×
سیاسی
شناسه خبر : 213396
تاریخ انتشار :

در سازمان ملل؛

ایران طرح کوچ اجباری فلسطینیان را محکوم کرد

سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل گفت: «غزه، سرزمین مشروع مردم فلسطین است و جمهوری اسلامی ایران قویاً طرح استعماری ایالات متحده آمریکا برای آوارگی و کوچ اجباری فلسطینیان از سرزمین خود را که نقض آشکار حقوق بین‌الملل و تعرضی فاحش به حقوق بنیادین بشری است، محکوم می‌کند.»

نورنیوز-گروه‌سیاسی: «امیرسعید ایروانی» سفیر و نماینده ایران در سازمان ملل روز سه شنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت با موضوع «عمل‌گرایی در چندجانبه‌گرایی، اصلاح و بهبود حکمرانی جهانی» افزود: چندجانبه‌گرایی، برای مقابله با چالش‌های جهانی ضروری است و نیازمند پایبندی به حقوق بین‌الملل، شفافیت و پاسخگویی می‌باشد. با این حال، اعتماد به نهادهای چندجانبه به دلیل اجرای گزینشی حقوق بین‌الملل، اعمال تحریم‌های یکجانبه و نقض اصل برابری حاکمیتی کشورها در حال کاهش است.

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد اضافه کرد: شورای امنیت باید بر اساس همکاری چندجانبه، به مسئولیت خود در حل‌وفصل منازعات عمل کند. با این حال، ساختار کنونی این شورا بازتابی از تحولات قدرت جهانی و خواسته‌های مشروع کشورهای جنوب جهانی نیست. برای احیای اعتبار خود، شورا باید نمایندگی عادلانه‌تری داشته باشد، دموکراتیک‌تر و پاسخگوتر شود.

وی ادامه داد: ساختاری فراگیر با نمایندگی عادلانه‌ی منطقه‌ای، مشروعیت و کارآمدی شورا را به میزان قابل‌توجهی افزایش خواهد داد. متأسفانه، برخی از اعضای دائم شورای امنیت بارها این نهاد را به ابزاری برای پیشبرد منافع سیاسی خود بدل کرده‌اند. نمونه‌ بارز این امر، استفاده‌ مداوم ایالات متحده آمریکا از مردم حق وتو برای محافظت از رژیم اسرائیل در برابر پاسخگویی به نقض سیستماتیک حقوق بین‌الملل و منشور ملل متحد، به‌ویژه جنایات نسل‌کشی علیه فلسطین و تجاوزات این رژیم به کشورهای منطقه است.

متن کامل سخنان امیر سعید ایروانی، سفیر و نماینده‌ دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نشست علنی شورای امنیت سازمان ملل متحدبا موضوع: «عمل‌گرایی در چندجانبه‌گرایی، اصلاح و بهبود حکمرانی جهانی» در ۱۸ فوریه ۲۰۲۵ به شرح زیر است: 

بسم الله الرحمن الرحیم

آقای رئیس،

از جمهوری خلق چین به دلیل برگزاری این نشست علنی مهم و به‌موقع در سطح عالی قدردانی می‌کنیم. همچنین، از وزیر محترم، آقای وانگ یی و دبیرکل سازمان ملل به دلیل ارائه‌ی دیدگاه‌های ارزشمندشان و تأکید بر نقش حیاتی چندجانبه‌گرایی سپاسگزاریم.

آقای رئیس،

چندجانبه‌گرایی، برای مقابله با چالش‌های جهانی ضروری است و نیازمند پایبندی به حقوق بین‌الملل، شفافیت و پاسخگویی می‌باشد. با این حال، اعتماد به نهادهای چندجانبه به دلیل اجرای گزینشی حقوق بین‌الملل، اعمال تحریم‌های یکجانبه و نقض اصل برابری حاکمیتی کشورها در حال کاهش است. در این زمینه، مایلم نکات زیر را مورد تأکید قرار دهم:

۱. سازوکارهای چندجانبه زمانی اعتبار خود را از دست می‌دهند که برای پیشبرد دستورکارهای سیاسی خاص مورد سوءاستفاده قرار گیرند. اجرای گزینشی هنجارهای بین‌المللی، تحمیل تحریم‌های یکجانبه‌ی غیرقانونی و استفاده از ابزارهای فشار اقتصادی، اصول بنیادی چندجانبه‌گرایی را تضعیف می‌کند. ایالات متحده و متحدان غربی آن، که اقدامات قهری یکجانبه‌ی غیرقانونی را اعمال می‌کنند، باید در قبال رنج، مرگ و ویرانی‌هایی که بر کشورهای هدف، از جمله ملت من، تحمیل می‌کنند پاسخگو باشند. این اقدامات، نقض فاحش حقوق بین‌الملل و اصول اساسی حقوق بشر است.

۲. شورای امنیت باید بر اساس همکاری چندجانبه، به مسئولیت خود در حل‌وفصل منازعات عمل کند. با این حال، ساختار کنونی این شورا بازتابی از تحولات قدرت جهانی و خواسته‌های مشروع کشورهای جنوب جهانی نیست. برای احیای اعتبار خود، شورا باید نمایندگی عادلانه‌تری داشته باشد، دموکراتیک‌تر و پاسخگوتر شود. ساختاری فراگیر با نمایندگی عادلانه‌ی منطقه‌ای، مشروعیت و کارآمدی شورا را به میزان قابل‌توجهی افزایش خواهد داد. متأسفانه، برخی از اعضای دائم شورای امنیت بارها این نهاد را به ابزاری برای پیشبرد منافع سیاسی خود بدل کرده‌اند. نمونه‌ی بارز این امر، استفاده‌ی مداوم ایالات متحده آمریکا از حق وتو برای محافظت از رژیم اسرائیل در برابر پاسخگویی به نقض سیستماتیک حقوق بین‌الملل و منشور ملل متحد، به‌ویژه جنایات نسل‌کشی علیه مردم فلسطین و تجاوزات این رژیم به کشورهای منطقه است. غزه، سرزمین مشروع مردم فلسطین است و جمهوری اسلامی ایران قویاً طرح استعماری ایالات متحده برای آوارگی و کوچ اجباری فلسطینیان از سرزمین خود را که نقض آشکار حقوق بین‌الملل و تعرضی فاحش به حقوق بنیادین بشری است، محکوم می‌کند.

۳. نظام مالی جهانی که توسط نهادهای از کار افتاده شکل گرفته است، نیازمند اصلاحات اساسی است تا مشارکت عادلانه‌ی کشورهای درحال‌توسعه را تضمین کند. به حاشیه راندن این کشورها نابرابری‌ها را عمیق‌تر کرده و توسعه‌ی پایدار را تضعیف می‌کند.

آقای رئیس،

ما با یک انتخاب سرنوشت‌ساز روبه‌رو هستیم: یا اجازه دهیم شکاف‌ها و یکجانبه‌گرایی بر امور جهانی حاکم شود، یا مجدداً بر پایبندی خود به یک نظم بین‌المللی عادلانه، منصفانه و مبتنی بر قوانین، که توسط نظام سازمان ملل متحد حفظ و اجرا می‌شود، تأکید کنیم. برای تحقق این امر، باید اقدامات قاطعانه‌ای اتخاذ شود:

اول، حکمرانی جهانی باید بر اساس مذاکراتی آزاد، عادلانه و شفاف شکل گیرد و حل‌وفصل اختلافات از طریق دیپلماسی انجام شود، نه اجبار و تهدید.

دوم، سازمان ملل متحد باید اطمینان حاصل کند که همه‌ی کشورها به‌طور منصفانه به فناوری، منابع و تجارت دسترسی داشته باشند تا زمینه‌ی رشد پایدار برای همگان فراهم شود.

سوم، همکاری نزدیک‌تر بین سازمان ملل و سازمان‌های منطقه‌ای مانند اتحادیه آفریقا، سازمان همکاری شانگهای و گروه بریکس موجب تقویت امنیت جمعی و تاب‌آوری اقتصادی خواهد شد.

جمهوری اسلامی ایران، به‌عنوان یکی از اعضای مؤسس سازمان ملل متحد، بار دیگر تعهد خود را به چندجانبه‌گرایی مؤثر، مبتنی بر حقوق بین‌الملل و اصول منشور ملل متحد، مورد تأکید قرار می‌دهد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ارتش: در خط مقدم دفاع از ملت ایستاده‌ایم
قول رئیس دادگستری سیستان و بلوچستان درباره قطع دست گروهک جیش‌الظلم از منطقه +عکس و فیلم
ابهام استراتژیک در دیپلماسی هسته‌‌‌ای ایران
جریان های جدید سیاسی و نظامی در غرب آسیا
اولین سفر دریایی زائران اربعین از بندر خرمشهر به بصره جمعه شروع می‌شود
زمان و مکان مسابقه سوپرجام 1403 مشخص شد
همدلی مردم انگلیس با فلسطینیان افزایش یافت
اعدام 2 عضو گروه منافقین در تهران +تصاویر
روبیو: ترامپ پلیس جهان است!
احتمال ادامه تعطیلی چهارشنبه‌ها تا پایان تابستان
تجربه تعامل ایران و تروئیکای اروپا در پرونده هسته‌ای
استفاده از موبایل برای نمایندگان در صحن مجلس ممنوع شد
مسئله آب در ایران و گسست قدرت
مجلس با دوفوریت لایحه مقابله با انتشار محتوای خلاف واقع در فضای مجازی موافقت کرد
ماکرون: فلسطین باید اسرائیل را به رسمیت بشناسد!
موج محکومیت علمای اهل سنت در پی حادثه تروریستی دیروز زاهدان
پایان بازی دوستانه منچستریونایتد 2 - وستهم 1 + خلاصه بازی
ایران‌نما | معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرهای ایران(58) «برزُک»
روایت پزشکیان از حمله اسرائیل به شورای عالی امنیت ملی +فیلم
ولایتی: دشمنان با طرح دالان زنگه‌زور در پی تهدید تمامیت ارضی هستند
اینترنت و تماس ارزان اربعینی فقط با ثبت‌نام در سماح!
نوراینفو | سالروز عملیات افتخارآفرین مرصاد
پرداخت مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی از فردا آغاز می‌شود +جدول زمان واریز برای دهک‌ها
وزیر علوم: مدت دوره‌ی کارشناسی سه ساله می‌شود
رئیس مجلس: تروریسم در زاهدان انتقام دشمن از مقاومت مردم ایران بود
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 5 مرداد 1404+ وضعیت استان‌ها
کسب 3 طلا و یک نقره توسط تیم ایران در المپیاد جهانی زیست‌شناسی
انتقاد درویش از زنوزی؛ اگر حق با شماست، چرا دنبال مصالحه‌اید؟
سرژ اوریه در آستانه پیوستن به پرسپولیس+ عکس
تکذیب شایعات پرآبی سدهای تهران:/وضعیت منابع آبی بحرانی است
رژیم صهیونیستی تهدید کرد؛ کشتی «حنظله» را توقیف می کنیم
کریستیانو رونالدو همچنان در رتبه اول پردرآمدترین فوتبالیست‌ های جهان
احداث سازه مجاور برج آزادی بدون تایید میراث فرهنگی!
تخت‌روانچی: غنی‌سازی باید جزء جدایی‌ناپذیر هر توافقی باشد/مذاکره باید برد-برد باشد
ورود 117 کامیون کمک بشردوستانه به نوار غزه
سردار ابن‌رضا جانشین وزیر دفاع شد
نورنما | کودکان چه نقشی در جنگ دارند؟
یک کفش کتانی، راز سرقت میلیاردی در تهران را فاش کرد
اربعین زنان؛ کنشگری خیر دینی زنان ایرانی عراقی در آیین پیاده‌روی اربعین
امیدی تازه در درمان تومورهای مقاوم
عکس های منتخب ایران، شنبه 4 مرداد 1404
چرخش خطرناک قدرت؛ از دوحزبی‌گری تا فاشیسم
دوربین‌ شهروندان راست می‌گوید یا آمار و تحلیل دولت؟
زلزله 4.7 ریشتری در عسلویه/ تاسیسات نفت و گاز آسیبی ندیدند
قدرت‌نمایی هواوی با رونمایی از سیستم پیشرفته‌تر از انویدیا
چگونه با پویش «کلیک امن» پلیس فتا گرفتار کلاهبرداران اینترنتی نشویم؟
جزئیات زمانبندی جدید دانشگاه آزاد برای جاماندگان امتحانات نیمسال دوم
مسیر اربعین برای مشمولان فاقد معافیت در اربعین 1404 بسته است!
ماکرون در مورد ایران با سران آلمان و انگلیس رایزنی کرد
600 جایگاه CNG در جنگ 12 روزه گاز رایگان عرضه کردند
X
آگهی تبلیغاتی