سال رسید
وزیر نفت: فعلاً خبری از گرانی بنزین نیست
نورنما | قهرمانان مصنوعی
«ریودوژانیرو» به منطقه جنگی تبدیل شد
لرزه‌خیزترین استان کشور در مهرماه کدام است؟
برخورداری از فیبر نوری نیازمند هزینه جدید مشترکان نیست
تحریم‌ها در حوزه دارو اثر دارد اما فعلا وضع‌ از گذشته بهتر است
X
آگهی تبلیغاتی