×
سیاسی
شناسه خبر : 213620
تاریخ انتشار :

در پاسخ به مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی؛

غریب‌آبادی: مگر سطح همکاری‌ ایران بر مبنای میزان تمایل یا سلیقه آژانس است؟!

معاون حقوقی و بین المللی وزارت امور خارجه در واکنش به اظهارات مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: ایران تعهداتی دارد و بر همان اساس، یعنی موافقت‌نامه جامع پادمان، نیز همکاری می‌کند و تاکنوننیز نقضی در آن گزارش نشده است.

نورنیوز- گروه سیاسی: کاظم غریب‌آبادی، معاون حقوقی و بین المللی وزارت امور خارجه در واکنش به اظهارات مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در یکی از شبکه‌های اجتماعی نوشت:

رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در کنفرانس مطبوعاتی خود در توکیو، اظهاراتی غیر حرفه ای و با طعم کاملا سیاسی در مورد ایران نمود. وی گفت "ایران اکنون اورانیوم را تا ۶۰ درصد که تقریبا درجه تسلیحاتی است، غنی می کند؛ ایران آنگونه که ما مایلیم با آژانس همکاری نمی کند، البته بازدید من در ماه نوامبر از ایران سازنده بود؛ آژانس آماده است خود را (برای یک توافق) در دسترس قرار دهد و ما برخی آلترناتیوهای فنی را ارائه می کنیم تا احتمال توسعه سلاح هسته ای توسط ایران حذف شود و از این موضوع جلوگیری کنیم و ایران نیز باید ثابت کند که به دنبال توسعه سلاح هسته ای نیست؛ دولت ایران می گوید چنین برنامه ای ندارد، البته ما به همه اعتماد داریم ولی باید این را راستی آزمایی کنیم".

لازم می دانم برخی نکات را در این خصوص تاکید نمایم:

۱. سطح و میزان غنی سازی هیچ محدودیتی برابر ان.پی.تی ندارد و تنها تعهد کشورهای غیر دارنده سلاح هسته ای، عدم انحراف به سمت تولید سلاح هسته ای می باشد. از اینرو، این اظهار آقای گروسی که غنی سازی ۶۰ درصدی را تقریبا در سطح تسلیحاتی دانسته است، کاملا غیر حقوقی و غیر فنی است. در همین چارچوب، بسیار ضروری است که مدیرکل آژانس نظر شفاف و صریح خود را در مورد برنامه امنیتی AUKUS بین آمریکا، استرالیا و انگلیس که زیردریایی های هسته ای با سوخت غنای تسلیحاتی را در آقیانوس آرام مستقر می کند و ریسک کاملا اشاعه ای دارد، اعلام نماید.

۲. آقای مدیرکل گله کرده اند که ایران آنگونه که آژانس دوست (تمایل) دارد، همکاری نمی کند. مگر سطح همکاری ها بر مبنای میزان تمایل یا سلیقه آژانس است؟! کشور ما تعهداتی دارد و بر همان اساس، یعنی موافقت نامه جامع پادمان، نیز همکاری می کند و تاکنون (بعد از توقف تعهدات هسته ای ایران تحت برجام) نیز نقضی در آن گزارش نشده است. اگر آقای گروسی دوست دارند ایران اقدامات راستی آزمایی بیشتری را فراتر از تعهدات خود بپذیرد، باید به طرف های دیگر هم بگوید که او "دوست دارد تحریم ها را علیه ایران بردارند". آیا او تاکنون جسارتی به خود به خرج داده است که چنین درخواستی از واضعان تحریم های ظالمانه و غیرقانونی کند؟!

۳. ضمن اینکه اذعان وی به سازنده بودن بازدیدش از ایران در ماه نوامبر را مثبت ارزیابی می کنیم، اما جای تعجب دارد که چرا در ادامه، به اقدام تخریبی و غیرسازنده سه کشور در پیگیری تصویب قطعنامه در شورای حکام، آن هم بدون توجه به دستاوردهای سفر خودش، اشاره ای نکرده است؟!

۴. برنامه هسته ای ایران صلح آمیز است و تغییری در ماهیت این برنامه داده نشده است. آقای گروسی از "ضرورت جلوگیری از احتمال توسعه سلاح هسته ای توسط ایران" و "ضرورت اثبات عدم توسعه سلاح هسته‌ای توسط ایران" صحبت می کند. واقعا جای تعجب دارد رییس سازمان بین المللی که باید بر اساس گزارشات عینی و مستند بازرسان خود از صحنه اظهارنظر کند، از احتمالات صحبت می کند. آیا این چیزی جز یک کار غیر حرفه ای و سیاسی است؟! برنامه هسته ای ایران تحت نظارت آژانس و برابر تعهدات قانونی آن انجام می شود و انحرافی نیز نداشته است. این، واقعیت ماجراست.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
فداکاری در دل شب؛ ناجی‌ای که برای نجات 6 نفر جان باخت
کمبود نیروی کار ماهر؛ مهم‌ترین چالش صنعت کشور از نگاه کارفرمایان
نتانیاهو: اجازه ورود کامل کمک به غزه را نمی‌دهیم
انتقال پایتخت به سواحل جنوبی مخاطرات امنیتی ندارد
خروج ایران از NPT در واکنش به فعال‌سازی مکانیسم ماشه
برنامه کامل هفته‌های اول تا پانزدهم نیم‌فصل اول اعلام شد
خلافِ واقع!
استقلال و پرسپولیس مهرماه به ورزشگاه آزادی بازمی‌گردند
جهش فناوری در ایران؛ ساخت بازوی رباتیک فایبرکربنی برای صنعت خودرو
سودجویان در کمین‌اند؛ ارز و سیم‌کارت را فقط از مراکز مجاز تهیه کنید
رسانه ژاپنی: «زاهدی» کلید تقویت خط حمله «توکیو وردی» است
بارسلونا با پیروزی 3-1 گام نخست خود را محکم برداشت
ثبت احوال بدون مراجعه حضوری گواهی انحصار وراثت صادر می‌کند
راه اندازی مسیر دریایی خرمشهر-بصره برای زائران اربعین
دیلی تلگراف خبر داد: آتش‌بس در غزه تعارض آشکار دیدار ترامپ و استارمر
4 دلار میزان تخفیف نفتی ایران به چین
قانون‌گذاری برای سکوت یا مقابله با اخبار جعلی؟
نورویدئو | چهل روز گذشت
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: ارتباطات پایدار از ایران تا کربلا تامین می‌شود
حمله نظامیان صهیونیست به کشتی حنظله/حنظله چیست؟/جهاد اسلامی اقدام اسرائیل را محکوم کرد
محور هراز سه شب متوالی بسته می‌شود
قیمت خودرو امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از وعده پایان جنگ ها تا بمب‌های رادارگریز؛ تناقض بزرگ سیاست ترامپ
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 5 مرداد 1404
ناگفته‌های جنگ 12 روزه از زبان وزیر امور خارجه ایران
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از عفو نظام تا بازگشت به ترور؛ بهروز احسانی اسلاملو که امروز اعدام شد کیست؟
آخرین وضعیت پرونده قتل الهه حسین‌نژاد؛ بررسی اتهامات و مراحل قانونی
خشونت در فروشگاه آمریکایی؛ 11 نفر قربانی چاقوکشی شدند
«ابرقویی‌نژاد» پرسپولیسی شد
بورسا در محاصره آتش
نورنما | الگوگیری دختر کوچولو از خانم سحر امامی
تاخیر در اعزام، به مرگ کودک عقرب گزیده منجر شد
ارتش: در خط مقدم دفاع از ملت ایستاده‌ایم
قول رئیس دادگستری سیستان و بلوچستان درباره قطع دست گروهک جیش‌الظلم از منطقه +عکس و فیلم
ابهام استراتژیک در دیپلماسی هسته‌‌‌ای ایران
جریان های جدید سیاسی و نظامی در غرب آسیا
اولین سفر دریایی زائران اربعین از بندر خرمشهر به بصره جمعه شروع می‌شود
زمان و مکان مسابقه سوپرجام 1403 مشخص شد
همدلی مردم انگلیس با فلسطینیان افزایش یافت
اعدام 2 عضو گروه منافقین در تهران +تصاویر
روبیو: ترامپ پلیس جهان است!
احتمال ادامه تعطیلی چهارشنبه‌ها تا پایان تابستان
تجربه تعامل ایران و تروئیکای اروپا در پرونده هسته‌ای
استفاده از موبایل برای نمایندگان در صحن مجلس ممنوع شد
مسئله آب در ایران و گسست قدرت
مجلس با دوفوریت لایحه مقابله با انتشار محتوای خلاف واقع در فضای مجازی موافقت کرد
ماکرون: فلسطین باید اسرائیل را به رسمیت بشناسد!
موج محکومیت علمای اهل سنت در پی حادثه تروریستی دیروز زاهدان
پایان بازی دوستانه منچستریونایتد 2 - وستهم 1 + خلاصه بازی
X
آگهی تبلیغاتی