×
بین الملل
شناسه خبر : 214022
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/12/05 ساعت 21:01

ویتکاف: روسیه مسئول آغاز جنگ اوکراین نبود

نماینده ویژه آمریکا در امور غرب آسیا اذعان کرد که آغاز جنگ اوکراین را نمی‌توان به‌طور قطعی به روسیه نسبت داد و یادآور شد که پافشاری اوکراین بر عضویت در ائتلاف نظامی ناتو موجب تحریک روسیه شده است.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: «استیو ویتکاف» نماینده ویژه آمریکا در امور غرب آسیا امروز (یکشنبه) اذعان کرد که نمی‌توان روسیه را مسئول آغاز جنگ در اوکراین دانست. این اظهارات ویتکاف با انتقادات اخیر «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور ایالات متحده علیه «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین هم‌راستا است.

ویتکاف با بیان اینکه تمایل اوکراین برای پیوستن به ناتو موجب آغاز جنگ روسیه و اوکراین شده، گفت: «ضرورتی نداشت که این جنگ رخ دهد، بلکه برخی با تحریکات خود موجب آغاز آن شدند. این بدان معنا نیست که لزوماً روس‌ها آن را آغاز کرده‌اند.»

او در گفت‌وگو با شبکه خبری «سی‌ان‌ان» گفت: «در آن زمان، صحبت‌های زیادی درباره پیوستن اوکراین به ناتو مطرح بود... ضرورتی نداشت که این امر اتفاق بیفتد. این موضوع اساساً به تهدیدی برای روس‌ها تبدیل شد و ما هم باید این واقعیت را در نظر بگیریم.»

اظهارات ویتکاف پس از سفر اخیر وی به عربستان سعودی مطرح شد، جایی که او به همراه «مارکو روبیو»، وزیر امور خارجه آمریکا، «جان رتکلیف»، مدیر سازمان سیا و «مایک والتز»، مشاور امنیت ملی ایالات متحده در مذاکراتی برای پایان دادن به درگیری روسیه و اوکراین حضور پیدا کردند. در این مذاکرات هیچ‌یک از مقامات اوکراینی دعوت نشدند و کی‌یف اعلام کرد هرگونه توافقی که به اوکراین تحمیل شود را نخواهد پذیرفت.

خوشبینی به حصول توافق برای پایان جنگ

در هفته گذشته، ترامپ با موجی از حملات به زلنسکی، نگرانی غرب از نزدیکی آمریکا به روسیه را افزایش داد. او در پستی در شبکه اجتماعی «تروث سوشال» گفت ایالات متحده فریب خورده و میلیاردها دلار برای کمک به اوکراین در جنگ با روسیه هزینه کرده است. ترامپ همچنین زلنسکی را «یک دیکتاتور بدون انتخابات» توصیف کرد و هشدار داد که «بهتر است سریع‌تر اقدام کند، وگرنه کشوری برایش باقی نخواهد ماند.»

ویتکاف در این مصاحبه در واکنش به پرسشی درباره اظهارات «کارولین لویت»، سخنگوی کاخ سفید مبنی بر اینکه ترامپ می‌تواند ظرف یک هفته روسیه را به امضای یک توافق صلح متقاعد کند، ابراز اطمینان کرد و گفت: «مذاکرات ما در عربستان سعودی با وزیر امور خارجه و مشاور امنیت ملی، مثبت، سازنده و به‌وضوح پیش‌برنده بود. بنابراین، همان‌طور که رئیس‌جمهور نیز معتقد است، من نیز خوش‌بین هستم که می‌توانیم خیلی سریع به نتیجه دست یابیم.»

او در ادامه تصریح کرد: «توافق تنها زمانی کارآمد است که برای همه طرف‌ها مفید باشد. این همان مسیری است که ما در آن حرکت می‌کنیم.»

خشم ترامپ به مخالفت زلنسکی با قرارداد مواد معدنی پایان داد

ویتکاف همچنین در این مصاحبه پیش‌بینی کرد که اوکراین این هفته با توافق پیشنهادی آمریکا بر سر مواد معدنی اوکراین موافقت خواهد کرد. در حالی که کی‌یف در ابتدا از پذیرش شرایط آن امتناع کرده بود، ویتکاف گفت واکنش ترامپ به این مخالفت باعث شده تا زلنسکی از موضع خود کوتاه بیاید.

این توافق معدنی، که ابتدا توسط وزیر خزانه‌داری ایالات متحده در جریان سفرش به کی‌یف به زلنسکی ارائه شد، کنترل ۵۰ درصد از درآمدهای معدنی اوکراین را به آمریکا واگذار می‌کند تا کمک‌های تسلیحاتی ایالات متحده که از زمان آغاز جنگ اوکراین تا امروز انجام شده، جبران شود. با این حال، این توافق شامل هیچ تضمین امنیتی مضاعفی برای اوکراین نیست.

زلنسکی از پذیرش این قرارداد سر باز زد، امری که خشم ترامپ و حملات وی به زلنسکی در فضای مجازی را به دنبال داشت. با این حال، مذاکرات ادامه داشته و ویتکاف با بیان اینکه خشم علنی ترامپ باعث تغییر موضع زلنسکی شده، گفت: «انتظار دارم که این توافق در هفته جاری امضا شود.»


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
چگونه موساد روزبه وادی را به جاسوسی علیه ایران کشاند؟ + فیلم
نحوه شهادت سرلشگر غلامعلی رشید به روایت همسر وی+فیلم
شروع قدرتمند بسکتبال ایران در کاپ آسیا 2025 با پیروزی مقابل گوام + برنامه دیدار بعدی
تأکید دوباره ایران براستفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای در سالگرد فاجعه هیروشیما
جزئیات سه‌مرحله‌ای اجرای سکوهای دیجیتال در ایران
کاخ سفید: تحریم‌های ثانویه علیه روسیه پایان هفته اجرایی می‌شود
شهادت محیط‌بان پارک ملی گلستان در درگیری با شکارچیان غیرمجاز
معافیت مالیاتی طلا در بورس
دو وزیر غنا در سانحه سقوط بالگرد جان باختند
ایران اتهام ارسال موشک به روسیه برای جنگ اوکراین را رد کرد
تیراندازی مرگبار در پایگاه فورت استوارت ارتش آمریکا
نوسان محدود سکه و طلا در روز کم‌رمق بازار؛ کاهش معاملات به‌دلیل تعطیلی
دربی امیدها؛ تساوی بدون گل در درفشی‌فر
عراقچی: پیام‌هایی از طرف مقابل به ما رسیده است
ترامپ تعرفه واردات از هند را دو برابر کرد/هند واکنش نشان داد
پوتین امتیاز مهمی به ترامپ نمی‌دهد
وزیر خارجه آلمان: جنگ هسته‌ای نباید تکرار شود/ دیپلماسی راه‌حل ایران است
گشت‌زنی هواپیمای شناسایی آمریکایی در مناطق حساس هسته‌ای روسیه
هدیه بسته اینترنت 200 گیگی خبرنگاران شنبه فعال می‌شود
واکنش حزب الله به تصمیم دولت لبنان درباره سلاح‌های نظامی
قیمت برنج 210 تا 220 هزار تومان کاهش یافت
عکس های منتخب جهان ، 6 آگوست 2025
تعلیق یک شرکت هواپیمایی به دلیل گران‌فروشی بلیت اربعین
سرعت گرفتن پروژه تامین آب با ورود رئیس جمهور به موضوع خشکسالی
پزشکیان: نگذاریم مردم زیر چرخ فشارهای اقتصادی خرد شوند
رایزنی وزیر خارجه مصر با عراقچی و گروسی
اسپانیا خرید جنگنده‌های آمریکایی اف-35 را متوقف کرد
جشنواره فیلم ونیز هک و اطلاعات شرکت کنندگان لو رفت
موشک‌های ایران به کدام اهداف حساس اسرائیل اصابت کردند؟
عکس های منتخب ایران، چهارشنبه 15 مرداد 1404
کشف بزرگ‌ترین محموله سلاح آمریکایی در سیستان و بلوچستان+تصاویر
دروازه‌بان سابق رئال مادرید، استقلالی شد
دستگیری 37 هزار متهم اقتصادی و کشف میلیون‌ها قلم کالای احتکارشده توسط فراجا
از بمباران اتمی تا نسل‌کشی مدرن؛ سکوتی که خطر می‌آفریند
شهادت 232 و بازداشت 195 خبرنگار از ابتدای جنگ غزه
اعلام نتایج آزمون ورودی پایه هفتم مدارس استعدادهای درخشان
ایران به عضویت کمیته ارزیابی شهرهای تالابی جهان درآمد
ایران می‌تواند آسیب بزرگی به اسرائیل وارد کند
احمدیان نماینده ویژه پزشکیان شد
بیانیه سپاه پاسداران درباره واکنش قاطع به تهدیدات امنیتی
یوسف پزشکیان به سعید جلیلی پاسخ داد؛ مشاور قالیباف انتقاد کرد + عکس
روسیه: دیدار سه‌ ساعته پوتین و فرستاده ترامپ سازنده بود + فیلم
پایان هفته دوم مرداد با افت شاخص 34 هزار واحد بورس تهران
سناریوی مشترک واشنگتن و لندن؛ جوسازی هسته‌ای برای فشار بر ایران و روسیه
تمدید مهلت بخشودگی 100 درصدی جریمه دیرکرد بیمه شخص ثالث تا فردا
تاکنون یک میلیون و 700 هزار نفر برای راهپیمایی اربعین از مرزهای کشور خارج شده‌اند
در غزه، غذا اینگونه با مرگ معامله می‌شود + فیلم
تیم جدید طارمی برای فصل بعد لو رفت
گلایه قطعه‌سازان از وزیر صمت: هر دو خودروساز را به یک چشم ببینید! + فیلم
نوراینفو | شورای دفاع چه خواهد کرد؟
X
آگهی تبلیغاتی