×
سیاسی
شناسه خبر : 213396
تاریخ انتشار :

در سازمان ملل؛

ایران طرح کوچ اجباری فلسطینیان را محکوم کرد

سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل گفت: «غزه، سرزمین مشروع مردم فلسطین است و جمهوری اسلامی ایران قویاً طرح استعماری ایالات متحده آمریکا برای آوارگی و کوچ اجباری فلسطینیان از سرزمین خود را که نقض آشکار حقوق بین‌الملل و تعرضی فاحش به حقوق بنیادین بشری است، محکوم می‌کند.»

نورنیوز-گروه‌سیاسی: «امیرسعید ایروانی» سفیر و نماینده ایران در سازمان ملل روز سه شنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت با موضوع «عمل‌گرایی در چندجانبه‌گرایی، اصلاح و بهبود حکمرانی جهانی» افزود: چندجانبه‌گرایی، برای مقابله با چالش‌های جهانی ضروری است و نیازمند پایبندی به حقوق بین‌الملل، شفافیت و پاسخگویی می‌باشد. با این حال، اعتماد به نهادهای چندجانبه به دلیل اجرای گزینشی حقوق بین‌الملل، اعمال تحریم‌های یکجانبه و نقض اصل برابری حاکمیتی کشورها در حال کاهش است.

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد اضافه کرد: شورای امنیت باید بر اساس همکاری چندجانبه، به مسئولیت خود در حل‌وفصل منازعات عمل کند. با این حال، ساختار کنونی این شورا بازتابی از تحولات قدرت جهانی و خواسته‌های مشروع کشورهای جنوب جهانی نیست. برای احیای اعتبار خود، شورا باید نمایندگی عادلانه‌تری داشته باشد، دموکراتیک‌تر و پاسخگوتر شود.

وی ادامه داد: ساختاری فراگیر با نمایندگی عادلانه‌ی منطقه‌ای، مشروعیت و کارآمدی شورا را به میزان قابل‌توجهی افزایش خواهد داد. متأسفانه، برخی از اعضای دائم شورای امنیت بارها این نهاد را به ابزاری برای پیشبرد منافع سیاسی خود بدل کرده‌اند. نمونه‌ بارز این امر، استفاده‌ مداوم ایالات متحده آمریکا از مردم حق وتو برای محافظت از رژیم اسرائیل در برابر پاسخگویی به نقض سیستماتیک حقوق بین‌الملل و منشور ملل متحد، به‌ویژه جنایات نسل‌کشی علیه فلسطین و تجاوزات این رژیم به کشورهای منطقه است.

متن کامل سخنان امیر سعید ایروانی، سفیر و نماینده‌ دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نشست علنی شورای امنیت سازمان ملل متحدبا موضوع: «عمل‌گرایی در چندجانبه‌گرایی، اصلاح و بهبود حکمرانی جهانی» در ۱۸ فوریه ۲۰۲۵ به شرح زیر است: 

بسم الله الرحمن الرحیم

آقای رئیس،

از جمهوری خلق چین به دلیل برگزاری این نشست علنی مهم و به‌موقع در سطح عالی قدردانی می‌کنیم. همچنین، از وزیر محترم، آقای وانگ یی و دبیرکل سازمان ملل به دلیل ارائه‌ی دیدگاه‌های ارزشمندشان و تأکید بر نقش حیاتی چندجانبه‌گرایی سپاسگزاریم.

آقای رئیس،

چندجانبه‌گرایی، برای مقابله با چالش‌های جهانی ضروری است و نیازمند پایبندی به حقوق بین‌الملل، شفافیت و پاسخگویی می‌باشد. با این حال، اعتماد به نهادهای چندجانبه به دلیل اجرای گزینشی حقوق بین‌الملل، اعمال تحریم‌های یکجانبه و نقض اصل برابری حاکمیتی کشورها در حال کاهش است. در این زمینه، مایلم نکات زیر را مورد تأکید قرار دهم:

۱. سازوکارهای چندجانبه زمانی اعتبار خود را از دست می‌دهند که برای پیشبرد دستورکارهای سیاسی خاص مورد سوءاستفاده قرار گیرند. اجرای گزینشی هنجارهای بین‌المللی، تحمیل تحریم‌های یکجانبه‌ی غیرقانونی و استفاده از ابزارهای فشار اقتصادی، اصول بنیادی چندجانبه‌گرایی را تضعیف می‌کند. ایالات متحده و متحدان غربی آن، که اقدامات قهری یکجانبه‌ی غیرقانونی را اعمال می‌کنند، باید در قبال رنج، مرگ و ویرانی‌هایی که بر کشورهای هدف، از جمله ملت من، تحمیل می‌کنند پاسخگو باشند. این اقدامات، نقض فاحش حقوق بین‌الملل و اصول اساسی حقوق بشر است.

۲. شورای امنیت باید بر اساس همکاری چندجانبه، به مسئولیت خود در حل‌وفصل منازعات عمل کند. با این حال، ساختار کنونی این شورا بازتابی از تحولات قدرت جهانی و خواسته‌های مشروع کشورهای جنوب جهانی نیست. برای احیای اعتبار خود، شورا باید نمایندگی عادلانه‌تری داشته باشد، دموکراتیک‌تر و پاسخگوتر شود. ساختاری فراگیر با نمایندگی عادلانه‌ی منطقه‌ای، مشروعیت و کارآمدی شورا را به میزان قابل‌توجهی افزایش خواهد داد. متأسفانه، برخی از اعضای دائم شورای امنیت بارها این نهاد را به ابزاری برای پیشبرد منافع سیاسی خود بدل کرده‌اند. نمونه‌ی بارز این امر، استفاده‌ی مداوم ایالات متحده آمریکا از حق وتو برای محافظت از رژیم اسرائیل در برابر پاسخگویی به نقض سیستماتیک حقوق بین‌الملل و منشور ملل متحد، به‌ویژه جنایات نسل‌کشی علیه مردم فلسطین و تجاوزات این رژیم به کشورهای منطقه است. غزه، سرزمین مشروع مردم فلسطین است و جمهوری اسلامی ایران قویاً طرح استعماری ایالات متحده برای آوارگی و کوچ اجباری فلسطینیان از سرزمین خود را که نقض آشکار حقوق بین‌الملل و تعرضی فاحش به حقوق بنیادین بشری است، محکوم می‌کند.

۳. نظام مالی جهانی که توسط نهادهای از کار افتاده شکل گرفته است، نیازمند اصلاحات اساسی است تا مشارکت عادلانه‌ی کشورهای درحال‌توسعه را تضمین کند. به حاشیه راندن این کشورها نابرابری‌ها را عمیق‌تر کرده و توسعه‌ی پایدار را تضعیف می‌کند.

آقای رئیس،

ما با یک انتخاب سرنوشت‌ساز روبه‌رو هستیم: یا اجازه دهیم شکاف‌ها و یکجانبه‌گرایی بر امور جهانی حاکم شود، یا مجدداً بر پایبندی خود به یک نظم بین‌المللی عادلانه، منصفانه و مبتنی بر قوانین، که توسط نظام سازمان ملل متحد حفظ و اجرا می‌شود، تأکید کنیم. برای تحقق این امر، باید اقدامات قاطعانه‌ای اتخاذ شود:

اول، حکمرانی جهانی باید بر اساس مذاکراتی آزاد، عادلانه و شفاف شکل گیرد و حل‌وفصل اختلافات از طریق دیپلماسی انجام شود، نه اجبار و تهدید.

دوم، سازمان ملل متحد باید اطمینان حاصل کند که همه‌ی کشورها به‌طور منصفانه به فناوری، منابع و تجارت دسترسی داشته باشند تا زمینه‌ی رشد پایدار برای همگان فراهم شود.

سوم، همکاری نزدیک‌تر بین سازمان ملل و سازمان‌های منطقه‌ای مانند اتحادیه آفریقا، سازمان همکاری شانگهای و گروه بریکس موجب تقویت امنیت جمعی و تاب‌آوری اقتصادی خواهد شد.

جمهوری اسلامی ایران، به‌عنوان یکی از اعضای مؤسس سازمان ملل متحد، بار دیگر تعهد خود را به چندجانبه‌گرایی مؤثر، مبتنی بر حقوق بین‌الملل و اصول منشور ملل متحد، مورد تأکید قرار می‌دهد.


نورنیوز
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
حواشی کنکور 1404: وقتی پول انگیزه انتخاب رشته تجربی می‌شود!+ فیلم
دفترچه سوالات علوم تجربی نوبت اول کنکور 1404 منتشر شد
آخرین جزییات انفجار در بندر شهید رجایی/ جمع جانباختگان شناسایی شده به 33نفر رسید
جولان مرگبار سگ‌های ولگرد در دماوند
ترکیب احتمالی تراکتور در بازی سرنوشت
چالوس از ساعت 18 یک‌طرفه می‌شود
نورنما | سه کلمه ای که باعت خوشبختی ما میشه!
گودال عجیب انفجار در بندر شهید رجایی+ فیلم
پرواز برای نجات+ فیلم
قرارداد استقلال و مذاکرات پیچیده با ماتزاری و شروطی عجیب
کار دست معلّم نیست
انحصار سلاح یا انکار واقعیت؟ بازخوانی موضع جوزف عون در سایه تهدیدات اسرائیل
نتایج اولیه کنکور چه زمانی اعلام می شود؟+ فیلم
آخرین جزئیات آتش‌سوزی گسترده در اراضی اشغالی/ آتش مهار نشد،نتانیاهو زیر آتش نقدها +فیلم
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون
آغاز رقابت نفس‌گیر برای صندلی‌های پزشکی
وضعیت آب و هوا امروز 12 اردیبهشت +وضعیت استانها
فرصت جدید ایران‌خودرو برای مشتریان دارای حساب وکالتی+جزییات و لینک ثبت نام
برنامه مسابقات امروز 12 اردیبهشت + پخش زنده
ساعت کاری ادارات تغییر خواهد کرد / جزئیات جدید از تصمیم دولت +فیلم
یمن: به پایگاه رامات دیوید در شرق حیفا حمله کردیم +فیلم
خلاصه بازی منچستریونایتد و اتلتیک بیلبائو +فیلم
سقوط تیم هوادار پس از 4 فصل + خلاصه بازی
مسکن ارزان‌تر با مشارکت مردمی؛ وقتی مردم بهتر از دولت می‌سازند
جاده چالوس 10 روز بسته می‌شود؛ ایمنی، اولویت راه‌سازی
طوفان خاک در راه است، اما خوزستان غافلگیر نمی‌شود
جدول گروهB جام جهانی فوتبال ساحلی پس از بازی های روز اول | 11 اردیبهشت
دستورات جدید ترامپ برای تحریم نفت ایران
جدول لیگ برتر در هفته بیست و هشتم پس از بازی های امروز 5 شنبه 11 اردیبهشت
خوابیدن کنار موبایل به مغز آسیب می‌رساند؟/ تأثیر گوشی‌های هوشمند بر کیفیت خواب
نورنما | سفر مجازی به پایتخت موسیقی جهان!/سنندج
این‌گونه از هوش مصنوعی بپرسید / 7 اصل طلایی برای گرفتن پاسخ بهتر
صدها تروریست در سیستان و بلوچستان منهدم یا دستگیر شدند
مشکل مطهری با روحانیت چه بود؟
به دنیای نوجوانان نزدیک شویم؛ کلیدهای گفت‌وگو
نتیجه بازی فولاد (1) - چادرملو اردکان (1) | بازی در بارش سخت باران + خلاصه بازی
جنایت فجیع خانوادگی
نورنما | 12 اردیبهشت سالروز شهادت آیت الله مرتضی مطهری و روز معلم گرامی باد
پیام مدیرعامل فولاد مبارکه به مناسبت روز کارگر؛ تقدیر از دستان خستگی‌ناپذیر
نتیجه نهایی بازی پرسپولیس (3) مس رفسنجان (0) + خلاصه بازی | انتقام قرمز ها در باشگاه مس
هشدار هواشناسی: احتمال باران، باد شدید و صاعقه در تهران
تعویق مذاکرات رم؛ آیا پای اعتراض به دیپلماسی تهدید و تحریم در میان است؟
برد نفس گیر ایران در اولین دیدار؛ ایران(5) - موریتانی(4) + فیلم
برنامه بازی های بعدی تیم ملی ایران در جام جهانی فوتبال ساحلی 2025
ورود پزشکان به سامانه نسخه‌نویسی، دو مرحله‌ای شد
«گرگ پارسی» تاریخ‌ساز شد؛ پرافتخارترین بدنساز ایران در جهان!
بمب بزرگ استقلال؛ ماتزاری آمد؟ / باشگاه واکنش نشان داد
جنایت اسید پاشی در مدرسه
نخستین واکنش از شرکت سینا: "هیچ تقصیری نداریم"+ویدیو
آغاز فروش 2 محصول جدید سایپا دیزل + لینک ثبت نام
X
آگهی تبلیغاتی