×
اجتماعی
شناسه خبر : 216786
تاریخ انتشار :

کشف غاری تاریخی در حیاط خانه‌‎ای در کاشان!

کشف یک غار آهکی جدید و منحصر به فرد در حیاط خانه‌ای روستایی در کاشان، توجه غارنوردان و کارشناسان را به خود جلب کرد؛ این غار دارای دالان‌ها و تالارهای شگفت‌انگیز بوده و به سرعت در حال بررسی و نقشه‌برداری است.

نورنیوز-گروه اجتماعی: یک اتفاق جالب و کم‌نظیر در خانه‌ روستایی یک شهروند اهل کاشان به کشف یک غار جدید منجر شد. این غار که در منطقه‌ای مملو از اسرار کشف شده، توجه بسیاری از علاقه‌مندان به طبیعت و غارنوردی را جلب کرده است.

آغاز داستان کشف غار

ماجرا از ترکیدگی یک لوله آب در حیاط خانه «رضا محلوجی» شروع شد. این حادثه باعث فرونشست بخشی از حیاط شده و به شکل غیرمنتظره‌ای دهانه‌ای به یک فضای ناشناخته باز شد. آب که پیش‌تر سطح حیاط را فراگرفته بود، به ناگهان ناپدید شد و تنها یک سوراخ کوچک باقی ماند.

مشاهده‌ها و بررسی‌های اولیه

کارشناسان و غارنوردان به بررسی این دهانه ناشناخته پرداختند و مشخص شد که این مکان، یک غار آهکی جدید با ساختاری ویژه است. این غار دارای دو طبقه، چندین تالار و دالان به طول ۵۰ متر است. ارتفاع یکی از دالان‌های عمودی نیز حدود ۱۰ متر تخمین زده شده است. این ویژگی‌ها باعث شد که غار، مورد توجه کارگروه غارشناسی ایران قرار گیرد.

نقشه‌برداری تخصصی

جواد نظام‌دوست، عضو انجمن غار و غارنوردی ایران بیان داشت که پس از کشف این غار، گروهی از غارنوردان استان البرز به بررسی و نقشه‌برداری پرداختند. حدود ۳۵۰ تا ۴۰۰ متر مربع از غار تاکنون نقشه‌برداری شده و این غار، به دلیل کاهش سطح آب‌های زیرزمینی، یکی از چشمه‌های موجود خود را از دست داده است.

ویژگی‌ها و اهمیت غار جدید

این غار با توجه به نهشته‌های آهکی و ساختار طبیعی، از حساسیت بالایی برخوردار است. نظام‌دوست اشاره کرد که این نوع غارها به دلیل ارزش‌های علمی و زیستی، باید تحت حفاظت ویژه قرار گیرند و برای گردشگری عمومی مناسب نیستند.

چالش‌های مالکیت و حفاظت

با مطرح شدن موضوع مالکیت غار میان دولت و صاحب خانه، رضا محلوجی تصمیم گرفت از ورود افراد به خانه جلوگیری کند. اکنون کارگروه غارشناسی کشور در حال بررسی وضعیت این غار و درجه‌بندی حفاظتی آن است. این بررسی‌ها براساس برنامه‌های پیشنهادی اتحادیه جهانی غارنوردی انجام می‌شود.
بر اساس طبقه‌بندی حفاظتی، غارها به چهار درجه تقسیم می‌شوند. غارهای درجه یک برای تحقیقات علمی و حفاظت زیستی استفاده می‌شوند و ورود به آن‌ها ممنوع است. غارهای درجه دو محدودیت‌های خاصی دارند و به مطالعه بیشتری نیازمندند. غارهای درجه سه مناسب گردشگری هستند و غارهای درجه چهار آزادی بیشتری برای استفاده دارند. کارگروه ایران در حال بررسی این غار برای تعیین درجه حفاظتی مناسب است.
در نشست اخیر کارگروه، پیشنهاد شد که این غار با عنوان «غار محلوجی» نامگذاری شود. اما رضا محلوجی، مالک و کاشف غار، مخالفت خود را با این پیشنهاد اعلام کرد.


نورنیوز
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
فاجعه انسانی در غزه؛ 16 هزار کودک شهید شدند
حمایت ویژه وزارت آموزش از دانشگاه فرهنگیان کلید خورد
شایعه یا رقابت؟ ماجرای داغ تکواندو بانوان
4 ساعت خاموشی برق در روز؛ مردم در بلاتکلیفی و سردرگمی
کلید اولیه کنکور نوبت اول 1404 منتشر شد
قیمت روز سکه و طلا دوشنبه 15 اردیبهشت ماه 1404 + جدول قیمتها
ضرب و شتم معلم زرندی در کلاس درس
افزایش سقف‌ انتقال وجوه بانکی؛ بانک مرکزی یک گام جلوتر رفت
مدارس شیفت بعدازظهر تعطیل شدند؛ گرد و غبار در ایلام
بازگشت آلکاتراز؛ ترامپ به دنبال زندانی برای خشن‌ترین‌ها
تابستان بدون خاموشی؛ ادارات ملزم به استفاده از انرژی خورشیدی شدند
خبر خوش برای دانشجویان؛ بن کارت دانشجویی از راه رسید
کدام خانوارها از فهرست دریافت‌کنندگان یارانه خارج خواهند شد؟
نورنما | نبرد غیر قابل باور خدنگ و مار!
وقتی که قالیباف از بیان حقیقت خجالت می کشد!
واکسن پنج‌گانه ایرانی؛ نماد اقتدار علمی در حوزه سلامت
پلنگ ماده و توله‌اش در املش دیده شدند + عکس
قیمت خودرو امروز 15 اردیبهشت 1404 + جدول قیمتها
حج؛ هندسه‌ای الهی برای نظم جهانی/ چرا رمز نجات امت، در طواف و رمی نهفته است؟
پرواز به دیار وحی آغاز شد؛ حج 1404 کلید خورد + فیلم
فرصت تازه برای اجاره‌نشین‌ها؛ شروع دوباره ثبت‌نام وام ودیعه
آخرین وصیت پاپ فقید برای کودکان مظلوم غزه
پایان کار طارمی در اینترمیلان؛ جدایی قطعی مهاجم ایرانی
«قاتل بی‌رحم» در واقع یک دانشجوی هنر بود!
جمکران میزبان تصمیم‌سازان کشور شد
درگیری نیمه‌شب در ایرانشهر
پایان کابوس پنج‌ساله؛ قلندرزهی در تور امنیتی گرفتار شد!
بازار جهانی نفت آتش گرفت!
فروش ویژه ایران خودرو در اردیبهشت؛تارا و دنا برای پرجمعیتها! +لینک ثبت نام
نبرد پیچیده ساحلی بازان ایران و پرتغال ؛ برد، یعنی بازی با برزیل! پخش زنده از ساعت 20
تاج گذاری حسین یزدانی با دو مدال؛ ایران بر قله وزنه‌برداری + صحبت های یزدانی
رئال مادرید با برد سلتاویگو به استقبال الکاسیکو رفت+ خلاصه بازی و جدول
بقائی:سیاست ایران مبتنی بر حسن همجواری و دوستی با همه کشورهای منطقه است+فیلم
وقت گردگیری ویترین ملّی کتاب است
دو فوریتی | «شوگرها»به میدان می آیند هم «ددی» و هم «مامی»
زباله‌گردی در پایتخت زیر ذره‌بین مدیریت شهری قرار می گیرد
کارمزد کارت به کارت چقدر افزایش یافت؟
اعلام جزییات متناسب سازی، پرداخت حقوق و معوقات در اردیبهشت ماه
صرفه جویی تابستانی؛ ساعت ادارات تغییر می کند
تصادف مرگبار سحرگاهی در بزرگراه «امام علی»
برنامه مسابقات ورزشی و فوتبال امروز 15 اردیبهشت + پخش زنده
تاریخ جدید انتشار GTA 6 اعلام شد
وضعیت آب و هوا امروز 15 اردیبهشت +وضعیت استانها
جنگنده‌های آمریکایی جنوب صنعاء را هدف قرار دادند +فیلم
ایدئولوژی، بروکراسی و شطرنج قدرت
پیش‌فروش ایران خودرو برای فصل پاییز آغاز شد
جهانی شرمسار گرسنگان غزه!
انفجارهای کندرو
یمن در اقدامی کم سابقه آسمان اسرائیل را بست!
غیر حضوری شدن مدارس 14 شهرستان به علت گرد و غبار
X
آگهی تبلیغاتی