×
اقتصادی
شناسه خبر : 215357
تاریخ انتشار : جمعه 1403/12/17 ساعت 08:05

نورنیوز بررسی می کند

وضعیت بازار کالاهای اساسی در ماه رمضان

با توجه به ماه مبارک رمضان همزمان با نزدیکی به ایام عید تامین کالاهای اساسی از مهم ترین موضوعات این روزها است. مسئولان دولتی با تکذیب ادعای کمبود کالاهای اساسی در بازار اعلام کردند که کالا به وفور در بازار وجود دارد.

نورنیوز-گروه اقتصادی: وزیر جهاد کشاورزی شایعات کمبود کالا در بازار را رد کرد و گفت: برخی شایعات رسانه‌ای مبنی بر کمبود اقلامی مانند برنج و جو، ناشی از جوسازی‌های نادرست است .در حال حاضر کشتی‌های متعددی حامل این کالاها در بنادر کشور منتظر ترخیص هستند و به محض تأمین منابع مالی از سوی بانک مرکزی، کالاها وارد بازار خواهند شد.

«نورنیوز» در این گزارش وضعیت تامین کالاهای اساسی برای ماه رمضان و ایام عید را بررسی کرد.

***عرضه گسترده گوشت قرمز در بازار

رئیس شورای تامین دام از افزایش عرضه دام کشتاری گوسفندی و گوساله در کشور خبر داد و پیش بینی کرد: قیمت گوشت قرمز در اواسط ماه مبارک رمضان کاهش یابد.

این در حالی است که گوشت قرمز در یک هفته گذشته گرانتر شده است.

منصور پوریان با اشاره به واردات 180هزار تن گوشت گوساله و گوسفندی گفته با توجه به افزایش عرضه دام، نزدیک به پنج درصد کاهش قیمت گوشت قرمز داریم که چندان تاثیرگذار نبوده است، به طوری که هنوز در بازار شاهد قیمت های غیر منطقی برای بعضی از قطعات گوشت گرم به‌ویژه گوسفندی هستیم.

کالاهای+اساسی
 

وی با بیان اینکه ذخایر موجود گوشت منجمد، گرم و دام زنده نسبت به تقاضا کاملا بالاست، تصریح کرد: با وجود اینکه سبد پروتئینی گوشت قرمز کشور کاملا پر است اما قیمت ها در بازار برای مصرف کنندگان به جز گوشت های تنظیم بازاری بالاست و با قیمت دام زنده هیچ سنخیتی ندارد.

همچنین معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی نیزگفت: در سال ۱۴۰۲، میزان تولید گوشت قرمز حدود ۹۰۸ هزار تن بود که در سال جاری ۱۶ هزار تن به این رقم افزوده می‌شود و تولید به ۹۲۳ هزار تن می‌رسد؛ بخشی از این افزایش تولید ناشی از احیای دام‌های مولد پس از خشکسالی‌های سال‌های گذشته است.

محمدابراهیم حسن‌نژاد با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای تنظیم بازار مرغ و تخم مرغ در آستانه ماه مبارک رمضان و عید نوروز افزود: در یک ماه گذشته، بیش از ۱۵ هزار تن گوشت مرغ از مرغداران خریداری و ذخیره شده است. در مورد تخم‌مرغ نیز تولیدات داخلی بیش از نیاز کشور بوده و در سال جاری بیش از ۱۳۵ هزار تن تخم‌مرغ صادر شده است.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی یادآور شد: با توجه به افزایش تولیدات داخلی و ذخیره‌سازی مناسب، نیاز بازار گوشت قرمز، سفید و تخم‌مرغ در ماه مبارک رمضان به‌طور کامل تأمین خواهد شد

***قیمت زنده دام چند؟

در حال حاضر قیمت دام زنده نر گوسفندی درجه یک (بر حسب نژاد، سن و وزن) بین ۲۵۰ تا ۲۷۵ هزار تومان نقدی و توافقی ۲۶۵ هزار تومان و قیمت دام زنده گوساله نر درجه یک (برحسب نژاد، سن و وزن) بین ۱۷۵ تا ۱۹۵ هزار تومان است؛ بنابراین باید هر کیلوگرم لاشه گوسفندی بین ۵۴۰ تا ۵۷۵ هزار تومان و لاشه گوساله بین ۳۱۰ تا ۳۴۰ هزار تومان در بازار عرضه شود.

***چقدر میوه ذخیره شد؟

همچنین مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران از ذخیره سازی ۲۰ هزارتن سیب و پرتقال دراستان ها خب رداد و گفت: قیمت این میوه ها بین ۱۵ تا ۳۰ درصد زیر نرخ بازارخواهد بود.

محمدرضا طلایی اظهارداشت: در حوزه دو محصول سیب و پرتقال اکنون بیش از ۲۰ هزار تن از این دو محصول رو در استان‌ها شهرستان‌ها ذخیره‌سازی شده و خرما بیش هزار تن خریداری شده در اختیار فروشگاه‌ های زنجیره‌ای قرار گرفته است.

وی عرضه این محصولات با نرخ ۱۵ درصد را حداقل دانست و افزود: تا ۳۰ درصد امکان اینکه زیر قیمت خرده فروشی در قالب غرفه‌هایی که توسط شهرداری به زیر مجموعه شرکت‌ های تعاون روستایی استان‌ ها واگذار می‌ شود، عرضه کنند.

***وضعبت بازار خرما با توجه به ماه رمضان

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی درباره تامین و قیمت خرما در بازار گفت: خرمای ماه مبارک رمضان همه استان های کشور تامین است و کمبودی در این زمینه وجود ندارد و در صورت هر گونه کسری، ذخایر احتیاطی موجود روانه بازار می شود.

خرما
 

طلایی افزود: یک روز قبل از شروع ماه مبارک رمضان خرما را به دستور وزیر جهاد کشاورزی در فروشگاه های زنجیره ای و میادین میوه و تره بار توزیع کردیم؛ البته در استان ها توزیع در اختیار کارگروه های استانی است.

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران از ذخیره سازی ۷۰۰ تن خرما خبر داد و اظهار داشت: اکنون خرما مورد نیاز استان ها به میزان ۵۰۰ تن ذخیره سازی شده و علاوه بر آن ۲۰۰ تن خرمای مضافتی، کبکاب و کلوته نیز در تهران و ۵۰۰ تن خرما کلوته در باغات منطقه جیرفت کرمان ذخیره‌سازی شده است.

وی تصریح کرد: آمادگی داریم در صورت نیاز استان ها خرما جیرفت در قالب جعبه‌ های ۷۰۰ گرمی تا یک کیلوگرمی وارد بازار شود.

طلایی گفت: آنچه که اکنون در سردخانه های کشور ذخیره سازی شده، خرما در جعبه های هفت کیلوگرمی است که در صورت نیاز در قالب بسته بندی های ۷۰۰ گرمی تا یک کیلویی عرضه می شود.

وی با تاکید بر اینکه قیمت خرما ماه مبارک رمضان باید ۱۵ تا ۲۰ درصد زیر نرخ خرده فروشی ها باشد، تصریح کرد: قیمتگذاری خرما در استان ها بر عهده کارگروه های استانی است.

این مقام مسئول افزود: بر اساس مصوبه تنظیم بازار استان تهران، باید قیمت هر کیلوگرم خرما مضافتی ۱۴۸ هزارتومان، کبکاب ۷۰ هزار تومان و کلوته هم ۵۵ هزارتومان به دست مصرف کنندگان برسد.

*** چه خبر از بازار برنج، شکر و روغن

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران هم از توزیع برنج تنظیم بازاری هندی با قیمت ۵۰ هزار تومان در سطح فروشگاه های و میادین خبر داد.

همچنین دبیر انجمن واردکنندگان برنج نیز در این زمینه گفت: برنامه‌ریزی شده برای ماه مبارک رمضان و ایام عید نوروز ۷۰ هزار تن برنج خارجی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای توزیع شود.

جبرئیل برادری همچنین از عرضه ۱۲ هزارتن شکر تنظیم بازاری در فروشگاه های زنجیره ای خبر داد و گفت: برای تنظیم بازار ماه مبارک رمضان و شب عید ۵۰ هزارتن روغن خام برای افزایش تولید روغن مایع دراختیار کارخانجات روغن کشی قرار گرفته است.

رئیس جهاد کشاورزی استان تهران با تاکید براینکه در بحث شکر هیچ کمبودی نداریم و به اندازه کافی تامین شده است، گفت: برای ماه مبارک رمضان و عید نوروز ۱۲ هزارتن شکر با نرخ ۴۹ هزارو ۵۰۰ تومان در فروشگاه های زنجیره ای عرضه می شود.

***توزیع کالابرگ الکترونیکی

دولت البته برای کمک به حفظ قدرت خرید مرم در ماه مبارک رمضان هم طرح کالابرگ الکترونیکی را اجرا کرد. مرحله نخست طرح کالابرگ الکترونیکی به مناسبت ماه مبارک رمضان از یازدهم اسفندماه آغاز شد و ۱۳ فروشگاه ۱۱ قلم کالای مشمول این طرح را در اختیار خانوارها قرار می دهند.

طرح کالابرگ الکترونیکی برای خانوارهای دهک‌های سه دهک اول یعنی تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی از روز شنبه ۱۱ اسفند با شارژ کارت‌های بانکی متصل به شتاب سرپرستان خانوار، کلید خورد.

اعتبار تخصیص یافته در طرح کالابرگ الکترونیک برای خرید ۱۱ قلم کالای اساسی شامل اقلامی از گروه‌های لبنیات، پروتئین و خواربار اختصاص می‌یابد که به شرح زیر است:

گروه لبنیات: شیر کم چرب، بسته ۴۰۰ گرمی پنیر UF، دبه یک و نیم کیلویی ماست کم چرب

گروه پروتئین: تخم مرغ، گوشت مرغ (سفید) و گوشت منجمد گوساله (قرمز)

گروه خواربار: ماکارونی، برنج، قند و شکر، حبوبات و روغن مایع.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
فعالیت رسمی موکب‌های اربعین از امروز آغاز شد
رزمایش چین و روسیه؛ تمرین همگرایی در برابر غرب
سراب سوزان یارانه آب
واقعیت‌های ترور سردار شادمانی؛ آیا شبیه‌سازی ژنتیکی ریشه علمی دارد؟
محرومیت بیرانوند در سوپرجام اعمال می‌شود؟
اجرای آیین‌نامه واردات خودرو به دستور دیوان عدالت اداری تعلیق شد
ماشه و سناریوهایِ پیش‌رو
مداردیپلماسی | سفر مهم رئیس‌جمهور به پاکستان؛ گام تازه در دیپلماسی اقتصادی و منطقه‌ای
ایران‌نما | معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرهای ایران(63)؛ «بَلْدَه»
قطار تهران - آنکارا از مهر دوباره راه می‌افتد
«منچستریونایتد» در دیدار با «اورتون» به تساوی 2-2 رسید +خلاصه بازی
سفر پزشکیان به پاکستان؛ پاسخ مشترک به معمای امنیت و اقتصاد در منطقه غرب آسیا
عراقچی: خبرنگار و دیپلمات یار و یاور هم هستند/جنگ روایت ها از جنگ واقعی سخت تر است
نیکزاد: «تا تا 22 مرداد 50 همت دیگر پول گندمکاران پرداخت می‌شود»
خبر خوب برای نیروهای شرکتی؛ مجلس طرح تبدیل وضعیت را به دولت فرستاد
رئیس جمهور برزیل: مذاکره با ترامپ تنها با شرایط برابر صورت می‌گیرد
رسانه‌ عبری: نمی‌دانیم چطور اطلاعات محرمانه خلبانان اسرائیلی به دست ایرانی‌ها رسیده!
برنامه مسابقات ورزشی امروز دوشنبه 13مرداد +پخش زنده
بازی پوتین با ترامپ در اوکراین و احتمالات پیش رو
مرحله چهارم طرح کالابرگ الکترونیکی کلید خورد
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 13 مرداد 1404 +وضعیت استان‌ها
مهلت ثبت نام خودروهای وارداتی تا پنجشنبه تمدید شد +جزئیات
آمریکا: همچنان شانه‌به‌شانه در کنار اوکراین خواهیم بود
تایید رسانه عبری از لو رفتن اطلاعات خلبانان صهیونیست به دست ایرانی‌ها
مفقود شدن ملوان ناو هواپیمابر جرج واشنگتن در دریا
ابوعبیده: با ارسال غذا برای اسیران صهیونیست موافقیم اما با شرط
اعلام آمادگی استخراج کنندگان رمزارز برای احداث نیروگاه تجدیدپذیر
ادعای آمریکا: فشار حداکثری ادامه دارد، ولی باب دیپلماسی با ایران باز است
رکوردی تازه در میزان مصرف برق کشور
هند به حمایت مالی از روسیه متهم شد!
حمله پهپادی یمن به اهداف صهیونیستی
عضو کمیته استیناف: پرونده ساپینتو به ما مربوط نیست!
تأمین مالی بازار سرمایه با مشارکت بانک‌ها کلید خورد
محسن رضایی: اسرائیل با اقداماتش دشمنی‌اش با کل منطقه را نشان داد
قاچاقچیان سوخت به 90 سال حبس محکوم شدند
درخشش کوراش‌کاران ایران با 7 مدال آسیایی در کره جنوبی
گزارش تصویری | دومین روز سفر رئیس جمهور به پاکستان
کشف 844 ریزپرنده قاچاق در بوشهر و تهران
عکس های منتخب جهان، 3 آگوست 2025
عنوان نایب قهرمانی جهان به آزادکاران نوجوان ایران رسید
پزشکیان: ایران و پاکستان دوست روزهای سخت یکدیگر هستند
وزارت امور خارجه هتک حرمت مسجدالاقصی را محکوم کرد
دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی اعلام کرد؛ تاسیس شورای دفاع کشور تصویب شد
پاپ با جوانان غزه ابراز همدردی کرد
برای پاسخ به فعال‌سازی مکانیسم ماشه با چین و روسیه هماهنگ هستیم
سازمان توسعه تجارت: واردات سگ و گربه کذب است
حذف 4 صفر از پول ملی نهایی شد؛ «ریال» ماند، «تومان» حذف شد
سقوط قیمت مسکن در شمال تهران؛ خریداران عقب‌نشینی کردند
تهدید هسته‌ای ترامپ؛ آشکارشدن ترس از شکست در اوکراین
شرکت‌های هواپیمایی بین‌المللی دیگر به بن گورین نمی آیند
X
آگهی تبلیغاتی