×
بین الملل
شناسه خبر : 214326
تاریخ انتشار :

لاوروف: ظرفیت دیپلماسی درباره برجام همچنان وجود دارد

وزیر خارجه روسیه در کنفرانس خبری مشترک با همتای ایرانی خود گفت: در دیدار امروز در ارتباط با موضوع برجام صحبت کردیم و معتقدیم که ظرفیت دیپلماسی هنوز وجود دارد و باید به صورت مناسب و بدون توسل به زور و تهدید از آن استفاده کرد.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه، روز سه‌شنبه و پس از انجام رایزنی در تهران، در یک کنفرانس خبری مشترک شرکت کردند.

لاوروف در این نشست خبری گفت: امروز با همتای ایرانی خود مذاکرات مفصل و مفیدی داشتیم. ما به گفت‌وگوی عالی روسای جمهور ایران و روسیه در عشق‌آباد و کازان اشاره کردیم. در ماه سپتامبر نخست‌وزیر روسیه از تهران بازدید کرد و مورد استقبال رئیس‌جمهور پزشکیان قرار گرفت.

او در ادامه گفت: روسای جمهور دو کشور همچنین طی دیدار در مسکو، معاهده تاریخی بین دو کشور را امضا کردند که اهداف کلانی را برای توسعه روابط ما در همه زمینه‌های تعیین می‌کند. ما سطح عالی از گفت‌وگوهای سیاسی را با ایران داریم.

امیدواریم موافقتنامه تجارت آزاد بین ایران و اوراسیا اجرا شود

وزیر خارجه روسیه افزود: در اول سال جاری در تهران، همایش اقتصادی خزر صورت گرفت و به صورت موفقیت‌آمیز برگزار شد و امیدواریم که در نزدیکترین زمان، کمیسیون همکاری اقتصادی- تجاری تشکیل شود.

لاوروف همچنین گفت: تماس‌های ما ادامه می‌یابد و فرمت چندجانبه به ویژه در راستای وضع ناظر ایران در اتحادیه اوراسیا وجود دارد و امیدواریم موافقتنامه ایران و اوراسیا درباره تجارت آزاد اجرا شود. این موضوع به افزایش تبادلات تجاری میان کشورهای ما در این اتحادیه کمک خواهد کرد.

وزیر خارجه روسیه گفت: به‌رغم فشارهای غیرقانونی تحریمی، تجارت بین دو کشور پویایی مثبتی دارد. در سال گذشته مبادلات تجاری بیش از ۱۳ درصد افزایش پیدا کرده و امیدواریم که این روند ادامه یابد. 

او همچنین گفت: به همکاری با ایران در زمینه اقتصادی ادامه می‌دهیم و به دنبال ارتقای تبادلات تجاری بین دو کشور هستیم. ما در حال تلاش برای کاهش تاثیرات منفی تحریم‌ها بر اقتصادهای دو کشور هستیم.

لاوروف در ادامه گفت: ابراز خرسندی کردیم از اینکه اقداماتی که لازم بود قبل از شروع احداث راه‌آهن رشت-آستارا انجام شود، توسط دوستان ایرانی در دست اقدام است و امیدواریم احداث این راه‌آهن آغاز شود و برای انجام این هدف، وام دولتی صادراتی روسیه ارائه شود و یک قدم مهمی برای راه‌انداری کریدور شمال-جنوب خواهد بود.

وزیر خارجه روسیه همچنین خبر داد که با عراقچی همکاری‌های فرهنگی و تحصیلی را نیز بررسی کرده‌اند.

اقدامات هدفمند درباره کاهش تاثیر تحریم‌ها را بررسی کردیم

او در ادامه گفت: ما مسائل بین‌المللی و منطقه‌ای را بررسی کردیم. روسیه و ایران در پی آن هستند که مناقشات در جهان بر اساس منشور ملل متحد و برابری حاکمیت دولت‌ها حل وفصل شود.

وزیر خارجه روسیه تصریح کرد: ما به غیرقابل قبول بودن اعمال تحریم‌های یکجانبه اشاره کردیم و در همین راستا اقدامات هدفمند به منظور به حداقل رساندن تاثیر منفی این محدودیت‌ها بر اقتصاد دو کشور را بررسی کردیم.

لاوروف همچنین تاکید کرد: درباره هماهنگی همکاری‌های دو کشور در سازمان ملل رایزنی کردیم و بر افزایش همکاری‌ها در بریکس و شانگهای توافق کردیم که کشور ایران عضویت کامل این دو سازمان را به دست آورده است.

تمامیت ارضی سوریه اهمیت اساسی دارد

او در نشست خبری خود با عراقچی تصریح کرد: در سوریه، همه چیز ساده نیست، اختلافات از جمله تضادهایی که گاهی منجر به درگیری‌های مسلحانه می‌شود، باقی مانده و روسیه هرکاری لازم باشد انجام می‌دهد تا شرایط آرام شود و تهدیدی علیه مردم سوریه  وجود نداشته باشد. برای ما سرنوشت آن‌ها و مردم کشورهای همسایه بسیار مهم است. در این زمینه، تمامیت ارضی سوریه اهمیت اساسی دارد و هرگونه فشار به سمت جدایی‌طلبی در برخی مناطق این کشور که در سال های اخیر مشاهده شده، مطلقا غیرقابل قبول و به شدت خطرناک است.

لاوروف همچنین خاطرنشان کرد: در جریان این مذاکرات، طرف‌های روسی و ایرانی تعهد متقابل خود را برای هماهنگی بیشتر رویکردهای ۲ کشور به منظور تضمین صلح بلندمدت و ثبات در سوریه با مشارکت همه نیروهای سیاسی، قومی و مذهبی بدون استثنا تأیید کردند.

از موضع متعادل ایران درباره اوکراین قدردانی کردم

وزیر امور خارجه روسیه تصریح کرد: ما در مورد وضعیت در اوکراین نیز صحبت کردیم. من از همتای ایرانی خود به دلیل موضع متعادل او که مبتنی بر درک علل اصلی این بحران است، تشکر کردم. ارزیابی روسیه از گفت‌وگوی اخیر با همتایان آمریکایی خود را نیز با عراقچی در میان گذاشتم. رای‌گیری در سازمان ملل در مورد اوکراین نشان می‌دهد نیاز به درک درباره رسیدگی به دلایل ریشه‌ای بحران آغاز شده است.

لاوروف همچنین گفت: ما درباره وضعیت پیرامون برجام به‌صورت مفصل صحبت کردیم. ما معتقد هستیم ظرفیت دیپلماسی هنوز وجود دارد و باید از این ظرفیت بدون تهدید، بهانه و توسل به زور استفاده کرد. ما در پیدا کردن راه‌حل برای این بحران کمک خواهیم کرد. لازم به یادآوری است که این بحران توسط ایران ایجاد نشده است.

زاخارووا: تحریم‌ها علیه ایران غیرقانونی است

سخنگوی دستگاه دیپلماسی روسیه که به همراه وزیر امور خارجه این کشور در تهران به سر می‌برد، تصریح کرد: «روسیه همواره اعلام کرده است که تحریم‌های آمریکا علیه ایران غیرقانونی است.»

«ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه به همراه «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه این کشور و هیأت همراه صبح امروز برای دیدار با مقامات ایرانی همچون «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران وارد تهران شدند.

زاخارووا عصر سه‌شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایزوستیا به روابط تهران و مسکو پرداخت.

او تصریح کرد: «تماس بین روسیه و ایران همیشه هیجان زیادی را به همراه داشته است.»

سخنگوی دستگاه دیپلماسی روسیه افزود: «به نظر من وضعیت منطقه برای این امر مساعد است. نکات مهمی که امروز به آن اشاره شد همان توافقاتی است که بین کشورهای ما منعقد شده است. همانطور که می‌دانید توافق راهبردی بین ۲ کشور توسط سران ایران و روسیه امضا شد.»

زاخارووا خاطرنشان کرد: «روسیه همواره اعلام کرده است که تحریم‌های آمریکا علیه ایران که به منظور دور زدن قطعنامه شورای امنیت طراحی شده‌اند، غیرقانونی است.»


اخبار مرتبط
پیام لاوروف از نگاه رسانه‌های روسی؛ اتحاد راهبردی یا چالش‌های جدید؟
چهارشنبه 1403/12/08 ساعت 16:39
نورنیوز از بازتاب سفر لاوروف به ایران در رسانه های روسیه گزارش می‌دهد؛
پیام لاوروف از نگاه رسانه‌های روسی؛ اتحاد راهبردی یا چالش‌های جدید؟
سفر سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، به تهران بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های روسی داشت. این سفر که در بحبوحه افزایش فشارهای آمریکا بر ایران انجام شد، بر محورهای همکاری‌های تجاری، تحولات منطقه‌ای و مسائل ژئوپلیتیکی تمرکز داشت. رسانه‌های روسی از تلاش‌های دو کشور برای مقابله با تحریم‌ها، همکاری‌های اقتصادی و نقش‌آفرینی مشترک در خاورمیانه خبر دادند.
جلالی: وزرای خارجه ایران و روسیه به صورت ویژه درباره مسئله هسته‌ای رایزنی کردند
سه‌شنبه 1403/12/07 ساعت 21:33
جلالی: وزرای خارجه ایران و روسیه به صورت ویژه درباره مسئله هسته‌ای رایزنی کردند
سفیر تهران در مسکو با بیان اینکه در جریان رایزنی‌های وزیران امور خارجه ایران و روسیه طرفین در مورد مسائل دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی رایزنی و گفت‌وگو کردند، تصریح کرد: در این دیدار طرفین به صورت ویژه در مورد مسئله هسته‌ای و نوع تعاملاتی که در این زمینه داریم، رایزنی و گفت‌وگو کردند.
عراقچی: مواضع خود را با چین رو روسیه هماهنگ می‌کنیم
سه‌شنبه 1403/12/07 ساعت 17:41
عراقچی: مواضع خود را با چین رو روسیه هماهنگ می‌کنیم
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه در جریان دیدار امروز با لاوروف در ارتباط با موضوع هسته‌ای نیز رایزنی و گفت‌وگو داشتیم، گفت: در این ارتباط امروز مشورت‌های نزدیک داشتیم و تیم‌های حقوقی سیاسی و کارشناسی ما با یکدیگر در تماس مستمر هستند. ما با این تماس‌ها ادامه می‌دهیم
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
چالوس از ساعت 18 یک‌طرفه می‌شود
نورنما | سه کلمه ای که باعت خوشبختی ما میشه!
گودال انفجار در بندرعباس+ فیلم
پرواز برای نجات+ فیلم
قرارداد استقلال و مذاکرات پیچیده با ماتزاری و شروطی عجیب
کار دست معلّم نیست
انحصار سلاح یا انکار واقعیت؟ بازخوانی موضع جوزف عون در سایه تهدیدات اسرائیل
اعلام نتایج اولیه کنکور در دهه دوم خرداد ماه+ فیلم
آخرین جزئیات آتش‌سوزی گسترده در اراضی اشغالی/ آتش مهار نشد،نتانیاهو زیر آتش نقدها +فیلم
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون
آغاز رقابت نفس‌گیر برای صندلی‌های پزشکی
وضعیت آب و هوا امروز 12 اردیبهشت +وضعیت استانها
فرصت جدید ایران‌خودرو برای مشتریان دارای حساب وکالتی+جزییات و لینک ثبت نام
برنامه مسابقات امروز 12 اردیبهشت + پخش زنده
ساعت کاری ادارات تغییر خواهد کرد / جزئیات جدید از تصمیم دولت +فیلم
یمن: به پایگاه رامات دیوید در شرق حیفا حمله کردیم +فیلم
خلاصه بازی منچستریونایتد و اتلتیک بیلبائو +فیلم
سقوط تیم هوادار پس از 4 فصل + خلاصه بازی
مسکن ارزان‌تر با مشارکت مردمی؛ وقتی مردم بهتر از دولت می‌سازند
جاده چالوس 10 روز بسته می‌شود؛ ایمنی، اولویت راه‌سازی
طوفان خاک در راه است، اما خوزستان غافلگیر نمی‌شود
جدول گروهB جام جهانی فوتبال ساحلی پس از بازی های روز اول | 11 اردیبهشت
دستورات جدید ترامپ برای تحریم نفت ایران
جدول لیگ برتر در هفته بیست و هشتم پس از بازی های امروز 5 شنبه 11 اردیبهشت
خوابیدن کنار موبایل به مغز آسیب می‌رساند؟/ تأثیر گوشی‌های هوشمند بر کیفیت خواب
نورنما | سفر مجازی به پایتخت موسیقی جهان!/سنندج
آخرین جزییات انفجار در بندر شهید رجایی/ شناسایی 29نفر از جان‌باختگان حادثه بندر شهید رجایی
این‌گونه از هوش مصنوعی بپرسید / 7 اصل طلایی برای گرفتن پاسخ بهتر
صدها تروریست در سیستان و بلوچستان منهدم یا دستگیر شدند
مشکل مطهری با روحانیت چه بود؟
به دنیای نوجوانان نزدیک شویم؛ کلیدهای گفت‌وگو
نتیجه بازی فولاد (1) - چادرملو اردکان (1) | بازی در بارش سخت باران + خلاصه بازی
جنایت فجیع خانوادگی
نورنما | 12 اردیبهشت سالروز شهادت آیت الله مرتضی مطهری و روز معلم گرامی باد
پیام مدیرعامل فولاد مبارکه به مناسبت روز کارگر؛ تقدیر از دستان خستگی‌ناپذیر
نتیجه نهایی بازی پرسپولیس (3) مس رفسنجان (0) + خلاصه بازی | انتقام قرمز ها در باشگاه مس
هشدار هواشناسی: احتمال باران، باد شدید و صاعقه در تهران
تعویق مذاکرات رم؛ آیا پای اعتراض به دیپلماسی تهدید و تحریم در میان است؟
برد نفس گیر ایران در اولین دیدار؛ ایران(5) - موریتانی(4) + فیلم
برنامه بازی های بعدی تیم ملی ایران در جام جهانی فوتبال ساحلی 2025
ورود پزشکان به سامانه نسخه‌نویسی، دو مرحله‌ای شد
«گرگ پارسی» تاریخ‌ساز شد؛ پرافتخارترین بدنساز ایران در جهان!
بمب بزرگ استقلال؛ ماتزاری آمد؟ / باشگاه واکنش نشان داد
جنایت اسید پاشی در مدرسه
نخستین واکنش از شرکت سینا: "هیچ تقصیری نداریم"+ویدیو
آغاز فروش 2 محصول جدید سایپا دیزل + لینک ثبت نام
هشدار رسمی ایران در واکنش به رفتار های ضد و نقیض آمریکا
دفترچه سوالات کنکور 1404 رشته ریاضی و علوم انسانی منتشر شد
قیمت طلا و سکه امروز 11 اردیبهشت 1404
کارگران؛ طلایه‌داران تولید و افتخارآفرینی در صنعت کشور هستند
X
آگهی تبلیغاتی