×
سیاسی
شناسه خبر : 213860
تاریخ انتشار : شنبه 1403/12/04 ساعت 18:05

در جریان سفر وزیر کشور به عراق انجام شد؛

امضای تفاهم‌نامه به رسمیت شناختن گواهینامه‌های ایران و عراق

وزیر کشور، از امضای تفاهم‌نامه به رسمیت شناختن گواهینامه‌های ایران و عراق توسط هر دو کشور خبر داد و گفت: براساس این توافق، شهروندان عراقی با گواهینامه خودشان می‌توانند در ایران رانندگی و همچنین شهروندان با گواهینامه خودشان می‌توانند در داخل عراق تا سقف شش ماه تردد کنند.

نورنیوز-گروه سیاسی: اسکندر مؤمنی وزیر کشوردر دیدار با عبدالامیر کامل الشمری، وزیر امور داخله عراق، گفت: در ابتدا از وزیر کشور و دولت جمهوری عراق بابت میهمان‌نوازی و تلاش‌هایشان در سهولت و فراهم کردن بسترهای مناسب برای زائران ایرانی در مراسم اربعین تشکر می‌کنم.

وزیر کشور افزود: ایران و عراق دارای اشتراکات فراوانی هستند و یک پیوند عمیقی بین دو دولت و ملت وجود که این پیوند ناگسستنی است. کشور عراق نیز همواره در مناسبات جمهوری اسلامی ایران دارای جایگاه خاص و ویژه‌ای است. این کشور برای ایران تنها یک همسایه نیست و روح میلیون‌ها ایرانی برای عتبات عالیات پر می‌کشد.

وی با اشاره به موضوعات مطرح شده در نشست امروز، گفت: موضوعات بسیار مهم اربعین، همکاری‌های متقابل و همچنین موضوعات امنیت مرزی و مبارزه با جرائم سازمان‌یافته مثل قاچاق مواد مخدر و سلاح در این جلسه مطرح شد.

مومنی تصریح کرد: امروز تصمیمات و توافقات بسیار خوبی با وزیر داخله عراق اتخاذ شد که بدون تردید روابط بین دو کشور را تحکیم کرده و ارتقاء خواهد داد.

وی ابراز داشت: امروز صورتجلسه چهارمین کارگروه مشترک امنیتی-انتظامی وزارت کشور جمهوری اسلامی ایران و وزارت داخله جمهوری عراق در خصوص موضوعات مرزی و اربعین که مورد تأیید کارشناسان دو کشور قرار گرفت، امضا و تبادل می‌شود. به عبارتی این صورتجلسه شامل تمام جزئیاتی است که در اربعین و موضوعات مرزی باید مورد توجه دو طرف قرار گرفته و اجرایی شود.

مؤمنی در ادامه از امضای تفاهم‌نامه به رسمیت شناختن گواهینامه‌های ایران و عراق توسط هر دو کشور خبر داد و گفت: براساس این توافق، شهروندان عراقی با گواهینامه خودشان می‌توانند در ایران رانندگی و همچنین شهروندان با گواهینامه خودشان می‌توانند در داخل عراق تا سقف شش ماه تردد کنند.

وزیر کشور گفت: این توافق حاکی از اعتماد و احترام به قوانین داخلی و همچنین احترام به حقوق شهروندی هموطنان دو کشور است.

وی در پایان تأکید کرد: توافقاتی از این دست علاوه بر تسهیل رفت‌وآمد شهروندان دو کشور و تقویت گردشگری، به تعمیق روابط دو دولت و ملت کمک بیشتری خواهد کرد.

مومنی همچنین از برگزاری اجلاس منطقه ای مبارزه با مواد مخدر در سال شمسی آینده به میزبانی ایران خبر داد.

عبدالامیر الشمری وزیر امور داخله عراق نیز در این نشست، ضمن خوش‌آمدگویی به اسکندر مؤمنی وزیر کشور جمهوری اسلامی ایران و هیأت ایرانی، گفت: امیدوارم این سفرها مثمر ثمر بوده و روابط فی‌مابین استوار و محکم ادامه داشته باشد.

وی با اشاره به برنامه‌ریزی دولت عراق برای برگزاری مطلوب مراسم اربعین و تأمین امنیت آن افزود: بر اساس تأکید نخست وزیر عراق، تمام تلاشمان برای همکاری بین دو کشور به‌ویژه در حوزه خدمت‌رسانی به زائران اربعین است.

وزیر امور داخله عراق با بیان اینکه اجلاس مبارزه با مواد مخدر هم که در گذشته در بغداد برگزار شد نتایج خوبی داشت، تصریح کرد: با همکاری کشورها، موفقیت هایی در این زمینه شاهد بودیم.

وی ابراز امیدواری کرد تبادل تجربیات میان دو کشور ادامه داشته باشد.

با توافق وزرای دو کشور مقرر شد دو کمیته خدماتی و امنیتی-انتظامی، موضوعات سفر اربعین را به صورت متمرکز و هماهنگ با هدف تسهیل سفر زائران پیگیری و عملیاتی کنند.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
آذرپیرا با غلبه بر ستاره بحرینی فینالیست شد
رحمان عموزاد به فینال رسید + فیلم
حضور گروه صنعتی،پژوهشی زر در بیست‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی شیرینی و شکلات ایران
بقائی: نشست دوحه فرصتی برای تقویت امنیت و ثبات منطقه‌ای است
رژیم صهیونیستی ناخواسته اراده جمعی امت اسلامی را بیدار کرده است+فیلم
لاپید: حمله اسرائیل به قطر بی‌هدف و ناکارآمد بود
دبیرکل سازمان همکاری اسلامی تجاوز علیه قطر را به شدت محکوم کرد
سران ایران و عراق بر اتحاد کشورهای اسلامی علیه جنایات اسرائیل تاکید کردند
صادرکنندگان آسیب‌دیده بندر شهید رجایی اطلاعات خود را ثبت کنند+مهلت ثبت اطلاعات
محبوبیت ترامپ در بین رای‌دهندگان لاتینی تبار سقوط کرد
دو افسر ارتش آمریکا ناظر رزمایش مشترک روسیه و بلاورس شدند
واکنش امیر قطر درخصوص حمله اسرائیل به منطقه مسکونی در قطر + فیلم
رحمان عموزاد با شکست نماینده هندی راهی نیمه نهایی شد + فیلم
مذاکرات ایران با روسیه و ترکمنستان برای تامین گاز ادامه دارد
سیروس پرهام هنرمند نام آشنا درگذشت
تحولی بزرگ در روابط اقتصادی ایران و پاکستان در راه است
دستگاه هوشمند پایش آلودگی، مخترع ایرانی را صاحب افتخار کرد
رحمان عموزاد حریفان را نابود می‌کند! +فیلم
بازگشت حسینی در آخرین لحظه به سپاهان
سومین کشتی ناوگان صمود از تونس راهی غزه شد
بن‌گویر: روی ویرانه های غزه «محله‌ای لوکس» می سازیم!
پیش‌ثبت‌نام‌های حج تمتع از اواسط مهر آغاز می‌شود
انتقال جنجالی در لیگ برتر/ستاره دورگه به آبادان آمد!
قیمت طلا و سکه امروز دوشنبه 24 شهریور 1404
روبیو: از بازگشت تحریم‌های ایران حمایت می‌کنیم
بورس درجا زد؛ اقبال سهامداران به بانک‌ها بیشتر شد
واردات بی‌رویه، خویِ آفتابگردان را خاموش کرد
هیات منصفه دادگاه مطبوعات «مصطفی کواکبیان» را مجرم شناخت
کوچک‌ترین فرشته کاشان نجات‌بخش چند بیمار شد
ایران، عربستان، مصر و ترکیه مربع امنیت راهبردی منطقه
نرخ جدید خوابگاه‌های دانشجویی ابلاغ شد
عارف: نقشه راه امنیت سایبری روی میز دولت است
دیدار پزشکیان با امیر قطر و نخست وزیر عراق
استعفا در هیات مدیره پرسپولیس
اسلامی: ایران تسلیم فشارها نمی‌شود/ سکوت در برابر تجاوز، لکه ننگی در تاریخ آژانس است
نظم‌دهی به دستفروشان در دستور کار شهرداری تهران
گزارش تصویری| سفر رئیس جمهور به قطر
اعتراض مردم مادرید به حضور تیم دوچرخه‌سواری اسرائیل
عمان در آستانه انقلاب هوایی با هواپیماهای آینده‌نگر
هشدار دوباره ژاپن به چین بر سر جزایر مورد مناقشه
پیشنهاد تازه عراق برای گفت‌وگوی منطقه‌ای در نیویورک
مرگ پیاپی نهنگ‌های کوچک در بندرلنگه
رسانه صهیونیستی: عربستان، مصر و اردن، اکنون به ایران نزدیک‌تر می‌شوند
مسیر عجیب پرواز نخست‌وزیر رژیم اسرائیل به نیویورک
اعتراض کره جنوبی و واکنش ترامپ به بازداشت 300 تبعه کره‌ای
لندن به دنبال توافق هسته‌ای با آمریکا
واکنش احساسی قهرمان کشتی پس از کسب طلا
وزیر میراث فرهنگی: فرونشست زمین تهدیدی جدی برای بناهای تاریخی است
آغاز یازدهمین اجلاس گروه کاری مقامات عالی‌رتبه دریای خزر
خروج بی‌سروصدای ستاره‌های کنکور از کشور
X
آگهی تبلیغاتی