×
اجتماعی
شناسه خبر : 213850
تاریخ انتشار : شنبه 1403/12/04 ساعت 17:16
تصادفات در ایران؛ یک جنگ ناتمام با 17 هزار قربانی در سال!

نورنیوز از آمار دهشتناک تلفات تصادفات جاده‌ای در ایران گزارش می‌دهد؛

تصادفات در ایران؛ یک جنگ ناتمام با 17 هزار قربانی در سال!

سرعت غیرمجاز، سبقت‌های مرگبار، خستگی و خواب‌آلودگی، خودروهای ناامن، جاده‌های غیراستاندارد و البته تلفن‌های همراهی که حالا به کابوس رانندگی تبدیل شده‌اند، قاتلان بی‌رحم این داستان تلخ‌اند.

نورنیوز-گروه اجتماعی: پسر جوانی که برای جشن تولد خواهرش عجله داشت، زن و مردی که از سفر بازمی‌گشتند، کودکی که منتظر پدر بود... اما هیچ‌کدام به مقصد نرسیدند. جاده‌ای که باید مسیر زندگی باشد، در ایران به قتلگاهی بی‌رحم تبدیل شده است. هر روز، ۴۸ نفر در جاده‌های کشور جانشان را از دست می‌دهند؛ عددی که بیش از یک جنگ تمام‌عیار، خانواده‌ها را داغدار می‌کند. در جنگ تحمیلی روزانه به صورت متوسط ۵۴ نفر از رزمندگان کشورمان به شهادت رسیده اند.

سرعت غیرمجاز، سبقت‌های مرگبار، خستگی و خواب‌آلودگی، خودروهای ناامن، جاده‌های غیراستاندارد و البته تلفن‌های همراهی که حالا به کابوس رانندگی تبدیل شده‌اند، قاتلان بی‌رحم این داستان تلخ‌اند. در ده سال گذشته به صورت میانگین، ۳۰٪ تصادفات به دلیل سرعت غیرمجاز و عدم رعایت فاصله ایمنی رخ می‌دهد، ۲۵٪ به رانندگی خطرناک و سبقت‌های بی‌پروا برمی‌گردد، ۱۵٪ ناشی از خستگی و خواب‌آلودگی رانندگان است، ۱۵٪ قربانی کیفیت پایین خودروها می‌شوند و ۱۵٪ دیگر در دام جاده‌های نامناسب و بی‌توجهی رانندگان به هشدارها می‌افتند.

اعداد فاجعه‌بارند. در سال ۱۴۰۱، تلفات تصادفات به ۱۹,۴۹۵ نفر رسید، آماری که از سال‌های قبل نیز فراتر رفته است. در یک دهه گذشته، سالانه به‌طور میانگین ۱۷ هزار نفر در تصادفات رانندگی جان باخته‌اند، رقمی که از تعداد شهدای جنگ تحمیلی در یک سال هم بیشتر است. اما این تنها چهره تلخ ماجرا نیست. هزاران نفر نیز دچار جراحات شدید و نقص عضو می‌شوند، بیمارستان‌ها پر از مجروحانی‌اند که شاید دیگر هرگز نتوانند راه بروند، کار کنند یا حتی ساده‌ترین کارهای روزمره را انجام دهند.

هزینه‌های این فاجعه تنها به مرگ و جراحت خلاصه نمی‌شود. اقتصاد کشور نیز تاوان سنگینی می‌دهد. هزینه‌های درمانی، توان‌بخشی، خسارات ازکارافتادگی، هزینه‌های بیمه‌ای و آسیب‌های اجتماعی، بار مالی این حوادث را غیرقابل‌تحمل کرده است. هر تصادف، فراتر از یک حادثه رانندگی، به معنای از دست دادن سرمایه انسانی و اقتصادی کشور است.

اما چرا این کابوس همچنان ادامه دارد؟ چرا قوانین راهنمایی و رانندگی به‌درستی اجرا نمی‌شوند؟ چرا خودروهایی که امنیتشان سال‌هاست زیر سؤال است، همچنان تولید و فروخته می‌شوند؟ چرا جاده‌ها بعد از دهه‌ها همچنان پر از نقاط حادثه‌خیزند؟ چرا مردم همچنان با بی‌توجهی به هشدارها، جان خود و دیگران را به خطر می‌اندازند؟

برای مهار این بحران، نیاز به اقدامی فوری است. افزایش سختگیری‌های پلیس، نصب دوربین‌های کنترل سرعت بیشتر، برخورد جدی‌تر با تخلفات، ارتقای استانداردهای خودروسازی، اصلاح جاده‌ها و از همه مهم‌تر، تغییر فرهنگ رانندگی، تنها راه چاره است. باید درک کنیم که پشت هر تصادف، خانواده‌ای نابود می‌شود، کودکی یتیم می‌شود و رویایی برای همیشه دفن می‌شود.

تصادفات رانندگی در ایران دیگر یک معضل ساده نیست، بلکه فاجعه‌ای ملی است که هر روز قربانی می‌گیرد. این قتل عام خاموش تا کِی باید ادامه داشته باشد؟

جاده‌هایی که قرار بود مسیر زندگی باشند، در ایران به قتلگاه تبدیل شده‌اند. هر روز ده‌ها نفر در تصادفات جان می‌بازند و هزاران نفر دچار آسیب‌های جبران‌ناپذیر می‌شوند. اما این فاجعه تا کِی ادامه دارد؟


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
وضعیت «کد قرمز» برای چت جی پی تی اعلام شد
تاندون مصنوعی، ربات‌ها را چابک‌تر می‌کند
سرماخوردگی؛ سپر موقت در برابر کرونا
عرق بدن، کلید تشخیص آلزایمر و پارکینسون
کوبا: اقدامات آمریکا علیه ونزوئلا غیرقابل قبول است
سلامت جسمی عمران خان خوب است
توافق آنکارا و اسلام‌آباد برای اکتشاف نفت و گاز در پاکستان
257 خبرنگار شهید در غزه
کاهش 25 درصدی نیروهای یونیفیل آغاز شد
بارش پاییزی تهران 96 درصد کمتر از حد نرمال
پوتین: تحریم‌های غرب شکست خورده‌اند
وزیر فرهنگ : سینما روایتگر مقاومت و گفت‌وگوی ملت‌هاست
نماینده ایران در اجلاس لاهه: تحریم‌های یکجانبه مصداق جنایت علیه بشریت است
نورنما | فوران آتشفشان خاموش در اتیوپی
نامه مشترک ایران، روسیه و چین درباره قطعنامه 2231 و پایان بررسی موضوع ایران در شورای امنیت
ونزوئلا مجوز ازسرگیری پروازهای اخراج مهاجران از آمریکا را صادر کرد
هشدار پاپ لئو درباره حمله آمریکا به ونزوئلا
پنتاگون ادعا کرد؛ توانمندی هسته‌ای ایران نابود شده است
نارضایتی مردم از قیمت خودروهای مونتاژی
ترامپ: حل‌وفصل بحران اوکراین آسان نیست
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از اواسط هفته آینده
سازمان ملل خواستار کاهش تنش در دریای سیاه شد
ابلاغ شیوه نامه نگهداری از حیوانات خانگی؛ به زودی
اسرائیل جسد یک اسیر دیگر خود را تحویل گرفت
ویتکاف همراه با داماد ترامپ به دیدار پوتین آمد
عکس های منتخب ایران، سه شنبه 11 آذر 1404
کدام استان ها روز چهارشنبه 12 آذرماه دورکار و مدارس مجازی شدند
خبر بد در اردوی پرسپولیس
انتقال 18 زندانی ایرانی از کویت و گرجستان نهایی شد
قیمت‌گذاری خودروهای مونتاژی در اختیار شورای رقابت است
زهرا رحیمی؛ پرچمدار کاروان ایران در بازی‌های پاراآسیایی جوانان
پیشروی مجدد ارتش رژیم صهیونیستی در جنوب سوریه
تقدیر رئیس جمهور از راه‌اندازی سامانه ویژه ناشنوایان در آتش‌نشانی کاشان
رویکرد ترامپ، روسیه را به بهترین دوست هند تبدیل کرد
تعطیلی مدارس 3 شهرستان آذربایجان‌شرقی برای چندمین روز متوالی
بارش باران و برف در ارتفاعات پایتخت/هوای تهران سه درجه سرد می‌شود
وزارت خارجه واردکننده خودرو شد
شناسایی 62 درصد مبتلایان HIV در سال گذشته/ انتقال از مادر به نوزاد صفر شد
«پاپ لئو» تجاوزگری رژیم اسرائیل را محکوم نکرد
پوشش دربی با 16 دوربین
چرا نتانیاهو به دنبال مهندسی ترس است؟
مدارس و دانشگاه‌های قم چهارشنبه غیرحضوری شد
انگلیس: گذرگاه‌ها برای ارسال فوری کمک‌های بشردوستانه به غزه باز شود
مدارس و دانشگاه‌های اردبیل فردا تعطیل اعلام شد
تصمیم مهم سران قوا برای کالاهای اساسی
خطر غرق‌شدگی در گرداب خودی و غیرخودی
سام درخشانی هم استعفا کرد
گروسی: آژانس هنوز از تاسیسات آسیب‌دیده ایران بازدید نکرده است
درخواست نتانیاهو از سوریه برای ایجاد منطقه خالی از سلاح
آتش در توسکستان مهار شد
X
آگهی تبلیغاتی