×
حوادث
شناسه خبر : 215334
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/12/15 ساعت 09:59

رسید جعلی شگرد جدید کلاهبرداران+ گفت‌و‌گو با یک باند4 نفره

باند چهارنفره کلاهبرداری با رسید جعلی چگونگی سرقت های خود را فاش کردند.

 نورنیوز-گروه حوادث: به تازگی کلاهبرداری با استفاده از رسید جعلی در حال افزایش پیدا کرده و بسیاری از شهروندان بدون آگاهی از این شیوه جدید، به راحتی فریب می‌خورند، کلاهبرداران با نشان دادن رسید جعلی و وعده‌های دروغین، اموال گران‌قیمت مانند گوشی موبایل و کنسول‌های بازی را بدون پرداخت پول به سرقت می‌برند که در نهایت در دام پلیس گرفتار شدند.

 شاید به تازگی واژه کلاهبرداری با رسید جعلی را زیاد شنیده باشید، اما ممکن است مفهوم آن را درک نکرده باشید و بدون توجه از کنار آن گذر کرده باشید. مسئله مهم این است که همین بی‌تفاوتی و نداشتن آگاهی در خصوص این نوع کلاهبرداری، که یکی از شیوه‌های جدید کلاهبرداران است، در حال افزایش است.

رسید جعلی یک روش است که کلاهبرداران از آن برای جلب اعتماد افراد استفاده می‌کنند. در این شیوه، فرد کلاهبردار به راحتی با استفاده از یک رسید جعلی، اعتماد طعمه خود را جلب کرده و بدون پرداخت حتی یک ریال، اقدام به خرید و فروش اموال می‌کند. عمده این کلاهبرداری‌ها از طریق سایت‌های آگهی محور انجام می‌شود، زیرا این سایت‌ها دسترسی آسان‌تری برای مردم فراهم می‌کنند و گاهی سرعت بالای خرید و فروش و انتقال پول نیز عامل جذابیت این روش برای کلاهبرداران است.

این شرایط باعث شده که بسیاری از کلاهبرداران حرفه‌ای، که پیش‌تر از روش‌های پرخطرتر و طاقت‌فرساتری مانند سرقت‌های سخت استفاده می‌کردند، به این شیوه نوین و بی‌دردسرتر روی آورند.

در ادامه، ما به پایگاه چهارم پلیس آگاهی تهران رفتیم تا با یکی از همین باندهای کلاهبرداری گفتگو کنیم. این باند متشکل از 2 مرد و 2 زن جوان بود که به نظر می‌رسید با یکدیگر دوستان نزدیک بوده و برای کلاهبرداری‌های مختلف نقشه‌های پیچیده‌ای طراحی کرده بودند.

این باند حرفه‌ای با شناسایی سوژه‌های خود از طریق سایت‌های آگهی محور، در ساعات پایانی شب با تماس تلفنی، آنها را مجاب به فروش اموالشان، مانند گوشی موبایل یا دستگاه بازی پلی‌استیشن 5 می‌کردند.

آنها به راحتی با ظاهری آراسته و موجه به خانه فروشندگان می‌رفتند و با بهانه‌هایی مانند شرکت در تولد یا خرید کادو برای همسرشان، طعمه‌هایشان را قانع به فروش می‌کردند. جالب اینجاست که حتی یکی از سوژه‌ها، که شوهرش کارمند بانک بود، از رسید جعلی خریدار بی‌خبر بود.

در ادامه این گزارش، گفت‌وگوهایی با متهمان و مالباختگان این کلاهبرداری‌ها خواهیم داشت.

متهم ردیف اول:

به چه جرمی بازداشت شده‌ای؟
خرید و فروش با رسید جعلی.

چه مدتی است به این کار مشغولید؟
5 ماه می‌شود.

سابقه دارید؟
خیر.

از کجا این کلاهبرداری را یاد گرفتید؟
یکی دو نفر از دوستانم در قهوه‌خانه به من یاد داده بودند.

چند همدست داری؟
3 نفر.

با آنها چه نسبتی دارید؟
دوست هستیم.

حساب کرده‌ای تا الان چقدر پول به دست آورده‌ای؟
نه، حسابش از دستم خارج شده است.

سوژه‌های خود را چطور شناسایی می‌کردی؟
در سایت دیوار می‌گشتم و پیدا می‌کردم.

متهم ردیف دوم:

سابقه دارید؟
بله.

به چه جرمی بازداشت شده بودید؟
به خاطر استفاده از رسید جعلی.

با اینکه برای همین موضوع بازداشت شده بودید، باز هم دست به کلاهبرداری زدید؟
بله، بارها به آنها هشدار دادم، اما به خاطر دوست دخترم که با آنها بود، راضی شدم که آنها را همراهی کنم.

جزئیات کلاهبرداری به بهانه هدیه تولد برای یکی از اعضای نزدیک خانواده

باند 4 نفره کلاهبرداری که با ترفندهای متنوع اقدام به فریب مردم می‌کرد، در تمامی سرقت‌های خود به بهانه خرید هدیه برای تولد یکی از نزدیکان، لوازم گران‌قیمت مانند گوشی موبایل و کنسول بازی PS5 را خریداری و سپس با ارائه رسیدهای جعلی و وعده‌های دروغین، پول را از مشتریان می‌گرفتند.

در یکی از این کلاهبرداری‌ها، یک مرد و زن به بهانه خرید PS5 به خانه یک زن جوان مراجعه کرده و از او پذیرایی کردند. آنها در گفت‌وگو با صاحب‌خانه، وعده دادند که مبلغ خرید را به زودی تأمین کرده و دستگاه را به قیمت درج شده در فاکتور خریداری خواهند کرد. در کمال تعجب، پس از ورود به اتاق و نشان دادن رسید جعلی، از محل فرار کرده و لوازم خریداری شده را با خود بردند.

در کلاهبرداری دیگری، مردی به بهانه تولد همسرش به خانه پسر جوانی رفته و با نشان دادن رسید جعلی از او خواسته بود تا لوازم خریداری شده را تحویل دهد و وعده داده بود که پول به زودی در حساب او واریز می‌شود. اما پس از مدتی، تلفن همراه او خاموش شد و از پول خبری نشد.

تمامی ده پرونده این باند کلاهبرداری به همین شیوه و با عنوان خرید هدیه تولد برای نزدیکانشان به وقوع پیوسته و در نهایت، آنها با فریب و وعده‌های دروغین، لوازم گران‌بها را برداشته و از محل متواری شده‌اند. پلیس در حال پیگیری این پرونده‌هاست تا این باند را دستگیر کرده و عدالت را برقرار سازد.


رکنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
یاغیگری اسرائیل از غزه تا دوحه
دیدار محرمانه ترامپ و وزیر خارجه قطر
در ضیافت سالانه خانواده سینمای ایران چه گذشت؟
چرا بسته‌های اینترنت زود تمام می شود؟/ رگولاتوری پاسخ می دهد
ترکیب احتمالی پرسپولیس مقابل فولاد؛ غایبان بزرگ و تغییرات ناگهانی!
نخست‌وزیر موقت یمن: هرگز غزه را تنها نخواهیم گذاشت
درخواست برای برکناری مدیر اف‌بی‌آی بالا گرفت
حمله تروریستی به نیروهای ارتش پاکستان؛ 12 سرباز کشته شدند
آزمون استخدامی بانک مرکزی 28 شهریور برگزار می‌شود
شهادت یک چهره امنیتی سرشناس در غزه
خواننده محبوب کشور در بخش مراقبت‌های ویژه
تاوان دانشگاه در مخالفت با صهیونیست‌ها؛ از فلسطین تا چارلی کرک
برگزاری جلسه اضطراری نظارتی کمیسیون امنیت ملی مجلس با وزیر امورخارجه
حمله موشکی یمن به تل‌آویو؛ میلیون‌ها صهیونیست به پناهگاه‌ها گریختند
نخستین نخست‌وزیر زن نپال در میانه آشوب سیاسی سوگند خورد
محل برگزاری دیدارهای استقلال در آسیا مشخص شد
ایران و تونس پس از سال‌ها؛ احیای همکاری‌های اقتصادی و گردشگری
خیز دوباره مصر برای تشکیل «ناتوی عربی»
اسپانیا کاردار اسرائیل را احضار کرد
خرید 2 میلیارد تومان لوازم التحریر شرط بخشش قاتل از اعدام
شینا انصاری : تا 60 درصد پست‌های محیط‌بانی خالیست
دیدار نخست وزیر قطر با معاون رئیس جمهور و وزیرخارجه آمریکا
ماشه و توافق قاهره
خبر خرید خدمت سربازی صحت دارد؟
ترور نافرجام اعضای حماس در خاک مصر؛ چه کسی پشت پرده ماجراست؟
ترافیک سنگین در محورهای شمالی کشور
واکنش تند ولایتی به میزبانی باکو از خاخام‌های صهیونیست
روز ملی سینما گرامی داشته شد؛ دلتنگی برای سینمای متفکر و مستقل
دو واژگونی مرگبار قایق در کنگو؛ مرگ 193 نفر در دو سانحه
رهبر حماس: سوءقصد دوحه شلیک مستقیم به طرح ترامپ بود
گم‌گشت راهِ مقصود
زلزله 7.1 ریشتری منطقه کامچاتکا روسیه را لرزاند
صالحی امیری: سهم ایران از 160 میلیون گردشگر چینی فقط 100 هزار نفر است
قیمت جهانی طلا امروز شنبه 22 شهریور ماه
8 هکتار از پوشش گیاهی میانکاله در آتش سوخت/عامل انسانی در میان است؟
دیدار فرمانده جدید سنتکام با جولانی/محور گفتگوها چه بود؟
عراقچی: احتمالا جلسه دیگری با کالاس تشکیل شود
برنامه مسابقات ورزشی امروز شنبه 22 شهریور 1404
کیفیت هوای تهران قابل قبول است
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 22 شهریور 1404 + وضعیت استان‌ها
آب، بهترین نوشیدنی برای بدن
آمار 3 برابری «اقدام به خودکشی» زنان نسبت به مردان
افراد چاق، حدود 10 سال کمتر عمر می کنند
پهپادها در آسمان لهستان؛ سازمان ملل خواستار خویشتنداری شد
ردیابی و نظارت چین بر کشتی‌های جنگی آمریکا و انگلیس
ایران هیچ‌گاه تقاضای دریافت سامانه «اس-400» از روسیه نداشته است
آغاز رسمی ثبت‌نام برای انتخابات مهم شوراهای تهران
قائل به قطع رابطه دائمی با ایران نیستیم
بازپس‌گیری زمین‌های کلان در تهران؛ قوه قضاییه وارد عمل شد
تصمیم‌گیری درباره مکانیسم ماشه در شورای امنیت انجام خواهد شد
X
آگهی تبلیغاتی